Προς το περιεχόμενο
  • Roland Juno-X


    Newsguy

    Η Roland ανακοίνωσε το Juno-X, την πιο πρόσφατη ενσάρκωση του κλασικού συνθεσάιζερ Juno, που διαθέτει μια ολοκαίνουργια μηχανή ήχου με κινητήρα ZEN-Core με κυματομορφή Super Saw, μαζί με remakes ήχων από παραδοσιακά όργανα Roland.

     

    Το όργανο είναι εξοπλισμένο με ένα πληκτρολόγιο 61 νοτών με channel aftertouch και ένα οικείο χειροκίνητο πάνελ εμπνευσμένο από τα αυθεντικά όργανα της δεκαετίας του 1980. Μπορούν να συνδυαστούν έως και τέσσερις ήχοι μαζί και διατίθεται μεγάλη ποικιλία από σύγχρονα εφέ. Οι δύο τύποι chorus από το αρχικό Juno είναι παρόντες, με μια νέα τρίτη πιο έντονη επιλογή σύμφωνα με τη Roland. Οι χρήστες μπορούν να συνδυάσουν αυτές τις λειτουργίες, παρέχοντας συνολικά επτά διαφορετικά εφέ chorus. Υπάρχουν ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία και υποστήριξη Bluetooth για φορητές συσκευές.

     

    Juno-X

     

    Τα ηχητικά μοντέλα που επιστρέφουν απο παλιά περιλαμβάνουν αυτά από τα Juno-60 και Juno-106, το XV-5080 που βασίζεται σε PCM, ακουστικά πιάνα από τη σειρά RD και έναν εκφραστικό Vocoder. Υποστηρίζονται επίσης επεκτάσεις από το Roland Cloud, δίνοντας στους παίκτες τη δυνατότητα να φορτώνουν προαιρετικούς τίτλους όπως JUPITER-8, JD-800, SH-101, Vocal Designer και άλλα. Παρέχεται ενσωματωμένη υποστήριξη για το Roland Cloud Connect, η οποία επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να περιηγούνται, να κάνουν ακρόαση και να φορτώνουν τίτλους επέκτασης μοντέλων και άλλο περιεχόμενο που προσφέρεται στα μέλη, απευθείας στο πληκτρολόγιο μέσω Wi-Fi. Η Roland κάνει διαθέσιμα δέκα δωρεάν πακέτα ήχου με μια αγορά Juno-X.

     

     

    Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το Juno-X παρέχει εξόδους balanced και normalized (σε υποδοχή XLR και καρφί αντίστοιχα), είσοδο στερεοφωνικού ήχου μέσω mini-jack και MIDI In and Out σε υποδοχές DIN. Μια σύνθετη υποδοχή XLR/TRS επιτρέπει τη σύνδεση ενός μικροφώνου είτε για φωνή είτε για χρήση με τον ενσωματωμένο Vocoder, ενώ η έξοδος ακουστικών είναι διαθέσιμη σε καρφί. Μια υποδοχή USB Type-A είναι διαθέσιμη για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, με μια δεύτερη υποδοχή Type-B για επικοινωνία ήχου και MIDI με υπολογιστή.

     

    Το Juno-X θα είναι διαθέσιμο τον Μάιο προς €2080 τιμή Thomann.

    • Like 1

    Feedback χρήστη

    Πρόταση

    Θα ήθελα να πω πως είδα το βίντεο.

     Εξαιρετική, δεν μπορώ να πω υλοποίηση αλλά για 2080 ευρώ τώρα ουσιαστικά παίρνεις ένα vst in the box γιατί δεν δίνει τίποτα παραπάνω από παλαιότερα μοντέλα και πληθώρα vst/emulators με μάλιστα καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερη λειτουργικότητα.

     

     Ευχάριστο το γεγονός του integration με pc και πως είναι και audio interface, ευπρόσδεκτο το sequencing και η προσθήκη κλασσικών drum machines της roland αλλά είπαμε.

     

     Όλους αυτούς τους ήχους που παίχτηκαν στο demo ακόμα και ως preset τους έχω στο roland v-synth μου και με καλύτερες δυνατότητες παραμετροποίησης και μίξης με άλλες μηχανές σύνθεσης και περισσότερα effects in the box, που είναι 20 ετίας synth και καλύτερα controllers on the box για εκφραστικότητα.

     

     Και το vocoder καλό είναι να υπάρχει αλλα τέτοια vocoder vst φθηνότερα και καλύτερα με ένα pc που όλοι έχουμε και ένα laptop με μια κάρτα.......................................

     

     Θα το χαρακτηρίσω ξαναζεσταμένο φαγητό.

     Καλό το zen core για παλλέτα ήχων και ποικιλία αλλα έχει patches και σε παλιότερα μοντέλα για αναλογικούς και κάθε είδους εμπορικούς ήχους ειτε σε hard ειτε σε soft synths που οποιοσδήποτε πληκτράς μπλιμπλικάς που ασχολείται χρόνια τα έχει ήδη στην παλέτα του και τα έχει φάει στη μάπα.

     

     Για έναν καινούργιο χρήστη που έμαθε πριν ένα μήνα και θέλει να πάρει ένα καλό hard synth να αναβαθμίσει το πρώτο του και γουστάρει να έχει ένα μηχάνημα "analog προσανατολισμού" τέτοιο για studio ή live χρήση είναι SUPER🤣

     Για τους παλιότερους και τους αρχαίους μάλλον είναι για χασμουρητό🤣

     

     Πάντως καλή παρουσίαση.

     Και καλό μηχάνημα, είπαμε, κάνω και λίγο χιούμορ, αλλά μεταξύ σοβαρού και αστείου..............

    • Like 2
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Και ναι, έχει καλό πιάνο που του το έβαλαν τσόντα και αυτό αλλά οι περισσότεροι που θα το πάρουν δεν ενδιαφέρονται μάλλον για πιάνο ούτε πιανίστες είναι 

     Και ένας που θέλει και πιάνο μάλλον ενα rombler του ταιριάζει με καλή va μηχανή, θα πάει στα άλλα της roland που στα λεφτά αυτά έχουν και more production capabilities . Ε? 😂

     

     

     

     

    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    • Guru
    18 ώρες πριν, cos_dr είπε

     Ευχάριστο το γεγονός του integration με pc και πως είναι και audio interface

    Τα περισσότερα τελευταία μηχανήματα διαθέτουν δυνατότητα MIDI & AUDIO μέσω USB, κάποια και μέσω Bluetooth.

     

    18 ώρες πριν, cos_dr είπε

    ...αλλά για 2080 ευρώ...

    Είναι λιγάκι θέμα, το Fantom-06 κοστίζει 1555 με ΦΠΑ.

     

    Αλλά είπαμε, είναι για λάτρεις αυτής της σχολής. Άλλωστε υπάρχουν και τα JUPITER-X και JUPITER-Xm που είναι στα 2444 και 1555 αντίστοιχα.

    • Like 1
    Συνδέστε για να σχολιάσετε
    Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου