Προς το περιεχόμενο

dj_pns

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    192
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    dj
  • Τόπος
    Θεσσαλονίκη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή dj_pns

Artist

Artist (1/4)

11

Φήμη

  1. Εννοείται οτι καθένας με τις απόψεις του και τα γούστα του αλλα και με τι τον βολεύει εν τέλη και το πόσα είναι διατεθειμένος να ξοδέψει! Συμφωνούμε στο οτι διαφωνούμε λοιπόν
  2. Latency? Τι latency στο 2023? latency δεν είχα με τον asio driver της m audio fast track pro πριν 10 χρόνια, θα έχω τώρα? Και για πόσα m/s latency μιλάμε δηλαδή ωστε να το καταλαβαίνεις στο παίξιμο? Υπάρχει κάποιος που έχει παίξει με scarlett ή με motu αμα παμε κατι σε 100 ευρω πιο ακριβό και είπε "αυτο το latency είναι υπερβολικό για εμένα" ? Το οτι έχει περισσότερα in και outs το modeler δεν σημαίνει οτι έχει καλύτερη κάρτα ήχου. Το να έχει υψηλότερο dynamic range στα preamps και στους κονβερτορες και χαμηλότερο noise floor το κανει να έχει καλύτερη καρτα ηχου πράγμα που δεν εχει σε καμια περίπτωση αν το ψάξεις λίγο τεχνικά, ειδικά με την 4η γενιά της scarlett. Οσο αφορά τον ενισχυτή, άλλο οταν μιλάμε για αναλογικά κυκλώματα με καλά class A ρεύματα να παίζουν τον κύριο ρόλο, επίσης πληρώνεις και το handwired στην τιμή που ανέφερες και άλλο για 2 mini pc σε pedalboard format με μερικά midi footswiches και μια κάρτα ήχου που απλά τρέχουν διαφορετικούς αλγόριθμους. Που και πάλι, ο ενισχυτής των 2500 ευρώ δεν είναι 5 φορές καλύτερος απο τον ενισχυτή των 500 ευρώ και αυτό ισχυεί με όλα τα κομμάτια εξοπλισμού. Πάντα υπάρχει στην αγορά κάτι που σου δίνει π.χ. το 80% της αποδοσης με το 50% των χρημάτων, μετα ειναι στο χέρι σου αν θες να δώσεις αυτά τα 50% π.χ. εξτρα χρήματα για να πάρεις αλλο +20% "απόδοσης". Θα ακούγεται καλύτερος ναι, θα ακούγεται όμως και θα είναι κατα 2000 ευρώ καλύτερος? *Δεν είπα οτι αγόρασα boss gx-100, δεν υπήρχε λόγος για εμένα, σαν VFM παράδειγμα το ανέφερα με βαση χαρακτηριστικά και το τι παίζει τώρα στην αγορά. Edit: Οταν λεω οτι μπορεις να κανεις πολλα περισσοτερα πραγματα με τον υπολογιστη και την καρτα ηχου, εννοω περα απο την κιθάρα. Τα ξανα-εγραψα πιο πανω. Εχεις DAW. ηχογραφεις κομματι. Διαβάζεις μουσική. Το χρησιμοποιεις live. Παίζεις και ναρκαλιευτή και βλέπεις καινούριο εξοπλισμό στον θωμά αμα λάχει. Με τo modeler παιζεις μονο κιθάρα. Αυτο εννοω για να γινω πιο συγκεκριμένος.
  3. FRFR δεν εχω πάρει, δεν παίζω live. studio monitors χρησιμοποιώ. Απλα έχω σπουδάσει μουσική τεχνολογία και ξέρω απο πρώτο χέρι οτι το FRFR, τεχνικά, είναι τίποτα περισσότερο απο marketing. Εχω δοκιμάσει το gt 1000, το mx-5 και το helix αλλα εγώ δεν είμαι ο καλύτερος κριτής στο θέμα κιθάρα, στο feeling ειδικά γενικά γιατι εχει κατι παραπανω απο 2 χρόνια που μαθαίνω, τα παιδιά που τα είχαν παντός στό ίδιο πράγμα καταλήξαμε στην κουβέντα που κάναμε οτι όλα είναι παρόμοια (το mx-5 ηταν στην μισή τιμή του boss και στο 1/3 της τιμής του helix) Τον ήχο τους όμως που μπορώ να τον κρίνω είναι το ίδιο ψηφιακός όπως όλα τα modelers. Στο σπίτι που παίζω η digital "οδός" μου είναι το imperial της neural DSP απο τα studio monitors αλλα κυρίως οταν θελω να παίξω βράδυ με ακουστικά. Το 90% παίζω απο εναν hybid VOX AV 15 που κάνει 60 ευρώ παραπάνω απο το plugin μου και ακούγεται και τον νιώθω καλύτερα απο την κιθάρα μου στην motu m4-->plugin-->focal alpha 65 evo - ενα σύνολο 1.100 ευρώ χωρίς να υπολογίζω τον υπολογιστή μαζί. Π.χ. Macbook air M1 (αν υπολογίσουμε οτι μαζί με το tonemaster θα έπαιρνες και το "frfr" της fender, τότε παίρνεις και το macbook PRO m1) Scarlett 4i4 DB Flexsys FM10 Behringer FCB1010 ή Harley benton MP-100 Plugin όποιο θέλεις εσύ Το γιατί το έχω πεί, γιατι κανεις τα πάντα με τα ίδια λεφτά στο ένα "σετάκι" και στο modeler παίζεις απλά κιθάρα.. Το να σου πέσει κανενα ποτό επίσης - για χρήση live - δεν είναι ενα μεγάλο θέμα στο modeler των 2.000 ευρώ σε σχέση με το behringer controller των 150 ευρω?
  4. Με τα ίδια λεφτά παίρνεις macbook, κάρτα ήχου, stage monitor, midi foot controller και την neural dsp vst plugin της αρεσκίας σου και καλύπτεις daw, recording, live και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς με την ίδια ποιότητα ... Και σου γλυτώνει και το tablet που θα έβλεπες εκεί τις παρτιτούρες σου (βλέπω τελευταία οι περισσότεροι μουσικοί με tablet είναι αντι για χαρτί) Εγώ έτσι το βλέπω, γι αυτό και λέω οτι κατα την γνώμη μου δεν δικαιολογούν τα 2κ που ζητάνε τα modeler αυτής της τιμής...
  5. Μεγαλύτερο marketing απο το FRFR δεν υπάρχει κατα την γνώμη μου. ... Full range flat response, δηλαδή τα PA ηχεία τι είναι? Τα studio monitors τι είναι ? Half - range colored response? Απλα ειναι μεγάλη ευκαιρία τώρα με τα modelers να πουλήσουν άλλο ενα και καλά dedicated κομμάτι εξοπίσμού... Πάρτε ενα DB Flexsys FM 10 που είναι ενα σωστό, ομοαξονικο stage monitor σε μια χαρά τιμή ή κάποιο dsp-άτο με "flat" preset και ξεμπερδέψατε μια για πάντα με το "FRFR" Τώρα όσο αφορά το να δώσει κάποιος σχεδόν 2.000 ευρώ για ενα modeler (και να του βγεί ~2.500 μαζί με ενα ηχείο και ενα πετάλι) ειναι καθαρά γούστο και τσέπη του καθενός ... Προφανώς και δεν αξίζει τόσο, το boss gx-100 μου ακούγεται το ίδιο αξιόλογο (βασικα πανω κατω ολα τα digital σχεδόν το ιδιο μου ακουγονται ) και κοστίζει 560 ευρώ.... και bluetooth εχει (ξεχωριστα, αλλα εχει) και εφαρμογή έχει για απομακρυσμένο έλεγχο και touchscreen έχει ... Το μόνο που δεν εχει ειναι balanced outs που λύνεται με ενα DI των 30 ευρώ ... To tone master pro και καθε modeler αυτης της τιμής πως ακριβώς δικαιολογεί την διαφορά των 1300 ευρώ δεν μπορώ να καταλάβω....Ούτε καν ενα pedal βάζουν στους 3 μισθούς που θα ξοδέψει κάποιος για ενα τέτοιο modeler... Απο ενα σημείο και μετά όντως ξεψειριζουμε την μαϊμού όπως αναφέρθηκε (και πετάμε και χρήματα άσκοπα) αντι να γράφουμε μουσική!
  6. Ψάχνοντας τες λίγο παραπάνω στο youtube, βρήκα αυτό... έκλαψα! Μου άρεσε πολύ η ST-25th ειναι η αλήθεια και είμαι στην φάση αναζήτησης μιας δεύτερης φθηνής/backup κιθάρας... Οσο την τιμή βέβαια δεν ξέρω, παίζει και η CORT G250 στα 240€ όπως και η πιο φθηνή Harley Benton ST-90 Swamp Ash στα 175€ ... Είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή της, η κάνω λάθος?
  7. Καλησπέρα και Χριστός ανέστη! Μετά απο μια βόλτα στα μαγαζιά την περασμένη εβδομάδα, δοκίμασα μερικές κιθάρες απο 200€ μέχρι 900€, yamaha, ibanez, takamine, μια seagull, cort δεν βρήκα δυστυχώς την OC που ήθελα. Βγαίνοντας απο τα μαγαζιά έχοντας δοκιμάσει πλέον μερικές κιθάρες, τελικά το είδα λίγο αλλιώς το θέμα. Να ξεκινήσω με το οτι προφανώς η seagull που είχε 900€ ηταν σαφώς καλύτερη και σε feel και σε ήχο και σε όλα απο την ibanez με τα 200€ ας πούμε αλλα η αλήθεια είναι δεν είμαι σίγουρος κατα πόσο θα παίζω όντως με την ακουστική κιθάρα η θα περνάει το 80% του χρόνου της στο stand και θα παιζω μια φορα την εβδομάδα μερικές συγχορδίες. Λεω να πάρω κάτι με 150-200€ (η και μεταχειρισμένο ακόμα για καλύτερο value for money) και αμα δω οτι παίζω παραπάνω απο όσο νόμιζα, τότε να πάρω και μια καλύτερη ακουστική. Εχω καιρό στο μυαλό μου να πάρω ακόμα μια φθηνή "strat" κάτι σε yamaha pacifica π.χ. μεταχειρισμένη με κανενα 150άρι κυρίως για να μην κουβαλάω στα μαθήματα ή σε κάποιο φίλο την fender γιατι είμαι με μηχανάκι συνήθως, όπως επίσης και ενα μικρό ενισχυτάκι μπαταρίας (το blackstar fly 3 bluetooth charge) για τον ίδιο ακριβώς λόγο, οπότε με τα 500-550 που θα έδινα για μια ακουστική θα καλύψω και τα 3 κομμάτια του εξοπλισμού που ήθελα: Aκουστική κιθάρα, ηλεκτρική "του πεταμού" και ενισχυτάκι μπαταρίας!
  8. Εγώ παντός είχα συνδρομή και στο songsterr αλλα και στο ultimate guitar, τα κράτησα 2-3 μήνες και τα ακύρωσα γιατί παρατήρησα λάθη σε κομμάτια και τα official του ultimate guitar απορώ πραγματικά αν είναι όντως τα official. Με τον φόβο να μάθω κάτι λάθος λοιπόν στην αρχή, και μετά που έκανα αναζήτηση κτλπ αν όντως το tab που βλεπω δεν έχει κάποιο λάθος, βαρέθηκα και σαν μη-έμπειρος που είμαι κιόλας, τα ακύρωσα και τα 2. Το youtube ειναι γεμάτο! Και ακόμα και patreon να μην θέλεις να γίνεις, εφόσον είναι τζάμπα τα tabs στο βίντεο, μπορείς να ξοδέψεις λίγο χρόνο να το αντιγράψεις εσύ το tab εαν το θες σε pdf οπωσδήποτε. Λογικό να μην είναι όλα τζάμπα, κανένας μας δεν θα έδινε την δουλειά του τζάμπα εφόσον ηταν καλή και σωστή! Ενα ταλιράκι τον μήνα που ζητάνε οι περισσότεροι δεν είναι τίποτα για τόσο υλικό και τόσο κόπο που κάνουν σε video, tabs κτλπ. Όλα αυτά με την προυπόθεση οτι το κανάλι είναι κάποιο αξιόλογο όπως το απο πάνω π.χ. γιατι είχα γίνει patreon και σε ενα Ελληνικό παλιότερα και πραγματικά κρίμα. Όχι για το ταλιράκι που έδωσα, κρίμα για την κοροϊδία στην ουσία γιατι ούτε ολοκληρωμένα ή σωστά ήταν, μερικά τα είχε σε pdf, μερικά στο σημειωματάριο σε .txt ότι να ναι και γραμμένα όπως να ναι, σου εβγαιναν τα μάτια... Μέχρι και μερικά γραμμένα σε τετράδιο με στυλό και φωτογραφία απο το κινητό είχε!
  9. Την πήρε το μάτι μου πρίν βάλω το cutaway στα φίλτρα μου!
  10. Αμα δεις στα χαρακτηριστικά του thomann κατω κατω γράφει solid, ασχετα που στην περιγραφή δεν γράφει. Απο εκει το εψαξα στο internet τα χαρακτηριστικά της και είναι solid! https://europe.yamaha.com/en/products/musical_instruments/guitars_basses/ac_guitars/a_series/a3.html Δεν μπορώ να καταλάβω ωστόσο εαν κάνεις πλάκα για το να ξοδέψω 1200 ευρώ σε κιθάρα στο Aliexpress η αν το λες σοβαρά Την έχει απο οτι βλέπω αλλα μόνο με παραγγελία ρε γμτ.
  11. Μια yamaha με έχει τρελάνει κι εμένα εδώ που τα λέμε με μασίφ παλίσανδρο back and sides αλλα έχει 1050 ευρώ η άτιμη... και για να πω την αμαρτία μου, οι αγαπημένες μου εμφανισιακά είναι οι yamaha! Ηταν η πιο ακριβή στην λίστα μου η συγκεκριμένη πρίν αποφασίσω να ρίξω το budget μου απο το χιλιάρικο. https://www.thomann.de/gr/yamaha_a3r_are_tbs.htm
  12. Η αλήθεια είναι οτι δεν με ενοχλεί να θέλει setup, το πιο πιθανό νομίζω είναι να θέλει setup αν τελικά πάρω κιθάρα απο το internet, ποσο μαλλον με τις διαφορές στις θερμοκρασίες απο χώρα σε χώρα την μεταφορά κτλπ, μικρό το κακό! Εδω η strat μου που την πήρα απο τον Ριχαρδο και υποτίθεται την είχε και σεταρισμένη, πάλι σετάρισμα ήθελε... Αυτό θα κάνω για αρχή. Θα πάω να δοκιμάσω κιθάρες απο 400 μέχρι 700 ευρώ και αν δεν μου αρέσει καμία τότε θα πάρω απο e-shop την Cort gold A6 που φαίνεται να έχει τα καλύτερα specs να τελειώνω. Μην το κάνω και επιστήμη. Μιά κιθάρα είπα να πάρω ο έρημος και έχω καεί google εδώ και 4 μέρες
  13. Tώρα το είδα. Οτι να ναι. Καλα καταλαβα στην αρχη οτι το περίεργο βρωμάει απο μακρυά. Η χαμηλότερη τιμή τώρα είναι στο e-shop.gr με 719 ευρώ. Λες να παίξω έτσι μπαλίτσα, ε? Να παω να δοκιμάσω ότι έχουμε εδώ στο "χωριό" μας και να πάρω οτι μου φανεί εμένα καλύτερο και να μην το πάω με βάση specs? Θα περάσω ξανά όπως και να'χει μια βόλτα απο εβδομάδα στον Ριχάρδο που πήρα και την stratocaster μου, τον Νάκα αλλα θα πάω και απο τον Ζάχο μπας και βρώ κάτι με λιγότερα λεφτά και μου αρέσει όπως είχαμε πάρει με τον φίλο μου εκείνη την Vintage που για 140 ευρώ μου φάνηκε πολύ καλή!
  14. Το λοιπόν, λεω να βάλω ενα ταβάνι στο budget μου 650-700 το πολύ όμως γιατι πάλι βλέπω κιθάρες με 500 και κιθάρες με 1000 οποτε άκρη δεν θα βγεί έτσι... μάλλον με βλέπω ή για εδώ https://www.thomann.de/gr/cort_core_dr_amh.htm ή για εδώ εφόσον την βρήκα 140 ευρώ πιο φθηνά απο τον Θωμά και μπαίνει πλέον στο budget μου https://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=106014860&ref=skroutz&skr_prm=WyI1ZjIzNzNhNi1lNzNlLTQ5M2MtODhiZS1lNmZmNGY2ZWY2M2MiLDE2ODExMzk5MTQwNjgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Απο οτι βλεπω η gold σειρα περα το καλυτερο quality control και την "χειροποιητη" δουλεια στα τάστα που τουλαχιστον ετσι διαφημίζουν έχει και καλύτερο σύστημα με pickups (εχει και tuner που θα μου ηταν βολικό είναι η αληθεια) αλλα και καλύτερης ποιότητας ξύλα. Επίσης, είναι το grand audiorium σχήμα που μου άρεσε περισσότερο και όχι dreadnought. Υπάρχει κανένας λόγος λοιπόν να τσιγκουνευτώ 150 ευρώ παραπάνω που κοστίζει σε σχέση με την πρώτη τωρα που την βρήκα και φθηνότερα?
  15. Καλα εννοείται αυτό οτι μπορεί να έπεσα εγώ σε ελλατωματική παρτίδα στα τάστα, εξάλλου σε τέτοια φθηνά όργανα μαζικής παραγωγής με μηδενικό quality control δεν είναι καθόλου απίθανο θα έλεγα! Μακάρι να έπεσα εγώ σε κακιά παρτίδα βασικά γιατι είναι κρίμα, ο ήχος της ήταν όντως γεμάτος, μπαμπάτσικος και ωραίος! Δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω να ασχοληθώ να αλλάξω τάστα και σε αυτήν, στην squier μου πήρε 4-5 γεμάτα απογεύματα για να την τελειώσω προσεκτικά και όμορφα οπότε καταλαβαίνεις .... απλα την πούλησα όπως την πήρα
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου