Προς το περιεχόμενο

O_Menelaos

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  116
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral

Σχετικά με τον O_Menelaos

 • Rank
  Musician
 1. Σας ευχαριστώ πραγματικά παρα πολυ για την βοήθειά σας για άλλη μια φορά!! Καλές γιορτές εύχομαι!!
 2. Για την ώρα θέλω να κάνω την αρχή, και είχα στο μυαλό μου να φορτώνω VST's απο το Cubase π.χ ώστε να έχω και μεγάλη ποικιλία ταυτόχρονα. Μακροπρόθεσμα, θα ήθελα να έχω και την δυνατότητα να μπορώ να ηχογραφίσω μέσω των VST και του Cubase. Και φυσικά πρώτο μου μέλημα είναι να κάνω μαθήματα πιάνο σ'αυτό. Επίσης επειδή κοιτάζω reviews στο ιντερνετ, αυτό το ριμάδι το aftertouch είναι τόσο σημαντικό και έχουν φαγωθεί όλοι ;D;
 3. Έχεις δίκιο πρώτα απ'όλα χρόνια πολλά σε όλους!! Δηλαδή αφού θα δώσω που θα δώσω τα λεφτά, προτείνεις να παω για κάτι σαν το Oxygen 88 που είναι και controller; Είναι και αυτό αξιόπιστο όπως το fatar που μου είπατε παραπάνω; Η τιμή του είναι πραγματικά στα όρια που μπορώ να διαθέσω.
 4. Όταν λες πλήκτρα με controllers; Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, δεν γνωρίζω τίποτα πάνω στο θέμα. Μήπως δηλαδή να κοιτάξω κάτι άλλο αντί το fatar; Την παραγγελία θα την κάνω αμέσως μετά την πρωτοχρονιά.
 5. Γεια σου φίλε Foxx, Θα πάω τότε λοιπόν κατευθείαν για το fatar που μου προτείνετε με τον Στάθη, και για την κάρτα ήχου της Focusrite που όντως έχει παρα πολυ καλές κριτικές. Χρειάζομαι κάτι άλλο απο άποψη εξοπλισμού; Ή απο κει και πέρα μπορώ να αρχίσω και να "φορτώνω" VST's μέσω cubase;
 6. Καλησπέρα Στάθη, Για να επιμένεις τότε σίγουρα ξέρεις κάτι παραπάνω. Πειράζει να ψάξω ένα fatar εδω στο noiz στις αγγελίες για μεταχειρισμένο; Μήπως το βρω σε καλύτερη τιμή. Όσο για την κάρτα ήχου, αυτή που μου έχεις δείξει παραπάνω στην τιμή της τουλάχιστον είναι ότι πρέπει. Απλά ίσως να τα πάρω ξεχωριστά και όχι και τα δύο μαζί όπως υπολόγιζα.. Συγγνώμη για την καθυστέρηση.
 7. Έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα δεν μου φτάνουν τα χρήματα για βαρυκεντρισμένο, και θα πάω για ημιβαρυκεντρισμένο 88άρι. Και την κάρτα ήχου που μου έστειλε ο Στάθης. Εκτός και αν βρεθεί καλή ευκαιρία στις αγγελίες..
 8. Καλησπέρα φίλε και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πιστεύεις οτι δε θα μπορούσα να κάνω καλή δουλειά με κάτι σαν και αυτό http://www.thomann.de/gr/m-audio_keystation_88es.htm ;Είναι ημιβαρυκεντρισμένο βέβαια, και προσωπικά δεν μπορώ να κρίνω τη διαφορά στην αίσθηση των πλήκτρων. Έχει όντως μεγάλη διαφορά; Γιατί εαν είναι να πάρω βαρυκεντρισμένο οι τιμές είναι αρκετά πιο ψηλές απο αυτό που είχα στο μυαλό μου.
 9. Καλησπέρα σε όλους, Εδώ και καιρό θέλω να κάνω μια αρχή στο πιάνο-αρμόνιο, και θέλω να σας ρωτήσω 2 απορίες. Σκεφτόμουν για την λύση ενός midi-controller ώστε να το φορτώνω με VST's και να παίζω έτσι απο τον υπολογιστή. Μακροπρόθεσμα, θα ήθελα να μπορώ να ηχογραφώ επίσης, οπότε θα χρειαστώ λογικά και μια κάρτα ήχου. Μέχρι στιγμής ηχογραφώ με το POD X3 Live κιθάρα, οπότε και δε χρειάστηκε να πάρω ξεχωριστά κάρτα ηχου. Αν αυτά που σκέφτομαι εχουν βάση, θα ήθελα να μου προτείνετε ποια κάρτα ήχου και ποιό midi-controller πίστευετε οτι θα ήταν καλό για την αρχή μου αυτή. Αλλιώς, αν έχετε να μου προτείνετε και κάτι ακόμα καλύτερο, γιατί είμαι άσχετος!!Το budget πάει ως 300 ευρώ περίπου. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τον κόπο σας.
 10. Να σαι καλά audiokostas σ'ευχαριστώ παρα πολύ!! Κοίταξε, προσωπική εμπειρία απο τη σχολή δεν έχω, γι'αυτό και έγραψα μόνο τι έχω ακούσει και τι μου έχουν πει. Τώρα, πιστεύω οτι κάθε άνθρωπος βλέπει τα πράγματα διαφορετικά, και π.χ κάτι που άρεσε στην φίλη μου που επισκέφτηκε το μουσικό της Κέρκυρας να μην αρέσει στην δική σου φίλη που σπουδάζει εκεί. Απλώς μπορείς να πεις οτι μπροστά σε αυτά που έχω ακούσει για της Αθήνας, και την αδιαφορία που επικρατεί εκεί, της Κέρκυρας φαντάζει σαν το Berklee :P Και πέρα απο την πλάκα, τα 2 παιδιά που έχω γνωρίσει που φοιτούν στην Κέρκυρα μου έχουν πει οτι δουλειά γίνεται. Ενώ για της Αθήνας έχω ακούσει κάποια "κουλά" πράγματα. Για της Θεσσαλονίκης δεν ξέρω, νομίζω οτι ο neeq φοιτεί/φοιτούσε εκεί και θα μπορούσε να σας φωτήσει περισσότερο. Όσο για το δεύτερο σκέλος της απάντησής σου, θα ήθελα παρα πολύ να πάω στο εξωτερικό. Μάλιστα, για κάποιους που μπορεί να θυμούνται, είχα ανοίξει ένα σχετικό θέμα πέρισυ, αλλά δυστυχώς η αύξηση των διδάκτρων στην Αγγλία μου έκοψε (προσωρινά) τα φτερά. Και γι'αυτό, βλέπω περισσότερο το πτυχίο της μουσικολογίας με μια ειδίκευση π.χ στη σύνθεση, σαν το εισητήριό μου για να βγω έξω και να συνεχίσω σπουδές ή να βρω δουλειά κ.λ.π. Απο κάπου πρέπει να αρχίσω δηλαδή, και δεν είναι οτι κοιτώντας το πρόγραμμα σπουδών βλέπω μια σχολή που δεν με ενδιαφέρει, αντιθέτως. Φυσικά έχω ψάξει, έχω ρωτήσει, και συνεχίζω να το κάνω για να πάρω μια γεύση για το πως είναι οι σχολές και ίσως να καταλάβω ποια θα μου "ταιριάξει" καλύτερα, αλλά δυστυχώς απο οικονομικής απόψεως στην παρούσα φάση που διανύουμε, δεν μπορώ να απομακρυνθώ και ιδιαίτερα απο την Αθήνα, μάλλον είναι μονόδρομος. Αλλα θα φτιάξουν τα πράγματα, δε θα φτιάξουν; ε; ;D Καλή επιτυχία να χουμε και πάλι φίλε!
 11. Φίλε Kelfecil, Είμαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με σένα. Δίνω για 2η φορά πανελλαδικές και όπως και πέρισυ στοχεύω το Μουσικό πανεπιστήμιο. Λοιπόν αν θέλεις τη γνώμη μου σε αυτά που ξέρω να σου απαντήσω : 1) ΠΑΜΑΚ και ΑΠΘ δεν είναι ίδιου τύπου σχολές. Το ΠΑΜΑΚ πλησιάζει περισσότερο το πρότυπο του κονσερβατορίου (χωρίς να είναι φυσικά), ενώ το ΑΠΘ είναι καθαρά θεωρητική σχολή, μουσικολογία. Η πρώτη είναι 4ετής σχολή, η δεύτερη 5ετής. 2) Αφού μένεις στην Θεσσαλονίκη, αν δεν καταφέρεις να πιάσεις τη σχολή εκεί τότε θα σου πρότεινα να κινηθείς προς την Κέρκυρα και όχι την Αθήνα. Έχοντας ρωτήσει, ψάξει και για τις 3 σχολές (Αθήνας, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης) έχω καταλάβει οτι η καλύτερη αυτή τη στιγμή είναι αυτή της Κέρκυρας. Εάν θα έρθεις στης Αθήνας που είναι στην Πανεπιστημιούπολη στο κτίριο της φιλοσοφικής, φοβάμαι οτι θα απογοητευτείς πολύ απ'την κατάσταση, όχι μόνο της σχολής αλλά και της Αθήνας ολόκληρης. Δυστυχώς με όσα παιδιά απο το μουσικό της Αθήνας έχω μιλήσει, όλοι την ίδια γκριμάτσα παίρνουν όταν ρωτάω "Πώς είναι η σχολή;;". Μια φίλη μου απ' την άλλη που θα δώσει και αυτή για μουσικό, επισκέφτηκε της Κέρκυρας και μου είπε πως είναι υπέροχο. Προσωπική εμπειρία δεν έχω όμως. Όσο για τις διαφορές που έχουν τα τμήματα μουσικολογίας Θεσσαλονίκης και Αθήνας, ούτε εκεί μπορώ να σου απαντήσω ολοκληρωμένα. Το μόνο που θα σου πρότεινα είναι να κοιτάξεις τα προγράμματα σπουδών και απο εκεί όλο και κάτι θα καταλάβεις. Υπ'όψην, το πρόγραμμα σπουδών της Αθήνας έχει αλλάξει φέτος. 3)Το Berklee και το MI έχουν τα ΠΑΝΤΑ ;D!!Κάθε φορά που τα ψάχνω μου τρέχουν τα σάλια!!Είμαι σχεδόν ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα βρείς σχετικό πρόγραμμα σπουδών για οποιοδήποτε τομέα σε ενδιαφέρει. 4)Αν το αντέχεις οικονομικά, τότε φυσικά και πήγαινε στο εξωτερικό. Δεν πιστεύω οτι χωράει συζήτηση απο κανέναν ότι και καλύτερη μουσική παιδεία θα λάβεις εκεί, αλλά και περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις να δουλέψεις σαν μουσικός. Τώρα αν δεν καταφέρεις να πας έξω (όπως και εγώ), θα μπορούσες να φοιτήσεις στη μουσικολογία. Η προσωπική μου άποψη είναι πως και σε εκείνη τη σχολή θα πάρεις εφόδια, και ότι εφόδια έχει κανείς στη ζωή του χρήσιμα είναι. Συμφωνώ με την άποψη του Superfunk πιο πάνω οτι θα ξοδέψεις κόπο, χρόνο και αφοσίωση, αλλά στο κάτω κάτω αν πας στη σχολή και δεις οτι δεν σ'ενδιαφέρει τότε μπορείς να σταματήσεις και να συνεχίσεις σε ωδεία, εξωτερικό κλπ. Αυτά απο μένα πάνω στις αρχικές ερωτήσεις σου. Να σε ενημερώσω όμως ακόμη για τις σχολές μουσικολογίας, νομίζω οτι απο πέρσινή απόφαση, τελειώνοντας τη σχολή παίρνεις και το πτυχίο αλλά και μεταπτυχιακό στα χέρια σου. Το πτυχίο αφορά την μουσικολογία, και το μεταπτυχιακό αν δεν κάνω λάθος την κατεύθυνση που διάλεξες κατα τη διάρκεια της φοίτησής σου. Γενικά ψάξε τις σχολές, τα site τους, δες τα προγράμματα σπουδών και τις διάφορες κατευθύνσεις τους και μπορεί να βρεις κάτι που να σε ενδιαφέρει. Ελπίζω να βοήθησα, και σου εύχομαι ότι και να διαλέξεις να το σκέφτεσαι μετά απο χρόνια και να λες οτι έκανες τη σωστή επιλογή.
 12. Αρχίζω απο τώρα ;D Να σαι καλά και πάλι για τη βοήθεια :)
 13. Ε φαντάζομαι πρέπει να έχει, αλλιώς πώς ακούω μουσική τόσο καιρό. Κατάλαβα τι εννοείς πάντως. Θα ψάξω να δω τι σοι κάρτα ήχου έχει το pc, νομίζω μια creative ειναι. Να σαι καλά φίλε μου και όλοι που ασχοληθήκατε δε φαντάζεστε πόσο με βοηθήσατε!!
 14. Όπα έχω μπερδευτεί λιγάκι. Άμα κάνω αυτό που λέει ο manosx, αν κατάλαβα καλά δε θα χρειαστεί να πάρω κάρτα ήχου καθόλου για τώρα τουλάχιστον. Δηλαδή αν συνδέσω το pod και το δηλώσω ως κάρτα ήχου στο pc κάνω τη δουλειά μου;; Για αυτό που πρότεινε ο Korgious, τι ακριβώς είναι το midi interface;; Κάρτα ήχου και αυτό;; Συγγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά είμαι τελείως αρχάριος στο θέμα!!
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.