Προς το περιεχόμενο
 • Video

 • Ακούγοντας μουσική - Απ' το κακό στο χειρότερο

  Οταν πήγαινα δημοτικό σχολείο, ακούγαμε ότι άκουγαν οι γονείς μας απο μουσική και αυτοί ότι έπαιζε το ράδιο.   Η αλήθεια είναι πως ο πατέρας μου είχε ένα πικάπ και μπόλικες πλάκες του Καζαντζίδη πoυ έπαιζε στα συχνά πάρτι που διοργάνωναν. Ηταν Tepaz νομίζω, ένα πικαπ που στο καπάκι του (γιατί έκλεινε σαν κουτί) είχε ένα μεγάφωνο και έπαιζε και με μπαταρίες για λίγο. Η απόδοση του ήταν ικανοποιητική για τα δεδομένα.     Αργότερα, πήρε ο μπαμπάς ένα σύστημα National στερεο

  yameth
  yameth
  Μουσική και Μουσικοί 24

  Ονοματολογία νοτών και Διαστήματα Ι

  Το πως γράφονται οι νότες φαίνεται απλό, λυμένο θέμα, έτσι; Κι όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Στο παρόν άρθρο υπάρχουν ορισμένα λίγο έως πολύ τραβηγμένα πράγματα, αλλά είναι σημαντικό να τα ξέρει κανείς για να καταλάβει το πως λειτουργεί το σύστημα μουσικής γραφής, ο μηχανισμός.   Αυτό είναι προαπαιτούμενο ώστε να μπορέσει να κατανοήσει σε βάθος τα διαστήματα, την κατασκευή κλιμάκων, συγχορδιών, μεταβάσεις από τη μία στην άλλη, κτλ. Μην τα θεωρήσετε τετριμμένα, δεν είναι! Αντίθετα, δημι

  Sami Amiris
  Sami Amiris
  Μουσική και Μουσικοί 5

  Μια άποψη για τον τρόπο μελέτης κομματιών (covers)

  Με ρώταγαν κάποια παιδιά για το σύστημα που περνάω κομμάτια (covers), καθώς και τον τρόπο μελέτης στη κιθάρα που μπορεί ομως να φανεί χρήσιμο και για άλλα όργανα. Τα έγραψα στο Forum όπου γίνεται σχετική συζήτηση αλλά τα γράφω και εδώ, ενώ στο τέλος φιλοσοφώ και λίγο περι της χρησιμότητας ή οχι, των covers.   1. Ακούω το κομμάτι πολλές φορές.  Το πρωτο πραγμα στην εκμάθηση της μουσικης ειναι να ακουμε μουσικη. Και ολων των ειδων τις μουσικες, οχι κολλημα σε ενα ειδος. 2. Μετα το ξαν

  Spyros Delta
  Spyros Delta
  Μουσική και Μουσικοί 16
 • Κατάλογος Επαγγελματιών Agora

  Αναζήτηση:   


 • Αγγελίες

 • Music

 • Πρόσφατες δημοσιεύσεις

  • Newsguy

   Η Maxon για την 40η επέτειο του OD808 κυκλοφορεί το νέο OD808 με Robert Keeley mod.
   "Το κλασσικό Maxon OD808 ήταν πάντα το αγαπημένο μου. Για την 40η επέτειο της έκδοσης έβαλα τα πάντα για ένα hot stacked gain overdrive. Το κλασικό OD808, στο τέρμα! "
    
    
   Το επετειακό Maxon Screamer, θα παραχθεί μόνο σε 400 πετάλια OD808-RK - εκ των οποίων τα πρώτα 40 θα υπογραφούν από τον Robert Keeley και θα διαθέτουν μίνι διακόπτη για να επιλογή ανάμεσα στις αρχικές και τις Max-Gain λειτουργίες.
   Οι σειριακοί αριθμοί # 41-400 κοστίζουν $ 199, ενώ τα 40 που έχουν υπογραφεί απο τον Keeley, $ 400.
   · 0 απαντήσεις
  • Newsguy

   Η σιωπή της οδήγησης ηλεκτρικά, συχνά αναφέρεται ως σημαντικό πλεονέκτημα της ηλεκτρικής κινητικότητας. Ωστόσο, καθώς αυξάνεται η γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων, δημιουργείται ένα κενό στη συναισθηματικότητα της οδηγικής εμπειρίας στο κάθισμα του οδηγού. Με την επωνυμία "BMW IconicSounds Electric" θα δημιουργηθεί μια ηχοθήκη για τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματα της BMW.
    

    
   Μια ανεπιθύμητη ενέργεια της κίνησης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ότι οι οδηγοί δεν θα είναι πλέον σε θέση να απολαμβάνουν το βρυχηθμό ενός κινητήρα καθώς πατούν το πόδι τους στο πάτωμα, επομένως η αγορά υποκατάστατων ήχων είναι πιθανό να είναι τεράστια. Υπάρχει επίσης το ζήτημα της ασφάλειας: οι πεζοί πρέπει να μπορούν να ακούσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έρχεται.
    
   Η BMW προσέλαβε τον Hans Zimmer (Inception, Gladiator, The Lion King, και δεκάδες άλλες ταινίες) για να βοηθήσει στη δημιουργία της BMW IconicSounds Electric, που θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα οχήματα της εταιρείας.
    
   "Είμαι πάντα ένας ενθουσιώδης BMW φαν", λέει ο Zimmer. "Ως παιδί, συνήθιζα να αναγνωρίζω τη μητέρα μου να επιστρέφει στο σπίτι από τον ήχο της BMW της. Είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να σχεδιάσω τον ήχο των μελλοντικών ηλεκτρικών BMW και να δημιουργήσω συγκίνηση για τη μελλοντική ηλεκτρική εμπειρία οδήγησης".
   Συζητώντας τον τρόπο με τον οποίο οι ήχοι αλλάζουν την εμπειρία του αυτοκινήτου, ο Zimmer λέει: "Όταν ο οδηγός αλληλεπιδρά με το πεντάλ γκαζιού δεν είναι μόνο ένα μηχανικό σημείο επαφής. Η επιτάχυνση γίνεται μια εμπειρία κατά την οποία ο οδηγός κινείται μέσα από μια σειρά από μεταλλασσόμενους ήχους. "
    
   Ο Zimmer συνεργάζεται στο project με τον sound designer Renzo Vitale του BMW Group.
   · 0 απαντήσεις
 • Δημοφιλείς συμμετοχές

×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.