Προς το περιεχόμενο

satrianidis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    41
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από satrianidis

  1. 1 ώρα πριν, ibanezas1980 είπε

     

    Μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος αναφορικα με τις διαφορες που εντοπισες ;;

    Το μπρατσο της Original ειναι πιο φαρδυ και πιο λεπτο, της Reissue μου θυμισε πολυ της Player που εχω.Το σωμα διαφορετικο κοψιμο και καμπυλες,Επισης σαφως πιο βαρια η Original. Η Reissue μου εκανε σαν μια κοινη Superstrat ενω η Original ειναι πιο ιδιαιτερη.Απο θεμα ηχο δε μπορω να συγκρινω γιατι εχουν τελειως διαφορετικα ηλεκτρικα (μαγνητες,TBX control κτλ)

  2. 8 ώρες πριν, ibanezas1980 είπε
    Καλημέρα στη παρέα και καλή χρονιά εύχομαι σε όλους. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το συγκεκριμένο όργανο ( αναφέρομαι στο reissue του 2020 ) - Είχε την χαρά και την τύχη να την δοκιμάσει κάποιος και να μας πει εντυπώσεις ;;; Σαν αίσθηση ήχο και overall quality βασικά...
     
    P.S ( ας μην αναφερθούμε στην άτυχη επιλογή του Floyd special που φοράει 🙂 )
     
    Ευχαριστώ

    Εχω το original μοντελο του 87-88 made in usa! Πριν λιγο καιρο δοκιμασα την reissue και μου εκανε μεγαλη εντυπωση οτι δεν ειχαν καμια σχεση ουτε στο χερι ουτε σαν ηχος,ηταν σαν μια τελειως διαφορετικη κιθαρα!

  3. Καλησπέρα και από μένα! Εχω την Player (όχι την plus) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος το μόνο αρνητικό που βρήκα στην κιθάρα ήταν οι μαγνήτες.Τους έβγαλα λοιπόν και έβαλα τους Pure Vintage 65. Αλλο πράγμα!!!!!!

    • Like 1
  4. 16 ώρες πριν, ierissiotis είπε

    Ολα καλα.Τον εφτιαξα μονος μου.Ειχαν καει 2 ασφαλειες μαζι.

     

    Για να εχει καψει και μαλιστα 2 ασφαλειες τοτε υπαρχει καποιο προβλημα! Εχε το νου σου.

  5. Στις 27/3/2021 στις 2:36 ΜΜ, panos8 είπε

    δεν εχει scooped  μεσαια???μη με τρελανεις τωρα

    Τσαμπα τρελενεσαι φιλε μου! Ο Hot Rod Deluxe εχει παραπανω μεσαια απο τους υπολοιπους Fender και μαλιστα αν δεν κανεις το "Twin Stack Mod" οσο κ να χαμηλωνεις τα μεσαια αυτα ειναι εκει! 

  6. Με πιστολακι μαλλιων σκεφτομαι οτι ειναι υψηλη η θερμοκρασια και ισως καλυτερα οχι , δεν ξερω κιολας.

    τα ειχα μεσα στα χαρτινα κουτια της συσκευασιας τους κατω απο ενα ραφι που εσταζε νερο.

    Μολις τα βρηκα μεσα στα κουτια τους που ηταν βρεγμενα απο το βραδυ. Δεν ξερω αν περασε μεσα στα πεταλια νερο και ποσο ευκολα περναει νερο μεσα σε καποιο πεταλι.

    Αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι ηταν μεσα σε ενα περιβαλλον μεγαλης υγρασιας.

    Ελπιζω να ειναι οκ - θα τα αφησω κανα 2 μερες σιγουρα,  τα εχω με ανοιχτο το καπακι πισω σε πλαγια θεση για να στεγνωσουν.

    Λετε εχω ελπιδες?

    Δεν ξερω ποσο ευκολα παθαινουν κατι  αυτα που εχουν μεσα τα πεταλια (ειμαι πολυ σχετικος! ;D)

     

     

    Φίλε μου λίγο είπαμε,όχι να το έχεις με τις ώρες μέσα......

  7. Γιατί διαβάζεις άρθρα και δεν διαβάζεις τι γράφει ο κατασκευαστής που - ίσως ;) - να ξέρει καλύτερα; Αν τον είχε φτιάξει για 250k pots δεν θα το έλεγε;

     

    "Some players use it with 250K pots to smooth out the highs."

     

    http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/high-output/sh4_jb_model/

     

    Φίλε μου δε μπορώ να καταλάβω την επιμονή σου......

    Ο συγκεκριμένος μαγνήτης φτιάχτηκε σε συνεργασία με τον Jeff Beck για μια "tele-gib" όπως την ονόμασαν και χρησιμοποιούσαν 250κ ποτενσιόμετρα.....

    Δες όμως κ με τι τον χρησιμοποιεί ο κατασκευαστης του :To use JB convenient as possible, many players including Jeff Beck himself and Seymour W. Duncan, use 250K pots instead of 500K pots that are commonly used with humbuckers.

     

    Υ.Γ. ο jb δεν σημαίνει jeff beck(όπως τον αναφέρουν πολλοί) αλλά "jazz n blues"

     

  8. Όχι δεν φτιάχθηκε για 250k. Απλώς, ο SD λέει ότι οιρισμένοι προτιμούν να τον χρησιμοποιούν με 250k. Εγώ με 500άρη είμαι χρόνια ευχαριστημένος.

     

    Δες το άρθρο που ανέβασε ο ignantios να δεις ότι τον δουλεύαν με 250κ.....κ σε πολλά άρθρα που έχω διαβάσει λένε αυτό ακριβώς!!!!

    "The JB was initially designed to be used with 250K pots, which cut some of the higher frequencies when compared to their 500K counterparts."

     

    και είναι κ το σωστό αφού ακούγεται καλύτερα! ;)

  9. Προσωπικά, θεωρώ πως ο TB5 ξύνει υπερβολικά και υστερεί σε μπάσα, ενώ ο TB4 είναι αρκετά πιο ισορροπημένος σαν μαγνήτης.

    Μήπως θες να πεις το αντίθετο?

     

    Είχα για πολλά χρόνια τον JB και τον έβγαλα για να βάλω τον custom...... ο custom είναι όπως το λέει κ η περιγραφή του "P.A.F. on steroids" tone....είναι πιο μπασάτος από τον JB και επίσης καθαρίζει και πολύ καλύτερα κλείνοντας το volume....δεν λασπώνει όσο ο JB όταν τιγκάρεις το gain και έχει καλύτερο palm muting.......ο JB είναι πιο πριμομεσαίος μαγνητης και με τόσα μεσαία που έχει μου δίνει την αίσθηση ότι παίζεις με το wah ανοιχτο κ στην μέση....κτλ κτλ....πάντως και οι 2 είναι ωραίοι μαγνήτες για τον ξεχωριστό τους λόγο ο καθένας!

     

    Υ.Γ. Παίζει ρόλο κ σε τι κιθάρα θα τους βάλεις....(οπότε περί ορέξεως ;) )

  10. isolated outputs θες να πεις τις οποιες αυτο που μας δειχνεις ΔΕΝ εχει ....... ;D

    Κεκτημένη ταχύτητα για το S....Επίσης ΔΕΝ είπα ότι έχει αυτό που έχω,το ξέρω ότι ΔΕΝ έχει.....

     

    Μήπως θες να πεις regulated (σταθεροποιημένο)?  ::)

    όχι θέλω να πω isolated  ;)

  11. Καλημερα παιδες!

    Απεκτησα προσφατα την εν λογω πεταλιερα απο την οποια ειμαι πολυ ευχαριστημενος!το μονο προβλημα ειναι οτι καθως περναω απο ενα patch με delay σε ενα αλλο,κοβεται η ουρα του delay οσο feedback και να του χω δωσει..εχει αντιμετωπισει κανεις κατι παρομοιο?φανταζομαι οτι κατι κανω λαθος....

    ευχαριστω..

    Εχω την GT8 οπότε δεν ξέρω αν ισχύει και στην GT10(ελπίζω πως ναι) ;)

    Πατάς το κουμπί system και ψάχνεις να βρεις το "SYS:P.chnge Mode"(patch change mode)

    Αν το χεις στο fast το βάζεις στο smooth.Ετσι όταν αλλάζεις patch περνάει και στο επόμενο

    patch η ουρά του reverb-delay...Γενικά δηλαδή γίνεται πιο ομαλά η μετάβαση από patch σε patch...

  12. Ένταση έχει τρελή, αν τον ακούσεις απο κοντα θα πάθεις ζημιά (όπως άλλωστε και κάθε καλο λαμπάτο 15-20 Watt με καλη καμπίνα)...πρόβες κάνω στο 5 watt setting, στο σπίτι στο 1 watt και το volume στο 2  ;)

    Headroom άφθονο, ειδικά στο 18 watt.

    Έχεις στην ουσία 3 ήχους διαθέσιμους (clean-lead-lead boost).

    Ειλικρινά δεν βρίσκω απολύτως κανένα λόγο να πάρεις τον 36αρη.

    Με το 300αρι απο τα ρέστα παίρνεις μια super καμπινάρα και είσαι άρχοντας.

    +1

  13. Είχα τον 89(που είναι σχεδόν ίδιος με τον 85 όταν τον έχεις σαν humbucker) σε bridge θέση σε μια fender HM strat και η κιθάρα είχε φοβερό ήχο.....γνώμη μου είναι 85 η 89 σε γέφυρα και neck κάποιον που να σπάει επίσης για ευελιξία....επίσης μπορείς να βάλεις 89-89 και θα σαι μια χαρά!!!!  ;)

  14.  

    η απορια τωρα ειναι εαν αξιζουν τα 400ε διαφορα για να παρει καποιος την 100ρα κεφαλη εναντι της 30ρας, αφου η 30 βατ κεφαλη προφανως ειναι υπεραρκετη στο σπιτι και την προβα, ενω η 100 θα αξιοποιειται πληρως μονο σε συναυλιες. ο λογος γινεται κυριως για metal συγροτημα, που δηλαδη χρειαζεται καποιον ογκο στον ηχο της κιθαρας.. εχει κανεις δοκιμασει τον 30ρη; θα ανταπεξελθει στα live πιστευετε;

     

    Θα ανταπεξελθει και με το παραπανω....... ;)

     

    και οντως αυτο το μοντελο orange που παραθετεις (thunder) ειναι κ γ***....... ;)

  15. Ωστόσο, αν και συντάσσομαι περισσότερο με τη δική σου νοοτροπία, ο Gregory έχει ένα point, με δεδομένο πάντα ότι ο ηχολήπτης είναι Ηχολήπτης (κατά προτίμηση της μπάντας) και όχι ο μπατζανάκης του καταστηματάρχη.  ;)

     

    Καταλαβαίνω τι λέει, και πως το εννοεί, αλλά φοβάμαι ότι θα καταλήξει σε τραγωδία, στα περισσότερα μαγαζιά που ξέρω.

     

     

     

    Φιλε μου Genius Loci θιγεις ενα θεμα για μεγαλη συζητηση περι ηχοληπτη...αστα να πανε....

    εννοειται πως μιλαω για επαγγελματιες ηχοληπτες που ξερουν και το βασικοτερο ΘΕΛΟΥΝ να κανουν σωστα την δουλεια τους.......

     

  16. για τον κόσμο (αν έχω καταλάβει σωστά την ερώτησή σου)

     

     

     

    σωστα καταλαβες ;)

    απλα εγω διαφωνω πανω σ αυτο....οταν κανω καπου live προσπαθω ο ηχος του ενισχυτη μου να τον ακουω μονο εγω(δηλαδη να τον εχω μονιτορ) και σε καμια περιπτωση να μην ακουει ο κοσμος απο κατω...και το λεω αυτο γιατι ο ηχοληπτης που καθεται στην κονσολα προσπαθει με λιγα λογια να σου "φτιαξει" τον ηχο....εννοοντας να ρυθμισει το eq σου κ τις εντασεις  και σε σχεση με το υπολοιπο γκρουπ.....το λεω αυτο γιατι το χω δοκιμασει εχω παει σε live καποιων φιλων που παιζανε και στην αρχη καθομουν μπροστα στην σκηνη κ ακουγα τον ενισχυτη κ δεν ειχε καλο ηχο οταν ομως πηγα πισω πισω κ ακουγα απο τα PA ο ηχος ηταν σαφως καλυτερος......

  17. Απο καθαρά προσωπική επιλογή,

     

     

     

     

     

     

     

     

    Σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία, ένας καλός και ισοροπημένος ήχος  που βγαίνει απ'το stage, σε συνδυασμό βέβαια με την επιπλέον ενίσχυση και διασπορα του ήχου απ'το PA, συμβάλει πολύ στο συνολικό άκουσμα στον χώρο, όχι μόνο του κιθαρίστα αλλά και της μπάντας, αφου τον κάνει πιο "ζωντανό".

     

    Θέλει μόνο λίγο προσοχή στις ισοροπίες.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    εννοεις για σενα που παιζεις πανω στην σκηνη η για τον κοσμο απο κατω?

  18. Υπαρχει ο ht-5 combo μεταχειρισμενος εδω στις αγγελιες καπου στα 310ευρο αν θυμαμαι καλα επισης αν κοιτουσες στις αγγελιες θα βρισκες απο ενισχυτες,πεταλια κτλ κ σε πολυ καλες τιμες.... ;) οποτε με λιγο ψαξιμο παραπανω κ υπομονη μπορουμε να συνδυασουμε τιμες κ ποιοτητα!!!!!!

    δεν εχουν ομως σημασια αυτα γιατι εισαι κομπλε με αυτα που πηρες οποτε μια χαρα!!!! ;)

  19. φιλε gadget δε μου πεφτει λογος απλα δε μπορω να καταλαβω που λες το ενα ακριβο το αλλο ακριβο...δηλαδη σου φαινεται ακριβος ο blackstar ht-5 που εχει 330ευρο κ παιρνεις τον vox ac4t 266euro που τον θεωρω προσωπικα πολυ κατωτερο του ht-5....επισης ψαχνεις φτηνα πεταλακια κ ενισχυτες κ δινεις 1090ευρο για την gibson..και δεν λεω οτι δεν τα αξιζει απλα μοιρασε λιγο το μπατζετ που χεις ωστε να σε ικανοποιημενος απο καθε αποψη!!!

    και παλι λεω οτι δε μου πεφτει λογος απλα ηθελα να σου πω τι μου κανει εντυπωση...

    να σαι καλα κ καλοπαιχτα οτι πηρες!!! ;)

  20. Eκτός από τα σχεδιαγράμματα που παραθέτεις που δεν θα διαφωνήσω τον έχεις ακούσει-παίξει το συγκεκριμένο μηχάνημα(Blackstar) ή έτσι νάχαμε να λέγαμε??

    Γιατί εγώ τον έχω και συμπεριφέρεται σαν Full tube ενισχυτής και καρφί δεν μου καίγεται για τα τσιπάκια του και τα διοδάκια του και τα λαμπάκια του και από που προέρχεται το ποιοτικότατο distortion του η φοβερή του loopa και τα 2 κανάλια αγαπητέ μου(αυτό περί overpriced)...

    Να σου πω οτι έχουν περάσει απ το σπίτι μου όλα τα μικρά που ανέφερες και ποιοτικά σαν ΗΧΟΣ δεν πιάνουν μία μπροστα στον Blackstar...Στο dirty κανάλι μιλάω ΠΑΝΤΑ

    Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ με τον όρο συμπεριφορά Full tube.....

    Επίσης σε προσκαλώ να τον ακούσεις ιδίοις όμμασοι για να πειστείς για του λόγου μου το αληθές..

    Φιλικά...

    Συμφωνω απολυτως με τον φιλο σατανα.....ρε μαγκες μην βαζετε ταμπελες σε καθε τι κ λετε ααα αυτος ειναι λαμπατος οποτε ειναι καλος κτλ...βαλτε το αυτι να αποφασισει κ οχι τις ταμπελες...τι θα πει ειναι υβριδικος ο ht-5? στα φριδια μου...εγω τον ακουσα κ επαιξα με τον ht-5 k  εχω παιξει-ακουσει τοσους κ τοσους λαμπατους κ απλα θα πω οτι ο ht-5 ειναι λαμπαταρος μπροστα σε κατι αλλους λαμπατους.

     

    φιλε sottos αν ειναι overpriced ο ht-5 τι να πουν κ ποσοι αλλοι...επισης κ το να βαζεις blackheart k bugera κ να τους συγκρινεις με τον ht-5 ειναι αστοχο.....

    θα παραθεσω ξανα το clip κ ακουστε καλα ποσο πιο λαμπατος ακουγεται ο ht-5 σε σχεση με τους αλλους......φορεστε κ ακουστικα για να ακουσετε καλυτερα κ πιο λεπτομερη.... ;)

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου