Προς το περιεχόμενο

Psygnus

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    18
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Psygnus

0

Φήμη

  1. Ωραία, θα το δοκιμάσω έτσι, ευχαριστώ!
  2. Ε αυτά είναι εκτός των δυνατοτήτων μου!! :) Θέλει και ειδικό μηχάνημα από ότι κατάλαβα. Όλα φτιάχνονται πάντως και κακώς μάθαμε να τα πετάμε αμέσως ...
  3. Βασικά στην έξοδο μέτρησα στο jack γιατί δεν πήρα ακόμη τα ανταλλακτικά οπότε δεν ελυσα όλο το σύστημα. Άρα αν μετρησω απευθείας στις επαφές του μαγνήτη και έχω το ίδιο αποτέλεσμα τότε σημαίνει ότι είναι το πηνίο. Αλλιώς μπορεί να είναι στον επιλογέα σωστά? Ευχαριστώ πολύ!
  4. Μάλιστα, ευχαριστώ. Να υποθέσω ότι δεν φτιάχνεται έτσι? ;D
  5. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια σας, καθώς θέλω να κάνω μόνος ένα service την ηλεκτρική μου. Ο humbucker της γέφυρας ακούγεται αρκετά πιο σιγανά και με αρκετά κομμένες τις χαμηλές συχνότητες σε σχέση με τους δύο άλλους μονούς, και θέλω να καταλάβω αν φταίει ο μαγνήτης ή κάποιο ποτενσιόμετρο/διακόπτης. Μέτρησα την αντίσταση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οι μετρήσεις μου είναι σωστές. Οι δύο μονοί λοιπόν έδειξαν περίπου 6 KOhm και ο humbucker 230 KOhm. Οπότε αν δεν κάνω κάτι εντελώς λάθος ή το πολύμετρο μου δεν είναι για σκουπίδια, κάτι δεν πάει καλά. Η υψηλή αντίσταση δικαιολογεί το ακουστικό αποτέλεσμα με βάση τις γνώσεις σας? Μπορώ πριν να τα ξηλώσω όλα να καταλάβω κάπως αλλιώς αν φταίει κάτι άλλο? Έτσι και αλλιώς θα κάνω ένα φρεσκάρισμα στα ποτενσιόμετρα και τον επιλογέα αλλά θα ήθελα πριν να ξεκινήσω μια δεύτερη γνώμη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  6. Psygnus

    Diy project: Noiz overdrive

    Όλες οι γειώσεις και η παροχή είναι κομπλέ τα μέτρησα ένα-ένα με το πολύμετρο. Ξανακόλλησα μια γείωση που ήταν χαλαρή και άλλαξα και ποτενσιόμετρο, αλλά τζίφος.. Το ίδιο αποτέλεσμα. Οπότε μάλλον κάτι έχω κάψει, ή δεν δουλεύουν καλά οι πυκνωτές των 63V. Μόνο στα 3/4 του ποτ. ακούω ήχο που θυμίζει αρκετά overdrive αλλά πολύ πιο χαμηλά από το clean κανάλι. Στο τέρμα γίνεται χάος... :P Τέλος πάντων θα κάνω την πλακέτα από την αρχή από ότι φαίνεται. Thanks!
  7. Psygnus

    Diy project: Noiz overdrive

    Λοιπόν το τελείωσα και εγώ μετά κόπων και βασάνων. Στο bypass όλα κομπλέ ο ήχος περνά καθαρά χωρίς παράσιτα κτλ. Στο overdrive έχω ένα πολύ περίεργο ηχητικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο 1/3 του ποτεντσιόμετρου δεν έχω καθόλου ήχο. Στο 2/3 έχω μία ελαφριά παραμόρφωση που ακούγεται σαν να περνάει από ένα τόνο limiter και clip-άρει.Επίσης ο ήχος φθίνει πολύ απότομα και κόβεται. Στο 3/3 ακούγεται σχεδόν καθαρό το σήμα όταν χτυπάω χαλαρά τις χορδές και όταν "βαράω" βγαίνει και ένα κακό noise με πολύ παραπάνω cliping από πρίν. Επίσης κάθε φορά που πατάω το μπουτόν ακούγεται και ένα δυνατό "μπαμ" που λογικά δεν θα έπρεπε, όπως και θόρυβος όταν γυρνάω το ποτενσιόμετρο. Σκέφτομαι για κατεστραμένο ποτενσιόμετρο. αλλά δεν ξέρω... Οτι ιδέα έχετε ρίχτε την στο τραπέζι.. Ευχαριστώ! Υ.Γ. Η χαρά του να κάνεις κάτι τέτοιο από το μηδέν μόνος είναι απερίγραπτη!! Και η ξενέρα όταν δεν δουλεύει επίσης... ;D
  8. Psygnus

    Diy project: Noiz overdrive

    Ενας guru στα ηλεκτρονικά (αλλά όχι και στον ήχο!) μου είπε ότι αλλάζει η συμπεριφορά του πυκνωτή και μπορεί να επηρεάσει το ηχητικό αποτέλεσμα αλλά αφού εσύ είσαι ο guru του ήχου ακούω εσένα! :) Thanks!
  9. Psygnus

    Diy project: Noiz overdrive

    Ρε παιδιά σόρρυ που σπαμάρω αλλά βρηκατε εύκολα τους πυκνωτές? Εχω πάει σε 4 μαγαζιά και τίποτα... Μάλιστα οι 2 μου είπαν ταχα ότι δεν υπάρχουν κάν! Αν βάλω 0.22μF αλλά 63Volt θα επηρεάσει τον ήχο? Ευχαριστώ!
  10. Psygnus

    Diy project: Noiz overdrive

    Χμμμ..... δεν το κατάλαβα... κάτι μου διαφεύγει :-\ edit: Μου πήρε 2 ώρες να καταλάβω το γελοίο λάθος μου αλλά εντάξει... Ξαναστέλνω τα 2 αρχεία με τη διόρθωση. :) NoizOD_correct.zip
  11. Psygnus

    Diy project: Noiz overdrive

    Ooops ξέχασα να αναφέρω ότι χρησιμοποίησα την βιβλιοθήκη του Gauss Markov για το Eagle την οποία μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ: http://gaussmarkov.net/eagle/lbr/gm-lbr.zip και μπορεί και αυτή..?δεν θυμάμαι... https://github.com/sparkfun/SparkFun-Eagle-Library Επίσης τώρα που το ξανακοιτάω, αν και πιστεύω ότι είναι σωστό, έχω μία αμφιβολία για τη ροή του σήματος στο bypass... Κάποιος ειδικός αν καταλαβαίνει ας μας εξηγήσει πως περνά το clean σήμα στο σημείο αυτό : Στην περίπτωση του επεξεργασμένου σήματος έχουμε την διαδρομή: INPUT JACK->Α2->Α3->ΠΛΑΚΕΤΑ->Β2->Β3->OUTPUT JACK Στο Clean σήμα όμως πως ? INPUT JACK->Α2->Α1->Β1->(???????)->OUTPUT JACK Ευχαριστώ!
  12. Psygnus

    Diy project: Noiz overdrive

    Από όσο το έψαξα λίγο είδα ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με το χόμπι δουλεύουν αρκετά στο Eagle της Cadsoft. Οπότε είπα να το δοκιμάσω και ετοίμασα ένα schematic του Noiz OD. Δεν είμαι σίγουρος για την ορθότητα λόγω του ότι είμαι σκράπας στα ηλεκτρονικά. :) Ανεβάζω ένα zip με το schematic για Eagle και ένα bmp για όποιον δεν έχει το πρόγραμμα. Αν βρείτε κάποιο λάθος please πείτε μου να το διορθώσω. Αυτά! :) NoizOD.zip
  13. Psygnus

    Diy project: Noiz overdrive

    Απλά ήμουν ανυπόμονος γιατί δεν βρήκα αμέσως το 2Ν39 και είπα να βάλω ένα άλλο... :) Τελικά το βρήκα και θα το κάνω (αν βρω επιτέλους λίγο χρόνο :Ρ ) με ακριβώς τα ίδια parts. Θέλω να ακούσω τον ήχο που πρότεινες για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης για μελλοντικές αλλαγές. Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο και επώδυνο (10,50 ευρώ έδωσα!) να βρεις έναν διακόπτη της προκοπής. Και ήταν και 6 επαφών.. οπότε no LED.. :)
  14. Psygnus

    Diy project: Noiz overdrive

    Παιδιά σόρυ αλλά θα κάνω μια ερώτηση που έχει πιθανόν απαντηθεί. Απλά το post έχει γίνει χάοτικό και δεν μπορώ να το ξαναδιαβάσω όλο! Από τι εξαρτάται η διαφορά στον ήχο που θα έχουμε αν χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο NPN transistor? Η διαφορά είναι όντως ανεπαίσθητη ή μπορεί να αλλάξει αρκετά τον ήχο? Για παράδειγμα τι μπορεί να ακούσω διαφορετικό αν βάλω τώρα π.χ. ένα BC639 που έχω διαθέσιμο? Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για όλο το θέμα!
  15. Αν και δεν είμαι σίγουρος για το τι θα πάρω, τώρα ξερω από πού! Επιτέλους ένα on-line store το οποίο στέλνει στην Ελλάδα με λογικές τιμές! Ευχαριστώ boody! :D Όσο για την πρόταση σου πολύ καλή αλλά θέλω και πλήκτρα και "πειραχτήρια"!!! Το link που έβαλες με έστειλε μπροστά και στο Evolution MK 449C το οποίο μου άρεσε αρκετά και από ότι διαβασα σε κρίτικές είναι πολύ καλό!(επειδή είναι και πολύ φθηνό μάλλον!!) :lol: :lol:
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου