Προς το περιεχόμενο
  • IK Multimedia iLoud Precision studio monitors


    Newsguy

    Η IK Multimedia ανακοίνωσε την κυκλοφορία της σειράς iLoud Precision, μιας νέας σειράς ηχείων στούντιο εξοπλισμένων με DSP, που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρουν ένα επίπεδο ηχητικής λεπτομέρειας που ανταγωνίζεται ηχεία με τριπλάσια τιμή.

     

    Η σειρά περιλαμβάνει την εισαγωγή τριών νέων μοντέλων στη γκάμα της IK Multimedia, καθένα από τα οποία θα συνοδεύεται από μικρόφωνο μέτρησης MEMS για χρήση ενσωματωμένων χαρακτηριστικών ακουστικής βαθμονόμησης (calibration) που βασίζονται στην τεχνολογία ARC System της εταιρείας. Οι εκδόσεις εξοπλισμένες με μεγάφωνα 5 και 6,5 ιντσών σε συνδυασμό με tweeter 1,5 ιντσών είναι διαθέσιμες στη μορφή Precision 5 και Precision 6, με ένα μεγαλύτερο μοντέλο Precision MTM που χρησιμοποιεί το ίδιο tweeter τοποθετημένο δίπλα σε μεγάφωνα 5 ιντσών.

     

    Καθένα από τα μοντέλα της σειράς διαθέτει εσωτερική επεξεργασία DSP και η σύζευξη ψηφιακού crossover και προσαρμοσμένων μονάδων ενισχυτή Class-D επιτρέπει στα ηχεία να παρέχουν πραγματική γραμμική απόκριση φάσης πάνω από 150 Hz, επιτρέποντας ακριβή στερεοφωνική απεικόνιση και σαφείς, λεπτομερείς μεταβατικές καταστάσεις (transients). Η απόκριση συχνότητας για κάθε μοντέλο ορίζεται ως ±1dB από 45Hz και άνω, και η χρονική συνοχή μεταξύ του μεγαφώνου και του tweeter επωφελείται επίσης από το DSP, με την IK Multimedia να δηλώνει ότι η σειρά προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας χρόνου χωρίς να θυσιάζει την απόκριση συχνότητας.

     

    iLoud Precision

    Όλα τα μοντέλα iLoud Precision διαθέτουν επίσης μια σειρά επιλογών διαχείρισης χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός φίλτρου πλήρους εύρους, 35, 50, 65 και 80 Hz υψηπερατού φίλτρου, σχεδιασμένο να βελτιστοποιεί την απόδοσή τους όταν χρησιμοποιούνται ως μέρος συστημάτων surround.

     

    Εκτός από το νέο hardware, η σειρά Precision περιλαμβάνει επίσης την εισαγωγή του X-MONITOR, μιας μοναδικής και προηγμένης εφαρμογής ελέγχου τόσο για Mac όσο και για Windows που βοηθά στη διαδικασία calibration (βαθμονόμησης). Το λογισμικό συνδέεται με τις μονάδες της σειράς Precision μέσω USB και παρέχει επίσης εύκολη απομακρυσμένη πρόσβαση στα χειριστήρια του πίσω πίνακα κάθε ηχείου.

    iLoud Precision

    Εκτός από τη λειτουργία βαθμονόμησης, το X-MONITOR επιτρέπει επίσης στα μοντέλα iLoud Precision να μιμούνται την απόκριση φάσης και συχνότητας άλλων κλασικών ηχείων στούντιο και Hi-Fi, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν συγκρίσεις A/B σε διάφορα συστήματα αναφοράς. Περιλαμβάνονται επί του παρόντος πάνω από 20 προφίλ ηχείων και η IK Multimedia αναφέρει ότι θα γίνουν περισσότερα διαθέσιμα σε μελλοντικές ενημερώσεις.

     

    Ένα μικρόφωνο μέτρησης περιλαμβάνεται με την αγορά οποιουδήποτε συστήματος σειράς Precision, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν τη διαδικασία calibration.

     

    iLoud Precision μικρόγωνο και τηλεχειριστήριο

     

    Τα νέα μοντέλα iLoud Precision είναι διαθέσιμα για παραγγελία απευθείας από την IK Multimedia ή μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων. Το λογισμικό X-MONITOR θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβριο.

    Οι τιμές έχουν ως εξής:

    iLoud Precision 5 - 899,99 € ανά ηχείο
    iLoud Precision 6 - 999,99 € ανά ηχείο
    iLoud Precision MTM - 1.199,99 € ανά ηχείο

    Τηλεχειριστήριο iLoud Precision - 69,99 €

     

    https://www.ikmultimedia.com/iloudprecision


    Feedback χρήστη

    Πρόταση

    Ώπα, για κάτσε.

    Αυτό με το X-MONITOR δεν το 'πιασα καλά.

    Δηλαδή θα είναι modeling τα monitors?

    Θα προσομοιώνουν άλλα monitors, κάπως σαν τους modeling ενισχυτές?

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    • Administrator

    Ναι, γίνεται αρκετό καιρό τώρα.

    Είχε πρωτοστατήσει στην έρευνα ο Γιάννης Μουρτζόπουλος απο το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είκοσι χρόνια πριν.

    • Ευχαριστώ 1
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    τα ik multimedia micro monitor θεωρούνται τα καλύτερα near field στις 3 ίντσες (300 ευρώ) για γραφείο από πολύ μεγάλα ονόματα στην ηχογράφηση ενώ τα i loud ακόμα πιό πολύ γιατί έχουν ενεργή ισοστάθμιση χώρου (ξεφεύγουν στα 700)

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου