Προς το περιεχόμενο

_PIG_

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή _PIG_

0

Φήμη

  1. Ευχαριστώ. Εχει κανένας άποψη για το Minus one? Το Prova είναι καλό ναι, είχα πάει παλιότερα.
  2. Δεν υπάρχει χώρος που να μπορούμε όλοι να δουλέψουμε άνετα. Ξέρει κανείς για τα παραπάνω στούντιο;
  3. Καλησπέρα, έχετε να προτείνετε κάποιο studio για πρόβες και ηχογραφήσεις στα νότια προάστια; Έχει κανείς άποψη για τα Grey Studios, SoundWay (καλλιθεα) ή Minus 1 (Π. Φάληρο); Για γκρουπ 4 άτομα pop-funk.
  4. Χαχα, οντως πρεπει να εχεις κι αλλη κιθαρα, ή να κανεις παυση για τα χριστουγεννα... Έλατο! :) Το σωμα ειναι απο το εξωτικο ξυλο plywood! Εξου και το Χριστουγεννιατικο ασμα : "Ω plywood , ω plywood μ΄αρεσεις πως μ' αρεσεις" χαχα
  5. Φέτος αποφάσισαμε να στολίσουμε κιθάρα αντί για δέντρο! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ!
  6. Δυσκολος και παρεξηγημενος ο ρολος του ελληνα πληκτρα ειδικα στην ευρυτερη ¨ροκ¨ σκηνη. Μηπως ομως η εικονα οφειλεται και στους ιδιους?
  7. Γεια σε ολους. Θελω ενα harmonizer πεταλι για φωνη, μεσω κιθαρας, και εχω καταληξει στα εξης 2: TC Helicon Harmony G-XT και Vocalist Live 3. Θα το χρησιμοποιησω σε ακουστικα λαιβ η λαιβ με φουλ μπαντα για αρμονιες σε 2α φωνητικα. Χρησιμοποιει καποιος απο εσας κανενα απο αυτα? Τα χαρακτηριστικα ειναι πολυ κοντα το ενα με το αλλο, το Vocalist υπερεχει λιγο στα σημεια (Εχει ενα βασικο ΕQ, επιλογες γυναικειας αντρικης φωνης, adjustable compressor και delay, και ανεξαρτητο reverb και chorus για κιθαρα) αλλα απο reviews που εχω διαβασει, ο περισσοτερος κοσμος φαινεται να προτιμαει το TC Helicon σαν ηχο. Θα εκτιμουσα, αν εχετε ιδία αποψη και εμπειρια σε καποιο απο αυτα (και ακομα καλυτερα αν τα εχει συγκρινει κανεις), να μου πειτε τη γνωμη σας. Cheers.
  8. Καλησπερα, ειναι αρκετα πραγματακια να σκεφτεις. 1. θα τη χρησιμοποιησεις plugged? Αν οχι καλυτερα να παρεις μια απλη ακουστικη. Αν υπαρχει εστω πιθανοτητα σε κανενα χρονο να το κανεις, η να κανεις καμια προβα με μπαντα σε studio πρεπει να παρεις μια με ηλεκτρικα. 2. Μια διαφορα που ανεβαζει καπως την τιμη ειναι το καπακι της κιθαρας να ειναι μασιφ (solid) η και μη. Οι κιθαρες με μασιφ καπακι εχουν πιο πλουσιο ηχο. 3. Εγω προσωπικα εχω παιξει με ovation, yamaha, cort ,takamine και αλλες και εχω καταληξει στην takamine για αυτο που ηθελα (για ακουστικα λαιβ) http://www.thomann.de/gr/takamine_eg523scb.htm 4. το μεγεθος του σκαφους παιζει ρολο. Αφου η περισσοτερη χρηση θα ειναι unplugged προτιμισε μια κιθαρα που να ακουγεται δυνατα απο μονη της. Οι Ovation και οι μικρες κιθαρες γενικα (λεπτες) ειναι φτιαγμενες για δυνατες εντασεις σε λαιβ, να γλυτωνεις feedback κλπ, αλλα δεν ακουγονται αρκετα δυνατα πχ για να συνοδευεις μια παρεα που τραγουδαει ναμαγαπαδικα κομματια :) ελπιζω λιγο να βοηθησα.
  9. Να υποθεσω οτι οσοι προβαρετε τοσο συχνα οσο πχ ο φιλος funky_bassman η μουσικη ειναι η κυρια απασχοληση σας??? Η εμενα δε μου βγαινει ο χρονος? :D
  10. Η δουλεια του καθενος και οι αλλες υποχρεωσεις, δεν αφηνουν για πανω απο 1 προβα, αντε 2 καποιεςς φορες την εβδομαδα. Πιστευετε οτι ενα γκρουπ, με 1 προβα την εβδομαδα μπορει να δεθει και να φτασει να παιζει προγραμμα 3 ωρες πχ σε επαγγελματικο επιπεδο? Μιλαμε για ερασιτεχνες μουσικους αλλα οχι αρχαριους.
  11. Θα' θελα να ακουσω τις αποψεις σας για το ποσο συχνα και για ποση ωρα κανετε προβες οσοι παιζετε με καποια μπαντα, ποσο πιστευεται οτι χρειαζεται για να πετυχετε τους στοχους σας κλπ? Φυσικα δεν υπαρχει κανονας για αυτο, η καθε μπαντα και ο καθε μουσικος εχει διαφορετικους στοχους - επιδιωξεις, καποιοι παιζουν πιο πολυ για τη φαση τους, αλλοι ετοιμαζονται για κατι επαγγελματικο, αλλοι ειναι καπου ενδιαμεσα. Αλλοι προβαρουν πολλοι στο σπιτι ο καθενας και λιγο ολοι μαζι ή το αναποδο. Αλλοι πλεον κανουν προβες μεσω skype! Τα ειδη επισης παιζουν ρολο. Απλα οποιος θελει μπορει να πει την αποψη του.
  12. Γεια σου, εχω την Takamine EG523 SC αλλα εξαχορδη. Προηγουμενως ειχα την Takamine EG551 SC. Γενικα εχω μεινει αρκετα ευχαριστημενος. Εχω δοκιμασει και Yamaha APX και CPX και η γνωμη μου ειναι να προσεξεις τα εξης. 1. Η τακ εχει πιο πριμο αν το θες ηχο οταν ειναι plugged (πιο "cowboy" να το πω). Οι yamaha εχει πιο γλυκο. Ο ηχος ειναι αρκετα υποκειμενικο πραγμα, και δυστυχως δεν ειναι τοσο ευκολο να το δεις σε 5-10 λεπτα σε ενα καταστημα και να συγκρινεις. 2. Κανενα προβλημα δεν ειχα με τα ηλεκτρικα της Tak για 3 χρονια τωρα, ενω η yamaha ενος φιλου εμεινε απο ηλεκτρικα στο 1ο της live που παιζαμε μαζι! ( το φοβερο ειναι οτι επαιζε στο soundcheck και σταματησε να δουλευει οταν ξεκινησαμε!!! - φαντασου τη χαρα του φιλου μου αλλα και του γκρουπ!! :) ) 3. Λεγοντας το παραπανω να κοιταξεις λιγο και το support. Ο φιλος μου παιδευτηκε και ξοδευτηκε πολυ πηγαινοντας την κιθαρα στο Νακα, ενω την ειχε αγορασει απο εξωτερικο. 4. Πρεπει να ξερεις σε τι θα τη χρησιμοποιησεις. Οι ηλεκτροακουστικες για λαιβ ειναι διαφορετικα οργανα απο μια καθαρα ακουστικη κιθαρα. Ελπιζω εστω λιγο να βοηθησα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου