Προς το περιεχόμενο
  • Steinberg Cubase 12


    Yannis Methenitis

    Η Steinberg κυκλοφόρησε το Cubase 12. Η νέα έκδοση του δημοφιλούς λογισμικού DAW συνοδεύεται από πολλές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απρόσκοπτης υποστήριξης για ελεγκτές MIDI με νέες επιλογές χαρτογράφησης, βελτιώσεις στο Chord Track και το VariAudio, ένα νέο FX Modulator και πολλά άλλα. Περιλαμβάνει επίσης εγγενή υποστήριξη για επεξεργαστές Apple Silicon και σηματοδοτεί την άφιξη του νέου συστήματος αδειοδότησης χωρίς dongle της Steinberg στην πλατφόρμα Cubase.

     

    Η Steinberg άφησε να εννοηθεί για πρώτη φορά το Cubase 12 τον Νοέμβριο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την κατάργηση του dongle eLicenser υπέρ ενός νέου συστήματος αδειοδότησης που βασίζεται σε ID. Αυτό το σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Dorico 4 νωρίτερα φέτος. Τώρα, η Steinberg αποκάλυψε τη νέα έκδοση του στη ναυαρχίδα της.

    Αλλά όπως θα περίμενε κανείς, το σύστημα αδειοδότησης χωρίς dongle δεν είναι η μόνη μεγάλη ενημέρωση. Εκτός από το γεγονός ότι το Cubase τρέχει πλέον εγγενώς σε επεξεργαστές Apple Silicon, οι μεγαλύτερες βελτιώσεις έγκεινται στον τρόπο με τον οποίο το DAW χειρίζεται τους ελεγκτές MIDI. Η νέα ιδέα MIDI Remote Script διασφαλίζει ότι οι ελεγκτές εντοπίζονται αυτόματα και υπάρχουν βελτιωμένες επιλογές χαρτογράφησης για απρόσκοπτη ενσωμάτωση ελεγκτών στις ροές εργασιών σύνθεσης, παραγωγής και μίξης.

    Το Chord Track έχει επίσης βελτιωθεί. Η Steinberg λέει ότι μπορείτε τώρα να κάνετε μεταφορά και απόθεση αρχείων ήχου για να δημιουργήσετε ακόρντα MIDI. Και όλες οι εκδόσεις του Cubase διαθέτουν πλέον αυτοματισμό έντασης σχεδόν με ακρίβεια δείγματος, ανεξάρτητα από το μέγεθος του buffer.

    Οι εκδόσεις Cubase Pro και Cubase Artist περιλαμβάνουν έναν νέο Βοηθό κλίμακας στο VariAudio για ευκολότερες επεξεργασίες τόνου και διορθώσεις χρονισμού. Αυτές οι εκδόσεις έχουν επίσης λάβει ένα νέο εργαλείο Free Warp στο AudioWarp, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε διορθώσεις χρονισμού για πολλά κομμάτια ταυτόχρονα. Το Pro και Artist σάς επιτρέπει επίσης να βουτήξετε βαθιά σε διαμορφωμένα εφέ με το νέο FX Modulator, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες μονάδες εφέ και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας περιβάλλουσας με πλήρεις δυνατότητες.

     

    Το Cubase Pro 12 έρχεται με ένα νέο limiter plug-in που ονομάζεται Raiser. Μια άλλη νέα προσθήκη στην εργοστασιακή ποικιλία plug-ins είναι το πιάνο Verve, το οποίο ηχογραφήθηκε στα Yamaha Studios στο Λος Άντζελες και είναι διαθέσιμο σε Cubase Pro και Artist.

    Η λίστα των βελτιώσεων στο Cubase 12 συνεχίζεται για λίγο περισσότερο και περιλαμβάνει πράγματα όπως ένα προηγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας crossfade, νέες μονάδες SuperVision, βελτιωμένη πλοήγηση και ζουμ και βελτιώσεις ARA. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα στον ιστότοπο της Steinberg.

     

    Όπως και πριν, το Cubase 12 διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: Pro, Artist και Elements.

    Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για τις νέες άδειες έχουν ως εξής:

     

    Cubase Pro 12: €579
    Cubase Artist 12: €329
    Cubase Elements 12: €99,99


    Οι κάτοχοι προηγούμενων εκδόσεων θα πρέπει να ελέγξουν τις διάφορες αναβαθμίσεις, ενημερώσεις και διασταυρώσεις, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Steinberg. Και αν έχετε αγοράσει το Cubase 11 ή μια παλαιότερη έκδοση στις 10 Νοεμβρίου 2021 ή μετά, πληρείτε τα κριτήρια για δωρεάν ενημέρωση περιόδου χάριτος.

    Το Cubase 12 τρέχει σε macOS Big Sur και Monterey και Windows 10 ή 11 (64 bit).


    Feedback χρήστη

    Πρόταση

    Δεν υπάρχουν σχόλια.


×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου