Προς το περιεχόμενο

Πίνακας συμμετοχής


Δημοφιλές περιεχόμενο

Προβολή δημοσφιλέστερου περιεχομένου από 06/06/2020 σε Δημοσιεύσεις

 1. 9 points
  Λοιπόν παιδιά, χθες το βράδυ άκουγε ο αδερφός μου κάτι περίεργα χρατς χρουτς στον κήπο. Σκεφτήκαμε μήπως ήταν ποντίκι, αλλά έχουμε γάτες κυνηγούς, και μας φάνηκε περίεργο. Πάμε σήμερα να δούμε και τι βρίσκουμε .... Ένα υπέροχο, πασίγλυκο, κατατρομαγμένο, μικρό σκατζοχοιράκι, που είχε γεμίσει κακά όλο το σύμπαν, και είχε γίνει μια μπαλίτσα. Το πήραμε και το πήγαμε σε κάτι θάμνους κάτω από τα δέντρα πίσω από το σπίτι. Αυτό κρύφτηκε στους θάμνους, και μετά ξεθάρρεψε και έφυγε. Οι μικρές ανηψιές μου το έβγαλαν Φίφη, χαχαχαχα και το φώναζαν περιμένοντας να τις ακούσει. Απίστευτα γλυκό πλασματάκι.
 2. 6 points
  Αυτό απολαμβάνω 3 ήρεμες νύχτες τώρα, στον Πόρο. Μαγεία.
 3. 5 points
  πόση απλότητα μπορει να χωρέσει σε ένα τραγουδι? Γνωρίζει κανείς? και επίσης γνωρίζει κανείς... 1. γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες συνθέσεις σήμερα? 2. γιατί δεν υπάρχουν τέτοιοι τραγουδιστές σήμερα? 3. γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες παραγωγές σήμερα? 4. ποιοί παίζουν στους δίσκους αυτούς?
 4. 3 points
  ξέρετε τα ανέκδοτα με τους μπασίστες υποθέτω. Τα ξέρω και εγώ, καθώς για μια περίοδο της ζωής μου για ένα χρόνο και κάτι ήμουν μπασίστας on a regular basis με τρεις εμφανίσεις την εβδομάδα... (παρένθεση εδώ, αν το καλοσκεφτεί κανείς, στο διάστημα αυτό έκανα κάπου 500-1000 live, δύσκολο να το υπολογίσω ακριβώς, άρα περισσότερο έχω εμφανιστεί ως μπασίστας παρά ως κιθαρίστας). Τελευταία παρακολουθώ το κανάλι του Lee Sklar που τον άκουγα από τότε που δεν ήξερα ποιος ήταν και πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν (και μάλλον είναι) η βασική και ίσως μοναδική μου επιρροή στο πως κάποιος προσεγγίζει το όργανο. Το κανάλι του είναι ...αφασία. Στερείται gadgets, είναι στημένο στο πόδι, χωρίς καμία σκηνοθεσία, κάθεται μιλάει, παίζει και κάνει ό,τι του έρθει. Αλλά ...είναι απόλυτα επιτυχημένο. Ενα κανάλι....αντι-κανάλι. Πχ στο συγκεκριμένο φαίνεται μόνο η σκιά του. Τα έχω δει όλα. Τα βλέπω μόλις βγαίνουν. Χτες έβαλε άλλον έναν αγαπημένο μου Τον Renaul Garcia Fons
 5. 3 points
  Με αφορμή τα δύο clips που είδαμε χθες, μια ιδέα για το είδος της κουβέντας που θα μπορούσαμε να κάναμε, αν είμασταν λίγο πιο φειδωλοί στους αφορισμούς και τις παπαρολογίες. Από το πρώτο clip του Jonathan Kreisberg. Περίπου στο 4.15 παίζει ένα φανταστικό sequence. Πρόκειται για arps από την G Melodic Minor. Επισυνάπτω το sequence σε ανιούσα μορφή, με τα fingerings χρησιμοποιώ εγώ. Θα βρείτε δύο εκδοχές, μία στις 3 πρώτες χορδές και μία στις 3 επόμενες, με ανάλυση. Από τις πρώτες φορές, πιτσιρικάς, που έμαθα για αυτήν την χρήση των arps πάνω σε στατική αρμονία, ήταν από ένα άρθρο του Larry Coryell στο GP, όπου παρουσίαζε μια ένα σόλο του από το No More Blues Minor Blues. Μια φράση τέτοιας λογικής πάνω σε E Dorian. Φυσικά, οι απαρχές βρίσκονται στο modal παίξιμο του Coltrane. Από το clip του Vai...στο 2.53, φανταστικό lick τρίφωνα arps από καθαρές 5ες. Επισυνάπτω το tab, με τo fingering του Vai, σε 3ηχα για πιο εύκολη ανάγνωση. Η πρώτη νότα κάθε arp ανεβαίνει-λίγο πολύ-σε Ε Mixolydian, αλλά καθώς τα διαστήματα παραμένουν καθαρά, χωρίς να προσαρμόζονται στις βαθμίδες της σκάλας, έχουμε κάποιες juicy έξω νότες. Τα δύο τελευταία arps είναι απλά power chords. Ελπίζω να τα βρείτε χρήσιμα. Εγώ, επειδή όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω μουσικός, κάνω αυτό που έχω ακούσει πως κάνουνε αυτοί. Βάζω τον κώλο μου κάτω και μελετάω. Τα παραδείγματα που μοιράζομαι είναι, θεωρώ, ενδιαφέροντα και προέρχονται από κιθαρίστες οι οποίοι το αν μου αρέσουν ή όχι, δεν έχει καμία απολύτως αξία στα πλαίσια μιας δημόσιας κουβέντας Ανεκδοτολογικά, να σας πω το εξής. Είμαι μέλος σε forum στο οποίο είναι και μέλη πολλοί γνωστοί μεγάλοι παίχτες. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι μαλακία του κατέβει-απλά διαγράφεται με συνοπτικές. Πριν λίγο καιρό, κάποιος ¨κριτίκαρε¨ ένα clip του Henderson-ο οποίος επίσης είναι μέλος. O Henderson απάντησε..."σ'ευχαριστώ για τα σχόλια σου για το παίξιμο μου, θα χαρώ πολύ να ανεβάσεις κι εσύ ένα δείγμα του δικού σου ώστε να σχολιάσω κι εγώ." Vai's p5 mixolydian lick.pdf Johnathan Kreisberg M.M arp sequence 1.pdf Johnathan Kreisberg M.M arp sequence 2.pdf
 6. 3 points
 7. 3 points
  Παραθέτω κι εγώ με τη σειρά μου τη δική μου συμμετοχή στο διαγωνισμό προς σχολιασμό. Καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζομενους του φόρουμ.
 8. 2 points
 9. 2 points
  Μόνο Έλληνας μπορούσε να "εμπνευστεί" τέτοια διαφήμιση....
 10. 2 points
  Αλλος ένας γελαδάρης με ένα σκουπόξυλο οι βιαστικοί να πάνε στο 24.00
 11. 2 points
 12. 2 points
  Επειδή είναι από σοβαρό κανάλι (όχι youtube δηλαδή) και δεν γίνεται embed. https://www.arte.tv/en/videos/080586-009-A/carl-orff-s-carmina-burana/ Για όσους δεν το είδαν ακόμα. Θα μείνει άλλη μια εβδομάδα έξω.
 13. 1 point
  https://www.kathimerini.gr/1086049/article/epikairothta/kosmos/o-kanie-goyest-anakoinwse-thn-ypoyhfiothta-toy-gia-thn-proedria-twn-hpa Με τον Τραμπ τελειώνουμε όπου να 'ναι. Με αυτόν τι θα γίνει;
 14. 1 point
  Ποιο είν το παληκάρι? (οι φίλοι που το είδαν που το έβαλα στο fb δεν παίζουν)
 15. 1 point
  Ξέρει κανείς ποιοι είναι αυτοί οι ταβερνιάρηδες που σπέρνουν? gypsy.zip
 16. 1 point
  40 χρόνια φούρναρης...
 17. 1 point
 18. 1 point
  ώρες ώρες το παρακάνει με τα αστεία, τα έχει πει πολλές φορές, αλλά...ήταν γλύκας και σίγουρα άξιος.
 19. 1 point
  Είχα γράψει την απάντησή μου στο νήμα αλλά κλειδώθηκε και βρέθηκα στο no-man's land. Είχα γράψει το εξής: Σαφώς. Και εγώ όποιον χαρακτηρίζει ως "έπαρση" τις εμπειρίες και γνώσεις κάποιου και τον "διαμοιρασμο" τους κατά τη διάρκεια μιας κουβέντας τον θεωρώ αυτομάτως κομπλεξικο. Μπορεί να ναι κι έτσι. όλοι έχουμε τα κομπλεξ μας. ίσως έχω επηρεαστεί απο το ολλανδικό μοντέλο που παρεξηγεί τις πολλέ περιαυτολογίες. Δε θεωρώ ότι έχεις άδικο λογο του τρόπου σου. Διαφωνώ σε κάποια σημεία της άποψής σου. Προφανώς και εγώ μπορώ να έχω άδικο μια και ο γραπτός λόγος σε ένα φόρουμ εύκολα παρεξηγείται και δεν υποκαθιστά την φυσική παρουσία και συμπεριφορά . Αυτο είναι βέβαιο. Απλά έτσι οπως χρησιμοποιείς τα bold και τα capitals το επιδεινώνεις πολλες φορές. Τελος πάντων, δεν είχα σκοπό να σε αδικήσω. Αν όντως πιστεύεις ότι δεν έχεις ελιτιστικο τρόπο τοτε παρεξήγησα.
 20. 1 point
 21. 1 point
  πολλοί σε επηρρεάζουν στη μουσική που "φτιάχνεις". Αλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Με αλλους ξεκινάς, με άλλους προχωράς και στο δρόμο σε κάθε στροφή βρίσκεις άλλους. Συνήθως ένας μόνος σε κάνει να αναθεωρήσεις τα πάντα. Εγώ μ δαύτον είπα, ξεχνάω τα πάντα, total erase. Ή ανεβαίνω στον έκτο και πετάω την κιθάρα ή total erase και Gott mit uns. Αν σήμερα χρησιμοποιούμε τον όρο fusion το οφείλουμε σ αυτόν. Ο καλός θεούλης ας αναπαύσει την ψυχούλα του εκεί που είναι.
 22. 1 point
 23. 1 point
Ο πίνακας επιτευγμάτων έχει ρυθμιστεί σε Athens/GMT+03:00


×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.