Προς το περιεχόμενο
 • Νέα

  Ειδήσεις και Δελτία τύπου
  Newsguy

  Arturia V Collection 9

  By Newsguy, in Νέα,

  Η Arturia ανακοίνωσε την κυκλοφορία της συλλογής V 9, μιας σημαντικής ενημέρωσης στη premium σουίτα virtual instrument. Η πιο εκτεταμένη και γεμάτη δυνατότητες συλλογή τους μέχρι σήμερα, η V Collection 9 διαθέτει τώρα 32 όργανα και είναι εξοπλισμένη με 14.000 preset που καλύπτουν κάθε στυλ μουσικής, διαθέσιμες τόσο ως DAW plug-in όσο και ως ανεξάρτητα όργανα.
   
   
  KORG MS-20 V - Ο μαύρος μονόλιθος, με τον πρωτόγονο αναλογικό ήχο και semi-modular αρχιτεκτονική.
   
  SQ80 V - Hybrid lo-fi crosswave synth που πετυχαίνει χιλιάδες συνδυασμούς ψηφιακών κυματομορφών συνοδεια αναλογικών φίλτρων.
   
  Augmented STRINGS - Καινοτόμο όργανο που συνδυάζει sampled strings με state-of-the-art synthesis και deep morphing controls.
   
  Augmented VOICES - Συνδυάζοντας την ανθρώπινη φωνή με πολλαπλά synth engines και εκφραστικά χειριστήρια για υποβλητικό υβριδικό ήχο
   
  4 Ανακατασκευασμένα όργανα - Τα CS-80 V, Prophet-5 V, Prophet-VS V και Piano V έχουν ανακατασκευαστεί πλήρως από την αρχή, με ολοκαίνουργιες μηχανές ήχου, ενημερωμένες λειτουργίες και βελτιωμένες δυνατότητες παραγωγής.
   
  14 exclusive sound banks - Μια αποκλειστικά κατασκευασμένη επιλογή preset που καταδεικνύει την ηχητική ικανότητα κάθε νέου τίτλου της V Collection 9.
   
  Τιμή γνωριμίας προσφέρεται για όλους τους χρήστες έως τις 5 Ιουνίου 2022, με λεπτομέρειες που θα βρείτε στους λογαριασμούς σας στον ιστότοπο της Arturia.
   
  https://arturia.com

  Newsguy
  Η Focusrite ανακοίνωσε την Clarett+ OctoPre, φέρνοντας τις τεχνικές βελτιώσεις που εμφανίστηκαν στη σειρά καρτών ήχου Clarett+ στον δημοφιλή πολυκάναλο προενισχυτή της. 
   
  Η μονάδα διαθέτει οκτώ αναλογικές εισόδους μικροφώνου/line με δυναμικό εύρος 118dB και οκτώ εξόδους line. Οι ενσωματωμένοι μετατροπείς A-D και D-A καθιστούν διαθέσιμες όλες αυτές τις εισόδους και εξόδους μέσω ADAT στα 48 kHz, παρέχοντας στους κατόχους καρτών με συνδεσιμότητα ADAT την ευκαιρία να επεκτείνουν τον αριθμό των καναλιών I/O τους.

  Κάθε είσοδος είναι εξοπλισμένη με προενισχυτές μικροφώνου χαμηλού θορύβου και χαμηλής παραμόρφωσης της Focusrite, με τα δύο πρώτα κανάλια να προσφέρουν επίσης είσοδο οργάνου JFET. Το κύκλωμα κατ' επιλογήν AIR υπάρχει επίσης σε όλες τις εισόδους μικροφώνου, ένα χαρακτηριστικό που αλλάζει την σύνθετη αντίσταση και την απόκριση συχνότητας του προενισχυτή για να μιμηθεί τον ήχο των διάσημων προενισχυτών ISA 110 της Focusrite. Phantom power για τις εισόδους μικροφώνου διατίθεται για κάθε 4 εισόδους, ενώ υπάρχουν insert σε όλα τα κανάλια, επιτρέποντας στους χρήστες να προσθέσουν εξωτερικούς επεξεργαστές στο σήμα πριν το στάδιο A-D.
  Το πακέτο plug in, Hitmaker Expansion της Focusrite περιλαμβάνεται επίσης με την αγορά ενός Clarett+ Octopre, προσφέροντας μια σειρά από επεξεργαστές, εφέ και εικονικά όργανα, όπως Brainworx bx_console Focusrite SC, Focusrite Red Plug-In Suite, Relab LX480, XLN Keys Audio Addictive και άλλα .
   
  Το Clarett+ OctoPre θα ξεκινήσει να αποστέλλεται στα καταστήματα στις 10 Μαΐου 2022, με τιμή στην Βρεττανία, £709.

  Newsguy
  Η ΕΛΙΝΑ ΙΚΕ αντιπροσωπεύει πλέον την AIAIAI στην Ελλάδα.
   
  Η AIAIAI, που ιδρύθηκε το 2006 στη Δανία, είναι μια εταιρεία σχεδιασμού ήχου αφιερωμένη στην ανάπτυξη κορυφαίου εξοπλισμού. Αξιόπιστη για τη μουσική δημιουργικότητα και στα πιο έντονα περιβάλλοντα - στο δρόμο, στο στούντιο και στη σκηνή.
   
  Αξιόπιστη γιατί απαιτεί τα υψηλότερα πρότυπα και μηδενικό συμβιβασμό. Μεγάφωνα υψηλής ποιότητας βιοκυτταρίνης για επαγγελματικό ήχο, τα πιο άνετα και ελαφριά υλικά για μεγάλες περιόδους λειτουργίας και μια αρθρωτή σχεδίαση προσαρμόσιμη στις ανάγκες και της τεχνολογίας που εξελίσσεται.

  Τα προϊόντα της αναπτύσσονται σε συνεργασία με επαγγελματίες DJs και παραγωγούς και είναι σχεδιασμένα για να διαρκούν.

  Διαθέτει μια σειρά ακουστικών που κύρια χαρακτηριστικά τους είναι πως είναι Modular με αρθρωτή προσαρμογή ώστε να μπορούν να αναβαθμίζοντε καθώς εξελίσσονται η τεχνολογία ή οι ανάγκες. Άλλα χαρακτηριστικά:
  Καποια μοντέλα διαθέτουν την νέα τεχνολογία W+ Link για εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση και ασυμπίεστο ήχο, Bluetooth 5.0 με αναπαραγωγή +80 ώρες. Διάφραγμα που έχει αναπτυχθεί με ακρίβεια από βιοκυτταρίνη NAC Audio, καθιστώντας το πιο άκαμπτο, ελαφρύτερο και ισχυρότερο από τα κανονικά ηχεία PET και επιτρέποντας στο διάφραγμα που παράγει ήχο να δονείται χωρίς τα επίπεδα παραμόρφωσης που υπάρχουν σε άλλα μεγάφωνα. Alcantara® ή vegan δερμάτινα μαξιλάρια αυτιών για βελτιωμένη άνεση και συσκευασίες από ανακυκλωμένα υλικά. 
  Περισσότερα στην ΕΛΙΝΑ.

  Newsguy

  Roland Juno-X

  By Newsguy, in Νέα,

  Η Roland ανακοίνωσε το Juno-X, την πιο πρόσφατη ενσάρκωση του κλασικού συνθεσάιζερ Juno, που διαθέτει μια ολοκαίνουργια μηχανή ήχου με κινητήρα ZEN-Core με κυματομορφή Super Saw, μαζί με remakes ήχων από παραδοσιακά όργανα Roland.
   
  Το όργανο είναι εξοπλισμένο με ένα πληκτρολόγιο 61 νοτών με channel aftertouch και ένα οικείο χειροκίνητο πάνελ εμπνευσμένο από τα αυθεντικά όργανα της δεκαετίας του 1980. Μπορούν να συνδυαστούν έως και τέσσερις ήχοι μαζί και διατίθεται μεγάλη ποικιλία από σύγχρονα εφέ. Οι δύο τύποι chorus από το αρχικό Juno είναι παρόντες, με μια νέα τρίτη πιο έντονη επιλογή σύμφωνα με τη Roland. Οι χρήστες μπορούν να συνδυάσουν αυτές τις λειτουργίες, παρέχοντας συνολικά επτά διαφορετικά εφέ chorus. Υπάρχουν ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία και υποστήριξη Bluetooth για φορητές συσκευές.
   

   
  Τα ηχητικά μοντέλα που επιστρέφουν απο παλιά περιλαμβάνουν αυτά από τα Juno-60 και Juno-106, το XV-5080 που βασίζεται σε PCM, ακουστικά πιάνα από τη σειρά RD και έναν εκφραστικό Vocoder. Υποστηρίζονται επίσης επεκτάσεις από το Roland Cloud, δίνοντας στους παίκτες τη δυνατότητα να φορτώνουν προαιρετικούς τίτλους όπως JUPITER-8, JD-800, SH-101, Vocal Designer και άλλα. Παρέχεται ενσωματωμένη υποστήριξη για το Roland Cloud Connect, η οποία επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να περιηγούνται, να κάνουν ακρόαση και να φορτώνουν τίτλους επέκτασης μοντέλων και άλλο περιεχόμενο που προσφέρεται στα μέλη, απευθείας στο πληκτρολόγιο μέσω Wi-Fi. Η Roland κάνει διαθέσιμα δέκα δωρεάν πακέτα ήχου με μια αγορά Juno-X.
   
   
  Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το Juno-X παρέχει εξόδους balanced και normalized (σε υποδοχή XLR και καρφί αντίστοιχα), είσοδο στερεοφωνικού ήχου μέσω mini-jack και MIDI In and Out σε υποδοχές DIN. Μια σύνθετη υποδοχή XLR/TRS επιτρέπει τη σύνδεση ενός μικροφώνου είτε για φωνή είτε για χρήση με τον ενσωματωμένο Vocoder, ενώ η έξοδος ακουστικών είναι διαθέσιμη σε καρφί. Μια υποδοχή USB Type-A είναι διαθέσιμη για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, με μια δεύτερη υποδοχή Type-B για επικοινωνία ήχου και MIDI με υπολογιστή.
   
  Το Juno-X θα είναι διαθέσιμο τον Μάιο προς €2080 τιμή Thomann.

  Newsguy

  Welcome Prolight + Sound 2022!

  By Newsguy, in Νέα,

  Επιτέλους εκθέσεις μπορούν να λάβουν μέρος πλέον χωρις περιορισμούς και πρώτη απ' όλες άνοιξε σήμερα η Prolight + Sound μέχρι και την Παρασκευή 29 Απριλίου.
   
  Συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε πριν δύο χρόνια, η έκθεση του επαγγελματικού ήχου και φώτων που βαίνει ανοδικά καθώς επεκτείνεται ο κλάδος και στα καταναλωτικά με τον όρο prosumer, θα παρουσιάσει προϊόντα απο περίπου 400 κατασκευαστές και 30 χώρες.
   
  Είναι η επιστροφή στην προ covid εποχή, όπου θα διεξαχθούν παράλληλα με την έκθεση διάφορα events, απονομές, συνέδρια , ημερίδες και φυσικά η Live sound arena. Τα περίπτερα έχουν χωριστεί σε κατηγορίες και θα βρίσκονται στις ακόλουθες αίθουσες, για όσους θα παρευρεθούν.
   
  ProAudio - Hall 11 ProMedia - Hall 11 Pro Stage – Hall 12 ProEvent - Hall 11 + Hall 12 ProLight - Hall 12.1
     

  Newsguy
  Η Solid State Logic (SSL) επεκτείνει την κλασική σχεδίαση του γνωστού Bus Compressor σε ένα υψηλής ποιότητας rack 2U, προσφέροντας την κλασική "κόλλα" σε συνδυασμό με νέους δυναμικούς χρωματισμούς και προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας.
   
  Το THE BUS+ είναι μια νέα μονάδα rack 2U που βασίζεται στον αρχικό σχεδιασμό του Bus Compressor, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κονσόλα 4000 B της SSL το 1976. Παραμένοντας πιστός στον αρχικό σχεδιασμό κυκλώματος, το THE BUS+ διαθέτει 2181 THAT VCA στό κύκλωμα του και προσφέρει τις κλασικές ρυθμίσεις χρόνου και αναλογίες συμπίεσης που έχουν "κολλήσει" μείξεις για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

  Αναλύοντας τα σχόλια από βασικούς χρήστες και εξετάζοντας τη σύγχρονη ροή εργασιών παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα ισοδύναμα plug-in, προστέθηκαν πολλά νέα εργαλεία επεξεργασίας και επιλογές χρωματισμού ήχου στο THE BUS+, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων τρόπων λειτουργίας: Classic Stereo, Σ S/C Stereo, Dual Mono και Mid-Side και τρεις διαφορετικοί χρωματισμοί συμπίεσης: LOW THD, F/B και 4K MODE. Νέες ρυθμίσεις χρονικής σταθεράς, συμπεριλαμβανομένου του «Auto 2» και αναλογίας συμπίεσης (ratio) έχουν προστεθεί επίσης στο THE BUS+.
   
  Το THE BUS+ διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο ισχυρό παράλληλο Dynamic Equalizer 2 ζωνών (το D-EQ), με λειτουργίες compress/expand και ρυθμιζόμενη επιλογή συχνότητας. Τα ποτενσιόμετρα έχουν σκαλοπάτια, που διαβάζονται από έναν μικροελεγκτή που διαχειρίζεται το αναλογικό κύκλωμα, καθιστώντας το THE BUS+ όχι μόνο τέλειο για μίξη αλλά και για mastering.
   
  Η ονομαστική τιμή του ορίστηκε στα €2099 προ ΦΠΑ.

  Newsguy
  Η Soundwide είναι πλέον η νέα μητρική εταιρεία των iZotope και Native Instruments, φέρνοντας δύο κολοσσούς στη δημιουργία μουσικής και την τεχνολογία ήχου κάτω από μια στέγη. Με άλλες μάρκες, που συμπεριλαμβάνουν και τις Plugin Alliance και Brainworx, η Soundwide θα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους στη βιομηχανία μουσικής παραγωγής.
  Κάτω απο τη Soundwide επίσης δημιουργήθηκε η Sound Stacks, που στοχεύει να προωθήσει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ήχου με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της απόδοσης στη μουσική βιομηχανία.
   


  Παράλληλα έχει αναπτυχθεί ένα συμβούλιο καλλιτεχνών (Artist Board), ως συμβουλευτικό όργανο, το οποίο αποτελείται απο μουσικούς και παραγωγούς όπως Alicia Keys, Ann Mincieli, EL-P, Jacob Collier και άλλους.
   
  Η Soundwide για να το γιορτάσει θα χαρίσει το Ethereal Earth της Native Instruments, το Neutron Elements and Plugin Alliance της iZotope και το Welcome Bundle της Brainworx. Όλα αυτά θα είναι διαθέσιμα δωρεάν έως τις 26 Απριλίου 2022.

  Newsguy

  Korg Volca FM 2

  By Newsguy, in Νέα,

  Το mini-synth Volca FM της Korg που είναι βασισμένο στο Yamaha DX7 και το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια, λαμβάνει μια ενημέρωση δεύτερης γενιάς και γίνεται Volca FM 2.
   
  Το νέο Volca FM 2 φαίνεται πανομοιότυπο με τον προκάτοχό του αλλά εσωτερικά, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις. Η Korg έχει αυξήσει την πολυφωνία του σε έως και 6 φωνές αντί για τις αρχικές 3. Επίσης προστέθηκε MIDI output (TRS) ώστε το sequencer του Volca FM να ελέγχει εξωτερικές συσκευες καθως και ένα ψηφιακό shimmering reverb που προστίθεται στο υπάρχον chorus.
   

   
  Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο 16-step sequencer, όπως pattern randomisation tool για auto-generation καθως και ένα καλύτερο arpeggiator.
   

  Παρα τις αλλαγές, η μηχανή του δεν διαφοροποιήθηκε απο την αρχική υλοποίηση που ήταν βασισμένη στο Yamaha DX7 με τους 32 αλγόριθμους και μπορεί να εισάγει κλασικά preset μέσω SysEx.
   
  Θα κυκλοφορήσει στα μέσα Μαίου στα 189 ευρώ + ΦΠΑ.
   
   

  Newsguy
  Η νέα σειρά MR της Harley Benton, είναι ολοφάνερα εμπνευσμένη από τη Mosrite.
  Εάν οι Ramones ήταν αφίσα στο εφηβικό σας δωμάτιο ήρθε η ώρα να αποκτήσετε μια προσιτή εκδοχή της αμερικανικής κατασκευής της δεκαετίας του '60, με μοντέρνα δυνατότητα αναπαραγωγής και κάποιες τροποποιήσεις στο ρετρό σχέδιο.
   
  Η σειρά MR είναι μια σημερινή έκδοση του γνωστού σχεδίου vintage και διατίθεται σε δύο διαφορετικές παραλλαγές. Η MR-Classic προσφέρει όλα τα παραδοσιακά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, ενώ η MR-Modern βελτιστοποιεί τις προδιαγραφές για παίκτες με πιο σύγχρονες απαιτήσεις.
  Κάθε σειρά περιλαμβάνει μια βαρύτονη και μια αριστερόχειρη έκδοση.
   

   
  MR-Classic
  Το σώμα είναι basswood με bolt-on 25.5″ maple neck και ταστιέρα απο roasted jatoba. Το μπράτσο έχει C-profile με natural satin finish και 12′′ radius με 22 τάστα.
  Οι μαγνήτες είναι Artec P-90 Alnico-5 και καλωδιωμένοι με ένα volume και tone control συν 3-θέσιο επιλογέα.  Όλο το hardware είναι χρωμιομένο, καθως και η γέφυρα και τα κλειδιά της Wilkinson ενω διαθέτει nut απο γραφίτη. Διαθέσιμα χρώματα Metallic Blue, Candy Apple Red, Pearl White, 3-Tone Sunburst και μαύρο. Το αριστερό μοντέλο είναι διαθέσιμο μόνο σε 3-Tone Sunburst.
   
  \
   
  Το Βαρύτονο μοντέλο έχει τις ίδιες προδιαγραφές με μακρύτερη κλίμακα 27′′ και χορδές D’Addario EXL158, 13-62. Διατίθεται και για αριστερόχειρες ενώ και τα δύο μοντέλα είναι σε χρώμα 3-Tone Sunburst.
   
  MR-Modern
  Ουσιαστικά ίδιες προδιαγραφές με την σειρά Classic, μόνο με κάποιες αναβαθμίσεις και vibrato.
  Ταστιέρα απο Macassar Ebony με 22 ατσάλινα τάστα και TUSQ nut συν locking tuners και Wilkinson VS-50 II Precision Tremolo.
   

   
  Τιμή 259 ευρώ για τις Classic και 363 για τις Modern.

  Newsguy
  Πέρυσι, το Perkons παρουσιάστηκε στο Superbooth, αλλά οι ελλείψεις εξαρτημάτων δεν επέτρεψαν την παραγωγή. Τώρα το HD-01 είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει με προπαραγγελίες.
   
  Τον Δεκέμβριο, ακούστηκε πώς η Erica Synths είχε πρόβλημα με την προμήθεια μικροελεγκτών. Αποδείχθηκε ότι δεν θα υπήρχε κανένα διαθέσιμο μέχρι τα τέλη του 2022 και ως εκ τούτου η Erica Synths αποφάσισε να επεξεργαστεί ξανά το PCB και να βρει εναλλακτικά και πιο διαθέσιμα εξαρτήματα χωρίς συμβιβασμούς ποιότητας του Perkon.
  Τελικά το Perkons ολοκληρώθηκε, βελτιώθηκε και είναι έτοιμο για κατασκευή.
   

   
  Το Perkons είναι ένα εντυπωσιακό drum machine.
  Πρόκειται για ένα τετραφωνικό συνθεσάιζερ με ψηφιακή μηχανή και αναλογικό φίλτρο με overdrive. Κάθε φωνή αντιστοιχεί σε μια λωρίδα στο 16-step sequencer, που διαθέτει διάφορες πιθανότητες επεξεργασίας χρόνου.
   
  Δεξιά είναι επεξεραγαστική μονάδα effects με morphable LFO, αναλογικό BBD delay και optical compressor. Στο τέλος υπάρχει το master overdrive.
   
   
   
  Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προπαραγγείλει εγγραφόμενος στην λίστα της εταιρίας.
  https://www.ericasynths.lv/.

  Newsguy
  Η ADAM Audio παρουσίασε τα νέα studio monitor της σειράς A. Τα ηχεία A4V, A7V, A44H, A77H και A8H διαθέτουν  περιστρεφόμενα waveguides, διόρθωση χώρου με DSP και τηλεχειριστήριο.
   
  Σύμφωνα με την ADAM, το A4V ταιριάζει καλύτερα σε μικρότερα στούντιο, ενώ το A7V ακολουθεί το A7X που έβαλε την εταιρία στον χάρτη. Τα άλλα μοντέλα προσφέρουν μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για την τιμή τους. Το A44H είναι μια χαμηλού προφίλ εναλλακτική του A7V με παρόμοια χαρακτηριστικά απόδοσης. Σε πλάτος 19 ιντσών, το οριζόντια προσανατολισμένο A44H μπορεί να τοποθετηθεί σε ράφι ή να τοποθετηθεί κοντά σε μια οθόνη. Η σειρά ολοκληρώνεται με τα 3-way A77H και A8H.
   

   
  Η ADAM υπόσχεται εκπληκτική ευκρίνεια και χαμηλή παραμόρφωση χάρη στα νέα γούφερ και τα προγράμματα οδήγησης μεσαίας κατηγορίας. Υπάρχει επίσης το συμπεριλαμβανόμενο λογισμικό A Control που επιτρέπει τον έλεγχο σε προηγμένα φίλτρα για να αντισταθμιστούν ελλείψεις του χώρου. Η ADAM κάνει χρήση της τεχνολογίας διόρθωσης χώρου που δανείστηκε από τη Sonarworks. 
   
  Τα ηχεία της σειράς A θα βρουν τη θέση τους σε επαγγελματικά και project στούντιο, καθώς και σε χώρους εκπομπής, installations, 3D και οικιακού ήχου.
   
   
  Τα A4V και A7V θα είναι διαθέσιμα από τον Μάιο του 2022. Τα A44H, A77H και A8H θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος Αυγούστου 2022.
   
  Τιμές Thomann:
  A4V – EUR 449 A44H – EUR 649 A7V – EUR 699 A8H – EUR 1599 A77H – EUR 1299

  Newsguy
  Η Native Instruments, ανακοίνωσε μία νέα προσφορά για όλα τα MASCHINE.  
   

   
  Αγοράστε ένα MASCHINE plus και αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ 8 EXPANSIONS της επιλογής σας.
  Αγοράστε ένα MASCHINE MK3 και αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ 4 EXPANSIONS της επιλογής σας.
  Αγοράστε ένα MASCHINE MIKRO MK3 και αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ 4 EXPANSIONS της επιλογής σας.
   
  Η προσφορά ισχύει από τις 4 Απριλίου μέχρι τις 5 Μαίου 2022.
   
  ΕΛΙΝΑ×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.