Προς το περιεχόμενο

Πίνακας συμμετοχής

  1. Αετός

    Αετός

    Μέλος


    • Βαθμοί

      17

    • Αναρτήσεις

      1.661


  2. fusiongtr

    fusiongtr

    Solist


    • Βαθμοί

      7

    • Αναρτήσεις

      16.458


  3. Spyros Delta

    Spyros Delta

    Μέλος


    • Βαθμοί

      7

    • Αναρτήσεις

      5.329


  4. epikouris

    epikouris

    Μέλος


    • Βαθμοί

      6

    • Αναρτήσεις

      580


Δημοφιλές περιεχόμενο

Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου σε 20/02/2021 σε Αναρτήσεις

  1. 6 βαθμοί
  2. Εξαιρετικά τα φαγητά, οι συνταγές και η δημιουργική φαντασία των συμμετεχόντων. Δείχνει ανθρώπους με γούστο, μεράκι και διάθεση για γαστρονομικό πειραματισμό. Δυστυχώς όμως, ο τίτλος που επιλέγει για αυτή την όμορφη παρουσίαση γαστρονομικών γούστων, προσβάλλει βάναυσα ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον παρεξηγημένα μυαλά της Ελληνιστικής περιόδου. Αναφέρομαι στον τιτάνα Επίκουρο, τον φιλόσοφο που ο μεγαλύτερος εν ζωή ψυχίατρος, ο Irving Yalom έχει αποκαλέσει ως τον μεγαλύτερο ψυχοθεραπευτή όλων των εποχών. Φαίνεται λοιπόν πως η επιλογή του τίτλου ήταν άστοχη και άκρως προσβλητική όχι μόνο για τον Επίκουρο και την προσφορά του αλλά και όλους όσους είναι φίλιοι ως προς αυτήν. Όπως ο ίδιος ο Επίκουρος είχε δηλώσει, με την έννοια της ηδονής δεν αναφέρεται σε σωματικές απολαύσεις, σε πλούσια γεύματα ,σε ξεφαντώματα και σε ξεσαλώματα. Για τους γνωρίζοντες, η Επικούρεια ηδονή είναι το αντίθετο της οδύνης και σημαίνει απουσία του σωματικού και του ψυχικού πόνου και κυρίως η αταραξία τα ψυχής και η αφοβία. Σε επιστολή του προς τον Μενοικέα ο Επίκουρος γράφει: «Όταν λέμε ότι σκοπός είναι η ηδονή, δεν εννοούμε τις ηδονές του ασώτου και αυτές που βρίσκονται μέσα στις απολαύσεις, όπως νομίζουν μερικοί που το αγνοούν και δεν το παραδέχονται ή είναι κακώς πληροφορημένοι. Αλλά εννοούμε να μην πονάει το σώμα και να μην ταράσσεται η ψυχή». Είναι γεγονός ότι ο Επίκουρος κατασυκοφαντήθηκε από αντίπαλες φιλοσοφικές σχολές (τους Στωϊκούς κυρίως) αλλά και από το Χριστιανικό κόσμο. Σήμερα όμως υπάρχει διαθέσιμη πολύ βιβλιογραφία που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Συνεπώς, είναι αδικαιολόγητη η οποιαδήποτε ταύτισή του με πλούσια γεύματα όταν ο ίδιος χρησιμοποιούσε άλμη για να βρέχει το ψωμί του και να τρέφεται λέγοντας μάλιστα πως αυτό ήταν υπέρ του δέοντος αρκετό γι’ αυτόν. Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, να σας συστήσω και στα φιλαράκια μου, του «Κήπου της Αθήνας». Παραθέτω λοιπόν τον σύνδεσμο για όποιον επιθυμεί να μάθει περισσότερα για τον Επίκουρο και τη φιλοσοφία του: https://www.epicuros.gr/arthra/a_arthra_edone13.htm https://www.epicuros.gr/index.html
    5 βαθμοί
  3. ...ακόμη ένα βίντεο, συνέχεια του προηγούμενου. Αυτή τη φορά ασχολούμαστε με την επεξεργασια, συχνοτική και δυναμική του ταμπούρου. Κάποια βασικά βήματα που μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για περαιτέρω "ψάξιμο". Πλέον στο κανάλι μου υπάρχει μία ολοκληρωμένη σειρά από free tutorials σχετικά εμ την επεξεργασία τυμπάνων στο μιξ (kick, snare, toms & floor toms, room mics). Ελπίζω να τα βρείτε χρήσιμα ...και που είστε?....καντε και μια εγγραφούλα!
    5 βαθμοί
  4. Για πάμε .... Κριθαράκι σωτέ, με πιπεριές Φλωρίνης και μανιτάρια, σε ζωμό κοτόπουλου του οποίου τα ψιλοκομμένα κομματάκια έχει μέσα (έβρασα δυο μπουτάκια). Θα συνοδευτεί με σαλάτα από πολύ ψιλοκομμένο λάχανο, καρότο, πιπεριά, με λίγα πολύ ψιλοκομμένα τουρσάκια, με dressing γιαούρτι στραγγιστό με μπαλσάμικο και καπνιστή πάπρικα (το ελάχιστο λάδι και σκορδάκι εξυπακούονται). Άντε γεια ......
    5 βαθμοί
  5. Διονύσιος Σολωμός με σάλτσα μουστάρδας με θυμάρι και πορτοκάλι στο αλουμινόχαρτο και καροτάκι, κουνουπίδι, μπρόκολο
    4 βαθμοί
  6. @Spyros DeltaDelta Μπορείς να παραθέσεις,τη συνταγή;
    4 βαθμοί
  7. Για πες μας τώρα που σε πήγε βόλτα η κοράκλα σου σήμερα.... Σε τι μαγαζά σε περπάτησε...
    2 βαθμοί
  8. Καποιους τους αγαπας γιατι σου δινουν καθε φορα κατι διαφορετικο,αλλους γιατι ξερεις τι θα ακουσεις. Και αλλους γιατι ετσι,εχεις μεγαλωσει μαζι τους και θα τους αγαπας για παντα. Σου δινουν το μυαλο στο χερι και σου βγαζουν εξω την ψυχη. Ειναι απο αυτους που μπορουν να παιξουν το ιδιο πραγμα σχεδον απαραλλαχτο,1000 φορες και να σε κανουν να γουσταρεις. Ακυκλοφορητο,κατα τον Απριλη θα βγει το αλμπουμ. Και ολοι λενε για την κιθαρα,αλλα για τη φωναρα? Δεν ειναι τεχνικο το θεμα το πως τραγουδαει καποιος(για τα μενα παντα),ποιος νοιαζεται στην τελικη. Ανατριχιλες. Ακους αδερφε μου? Για την παρτη σου.....
    2 βαθμοί
  9. Κουράγιο, έρχεται η τσικνοπέμπτη, και μετά η Καθαρή Δευτέρα.
    2 βαθμοί
  10. Ωραίες αυτές οι πληροφορίες για τα Κάρυ - είστε άπαιχτοι Για αύριο Προάριστο Καγιανάς με φρέσκο ψωμί Μεσημέρι με τους συνήθεις δυο φίλους και αδερφούς - ψιλοκομμένο μαρούλι με υπέρβολικά μεγάλη ποσότητα από φρέσκα κρεμμυδάκια - λάδι αλάτι ξύδι Ένα πυρέξ παστίτσιο με Syrah Κιαπέ ρούμι και καπνά ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΚΕΝΟΝΙΑ
    2 βαθμοί
  11. Θεωρώ πως ο πρώτος εκπροσωπεί το νήμα περισσότερο.
    2 βαθμοί
  12. Κανονικα ομως. Ειναι,πιθανοτατα,ο αγαπημενος μου ροκ κιθαριστας. Λυκειοπαιδο θυμαμαι,πριν παω σχολειο ακουγα κανα δυο δισκους του και μετα εφευγα. Δεν τον αντιμετωπισα ποτε σαν μπλουζ,για του λογου μου παντα ηταν αυτο που επαιζε στο Victims,το Dirty fingers κλπ. Και τα μπλουζ του,ειναι ροκ,παιγμενα με τον δικο του τροπο. Μια μικρη ιστοριουλα(ξερει ο Φασιονας). Ειχα μια Στρατ πανω απο 15 χρονια και γενικως οπως και τωρα δεν ασχολουμουν με οργανα. Δε με ενδιεφερε ποτε το θεμα. Δεν κοιταζα,δεν εψαχνα,μονο κανα χρωματακι αν μου αρεσε και τετοια. Πως κανουν οι γυναικες με τα φουστανια,"αχ τι ωραιο που ειναι",καπως ετσι. Τοσο αδαης και ασχετος. Μια μερα μου στελνει ο Φασιον μια φωτο με μια κιθαρα τυπου 335 που πουλιοταν στο Ebay και του λεω χωρις ιδιαιτερο λογο και αιτια"χτυπα τη". Μου λεει "σιγουρα,γιατι?" Δεν ηξερα γιατι και πως,δεν υπηρχε καποιος λογος μετα τοσα χρονια να παρω κιθαρα και χωρις εκεινη την περιοδο να παιζω,σχεδον καθολου. Μπινταρει κανοντας καποιο λαθος και λογω αυτου την παιρνουμε την κιθαρα. Το ιδιο βραδυ,σε αθλητικο μαλιστα σταθμο,ακουω οτι πεθανε ο Μουρ. Μου ηρθε καπως ολο αυτο. Θα πεις "τι μας τα λες ρε φιλε ολα αυτα,τι μας νοιαζει?" Καθε φορα που ακουω κατι καινουριο,δικο του,με πιανει αυτη η ιδια συγκινηση ρε γμτο. Το γηρας πιθανα......
    1 βαθμός
  13. 1 βαθμός
  14. Θερμό ευχαριστώ από καρδιάς, Καπετάνιο. Αυτό δείχνει υψηλό επίπεδο καλλιέργειας. Το λέω ειλικρινά. Για να πω την αλήθεια, ο γιος μου, που διαβάζει πολύ το ΝΟΙΖ και παρακολουθεί τις συζητήσεις, μου το είπε. Έχει εντυπωσιαστεί και αυτός με τις συνταγές και τα φαγητά και μάλλον θέλει να ψήσει τη μάνα του να φτιάξει κάτι πιο «αιρετικό» από τα καθιερωμένα. Πάντως τα παιδιά που καταθέτουν εδώ τους γευσιγνωστικούς τους περιπάτους, είναι άξια συγχαρητηρίων. Όσο για το κλαμπ, τώρα το πήρα χαμπάρι. Πληθαίνουμε βλέπω εμείς οι μπλουζοάρρωστοι.
    1 βαθμός
  15. Συμφωνώ μαζί σου @epikouris ως προς τον Επίκουρο και μάλλον σου διέφυγε το παραπάνω ποστ που αναφέρει μεταξύ άλλων όσα εσυ μετά ανέφερες. Πέραν αυτού το θεμα δεν αφορά την υπερβολή ή τον πλούτο αλλά την απόλαυση που παίρνουμε απο ένα πιάτο φαί και κρασί της καθημερινότητας. Να προσθέσω πως όπως θα γνωρίζεις ο όρος Epicure χρησιμοποιείται ευρέως για τους ανθρώπους με ευαίσθητη γεύση και εξηγείται εδώ αρχικά ως "one with sensitive and discriminating tastes especially in food or wine" και γι αυτό το χρησιμοποίησα. Καταλαβαίνω όμως πως σαν οπαδός του Επίκουρου σε προσβάλει το γεγονός πως επειδή το όνομα του έχει χρησιμοποιηθεί παραπλανητικά απο τους αντιπάλους του παλαιότερα, έχει παραμείνει αυτός ο αρνητικός για την φιλοσοφία του όρος και ανακαλώ. Θα αλλάξω τίτλο σε κάτι πιο ανώδυνο. ΥΓ Που το πήρες πρέφα... στο διπλανό κλαμπ θα περίμενα να σε βρω.
    1 βαθμός
  16. 1 βαθμός
  17. Μιας κι ο αριθμός είναι πολύ περιοριστικός, ας πω κάποια που γουστάρω τρελά και καλύπτουν κι ένα άλφα εύρος ειδών, διαθέσεων και εποχών. Μάλλον το αγαπημένο μου ρεμπέτικο. Αρχικά πήγα να βάλω τον "Καουμπόυ", αλλά αυτό μου κάνει κάτι κάθε φορά που το ακούω... Την "Ομορφη Πόλη" την είπατε, όπως και 2 από τα αγαπημένα μου του Παπάζογλου επίσης (θα μπορούσε όλη η τριάδα μου να είναι του Νικόλα, αλλά ας είναι)... μετά πήγε το μυαλό μου στο "Νύχτωσε Χωρίς Φεγγάρι" ή το "Σαν Απόκληρος Γυρίζω", αλλά αυτά και άλλα μεγάλα λαϊκά από Καλδάρα, Τσιτσάνη, Ακη Πάνου κλπ γουστάρω περισσότερο να τα τραγουδάω στην παρέα από τα να τα ακούω... οπότε ας πάμε προς τα εδώ.
    1 βαθμός
  18. Το τρία είναι απελπιστικά ανεπαρκές νούμερο, ενδεικτικά:
    1 βαθμός
  19. Παπαζογλου-Φυσηξε ο Βαρδάρης Παυλος - ηρωίνη Παπακωνσταντινου-δεν υπαρχω
    1 βαθμός
  20. Φυσικα,το " ω γλυκύ μου έαρ" ειναι καραΧιταρα in my book! Σιγουρα μεσα στα 10 αγαπημενα μου...
    1 βαθμός
  21. Χωρις γλυκάνισο και πριν τις δώδεκα; Σε θερισε αδερφέ μου
    1 βαθμός
  22. Το κοστούμι είναι ραμμένο έτσι ώστε καταρχήν να κολακεύει το σώμα, ακόμα και στραβοχυμένος να είναι κάποιος . Φαρδαίνει τους ώμους , στενεύει τη μέση.......και μακραίνει τα πόδια. Ένα καλοραμμένο κοστούμι. Δεν λέω να πάμε να ραβόμαστε στην savile raw βέβαια. Πλέον ετοιματζίδικες φθηνές εταιρείες αντιγράφουν πατρόν και βγάζουν καλές γραμμές......με τα πανιά τους βέβαια να υστερούν....αλλά οκ, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Αν διαλέξεις το σωστό πάνω -κάτω νούμερο (όχι 2 νούμερα μεγαλύτερο ή 2 μικρότερο) ....μπορείς με μικροεπεμβάσεις σε κάποιον ράφτη να το φέρεις πάνω σου.....σαν να ράφτηκε για εσένα. Μετά φόρα το στο σπίτι, σαν πιτζάμα.....να το συνηθίσεις......να μην το φοβάσαι να το τσαλακώσεις.....να του συμπεριφέρεσαι σαν φόρμα......να το κάνεις δικό σου. Να φαίνεσαι και να είσαι , άνετος μέσα σε αυτό. Να βρεις όσο το δυνατόν άνετα και φυσικά υφάσματα (υπάρχουν και φθηνά) , άλλη άνεση έχει το μαλλί , άλλη το βισκόζ....τι να κάνουμε. Το ίδιο και τα παπούτσια. Εκεί θέλει προσοχή........γιατί μπορεί να καταστρέψεις τα πόδια σου. Εκεί ίσως θέλει να ξοδέψεις λίγα παραπάνω , για ΑΝΕΤΑ και ΜΑΛΑΚΑ δέρματα.....που δεν θα σου μαμήσουν τα πέλματα και δεν θα σου βγάλουν κότσια από όλες τις πλευρές. Όπως και η μουσική , η κιθάρα....το πιάνο....η ηχοληψία.....η μαγειρικη είναι τέχνη, το ίδιο είναι και το ντύσιμο. Θέλει ψάξιμο....μελέτη.....δοκιμές....λάθη ....για να μάθεις.
    1 βαθμός
  23. Θα έπρεπε οι συμμετέχοντες,να είχαν ζυγιστεί,στην αρχή του νήματος και να ξαναζυγιστούν,σε τρείς μήνες πάλι. @gvourΣόλο μπριζόλα!
    1 βαθμός
  24. Και αφου ανοιξε τον χορο των Relic ο Αργυρης, ανεβαζω και εγω φρεσκιες φωτογραφιες απο την relic strat μου. Επειτα απο πολλες ωρες μελετης στο ιντερνετ, ειδα οτι το relic που ειχα κανει στην κιθαρα "επασχε" σε πολλα σημεια. Η κιθαρα ξαναβαφτηκε και εγινε καινουργιο relicing. To μπρατσο δεν ειναι το δικο της αλλα μιας αλλης κιθαρας ενως φιλου, που ετυχε να βρισκεται εδω.
    1 βαθμός
  25. 1 βαθμός
  26. Μωρε το παιδι δεν φταιει σε τιποτα...αυτον τον φωστηρα που εγραψε οτι ΠΡΕΠΕΙ να κουρδιζεις σε ...ρε για να παιξεις μπλουζ.....να πετυχαινα μονο..... ;D
    1 βαθμός
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+02:00
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου