Προς το περιεχόμενο

fidelis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    235
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από fidelis

  1. Μια μικρή γεύση από τις κατασκευές μουΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑGENERAL Orientation: Right Hand Strings: 6 Construction: Neck-through WOOD SELECTIONSBody: Korina (West Africa) Neck: Korina (West Africa) Fretboard: Ebony (Gabon) Headstock Veneer: Ebony (Gabon) Logo Inlay: Korina (West Africa) HARDWARE Tuners: Gotoh 18:1 (Japan) Frets: 24 Jumbo Nickel Silver 18% Dunlop (USA) Bridge: Floyd Rose Original (FRT-200) (Germany) Trussrod: Two-way (Germany) Knobs: Gotoh Metallic knurled (Japan) Switch: 3 way toggle switch (Taiwan) Strap Pins: Locking Schaller -Pins only (Germany) ELECTRONICS Pickups: H/H Neck :Seymour Duncan Jazz (USA) Bridge: Seymour Duncan: JB (USA) Pots: 1 Master Volume (CTS 500kΩ - Taiwan) 1 Master Tone (CTS 500kΩ - Taiwan) Resistor: 500uF (Japan) Βίντεο κατασκευών:ParkerFly Flying V type guitar built Jackson Soloist Wenge neck through built Jackson King V (all Ebony neck through):
  2. Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ κουβέντα για τα τεχνολογικά άλματα στον ήχο της κιθάρας και όχι μόνο. Ευτυχώς ή δυστυχώς ζούμε σε μια περιόδο όπου ακόμα και η πιο «φτηνή» πεταλίερα μπορεί να αποδώσει ήχο ποιοτικό και αν μη τι άλλο πιστικό. Είμαι στην ευχαριστώ θέση να μοιραστώ τις εμπειρίες μου μαζί σας και να σας διαβεβαίωσω πως ακόμα και η «Κινεζιά» πεταλιέρα είναι υπέρ του δέοντος αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες μας. Μην τρώτε τον χρόνο σας για τις μικρό διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο... Όλες οι πεταλιέρες, ανεξάρτητου κατασκευαστή δυναται να υπερκαλύψει τις ανάγκες σας. Από Line6 Helix και Fractal AxeFX μέχρι τις πιο «βασικές» όπως Hotone, NUX κτλ, κτλ. Δείτε ποια πεταλιέρα αρμόζει στις ανάγκες σας και μην χάνεται χρόνο διερωτώνται αν σας καλύπτει ηχητικά. Σας καλύπτει και με το παραπάνω. Αυτά είναι τα 2cents μου ελπίζοντας να ανακουφήσω το GASing σας Από Death metal μέχρι country, από free jazz έως R 'n B είστε καλυμένοι, don't sweat it Just my 2 cents...
  3. Ένας ολίγον μπακαλίστικος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις μαρκαδόρο οινοπνεύματος και μετά να φινιρίσεις με 1-2 χέρια tru-oil. Προσοχή μετά από λίγο καιρό το χρώμα των μαρκαδόρων παίρνουν μια είτε μπλε είτε κόκκινη απόχρωση. Επίσης καλό θα ήταν να περνάς την ταστιέρα ενα χεράκι tru oil κάθε 1-2 μήνες ώστε να μην φεύγει το χρώμα.
  4. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις και τα προσωπικά μηνύματα. Για Τριανδρία πλευρά με βλέπω :)
  5. Καλησπέρα παίδες χρειάζομαι τα φώτα σας. Γνωρίζει κάποιος κάποιον τεχνικό από την Θεσσαλονίκη για επισκευή ενισχυτή κιθάρας; Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
  6. Εδώ έδωσαν νόμπελ στον ΓΑΠ ο Ντύλαν σας έκανε εντύπωση ;D
  7. Ένα ενδιαφέρων θεματάκι για το resonance και τα αναπνέοντα ξύλα :laugh: What we’ve learned. Returning to the systems we summarized a moment ago, both would immediately eat up energy from the string’s signal once we’d hit the few frequencies they are tuned to. All physical instruments will have some inevitable resonances and dampening, which is the main reason why there are so many instruments that sound different. But for a solidbody electric, the whole notion of increasing sustain with resonant tonewoods or letting a string send its vibrations into the body to resonate before returning to the string is pretty much nonsense. You’d think if one of the resonance-enhancing systems worked as promised, it would have generated at least some reaction from owners by now. It hasn’t, which gives us an idea of a body’s tonal influence on a solid electric instrument ... obviously not that much. by Heiko Hoepfinger (Premier Guitar) http://www.premierguitar.com/articles/24287-bass-bench-searching-for-resonance
  8. Δεν ξέρω για το post του Mauromouris, το δικό μου πάντως διαγράφηκε
  9. Γιατρέ μου δεν είμαι καλά τα βλέπω όλα διπλά ;D
  10. The progress so far 01. Κόψιμο του περιγράμματος της κιθάρας με τη σέγα. Δεν έχω σχόλιο όλα είναι κατανοητά από τις φωτο ;) 02. 03. 04. 05.
  11. 01. Ξεκινάω το γενικό «συμμάζεμα» για να κολλήσω τα «φτερά» του σώματος με το μανίκι. 02. Αφού διπλοτσεκάρω όλες τι μετρήσεις μου πιάνω το σώμα με σφιγκτήρες και καθαρίζω το εσωτερικό του horn. 03. Ξακρίζω χονδρικά το περίσσιο υλικό και τα ταιριάζω μετάξυ τους 04. Παραλίγο να ξεχνούσα το ρουτάρισμα για τα καλώδια των μαγνητών, ευτυχώς στο παρατσάκ το θυμήθηκα. Χρησιμοποιώ το ρούτερ για να σκάψω στο πλάι του μανικιού ένα κανάλι 6χ6mm στο μέσω των σημείων όπου θα τοποθετηθούν οι μανήτες. Λόγω της κατασκευής neck through δεν θα μπορούσα να τρυπήσω «σωστά» μετά το κόλλημα του σώματος. 05. Εφαρμόζω κόλλα, φέρνω «πρόσωπο» τα κομμάτια και τα «τσακώνω» με σφιγκτήρες. 06. Θα το αφήσω να στεγνώσει για κανα 24ωρο και ξεκινάω την χάραξη των τάστων. Έφτιαξα ένα πρόχειρο jig από μια λεπτη πλάκα MDF 0,5mm. Κατασκευή εντελώς στο πόδι αλλά 100% αποδοτική ;) 07. Έχει προηγηθεί το λεπτομερές μαρκάρισμα των τάστων πάνω στον έβενο, οπότε ήμουν έτοιμος για το πριόνισμα με το Ιαπωνέζικο πριόνι. Το βάθος που επέλεξα είναι τα 4mm λόγω του radiusing της ταστιέρας που θα ακολουθήσει. 08. Μετά από καμιά ωρίτσα επιμελούς πριονίσματος έχω αυτό το αποτέλεσμα. Σήμερα κατάφερα να τελειώσω και τις δυο ταστιέρες. Ελπίζω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχω κολλήσει το σώμα της δευτερης κιθάρας ή/και να ρουτάρω το περίγραμμα της πρώτης. Είδωμεν....
  12. Ακολούθησα με το ρουτάρισμα του μανικιού για το truss rod. 01. Σχεδίασα στο illustrator το jig για το ρούτερ μου και το έκοψα με laser σε πινακιδάδικο. Προσαρμόζω το template και το κεντράρω προσεκτικά. Με μύτη 6mm ρουτάρω σε βάρος 9mm εφαρμόζοντας 3 περάσματα από 3mm έκαστο. 02. Το τελικό ρουταρισμένο κανάλι 03. Με μικρό καλέμι ανοίγω λίγο το κανάλι για να χωρέσει η «βίδα» της βέργας που είναι στα 8mm πάχους. Με αρκετό σπρώξιμο το βάζω μέσα στο κανάλι όπου διαπιστώνω οτι ταιριάζει «γάντι» 04. Τέλος πλανιαρα τα πλαινά για το σώμα και τα «ταίριαξα» όλα μαζί σχεδιάζοντας το περίγραμμα της κιθάρας με μολύβι 05, Κοντινό στο σώμα
  13. Έχουμε και λέμε 01. Το εβένινο καράουλο με ένθετο λογότυπο από Κορίνα 02. Κόλα στην κεφαλή αφού προηγουμένος έχω τρυπήσει οδηγούς στα σημεία που θα τοποθετηθούν τα κλειδιά 03. Την επόμενη μέρα 04.
  14. @geodimitri Ευχαριστώ, σίγουρα θα τα χρειαστώ και τα δύο ;) 01. Έχω κολλήσει «αυτιά» για το σχηματισμό της κεφαλής. Ακολουθώντας το centerline σχεδιάζω σχολαστικά το περίγραμα και αφήνω 1~2 χιλιοστά αέρα για ο πριόνισμα. 02. Πάντα χρησιμοποιώ της γωνία για να επιτύχω μια κοψιά 90 μοιρών. 03. Ακολούθησε περιποίηση με ράσπα/λίμα, ξύστρα και γυαλόχαρτο. Η δίδυμή της είναι στον «πάγο» μέχρι να στεγνώσει η κολλα από τα «αυτιά»
  15. @Hellfire Χαχαχα, θα ανεβάσω και τιουτόριαλ "Χάου το ρελικ γκλας" ;D @johnps Ναι από Σοφιανό και ο κυρ. Γιώργος είναι ακόμα εκεί κρατώντας Θερμοπύλες.
  16. @kwstas79 Δώσε και μένα θείο ;D @johnps Δυστυχώς η προθεσμία υποβολής υιοθεσίας έκλεισε ;D @bouzoukleri Θα σε χαλάσω μαν, οι quad rails έιναι copy paste απο το σχέδιο της πρώτης εβένινης king v που έφτιξα με bare knuckles black hawk. Τα οικονομικά δεν μου επιτρέπουν να το τολμήσω. 01. Τα 3piece μανίκα από Korina έτοιμα πλανιαρισμένα 02. Μαρκάρω πάνω στο μανίκι την κλίση για το scarf joint στις 16 μοίρες 03. Χαράσω προσεκτικά ένα αυλάκι/οδηγό για το πριόνι μου 04. Η διαδικασία του πριονίσματος. Χρησιμοποιώ την «γωνία» ώστε να ελέγχω την καθετότητα της κοπής σε κάθε βήμα 05. Τα επιμέρους κομμάτια 06. Επειδή θέλω το scarf joint να βρίσκεται πίσω από 3ο τάστο πρέπει να πριονίσω το κομμάτι της κεφαλής στα 25,4mm (1ίντσα) 07. Ακολουθεί πλανιάρισμα και γενικά καθαρισμός των επιφανειων για την κόλληση 08. Εδώ παραθέτω τα κομμάτια του λαιμού πλανιαρισμένα πάνω στο τυπώμενο σχέδιο της κιθάρας 09. Τέλος έχω το αυτοσχέδιο jig για την συγκόλληση των κομματιών.
  17. Γεια χαρά σε όλους τους νοιζάδες. Δεν πέρασε εξάμηνο από την τελευταία κατασκευή αλλα με έτρωγε ο κώλος μου να καταπιαστώ με νέα κατασκευή. Το κερασάκι στην τούρτα μου το έδωσε ο 9χρονος ανηψίος ο οποίος φοιτά σε ωδείο τα τελευταία 3 χρόνια με μια κιθάρα 1/2 scale. To παλικάρι παραμεγάλωσε και ήρθε η ώρα να κάνει το βήμα σε μια κιθάρα πλήρους κλίμακας. Φυσικά προσφέρθηκα να του δανείζω την παλυαγαπημένη μου dinky DK2M για ένα μικρό διάστημα έως ότου ολοκληρώσω την κατασκευή :) Θα μου πεις θα κάνεις δώρο μια χειροποιήτη κιθάρα στο ανηψιό και ο θείος θα κερδίσει μείνει στην απέξω; Ουδεπόποτε! Όπως ήταν αναμενόμενο αποφάσισα να κατασκεύασω ένα ζευγάρι κιθάρων με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά ώστε να είμαστε ευχαριστημένοι και οι δύο ;) Η κατασκευή θα είναι όσο πιο στάνταρ γίνετε. Τουτέστιν δεν θα υπάρξουν ανθρακόνηματα, εβένινα μανίκια ή καλύμματα από εξοτική ξυλεία αλλά truss rod (βέργα μανικιού), δοκιμασμένη ξυλεία οργανοποιΐας. Σε αυτό το σημείο οφείλω να αναφέρω πως το μόνο κομμάτι έβενου που θα υπάρξει στην κατασκευή θα είναι στην ταστιέρα. Τέρμα τα τσιμεντόξυλα στα μανίκια ;D (τουλάχιστον για την ώρα). Μην τα πολυλογώ θα αναρτήσω τα χαρακτηριστικά της κιθάρας καθώς και το full mock-up σχέδιο στο illustrator. Έχουμε και λέμε Fidelis Korina Soloist Δεξιόχειρη κιθάρα Σχήμα: Αντίγραφο JacksonTM Soloist® Χορδές: 6 Κλίμακα: 25.5" Κατασκευή: Neck through Μανίκι: 3 κομμάτια (24x45x105mm) Korina/Limba Σώμα: Korina Ταστιέρα: Έβενος χωρίς ενθέματα Καράουλο: Έβενος Ενθέματα καράουλου: Λογότυπο J.Fidelis® από Korina Τάστα: 24 Nickel Silver 6100 Μαγνήτες: HH Μαγνήτης λαιμού: (Γ*) Seymour Duncan - Sentient / (γ**) Tesla - Plasma 3 NK Μαγνήτης γέφυρας: (Γ*) Seymour Duncan - Pegasus / (γ**) Tesla - Plasma 3 BR Γέφυρα: (Γ*) Floyd Rose Original (black) / (γ**) Hipshot hardtail HT6 (Gold) Ζυγός: (Γ*) Floyd Rose R3 (Black) / (γ**) Roller Nut ABM 43mm (Gold) Ποτενσιόμετρα: 1 Volume και 1 Tone (CTS 500kΩ) Καπάκια ποτενσιόμετρων: Gotoh brass knobs (black) Πυκνωτής Tone Control: Sprague Orange Drop 0.22uF Επιλογέας: 3-way toggle (Sung Il)*** Κλειδιά: Gotoh SG381 6L Black Pins: Goeldo Locking Stap Pins (Black) Έχω ήδη κολλήσει τα επιμέρους ξυλα του «διαμπερούς/neck-throught» μανικιού για τις δύο κιθάρες και είμαι σε διαδικασία «παραλληλοποίησης». Θεωρώ πως η όλη διαδικασία δεν είχε να πει κάτι ουσίας και έτσι δεν τράβηξα φωτογραφίες. (Σκυλοβαριόμουν να είμαι ειλικρινής) :P Από αύριο που θα αρχίσω το «scarfing» του σύνδεσμου/joint του μανικιού με το κεφαλάρι, κάτι θα αναρτήσω κατά πάσα πιθανότητα. By the way αυτή την φορά δεν θα ανεβάζω αναλυτικά την όλη κατασκευή. Κάθε τόσο που θα μου καυ**νει θα αναρτώ και κάτι. Πιθανότερο σενάριο να ανεβάζω υλικό από κομμάτια της κατασκευής που παρέληψα τις προηγούμενες φορές. Ελπίζω να γουστάρετε την διαδρομη όπως και εγώ *(Γ) Γιάννης (c'est moi) ** (γ) Γιαννάκης (ο ανηψιός, ντε) ***So much better quality than All Parts
  18. @scofield & HellFire Ευχαριστώ για την υποστίρηξη. Μετά από κόπους μηνών η κατασκευή έφτασε στο τέλος της. 01. 02. 03. 04.
  19. Για τελείωμα έχω την διαδικασία του φινιρίσματος. 01. Χρησιμοποιώ ξυλόστοκο αραιωμένο σε χλιαρό νερό για να ξεμίσω τους πόρους της κορίνας/λίμπας. Η εμπειρία μου από την προηγούμενη κατασκευή μου λέει πως ο έβενος δεν χρειάζεται filling 02. Χρησιμοποιώ μια πλαστική σπάτουλα για να γεμίσω το ξύλο 03. 04. Αφήνω το ξυλόστοκο να σκληρύνει για 2 ημέρες και μετά το γλέντι με το γυαλόχαρτο ξεκινάει. Τριβω όλη την κιθάρα διαδοχικά με 80, 120, 220, 320, 400 μέχρι να μου πέσουν τα χέρια. Η όλη διαδικασία με πήρε 3 μέρες, σημειωτέον δεν έχω ηλεκτρικό τριβείο όλα στο χέρι λαίμαι. Την επόμενη μέρα καθαρίζω διεξοδικά όλες τις επιφάνεις με βαμβακερό πανάκι και καθαρό οινόπνευμα. Τουλάχιστο 4 φορές την έφερα βόλτα αφαιρώντας υπολοίματα από το τρίψιμο. Πλέον είμαι έτοιμος για το gun stock oil. 05. Χρησιμοποιώ tru-oil το οποίο απλώνω πάνω στην κιθάρα με απλό χαρτί κουζίνας. Φωτό από το πρώτο χέρι. 06. 07. Ανα 4 χέρια εφαρμόζω υγρό τρίψιμο με γυαλόχαρτα 600, 800, 1000, 1500 και 2000. Οι φώτο του αποτελέσματος θα τις ανεβάσω μέσα στις επόμενες μέρες ;)
  20. 01. Έκοψα ένα κομμάτι έβενου που θα το χρησιμοποιήσω ως κάλυμμα των ελατηρίων. Δεν έχω φώτο, απλά πραγματάκια, σέγα και γυαλοχαρτιάρισμα. 02. Τοποθετώ τα καπάκια πάνω στην κιθάρα 03. Υπολογίζω τα σημεία που θα μπούν οι βίδες και τρυπάω αναλόγως 04. Με φρεζάκι χειρός, «ανοίγω» τις τρύπες ώστε να «βολέψω» τις κεφαλές των βιδώνγια να μην προεξέχουν. 05. 06. Ίδια διαδικασία και στο καπάκι των ελλατηρίων 07. Νενικήκαμεν
  21. 01 Συνεχίζω με τον ευθειασμό των τάστων (levelling). Μαρκάρω όλα τα τάστα με ένα μαύρο μαρκαδόρο 02. Έχω κολλήσει με ταινιά διπλή όψης γυαλόχαρτο 320 πάνω στο αλφάδι και με καμμιά 20αρια χεριες έχω αφαιρέσει το χρώμα απ όλα τα τάστα 03. Σειρά πήρε το τρύπημα για τους πλαινούς οδηγούς. Σημειώνω πάνω στο φιλέτο με πολύ προσοχή τα κέντρα και σουβίζω. 04. Τρυπάω 05. και γεμίζω με σκόνη έβενου και κυανοακρυλική κόλλα 06. 07. Αφαιρώ την χαρτοταινία και γυαλοχαρτιάρω 08.
  22. Μετά από αρκετό καιρό αποφάσισα να αναρτίσω το υπόλοιπο της κατασκευής. 01. Ήρθε η ώρα για το τρύπημα των posts του floyd rose. Το πρώτο βήμα είναι να περάσω τα δυο κλειδιά των Ε και e. Να βιδώσω το nut και να περάσω τις χορδές ώστε να βρώ το κέντρο της γέφυρας πάνω στο σώμα 02. 03. 04. Εφόσον βεβαιωθώ ότι είμαι ακριβώς στην μέση μαρκάρω τα κέντρα των τρυπών με ένα σουβλί 05. Ελέγχω την καθετότητα του τρυπήματος σε αντιπαράθεση με την μεταλλική μου γωνία 06. Φυσικά τρυπάω και τοποθετώ την βάση του post. Η τρύπα είναι 10mm, όσο και η διάμετρος της βάσης του post. Για να το τοποθετήσω χρησιμοποιώ κερί στην πλευρά που θα μπει στην τρύπα και ταυτόχρονα το καρφώνω ελαφρά ενω καλύπτω το μεταλο με ένα μικρό ξύλινο τάκο 07. Σειρά είχε το τρύπημα για τον βαστάζο των ελλατηρίων (spring claw) στην πίσω πλευρά. Τοποθετώ το claw στην κυλότητα και το κεντράρω, με ένα σουβλί μαρκάρω τα κέντρα που θα τρυπήσω 08. Τρυπάω 09. Τοποθετώ 10. Τέλος τρύπησα την κεφαλή για τα βιδάκια των κλειδιών
  23. Φοβερό super-strat η επιτομή των 80s με υπέροχους νεοτερισμούς. Παρακολούθησα τα βήματα που ανέρτησες στο facebook. Και πάλι μπράβο
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου