Προς το περιεχόμενο
 • Juror 8

     (0 κριτικές)

  Clouseau

  Hello! Ανεβάζω ένα κομμάτι που ξεκίνησα κάποιους μήνες, στη συνέχεια άφησα και ξανάπιασα. Είχε ξεκινήσει ως ιδέα στο πιάνο και "ντύθηκε" τελικά με διάφορα virtual instruments, κυρίως strings. Φυσικά και ακόμα θέλω να διορθώσω πράγματα αλλά νομίζω είναι καλό σημείο να σταματήσω και να προχωρήσω στο επόμενο. Τα στοιχεία που έπαιζα στο μυαλό μου στο συγκεκριμένο ήταν να γράψω κάτι Ελληνικό, κινηματογραφικό και το να είναι τόσο ανατολίτικο όσο και δυτικό. Ο τίτλος κάπως άσχετος, αλλά είχα δει την ταινία εκείνη την περίοδο και επειδή έχω μια δυσκολία στο να ονομάζω τα πράγματα δεν το σκέφτηκα παραπάνω :p

   

  Αν θέλετε να πείτε μια γνώμη, πείτε το όπως το σκέφτεστε: μόνο καλό θα μου κάνει! 


  • Like 6

  Feedback χρήστη

  Πρόταση

  Ενδιαφέρουσα σύνθεση. Υπάρχουν όμως πολλά θεματικά που δεν οδηγούν κάπου. Θα κρατούσα το πρώτο θέμα και θα έπαιζα γύρω του μέχρι και το τέλος. Όμως είναι τώρα, μου φαίνεται ότι μέσα σε 3 λεπτά έχει πάρα πολλή πληροφορία. Για παράδειγμα, το ελληνικό στοιχείο στο τέλος φαίνεται πολύ ξένο και απρόοπτο.

   

  Το κύριο πρόβλημα βέβαια να είναι το τι VST έχεις διαλέξει. Το κάθε όργανο που χρησιμοποιείς (σαν "μάρκα" VST, όχι σαν είδος οργάνου) είναι πολύ διαφορετικό με όλα τα υπόλοιπα. Αυτό σημαίνει ότι έχει ηχογραφηθεί με διαφορετικό τρόπο, σε διαφορετικά δωμάτια, και το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι αρκετά... ψεύτικο, καθώς στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να ακούσεις τόσα διαφορετικά "δωμάτια" ταυτόχρονα. Έρχονται και στο τέλος τα κρουστά που ακούγονται σαν Generic Midi και χάνεται όλη η μαγεία. Επίσης το μπάσο μου βγάζει πολύ μπάσο...

   

  Στο συγκεκριμένο κομμάτι θα χρησιμοποιούσα κάτι σε Chamber Strings, μικρή ορχήστρα ή κουαρτέτο. Θα ταίριαζε πολύ, θα έδενε καλύτερα και δα έβγαζε περισσότερο "νόημα" για αυτό που θες να περάσεις, κατά τη δική μου γνώμη πάντα.

  • Like 2
  Συνδέστε για να σχολιάσετε
  Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Ευχαριστώ για τα σχόλια Alex!

   

  Ενδιαφέρον αυτό που λες με τα "δωμάτια". Προσπάθησα να τα βάλω στο ίδιο δωμάτιο με reverb for blending (χαμηλό pre-delay ~10msec) αλλά το ακούω κι εγώ το οτι δεν είναι εννιαίος ο ήχος και σίγουρα έχει δουλειά εκεί αν το ξαναπιάσω. Τα ensembles ειναι chamber strings της spitfire αλλά ακούγονται όντως πιο huge απ'όσο θα ήθελα - ίσως παίζοντας με το ποσο κοντά/μακριά είναι τα μικρόφωνα να αλλάζει αυτό. Σκεφτόμουν επίσης μήπως ηχογραφήσω το μπάσο και το σολο βιολί ζωντανά με τη βοήθεια φίλων και το κατά πόσο αυτό θα άλλαζε τον ήχο σημαντικά.

  Συνδέστε για να σχολιάσετε
  Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Έχεις αφαιρέσει το reverb από κάθε διαφορετικό vst όργανο, και έχεις βάλει ένα εξωτερικό plugin reverb, με τις ίδιες ρυθμίσεις, σε όλα?

  Συνδέστε για να σχολιάσετε
  Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  10 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

  Έχεις αφαιρέσει το reverb από κάθε διαφορετικό vst όργανο, και έχεις βάλει ένα εξωτερικό plugin reverb, με τις ίδιες ρυθμίσεις, σε όλα?

  Ναι ακριβώς. Έκανα export τα stems χωρις εφε σε καινούριο mixing session. Το reverb μπηκε σε ενα bus με φουλ wet signal και το έβαζα in parallel σε κάθε όργανο. Κάποια είχαν επιπλέον reverb, όπως το  σολο βιολί. 

  Συνδέστε για να σχολιάσετε
  Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

  Εμένα μου άρεσε πολύ αυτό που άκουσα, χωρίς να είμαι γνώστης, άρχισα πολύ πρόσφατα να ασχολούμαι με το σπορ. Όντως το τελευταίο μέρος με τα percussions έχει θέματα.

   

  Πολύ χρήσιμα τα σχόλια του @Alex Raptakis όπως πάντα. Τα κρατάω για όταν έρθει και η δική μου ώρα.

  • Like 1
  Συνδέστε για να σχολιάσετε
  Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Σαν σύνθεση μου αρέσει, έχει πολλά σημεία με πολύ ενδιαφέρον.

  Τα τύμπανα / κρουστά στο τέλος ακούγονται αρκετά παράταιρα σε σχέση με τα υπόλοιπα όργανα.

  Περιμένω να ακούσω με ενδιαφέρον τα επόμενα σου

  • Like 1
  Συνδέστε για να σχολιάσετε
  Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Η μαγεία των Spitfire Chamber Strings είναι στο συνδιασμό του δωματίου και στο μικρό μέγεθος παικτών. Έχον πετύχει ένα πολύ χαρακτηριστικό ήχο με μοναδικό texture. Με το reverb που έχεις βάλει έχει χαθεί όλο αυτό και ακούγεται πιο "μεγάλο" ενώ είναι ένα VST που έχει ηχογραφηθεί με στόχο το ακριβώς αντίθετο.

   

  Το να "φτιάξεις" το δικό σου εικονικό δωμάτιο είναι σωστή σκέψη, αλλά προϋποθέτει να έχεις όσο πιο ωμό ήχο γίνεται, όπως πχ το LA Scoring Strings. Σε άλλα vst όπως στα περισσότερα Spitfire, αρκεί να αφήσεις μόνο το πρώτο κοντινό μικρόφωνο και να κλείσεις τα υπόλοιπα. Αν αφήσεις τα υπόλοιπα, παίρνεις πολύ από τον ήχο του δωματίου, συνεπώς το έξτρα reverb θα κάνει λίγο (έως πολύ) χάος, και είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξεις.

   

  Ως έχει, τα έγχορδα ensemble είναι "μεγάλα", το solo βιολί ακούγεται σαν να παίζει μόνο του στο μπάνιο, και έχει σχετικά ίδιο ήχο με το πιάνο, και τα κρουστά είναι τόσο κοντά που ακούγονται φουλ συνθετικά.

   

  Κατ' εμέ, ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστείς μια τέτοια περίπτωση είναι να προσπαθείς να τα παίρνεις ένα ένα και να τα ταιριάζεις σιγά σιγά πριν βάλεις οποιοδήποτε τρελό εφέ (εκτός αν μιλάμε για sound design). Όταν νιώθεις ότι δε μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω, τότε βάζεις τα έξτρα plug-ins, σιγά-σιγά, ένα-ένα.

   

  Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο, και σίγουρα θα περιμένω να ακούσω και τα επόμενα με χαρά!

  • Like 2
  Συνδέστε για να σχολιάσετε
  Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου Alex! Πολύ χρήσιμα αυτά που γράφεις και κρατάω σημείωσεις. Θα πειραματιστώ με τα μικρόφωνα αφού μπορεί να είναι κατι γρήγορο που θα διορθώσει τον ήχο. Τα κρουστά για την ιστορία ειναι απο ενα δωρεαν percussion collection της native instruments, και ειναι και καλα ηχος απο το αφρικανικο djembe. Θυμίζει λίγο τουμπελέκι και το κράτησα.

   

  Οι σκέψεις σας ειναι σουπερ χρήσιμες γιατί όπως ξέρετε όταν έχεις ακούσει κάτι 3000 φορές, χάνεις την αντικειμενικότητά σου κάπως.

  Συνδέστε για να σχολιάσετε
  Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες  Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

  Δημιουργήστε λογαριασμό

  Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

  Δημιουργία λογαριασμού

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

  Σύνδεση×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.