Προς το περιεχόμενο
  • Παγκόσμια έλλειψη σε λυχνίες


    Newsguy

    Λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, φαίνεται ότι θα υπάρξει παγκόσμια έλλειψη σε λυχνίες που θα επηρεάσει οποιονδήποτε σκέφτεται να αγοράσει ή χρησιμοποιήσει λαμπάτο μουσικό εξοπλισμό.

     

    Χθες, με δήλωση του στο διαδίκτυο ο Μάικ Μάθιους, ιδιοκτήτης της Electro Harmonix ανέφερε:

    Παράθεση

    Χθες, η Ρωσία επέβαλε απαγόρευση στις εξαγωγές περίπου 200 αγαθών ως απάντηση στις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για την τρέχουσα σύγκρουση στην Ουκρανία. Επιβεβαιώσαμε ότι η απαγόρευση ισχύει για τις επτά μάρκες ρωσικών λυχνιών μας. Επί του παρόντος, η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους.

    Δεδομένης αυτής της απαγόρευσης εξαγωγών, δεν θα λάβουμε περαιτέρω απόθεμα λυχνιών για αυτές τις μάρκες. Μια μυριάδα πιέσεων - συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων πιέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, της κλιμάκωσης των εσωτερικών δαπανών, του αυξανόμενου πληθωρισμού και ενός συνεχώς εξελισσόμενου νομικού τοπίου (ιδιαίτερα υπό το φως της σύγκρουσης στην Ουκρανία) - έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ρευστό και διφορούμενο περιβάλλον. Μέχρι να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε σωστά τον αντίκτυπο αυτών των παραγόντων, δεν θα τιμήσουμε τυχόν νέες παραγγελίες ούτε θα στείλουμε άλλες ρωσικές λυχνίες κατόπιν παραγγελίας.

     

    Rock & Roll,
    Μάικ Μάθιους
    Ιδρυτής & Πρόεδρος


    Δεδομένου ότι η οικογένεια εμπορικών σημάτων της EHX περιλαμβάνει: Tung-Sol, Electro-Harmonix, EH Gold, Genalex Goldehx.jpg Lion, Mullard, Svetlana και Sovtek, αυτή φαίνεται να είναι μια κακή χρονιά για τους κατασκευαστές ενισχυτών και άλλων συσκευών που βασίζονται σε λάμπες.

     

    Αυτό δυνητικά αφήνει στον κόσμο πρόσβαση σε λυχνίες που κατασκευάζονται στην Κίνα αλλά και αυτό μπορεί να διαταραχθεί, καθώς η χώρα έχει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν την πώληση διεθνώς. Είναι πιθανό ο κόσμος της κιθάρας να δει σύντομα αυξήσεις τιμών για όλο τον εξοπλισμό λυχνιών.

    Δεν υπάρχουν πολλές λυχνίες που κατασκευάζονται εκτός Ρωσίας και Κίνας και έτσι οι τιμές θα μπορούσαν να εκτοξευθούν μέσα στο 2022. Οι μόνες λυχνίες που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ είναι οι Western Electric και οι JJ στη Σλοβακία. Πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί λαμπάτοι ενισχυτές, ειδικά στο φθηνότερο άκρο της αγοράς, ενδέχεται να δουν σημαντικές αυξήσεις τιμών πολύ σύντομα. 


    Feedback χρήστη

    Πρόταση

    Δεν υπάρχουν σχόλια.


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου