Προς το περιεχόμενο

kostri

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    718
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από kostri

  1. Πολύ ωραίο. Όλο και καλύτεροι γίνεστε.

     

    Δεν θέλω να μειώσω την αξία του κομματιού, είναι πολύ ωραίο σαν σύνολο, αλλά κόλλησα με την κιθάρα του Αργύρη. Πέρα απ' το προφανές της καλής του τεχνικής, έχει δικό του ήχο και παίζει όπου και όσο πρέπει.

     

    Μπράβο σας ρε παίδες!

  2. Το πρώτο μου άρεσε περισσότερο. Νομίζω πως είναι πιο μπάσος και ισορροπημένος ο ήχος. Πιο ευχάριστος γενικώς. Αλλά και το δεύτερο, όσο το ακούω τόσο περισσότερο μου αρέσει. Δεν έχω ιδέα ποιο είναι ποιο διότι ηχογραφώ μόνο με software πια και έχουν μολυνθεί ανεπανόρθωτα τα ώτα μου.

     

    Μπράβο κι από μένα για το τεστ!

  3. Πολύ ωραίο. Κι εγώ σαφώς προτιμώ τις πολυκαιρισμένες χορδές από τις καινούργιες. Ρυθμικά ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά όχι άσχημο. Επίσης μου αρέσει ο διαφορετικός τονισμός στο παίξιμο. Για τη ρόκα, χρησιμοποίησε κομπόστ και περιττώματα σκουληκιών.

  4. Πολύ ωραίο. Μιλάει αρκετά και ο Albini και νομίζω πως λέει ενδιαφέροντα πράγματα για την παραγωγή και την ηχογράφηση.

     

    Δυστυχώς, μόνο μετά τον θάνατο του Molina ανακάλυψα τους Magnolia. Αλλά και οι Songs: Ohia, των οποίων σκόρπια τραγούδια ακούω τώρα, είναι εξαιρετικοί.

  5. Πρόκειται για ένα ντοκυμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου(Εξάντας), με θέμα το "Σύστημα"(El Sistema), μια μέθοδο μουσικής διδασκαλίας, η οποία εφαρμόζεται εδώ και πολλές δεκαετίες στη Βενεζουέλα και στοχεύει κυρίως στη κοινωνική ένταξη των ασθενέστερων πολιτών(όπως κρατούμενοι σε φυλακές και φτωχοί). Στην πραγματικότητα, μάλλον αφορά κάτι περισσότερο από ένταξη. Νομίζω πως αξίζει να το δουν όσοι ασχολούνται -έστω ερασιτεχνικά- με τη μουσική.

     

    Δυστυχώς η ποιότητα που προσφέρει η σελίδα της ερτ δεν είναι η καλύτερη:

    http://www.ert.gr/webtv/net/item/10684-El-Sistema-Swzontas-zwes-31-01-2013#.UQ68lWdaeSo

  6. Μου άρεσε το στυλ. Και το "χιπ χοπ" σημείο μου ακούγεται πολύ ωραίο. Ενδεχομένως, κάποιες μουσικές αλλαγές(πιο πλούσιο παίξιμο στα τύμπανα, κι άλλες κιθαριστικές ιδέες κτλ.) να το έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέρον.

     

    Φαντάζομαι πως προσφέρεται η μουσική σας για λάηβ. Αν έχετε κανονίσει κάτι για το επόμενο διάστημα, ενημερώστε!  :)

     

    Καλή συνέχεια.

  7. Χαίρετε! Καταθέτω κι εγώ μια άποψη, διότι έχω συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολιτικές συζητήσεις του νόιζ και διότι είμαι καθημερινός αναγνώστης του σάιτ. Πέρα από το θεσμικό θέμα(απαγόρευση ή όχι), είναι αυτονόητο πως χρειάζεται αυτοπειθαρχία στην έκφραση της πολιτικής μας θέσης, ειδικά σε ένα "ξεκάρφωτο" περιβάλλον, όπως αυτό μιας μουσικής σελίδας.

     

    Ωστόσο, οι πολιτικές συζητήσεις μέχρι τώρα, έσταζαν είτε από φανατισμό είτε από αποπνικτική συμφωνία. Και τα δύο, είναι χαρακτηριστικά κομματικά και μάλιστα από τα πιο θλιβερά.

     

    Παρ' όλα αυτά, ψηφίζω ναι, διότι

     

    1. Υπάρχουν ήδη καθημερινά πολιτικά ποστ. Άρα η απαγόρευση (εφόσον δεν τηρείται, ή τηρείται μερικώς) είναι άστοχη.

    2. Μου φαίνεται θεμιτό το δικαίωμα έκφρασης πολιτικής γνώμης σε περιβάλλον μουσικής παρέας.

    3. Συμφωνώ με το σκεπτικό του LK περί προληπτικών απαγορεύσεων.

     

    Βέβαια, η επιχειρηματολογία του kpeyos είναι βάσιμη και, πέρα από τη θεωρία, επιμένω πως τα κακά χαρακτηριστικά των συζητήσεων του νόιζ(αυτά που ονόμασα κομματικά) μπορεί να το καταστήσουν αφόρητο σε επισκέπτες οι οποίοι δεν έχουν απόψεις μπετόν αρμέ και δεν είναι έτοιμοι μόνο για πόλεμο ή έρωτα.  :)

     

    Είμαι απαισιόδοξος για την πορεία των πολιτικών συζητήσεων, νομίζω πως ο φανατισμός και η μονόπαντη υποστήριξη της ιδεολογίας των πιο δραστήριων μελών θα ρίξει το επίπεδο στα τάρταρα, αλλά δεν μου φαίνεται ρεαλιστική, ούτε θεμιτή, η λογική των απαγορεύσεων. Ξέρω ότι μάλλον θα σταματήσω να διαβάζω το νόιζ αν μετατραπεί σε παράρτημα του capital.gr, αλλά δε βλέπω άλλη λύση από την αυτορρύθμιση (μπλιαχ) των μελών. 

     

  8. Χαίρε G.I καλλιτέχνη.  :)

     

    Άκουσα τα κομμάτια σου με ενδιαφέρον. Μου αρέσουν όλα σαν συνθέσεις και επίσης σπανιότατα ακούω αυτό το είδος από Έλληνες. Ακόμα, έχουν ενδιαφέρον οι επιλογές των ήχων. Τους στίχους δεν μπορώ να τους κρίνω, διότι δεν άκουγα καλά αυτά που έλεγες.

     

    Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία λειτούργησαν αρνητικά. Σε κανένα κομμάτι δεν είχα την αίσθηση του σωστού ρυθμού. Πιθανολογώ πως δεν χρησιμοποίησες συγχρονισμό για τα μίντι. Νομίζω πως είναι ένα σημείο το οποίο καλό θα ήταν να ξαναδείς.

     

    Η μίξη, επίσης, αδικεί τα κομμάτια σου. Π.χ. στο 01.21 του the end..ain't yet το συνθ είναι κεραυνός εν αιθρία. Είμαι σίγουρος πως ήθελες να ακούγεται πιο μπροστά από τα άλλα, ή ενδεχομένως να ξαφνιάζει, αλλά νομίζω πως θα μπορούσες να το κάνεις καλύτερα. Ζητήματα μίξης προκύπτουν, κατά τη γνώμη μου, και στα άλλα κομμάτια. Είναι καλό να παίξεις περισσότερο με τις εντάσεις, το πάνινγκ κτλ. ώστε να μην ακούγεται "αχταρμάς". Παράδειγμα είναι το πρώτο κομμάτι, στο οποίο υπάρχουν ωραίες μελωδίες και ήχοι, αλλά δεν ξεχωρίζουν καλά με αποτέλεσμα να κουράζουν λίγο.

     

    Τέλος, νομίζω πως θέλει περισσότερη δουλειά η φωνή. Ένα pop filter είναι απαραίτητο. Ίσως και ένα (δανεικό ;  ) μικρόφωνο για καλύτερη ποιότητα. Σκέψου και την πιθανότητα για συνεργασία με τραγουδιστή/τραγουδίστρια για τα πιο μελωδικά σημεία, όπως π.χ. για μετά το 01.25 του crisis.

     

    Αν αυτή είναι η πρώτη σου προσπάθεια, είναι πολύ καλή κατά τη γνώμη μου. Έχεις ωραίες ιδέες (και έναν αέρα από παλιούς streets  :)  ). Ελπίζω το εναλλακτικό ύφος να είναι εκούσιο και να μην προκύπτει από τις τεχνικές σου ελλείψεις  ;D .

     

    Καλή συνέχεια!

     

  9. Κι εγώ πιστεύω πως υπήρξαν καλύτερες εποχές στην τέχνη, αν και το να μιλά κανείς γενικώς για τη τέχνη και όχι για συγκεκριμένους τομείς της, είναι τουλάχιστον δύσκολο και παρακινδυνευμένο. Η πιο πρόσφατη, "καλύτερη" εποχή από την σημερινή είναι, κατά τη γνώμη μου, η δεκαετία του 50.

     

    Ωστόσο, αν και συμφωνώ με την επισήμανση του trolley περί απόστασης από το έργο, δεν είναι δυνατόν να δει κανείς την τέχνη εκτός εποχής, όπως αδύνατο είναι σε κάθε εποχή να μην την ζητήσει. Έτσι, αν και οι σημερινοί φωτογράφοι δεν με συγκινούν όσο ο Kertesz, δεν παύω να ψάχνω την εποχή μου στην τέχνη τους.

     

    Βεβαίως, όπως προείπα, δεν ισχύουν τα ίδια σε κάθε τέχνη. Στον κινηματογράφο π.χ. που είναι μια νέα μορφή, σαφώς βλέπω εξαιρετικά πράγματα τα τελευταία 20 χρόνια, συγκρίσιμα με τις κλασσικές ταινίες. Αλλά στη λογοτεχνία, η διαφορά ανάμεσα σε παρελθόν(και μάλιστα πρόσφατο, για τα δεδομένα αυτής της τέχνης) και παρόν μου φαίνεται χαώδης.

     

  10. Με τη "γειτονιά" σε ψηφίζω για καλύτερο "σαμπλερά" στο φόρουμ και με το "ναυτονόμο" μπαίνεις στην πεντάδα των αγαπημένων μου ντράμερ! Δωρικός!

     

    Με λίγο καθάρισμα στη μίξη, ίσως και μικρή "ενορχηστρωτική αφαίρεση" πιστεύω ότι το LP θα πάει για μπεστ σέλλερ.  8)

    Και κανονίστε και κανά λαηβάκι!

    Ευχαριστούμε πολύ ωρέ!  :)

     

  11. Καταλαβαίνω ΄τι το σχόλιο ίσως θεωρηθει λιγο άκυρο

    Εγώ δεν βρίσκω άκυρο το σχόλιο. Και σχολιάζω (επί του σχολίου :) ) :

     

    Πρώτον, τα μεγάλα περιοδικά δεν έχουν πια τη δύναμη που είχαν. Μπορούμε κάλλιστα να παρακολουθούμε μικρότερα περιοδικά ή μπλογκ που ταιριάζουν με την αισθητική μας. Πιο πάνω, πόσταρα δύο λίστες από μέσα που παρακολουθώ. Υπάρχουν εκατοντάδες αντίστοιχες. Βεβαίως υπάρχει και το μάρκετινγκ που αναφέρεις, αλλά πιστεύω πως είναι πλέον εύκολα ανιχνεύσιμο και, λόγω ίντερνετ, υπάρχει μεγάλο περιθώριο συμμετοχής των αναγνωστών. Θυμάμαι π.χ. το κράξιμο είχε φάει το πιτσφορκ για το περσινό του Νo. 1.

     

    Δεύτερον, οι δίσκοι αντιμετωπίζονται, κατά κανόνα, ως ολότητες από τους κριτικούς. Δεν ακολουθούν τη λογική π.χ. των ραδιοφώνων περί σουξέ κτλ. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω υπόψιν τέτοιους.

     

    Α και τρίτον, αφού απορρίπτεις τις λίστες των περιοδικών, γιατί δεν ποστάρεις τη δικιά σου; Μπορεί να βρούμε κάτι που δε ξέραμε.  :)

  12. Ενδιαφέρον Άρθρο για το θέμα που συζητούμε:

     

    http://www.dailyrecord.co.uk/entertainment/music/music-news/tony-parsons-does-tragedy-lie-behind-1526854

    Το διάβασα. Έχουν θάψει τον Bowie(όπως και τους περισσότερους ροκ σταρ) πολλές φορές. Μου φαίνεται περίεργο το ενδιαφέρον για τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Μπορεί να οφείλεται στα λούσα και τις υπερβολές τους, τα οποία ζηλεύει πολύς κόσμος, μπορεί και στην θέληση των ακροατών για ανάμειξη στη ζωή τους, λόγω αγάπης για το έργο τους.

     

    Πάντως, λίγοι μου κεντρίζουν το εξω-μουσικό ενδιαφέρον. Παράδειγμα ο Κοέν με τα βιβλία του και ο Beefheart με την ζωγραφική του.

     

    Μακάρι να είναι καλά ο Bowie και να συνεχίσει να βγάζει ωραίες μουσικές.

  13. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες kostri! Ειδικά η λίστα του Μηλάτου με τα ελληνικά με έβαλε στη διαδικασία να ψάχνω από χθες αρκετά άλμπουμ.

    Αυτή η λίστα είναι ένας καλός οδηγός για τις φετινές κυκλοφορίες.

     

    Άκου, αν θες, το mass vulture των bokomolech. Είναι ένας δίσκος που τιμά το nickname σου (indie, alternative  ;D ) όσο λίγοι αυτή τη χρονιά.

     

    Εδώ είναι και η προσωπική μου λίστα.

    http://www.mic.gr/team.asp?id=40279

    ;D

     

     

    Ωραία λίστα! Και χαίρομαι που δεν συμπεριέλαβες τον Ocean.  ;D

  14. Οχι ίσα ίσα που στο ναυτονόμο ταιριάζει ακριβώς αυτο το εσωτερικό αφηγηματικό στυλ. Αν και για να  ειμαι ειλικρινής ενώ χθες που άκουσα τη γειτονιά, την φαντάστηκα κατευθειαν με περισσότερη ερμηνευτική ένταση, μετά απο μερικές ακροάσεις άρχισε να μου αρέσει. Άρα ανακαλώ ;D

    :)

     

    Κώστα δεν το είχα πάρει χαμπάρι αυτό. Μπράβο, πολύ ωραία προσπάθεια! Θυμάμαι και μια παλιότερη ηχογράφησή σου. Κάποιοι άνθρωποι όπως εσύ "το έχουν" και αυτό φαίνεται αμέσως.

     

    Ο Ναυτονόμος σίγουρα τραβάει την προσοχή περισσότερο. Μου άρεσε η υφή και το μοτίβο της φωνής. Και οι στίχοι! Θα ήθελα κι εγώ λίγο πιο ψηλά τη φωνή. Αξίζει και γι' αυτό που είναι και γι' αυτά που λέει. Ωραία ενορχήστρωση. Δεν μπορώ να την κρίνω τεχνικά αλλά μου άρεσε το πειραματικό - groovy - μινιμαλιστικό ύφος. Προσπαθώ να βρω ένα χαρακτηρισμό για το ύφος σας (κόλλημα κι αυτό με τις ετικέτες) αλλά δεν μου έρχεται. Που θα πάει...

     

    Κρίμα που δεν μπορώ να ακούσω κι άλλα τραγούδια σας στη σελίδα σας στο fb. Αρνούμαι πεισματικά να μπω και να κάνω λογαριασμό εκεί μέσα. Γ@@@ τα κολλήματά μου!  ;D

    Βασίλη ευχαριστούμε πολύ για την ακρόαση και τις παρατηρήσεις! Η φωνή, όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι κάτι που δυστυχώς δεν ξέρουμε πώς να το χειριστούμε τεχνικά και σχεδόν ποτέ δεν μας ικανοποιεί το ηχογραφημένο αποτέλεσμα.

     

    Ξέρω καλά το κόλλημα με τις ετικέτες, το έχω κι εγώ, όπως οι περισσότεροι μανιακοί δισκοφάγοι, και το εκφράζω χωρίς τύψεις.  ;D

     

    Όσο για το fb, δεν θα έλεγα πως είναι κόλλημα το ότι απέχεις. Ούτε εγώ το συμπαθώ. Φτιάξαμε τη σελίδα, διότι το myspace έχει πλέον τα γνωστά προβλήματα, καταντώντας εχθρικό προς τον χρήστη. Στόχος είναι να φτιάξουμε ένα bandcamp, όταν το ψάξουμε λίγο και δούμε πώς λειτουργεί. Θα ενημερώσω σχετικά.

     

    Και πάλι ευχαριστούμε!

  15. Σάκη, να' σαι καλά! Ευχαριστούμε για την ακρόαση!

     

    Ξέχασα προηγουμένως να γράψω -με αφορμή το ποστ του odis13- πως πρόσφατα φτιάξαμε και μια σελίδα στο facebook. Επομένως όποιος θέλει, μπορεί να ακούσει περισσότερα κομμάτια εκεί:

    http://www.facebook.com/pages/Maggie-Cassidy/438916989507461?ref=ts&fref=ts

     

  16. Παιδιά, σας ευχαριστούμε πολύ για τις ακροάσεις και τα σχόλια. Τον Ναυτονόμο τον ανεβάσαμε αργότερα, αφού αυτό το θρεντ πέρασε στα πιο παλιά θέματα, και δεν περιμέναμε να σας απασχολήσει. Ευχαριστούμε και γι αυτό!

     

    @neeq

    Τα σχόλιά σου είναι πολύ κολακευτικά. Να' σαι καλά. Χαίρομαι πολύ που βρήκες ενδιαφέρον στους στίχους. Και πιο πολύ χαίρομαι για την αίσθηση οικειότητας στην οποία αναφέρεσαι.

     

    Ευχαριστούμε πολύ!

     

    @shelter

    Ευχαριστούμε αγαπητέ! Χαίρομαι που το βρίσκεις groovy. Πασχίσαμε γι αυτό και είναι κέρδος που υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που το παρατηρεί!  ;D

    Για τα φωνητικά, δεν κατάλαβα αν αναφέρεσαι σε αυτά της Γειτονιάς ή του Ναυτονόμου. Ρωτώ διότι στον Ναυτονόμο είναι πολύ χαμηλά και ενδεχομένως να σου άφησαν αυτή την αίσθηση.

     

    Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για το σχόλιο περί Ναυτονόμου!

     

    @odis13

    Να' σαι καλά! Για τη φωνή, η επισήμανσή σου είναι σωστή. Αλλά φοβάμαι πως είναι πιο περίπλοκο και δεν αφορά απλώς την ένταση, αλλά και την ρύθμιση των συχνοτήτων. Σπανίως τα πάμε καλά με αυτά και νομίζω πως χρειάζεται μια κατάρτιση που δεν την έχουμε. Αν κανείς έχει κανένα σχετικό βιβλίο να προτείνει, ας το κάνει.

     

    Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου!

     

    @samy

    Φίλε χαίρομαι που σου άρεσε το παλουκάρι!  ;D

    Σε ευχαριστούμε πολύ και για αυτό το σχόλιο!

     

  17. Μπράβο ινδιάνε!

     

    Ετοιμαζόμουν κι εγώ να ανοίξω ένα σχετικό θρεντ, αλλά με αποθάρρυνε το κλίμα που υπάρχει τις τελευταίες μέρες στο νόιζ.

     

    Διάβασα τις λίστες που ανέβασες. Δεν τις είχα όλες υπόψιν και, ως συνήθως, βρήκα πολλούς δίσκους που δεν έχω ακούσει, συμφώνησα και διαφώνησα με πολλές κατατάξεις. Είναι προφανές πως το κάθε περιοδικό/σάητ έχει τον προσανατολισμό του, αλλά και καλλιτέχνες που προβάλλει περισσότερο από άλλους.

     

    Να προσθέσω τη λίστα του Needledrop (γνωστός youtuber που κάνει πολλά reviews, σχεδόν καθημερινά)

     

    50. THEESatisfaction- awE naturalE

    49. The Gaslamp Killer- Breakthrough

    48. John Talabot- fin

    47. Zammuto- Self-Titled

    46. Murder Construct- Results

    45. Beach House- Bloom

    44. Torche- Harmonicraft

    43. The Bad Plus- Made Possible

    42. Karriem Riggins- Alone Together

    41. Tame Impala- Lonerism

    40. The Tallest Man On Earth- There's No Leaving Now

    39. Deerhoof- Breakup Song

    38. Recondite- On Acid

    37. Alt-J- An Awesome Wave

    36. Xibalba- Hasta La Muerte

    35. Wild Nothing- Nocturne

    34. Black Breath- Sentenced to Life

    33. Holograms- Self-Titled

    32. The Evens- The Odds

    31. Lone- Galaxy Garden

    30. Hot Chip- In Our Heads

    29. Pile- Dripping

    28. Cloud Nothings- Attack On Memory

    27. Big K.R.I.T.- 4evaNaDay

    26. Action Bronson and the Alchemist- Rare Chandeliers

    25. High On Fire- De Vermis Mysteriis

    24. iamamiwhoami- Kin

    23. White Suns- Sinews

    22. Loma Prieta- I.V.

    21. Converge- All We Love We Leave Behind

    20. Matthew Dear- Beams

    19. Death Grips- NO LOVE DEEP WEB

    18. Krallice- Years Past Matter

    17. Soap&Skin- Narrow

    16. Scott Walker- Bish Bosch

    15. Spiritualized- Sweet Heart Sweet Light

    14. Killer Mike- R.A.P. Music

    13. Nachtmystium- Silencing Machine

    12. Billy Woods- History Will Absolve Me

    11. Swans- The Seer

    10. Ab-Soul- Control System

    9. Godspeed You! Black Emperor- 'Allelujah! Don't Bend! Ascend!

    8. Perfume Genius- Put Your Back N 2 It

    7. BADBADNOTGOOD- BBNG2

    6. Portico Quartet- Self-Titled

    5. Fiona Apple- The Idler Wheel...

    4. Dope Body- Natural History

    3. Ondatrópica- Self-Titled

    2. Kendrick Lamar- good kid, m.A.A.d. city

    1. Death Grips- The Money Store

     

    Επίσης, τη λίστα του Μάκη Μηλάτου:

    Godspeed You! Black Emperor Allelujah! Don’t Bend! Ascend

    Fiona Apple The Idler Wheel…

    Dexys One Day I’m Going to Soar

    Jack White Blunderbuss

    Flying Lotus Until the Quiet Comes

    Grizzly Bear Shields

    Django Django Django Django

    Bobby Womack The Bravest Man in the Universe

    Tame Impala Lonerism

    Ty Segall Band Slaughterhouse

    Julia Holter Ekstasis

    Ariel Pink’s Haunted Graffiti Mature Themes

    Dr. John Locked Down

    Leonard Cohen Old Ideas

    Bob Dylan Tempest

    Patti Smith Banga

    Scott Walker Bish Bosch

    Brian Eno Lux

    Saint Etienne Words & Music of Saint Etienne

    Jeremiah Jae Raw Money Raps

    Lorn Ask the Dust

    A Whisper in the Noise – To Forget

    Neneh Cherry & The Thing – The Cherry Thing

    Jessie Ware – Devotion

    Dirty Projectors – Swing Lo Magellan

    Swans – The Seers

    Japandroids – Celebration Rock

    Cloud Nothings – Attack of Memory

    The Man – Open Your Heart

    Bat For Lashes – The Haunted Man

    Perfume Genius – Put Your Back N 2 Lt

    The XX – Coexist

    Gravenhurst – The Ghost In Daylight

    The Civil Wars – Barton Hollow

    Lean Left – Live at Cafe Oto

    Richard Hawley – Standing at the Sky’s Edge

    Getatchew Mekuria & The Ex & Friends – Y’ Anbessaw Tezeta

    Alabama Shakes – Boys & Girls

    Kid Koala – 12 Bit Blues

    Motorpsycho and Stale Storlokken – The Death Defying Unicorn

    Soap & Skin – Narrow

    Van Morrison – Born to Sing: No Plan B

    Tindersticks – The Something Rain

    Mark Lanegan Band – Blues Funeral

    The Walkabouts – Travels in the Dustland

    Lee Ranaldo – Between the Times and the Tides

     

    Και η ελληνική λίστα του Μηλάτου:

     

    Olga Kouklaki – I U Need

    Victory Collapse – Convenience Has Poisoned Our Souls

    Simon Bloom – Hazy Moon

    Yanneis – Yanneis

    Illigal Operation – The 3rd Day

    Baby Guru – Pieces

    Nefeli Walking Undercover – Τα Μολύβια-Κομάντος

    BLML – The Gift

    Mariza Koch & Filtig – Platonia

    Bokomolech – Mass Vulture

    Lee Burton – Busy Days for Fools

    Mechanimal – Mechanimal

    My Wet Calvin – Happened Before

    Sillyboy – Nature of Things

    Baby Trio – Urban Jazz

    Transistor – Resting in the Sade of the Family Tree

    Kid Flicks – By Typing ‘I Talk’, You Don’t Talk

    Sancho 003 – Muzga

    Etten – Lappuggla

    Μανώλης Αγγελάκης – Ο άνθρωπος βόμβα

    Ψαρογιώργης/ Χαιρέτης/ Αγγελάκας/ Βελιώτης – Οσο κι αν δέρνει ο άνεμος

    Nanoi – Five Boxes

    K. Stassinopoulou & S. Kalyviotis – Greekadelia

    Κ. Βητα – Χρυσαλλίδα

    Marietta Fafouti – Homemade Joy

    Σάρκα – Αφηγήσεις

    Nalyssa Green – The Seed

    Opera Chaotique – Death of the Phantom of the Opera

    Wonky Doll and the Echo – Pleasant Thoughts

    Christos Alexopoulos – Mean Time

    Happy Dog Project – Dog to the Bone

    Spectralfire – Spectralfire

    Cayetano – Once Sometime

    Adolf Plays the Jazz – Form Follows Function

    Maraveyas Ilegal – Λολα

    Nightstalker – Dead-Rock Comandos

    The Wonder-fall Quartet – The Wonder-fall Quartet

    Δημήτρης Καρράς/Skull & Dawn – Θνητάριο

     

    Προσωπικά, ξεχώρισα πολλούς δίσκους αυτή τη χρονιά και νομίζω πως κυκλοφόρησε πολλή μουσική για όλα τα γούστα.

     

    Πράγματι, όπως γράφει ο OP, η μαύρη μουσική είχε την τιμητική της φέτος. Στον Ocean και τον Lamar(οι οποίοι, προσωπικά δεν μου είπαν τίποτα) θα προσέθετα και τους Death Grips. Κυκλοφόρησαν 2 δίσκους μέσα στο 12, οι οποίοι πήραν διθυραμβικές κριτικές. Βούιξε ο τόπος με αυτό το συγκρότημα και, σε ένα βαθμό, δικαιολογημένα. Παίζουν ένα περίεργο χιπ χοπ με πολλές αναφορές σε αφρικάνικη μουσική και θορυβώδη ηλεκτρονική και είναι συνολικά ό,τι πιο "δύσκολο"/περίεργο άκουσα τη χρονιά που μας πέρασε. Όσο τους ακούω όμως, τόσο μου αρέσουν. Επίσης, ξεχώρισα άλλους δύο χιπ χοπ δίσκους, τους τελευταίους των Killer Mike και El-p. Καταπληκτικοί στίχοι, συχνά έντονα πολιτικοί, πολύ μακριά από το στερεότυπο γυναίκες-όπλα-λεφτά και εξαιρετικές παραγωγές(και οι δύο του El-p).

     

    Τον δίσκο των Godspeed τον περίμενα σα τρελός, αλλά δεν με ενθουσίασε. Φαίνεται αρκετά ίδιος με αυτά που έκαναν πολλά χρόνια πίσω. Αντιθέτως, μου άρεσε ο δίσκος των Spiritualized, ο οποίος νομίζω πως υποτιμήθηκε στις λίστες, αυτός των Tame Impala και αυτός των Cloud Nothings.

     

    Τέλος, στην ηλεκτρονική μουσική, μου άρεσαν πολύ τα 2 ep που έβγαλε ο Burial.

     

    Α επίσης, ας μη ξεχνάμε ότι κυκλοφόρησαν και πολλά καλά ελληνικά άλμπουμ. Το Mass Vulture των Bokomolech και το Pieces των Baby Guru, είναι δισκάρες κανονικότατα και πολύ καλύτεροι από πολλούς του εξωτερικού, ανάλογου ύφους, αλλά όχι ανάλογης προβολής.

     

  18. Οχι. Εσύ είσαι αυτός που θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι πολιτικό το σχόλιο.

    Ζήτησα καλοπροαίρετα να μου πεις σε ποια σφαίρα διανοητικών ενδιαφερόντων εντάσσεις την συζήτηση που άνοιξες, περί φόρων, από την πρώτη σελίδα αυτού του θέματος. Αντί να απαντήσεις, ή να εκφράσεις σχετική απροθυμία, ζητάς να αποδείξω εγώ ότι εσύ μιλάς πολιτικά. Δεν βρίσκω δόκιμο τρόπο να το κάνω και σίγουρα θα υποβάθμιζα την θέση σου ως συνομιλητή μου, αν σε παρέπεμπα σε κάτι τόσο θεμελιώδες όπως π.χ. τα πολιτικά του Αριστοτέλη. 

     

    Τα όσα θέτεις περί δικαιωμάτων κτλ. μοιάζουν πολυτέλεια για συζητητές οι οποίοι δεν συμφωνούν αν ο Αριστοτέλης είχε δίκιο. Δεν συμφωνούν δηλαδή, όπως θα έλεγες κι εσύ, για ζητήματα παιδαριώδη.

     

    Είναι προφανές το χάος που μας χωρίζει. Δεν νομίζω πως αυτή η κουβέντα είναι πρόσφορη για κανέναν. Αυτά.

     

  19. 1. Η διαπίστωση ότι πρέπει να πληρώνουμε φόρους είναι πολιτικό θέμα (ντόινγκ!!!) και χωράει συζήτηση.

     

    Θα ήθελα, αν γίνεται, να μου ορίσεις τι είδους σχολιασμός είναι αυτός που κάνεις για τους φόρους( "πρέπει να πληρώνουμε τους φόρους" ή "δεν πρέπει να πληρώνουμε τους φόρους" κ.ο.κ.) Δεν ειρωνεύομαι καθόλου. Θα λάβω σοβαρά υπόψιν την απάντησή σου, ακόμα κι αν θελήσεις να αποδείξεις πως τόσην ώρα γράφεις χαϊκού για τον έρωτα.

     

    Θα πρότεινα να μην επαναφέρεις την άποψη περί ιδιοτέλειας και να συνεχίσουμε να παραθέτουμε απόψεις και όχι χαρακτηρισμούς/δίκες προθέσεων κτλ.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου