Προς το περιεχόμενο
  • Νέα συνεργασία Gainlab Audio και ΕΛΙΝΑ ΙΚΕ


    Newsguy

    Τη νέα συνεργασία ανακοίνωσε η ΕΛΙΝΑ ΙΚΕ.

     

    Η GAINLAB AUDIO ιδρύθηκε από τους εργαζόμενους στα Gainlab Studios και τους εξωτερικούς μηχανικούς με έναν στόχο: τον σχεδιασμό και τη δημιουργία εξοπλισμού στούντιο υψηλής ποιότητας. Πρόκειται για μια νέα και ανερχόμενη εταιρεία από την Ουγγαρία.

    Σύμφωνα με τους ίδιους:
    "Κατά τη διάρκεια των πολλών ωρών εργασίας που περάσαμε στο στούντιο, αντιμετωπίσαμε προβλήματα όταν χρειαζόταν να επισκευάσουμε τον εξοπλισμό μας.
    Καθώς ο χρόνος περνούσε, ορισμένα μέρη είχαν ξεπεραστεί και τα ανταλλακτικά δεν ήταν πλέον διαθέσιμα.
    Έπρεπε να βρούμε τους δικούς μας δημιουργικούς τρόπους για να αντικαταστήσουμε συγκεκριμένα μέρη ή να δημιουργήσουμε ξανά περίπλοκα κυκλώματα για να επισκευάσουμε τον εξοπλισμό μας.
    Μαθαίνοντας από αυτές τις εμπειρίες καταλήξαμε σε ένα πολύ σαφές συμπέρασμα: μπορούμε να βελτιώσουμε ή να τροποποιήσουμε τον ήχο των εργαλείων μας, ή ακόμα καλύτερα μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας ήχο.
    Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε αυτή τη μοναδική εμπειρία με εσάς"

     

    GAINLAB AUDIO: DICTATOR (Dual Pentode Vari-μ Compressor)

    Το Dictator είναι ένας δυναμικός ελεγκτής που βασίζεται σε λυχνίες και έχει σχεδιαστεί με βάση τους κλασικούς συμπιεστές vari-mu.
    Θεωρητικά παρόμοιο με τα θρυλικά Fairchild 670 και Gates STA-Level συνδυάζει και τις σύγχρονες λύσεις, προκειμένου να έχετε καλύτερο έλεγχο του ήχου.
    Ο σχεδιασμός των κυκλωμάτων διακλάδωσης απλώς ονομάζεται "mu-follower".
    Τα δύο κανάλια του συμπιεστή μπορούν να παρέχουν συγχρονισμένη λειτουργία σε όλο το εύρος της καμπύλης μετάβασης και έτσι μπορεί να επιτευχθεί εξαιρετική μείωση κέρδους.
    Οι χρονικοί παράμετροι λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά κορεσμού είναι ίδια με αυτά που βρίσκουμε στους περισσότερους γνωστούς συμπιεστές με λυχνίες.

     

    Dictator compressor

     

    Το Dictator είναι ένας αληθινός συμπιεστής vari-mu, ο οποίος αποτελείται από ένα ζευγάρι πεντόδων που παρήχθησαν μαζικά σε εξαιρετική ποιότητα κατά τη διάρκεια του Συμφώνου της Βαρσοβίας σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Ανατολική Γερμανία ή η Πολωνία.
    Τα περιβάλλοντα κυκλώματα του ενισχυτή λυχνίας χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες τεχνικές λύσεις που επιτρέπουν τα πιο ακριβή χαρακτηριστικά λειτουργίας παράλληλου καναλιού που βοηθούν στην επίτευξη πολύπλοκων ρυθμίσεων.
    Για παράδειγμα, μπορεί να λειτουργεί σε ένα masterbus ή μπορεί να προκαλέσει "κορεσμό" παράλληλα με τα υπάρχοντα transients και παύσεις.
    Η να λειτουργήσει ως απλός κορεστής με ελάχιστο δυναμικό έλεγχο.

    "Η πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν κύριο συμπιεστή και έναν αεροσυμπιεστή για μίξη, αλλά σε έμπειρα χέρια το Dictator μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο σχεδιασμού ήχου.
    Το Dictator κρατά κάθε πτυχή του ήχου στο χέρι του, είναι ακριβής ωστόσο δεν είναι πάντα καθαρός, όπως όλοι οι δικτάτορες από τα βιβλία ιστορίας."

     

    GAINLAB AUDIO: EMPRESS (2/3 Band Tube Equalizer)

     

    Ποιά θα ήταν η πρώτη σας σκέψη, αν ακούγατε τον όρο "παθητικός ισοσταθμιστής";
    Στην αρχή, πιθανότατα σκέφτεστε τα ευάερα εξαρτήματα υψηλής συχνότητας, τα πλούσια υποσυστήματα και τις ευρέως εφαρμόσιμες περικοπές και ενισχύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν το ένα δίπλα στο άλλο.
    Αυτοί οι τύποι ισοσταθμιστών υπήρχαν από τις αρχές της δεκαετίας του '50, ο πιο διάσημος Pultec EQP-1 από την Pulse Techniques ήταν ο πρώτος που παρείχε ταυτόχρονα παθητικά κυκλώματα φίλτρων παράλληλα με ενισχυτές γραμμής υψηλής ποιότητας.
    Το μειονέκτημα του EQP-1 ήταν η έλλειψη ικανότητας εκτέλεσης ακριβούς απομόνωσης συχνότητας, αλλά ήταν σε θέση να αλλάξει κάθε ήχο στον πυρήνα του.
    Πολλοί από τους σύγχρονους ισοσταθμιστές βασίζονται στο αρχικό EQP-1 τόσο στη δομή όσο και στις λειτουργίες που θα μπορούσαν να είναι περιοριστικοί σε ένα σύγχρονο μουσικό περιβάλλον και παραγωγή.

     

    Empress

     

    "Ο στόχος μας στο εργαστήριο ήταν να βελτιώσουμε την κλασική ιδέα.
    Πρώτον, προσθέσαμε ένα επιπλέον φίλτρο μεσαίας συχνότητας μεταξύ φίλτρων χαμηλής και υψηλής συχνότητας, προκειμένου να βελτιώσουμε την ευελιξία της μονάδας στο σύγχρονο μουσικό περιβάλλον.
    Αφήσαμε την επιλογή ταυτόχρονης κοπής και ενίσχυσης στη χαμηλή και υψηλή ζώνη, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν όλα αυτά τα κόλπα που ένας χρήστης κανονικά θα περίμενε από έναν ισοσταθμιστή.
    Επιπλέον, η λειτουργία αλλαγής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτές τις ζώνες, έτσι ώστε η μεσαία συχνότητα της ταυτόχρονης κοπής και ενίσχυσης να μπορεί να μετατοπίζεται η μία σε σχέση με την άλλη.
    Μετά από εκτεταμένες δοκιμές στον πάγκο δοκιμών, χρησιμοποιώντας τον ισοσταθμιστή σε εφαρμογές πραγματικής ζωής, η ευελιξία της μονάδας ήταν πολύ μεγαλύτερη από την προσδοκία.
    Αποδείχθηκε ότι είναι κατάλληλο από την εγγραφή έως τον κύριο χρωματισμό ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εργασία ισοσταθμιστή.
    Είναι δίκαιο να πούμε ότι κυριαρχεί σε όλο το εύρος συχνοτήτων και τις περισσότερες φορές ακούγεται υπέροχα σε ακραίες συνθήκες, γι 'αυτό το ονομάσαμε Empress."

    Συνοψίζοντας, το Empress είναι ένας παθητικός ισοσταθμιστής διπλού καναλιού εξοπλισμένος με ενισχυτή λυχνίας που έχει τρεις ζώνες σε κάθε πλευρά.

     

    Session Recall
    Χρησιμοποιήστε τον εξοπλισμό Gainlab Audio με λογισμικό Session Recall! Προσθέτουμε έναν δωρεάν κωδικό ορισμού συσκευής για κάθε προϊόν. Το Session Recall είναι μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύει τις ρυθμίσεις των αναλογικών συσκευών χωρίς μνήμες. Θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε πλήρεις διαμορφώσεις μιας ή περισσότερων συσκευών σε περιόδους σύνδεσης που μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή.

     

    ELINA IKE


    Feedback χρήστη

    Πρόταση

    Δεν υπάρχουν σχόλια.


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου