Προς το περιεχόμενο

bouzoukovios

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    29
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από bouzoukovios

  1. Χαιρεται! Ειμαι προσφατος κατοχος του Kurzweil pc3 le 8 και θα ηθελα να μου ξεδιαλυνετε μερικες αποριες που εχω. Κατά την συνδεση με κονσολα η με καρτα ηχου (stereo connection) διαπυστωνω ότι το σημα που στενει το Kurzweil είναι ελαχιστο. Η απορια μου είναι αν γενικα τα Kurzweil τεινουν να στελνουν ελαχιστο σημα ή αν η εξοδος εχει καποιο προβλημα. Αν ισχυει το πρωτο ενδεχομενο , εχω την δυνατοτητα διαμεσου εσωτερικης ρυθμισης να τροποποιησω το σημα του line out ; Αν ναι θα ηταν ευκολο να μου πειτε πως ακριβως; Tελος, σε κάθε προσπαθεια μου να βγαλω από κονσολα μονοφωνικα το Kurzweil ( mono από την θυρα left line out) , διαπυστωνω ότι το σημα είναι υπερβολικα χαμηλο και παρατηρω εμφανεστατη αλλοιωση στην ποιοτητα του ηχου. Γιατι συμβαινει αυτό ; Ολες οι συνδεσεις εγιναν με αριστα λειτουργικα PA οποτε δεν υπαρχει πιθανοτητα τα ηχητικα μηχανηματα να ειχαν βλαβη. Ευχαριστω εκ των προτερων!
  2. Καλημέρα σε όλα τα μελή του Noiz! Είμαι κάτοχος του synthesizer korg-m50 και θα ήθελα να θέσω κάποιες ερωτήσεις στους πιθανούς κατόχους του ή στους γνώστες του συγκεκριμένου οργάνου σχετικά με τον χειρισμό του αλλά και άλλες επιπρόσθετες απορίες. Αρχικά, θέτω την συνηθισμένη ερώτηση σχετικά με λαϊκούς-παραδοσιακούς ήχους. Μπορώ να ευελπιστώ ότι θα δημιουργηθούν σχετικά δείγματα η να επαναπαυτώ με τα ήδη ολιγάριθμα προϋπάρχοντα δείγματα λαϊκών voices ; Επιπλέον σχετικά με τα piano-voices θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση. Διαπιστώνω σε κάθε ήχο φυσικού πιάνου που προϋπάρχει στο όργανο , έχει μια τάση για υψηλό gain που έχει ως αποτέλεσμα την έντονη παραμόρφωση του ήχου. Κοινώς , μια βρώμια σε κάθε ήχο πιάνου. Τι ευθύνεται για αυτό και πως μπορώ να το διαχειριστώ για την βελτίωση του; Τέλος, αντιμετωπίζω πρόβλημα σχετικά με την δημιουργία combination στην άδεια bank D (αν δεν κάνω λάθος) όπου δεν υπάρχουν εργοστασιακά δείγματα combinations και υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία. Απ’ ότι κατάλαβα έχω δυνατότητα για επιλογή 16 voices αλλά το μόνο που ακούγεται είναι το κανάλι 1 . Δημιουργώ ένα συνδυασμό , επιλεγώ τα όργανα , ενεργοποιώ το ‘’play’’ σε κάθε κανάλι και ακούω μόνο το 1ο κανάλι. Αν είναι εύκολο σε κάποιον να μου εξηγήσει πως μπορώ να το διαχειριστώ θα του ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ εκ των πρότερων!
  3. Cort να ειναι και μια χαρα θα εισαι !
  4. Χαιρεται ! Θα ηθελα να αγορασω ενα σαξοφωνο που η τιμη να μην ξεπερνα τα 300 ευρω. Προτιμαω τα alto σαξοφωνα και το ειδος που θελω να παιζω ειναι blues και jazz . Δεν ξερω τιποτα απο ποιοτητες σαξοφωνου απλα παιζω κλαρινο και θα ηθελα να ασχοληθω και παραλληλα με το σαξοφωνο. Αν ειναι ευκολο να μου προτεινετε καποια σαξοφωνα συγκεκριμενα η ακομα και μαρκες ωστε να εχω ενα μετριο οργανο μελετης.Ευχαριστω εκ των προτερων!
  5. Να σαι καλα φιλε...!! Θα παω να το δοκιμασω το πληκτρο του και απο εκει και περα θα εξαρτηθει τι θα κανω !!
  6. Φιλε Σταυρε πραγματικα διαφωτιστικη η απαντηση σου. Κοιταξε εγω ειμαι λιγο εναντια των λαικων ρυθμων στο αρμονιο και συνηθως στην δουλεια εχουμε παντα τυμπανα. Αλλα για προσωπικη χρηση θα ηθελα να δουλευω πολυ ρυθμους funk , fussion κλπ αφου αυτο ειναι το κυριο ειδος μου ως πιανιστας. Επισης το σκληρο πληκτρολογιο δεν το θεωρω κατι σημαντικο αφου ειμαι συνηθισμενος στο βαρυκεντρισμενο πληκτρο του πιανου. Απλα το δειλημα μου ειναι οτι απαξ και χρειαστω ρυθμους σε μια δουλεια μενω ξερος . Εγω σκεφτομουν να εχω για ακκορντα το m50 σαν μπασο και μια κιθαρα δεξια και αργοτερα με την αγορα ενος triton le η ενος παρομοιου (δηλαδη ενος μοντελου που εχει υλικο στο internet απο ηχους ) να το εχω το triton ως σολιστικο. Εφοσον τα πακετα λαικων ηχων στο m50 σπανιζουν αλλα και οι λειτουργιες του ειναι πιο εξειδικευμενες απο αλλα synthesizers. Επισης το μ50 θα μου προσφερει πολλους καλους ηχους για rec απο midi , βιολια, pizzicati βιολια , synth κλπ. Αυτο ειναι το κυριο δειλημα μου και θελω την γνωμη σου . Το m50 για μια ευρεια χρηση keyboard , ειναι ενα PA80 που θα μου προσφερει ευκολια σε λαικους ηχους και ρυθμους ?! Παντως ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου!
  7. Να σαι καλα φιλε μου .... Μηπως ξερεις αν το PA80 εχει combination ?? δηλαδη να βαζω μπασο αριστερο και αλλο οργανο δεξια ??
  8. Χαιρεται ! Σκεφτομαι να αγορασω το korg m50. Θελω να το δουλευω σε λαικο και παραδοσιακο ειδος . Θα ηθελα να ρωτησω τι παιζει με τους εργοστασιακους ηχους του αντιστοιχου μοντελου και αν εχω την δυνατοτητα να κατεβαζω λαικους ηχους απο internet οπως και παραδοσιακους ρυθμους. Ευχαριστω εκ των προτερων!
  9. Animalcopy , σχετικα με την αποψη σου περι αλλη του eq την ωρα του live συμφωνω απολυτα,εφοσον ο μουσικο ξερει τι ηχο ζηταει φροντιζει να τον εχει ετοιμασει ηδη στο soundcheck. Περι ευκολης συνεργασιας ηχοληπτη και μουσικου διαφωνω ομως, μπορει εσυ σαν προσωπικοτητα και σαν ηχοληπτης να σεβεσαι τον καθε μουσικο που προσπαθει να ικανοποιησει την αρεσκεια στον ηχο του και να προσπαθεις να συμβαλεις σε αυτο , αλλα δυστυχως δεν ειναι ολοι οι ηχοληπτες ετσι στην ελλαδα. Αυτα τα χρονια που παιζω δυστυχως συναντησα αντιεπαγγελματικους ηχοληπτες που εκτος απο το γεγονος οτι ειχαν αγνοια για την δουλεα τους το παιζαν και παντογνωστες χωρις να ακουνε κανεναν μουσικο.Απλα αυτο που επιδιωκω τωρα ειναι να μην μπω στην διαδικασια τσακωμου με αλλους ηχοληπτες και να ειμαι ανεξαρτητος στο θεμα ''ο ηχος μου'' . Επισης τυχαινει να παιζω με κατι ''κατεστραμενα'' μηχανηματα που καλυτερα να εχεις κανα δικο σου πεταλι / εφε/ προενισχυση μπας και βγαλεις εστω και κατι καλυτερο...!! Επειτα, θα μου ερθει απο στιγμη σε στιγμη FISHMAN PRO-EQ PLATINUM PREAMP http://www.thomann.de/gr/fishman_proeq_platinum_preamp.htm ... το βρηκα μεταχειρισμενο σε καλη τιμη και το τσιμπησα, το ειχε ενας γνωστος μου και μου ειπε ειναι πολυ καλο και απο την ερευνα αγορας που εκανα διαπυστωσα οτι αξιζει. Σχετικα με το L.R.BAGGS PARA ACOUSTIC ακουσα πολυ καλα λογια (αλλα διαβασα καπου οτι δεν εχει τοσο ισχυρο equalizer) , αλλα ο λογος που δεν πηρα αυτο ηταν οικονομικος. Λοιπον εχουμε FISHMAN PRO-EQ PLATINUM PREAMP και TC ELECTRONIC M350 ... Ελπιζω να μεινω ικανοποιημενος.Ευχαριστω και παλι για τις προτασεις και τις συμβουλες σας !
  10. ΕΕ καπως ετσι ειναι ....με τους περισσοτερους μαλωνω....απλα δεν θελω να εξαρτιεμαι απο την κονσολα ...θελω να φτιαχνω μονος μου τον ηχο και να εχω το Eq μου και τα εφε μου διπλα ωστε ανα πασα στιγμη να μπορω να διορθωσω τον ηχο μου...Ενδιαφερον αυτο το Fishman παντως... Σε τι οργανο το χρησιμοποιεισ ??
  11. ΕΕΕ μην φανταστεις οτι θελω καλη προενισχυση ...ουσιαστικα θελω οτι θα εκανε ενα DI .... λιγο περισσοτερο σημα... κατι τετοιο......!! Απο Eq παραμετρικο εχω της boss το GE-7 ... ξερεις για αυτο τιποτα???γιατι προσφατα το πηρα μεταχειρισμενο αλλα δεν το δουλεψα
  12. Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις.Οσο για τους EMG ειμαι αρνητικος ... Σαφως ο αυτοενισχυομενος μαγνητης ειναι καλυτερος αλλα ο Emg εχει μια ταση να κανει τον ηχο πιο ηλεκτρονικο , κιθαριστικο (ovation style) . Εχω εναν B-voice και αυτος αυτοενισχυομενος με ενα ποτενσιομετρο που ρυθμιζεισ μπασα και πριμα . Οσον αφορα το alesis nanoverb που μου εστειλες προτιμησα να παραγγειλω το TC ELECTRONIC M350 ( http://www.thomann.de/gr/tc_electronic_m350.htm ) επειδη μου προσφερει προενισχυση και εξισου καλα βαθοι και αλλα εφε που ισως να μην μου χρειαστουν καν. Θα την ψαξω για το L.R.BAGGS PARA ACOUSTIC DI PREAMP που μου προτινες, και παλι ευχαριστω !
  13. Σε ευχαριστω πολυ φιλε !! Πολυ ενδιαφερον το πεταλακι .... και προενισχυση και βαθος !! Επειτα με ενα equalizer ge-7 της Boss θα ειμαι καλυμενος !
  14. Φυσικα και δεν θελω πεταλιερα, δεν προκειται να χρησιμοποιησω chorus, flanger , octaver αλλα ουτε amps samples στο μπουζουκι ! Και εγω αρχικα ειχα σκεφτει ενα boss ge-7 equalizer και ενα πεταλακι για reverb , απλα βλεπω πολυ να χρησιμοποιειται η νοοτροπια ''προενισχυσης στο μπουζουκι '' τωρα τελευταια . Δεν ξερω απαραιτητα σε τι βοηθαει το μπουζουκι να εχει περισσοτερο σημα ακομα και σε καλα μπουζουκια με ογκο και καλους μαγνητες ... και αν εχετε κανα καλο πεταλι κατα νου για reverb πειτε μου !
  15. Χαιρεται, προσφατα αγορασα ενα 8χορδο μπουζουκι μαζι με εναν μαγνητη b-voice. Διαθετω γυρω στα 350 ευρω και θα ηθελα να αγορασω εναν προενισχυτη για το μπουζουκι μου. Θελω να εχει πανω equalizer και ενα reverb . Ψαχνω αλλα οι περισσοτεροι ειναι 700 ευρω και πανω. Αν καποιος ειναι γνωστης του θεματος θα του ημουν ευγνωμων...
  16. φιλε εχασα το back up απο το korg triton le με τους ηχους τους εργοστασιακους και ολα τα αλλα που ειχε...!! Μπορεις να με βοηθησεις??
  17. Παιδια βοηθηστε παρακαλω!!!Πηγα να αντιγραψω τους ηχους του αρμονιο korg triton le σε smart media και απο οτι φαινεται εκανα ''μακακια''!! μερικοι ηχοι εξαφανιστικαν μπαινω στους αριθμους που βρισκοντουσαν και δεν υπαρχουν ,στην θεση τους υπαρχουν αλλοι...κοιταξα να δω μηπως απλα πηγαν σε αλλες θεσεις αλλα δεν υπαρχουν καν...!! Σασ παρακαλω πολυ καποιος που εχει το ιδιο μοντελο να μου στειλει ενα back up απο τους εργοστασιακους sounds/demos/e.t.c! Το mail μου [email protected] !! ευχαριστω εκ των προτερων!!!
  18. Πηγα να αντιγραψω τους ηχους του αρμονιο korg triton le σε smart media και απο οτι φαινεται εκανα ''μακακια''!! μερικοι ηχοι εξαφανιστικαν μπαινω στους αριθμους που βρισκοντουσαν και δεν υπαρχουν ,στην θεση τους υπαρχουν αλλοι...κοιταξα να δω μηπως απλα πηγαν σε αλλες θεσεις αλλα δεν υπαρχουν καν...!! Σασ παρακαλω πολυ καποιος που εχει το ιδιο μοντελο να μου στειλει ενα back up απο τους εργοστασιακους sounds/demos/e.t.c! Το mail μου [email protected] !! ευχαριστω εκ των προτερων!!!
  19. Xairetai ,,, exw to korg triton le kai exw fortwsei apo to pc mou kapoious hxous stin karta (smart media slot)...Tin topo8etw sto korg kai kamia endei3ei den emfanizetai stin o8oni...den 3erw pos na tous fortwsw apo to korg ...!! Euxaristw ek twn proterwn...!!
  20. Χαιρεται παιδια....ψαχνω για μπασο με 330 ευρω περιπου max και μετα απο ψαξιμο βρηκα το artisan c4h tis cort... (http://www.thomann.de/gb/cort_artisan_c4h_wp.htm) H cort εχω ακουσει οτι δινει ρεστα στα μπασα και την εμπιστευομαι επειδη εχω μια ηλεκτροακουστικη της ιδιας μαρκας...απλα θα ηθελα αποψεις για το συγκεκριμενο μπασο γιατι δεν εχω εμπειρια ουτε πολλες γνωσεις....Ευχαριστω εκ των προτερων ...!!
  21. Κοιτα το πυκνωτικο το θελω αποκλειστικα για ακουστικη, καμια κλασικη και φωνη...αντε και κανα κρουστο... τιποτα αλλο...δεν εχω σκοπο δηλαδη να ηχογραφω με mic απο ενισχυτη.Για αυτο θελω μια συκγριση στο NT1-A με τα AKG της ιδιας τιμης πανω κατω ...170 ευρω με 200..M-audio για πληκτρα δεν κανει για την δουλεια μου....τα πληκτρα τους ειναι απαραδεκτα, εχω δοκιμασει και εχω διαβασει πολυ για αυτα.,....επισης δεν με ενδιαφερει να εχει knobs ουτε διαφορες λειτουργιες....θελω αποκλειστικα καλο πληκτρο και εισοδο midi και τιποτα αλλο !!Οσο για τα CAsio μιλαω με μια επιφυλαξη , απλα εχουν πολλες λειτουργιες πανω τις οποιες δεν χρειαζομαι και δεν δινεται στα μοντελα του εμφαση στο πληκτρο του keyboard.Απλα νομιζω οτι δεν ταιριαζουν για την δουλεια που θελω εγω.
  22. Γεια σας παιδες,ξεκινησα την δημιουργια του home studio μου με την αγορα της καρτας NATIVE INSTRUMENTS AUDIO KONTROL 1 και τωρα μενει να αγορασω ένα πυκνωτικο μικροφωνο. Εψαξα απελπιστικα σε forums και ολοι προτεινουν ανεπιφυλακτα το NT1-A της Rode.Ειμαι επιφυλακτικος με την αγορα του καθως εχω ακουσει ότι η akg σαν φιρμα εχει εξισου καλα μικροφωνα και βρηκα πολλα στην ιδια περιοχη τιμων με αυτό της Rode δλδ γυρω στα 170 ευρω. Θα ηθελα βαση πειρας και γνωσεων να με συμβουλεψετε σχετικα με την αγορα πυκωντικου μικροφωνου με max τιμη 200 ευρω. Επισης θελω να αγορασω κι ένα keyboard με 88 πληκτρα.Με ενδιαφερει μονο η ποιοτητα των πληκτρων και τιποτα άλλο.Ενα καλο βαρυκεντρισμενο πληκτρο.Η περιοχη της τιμης να μην ξεπερνα τα 550 ευρω ειτε είναι stage piano ειτε midi controller.Θελω να το συνδεω στην καρτα με midi και να παιζω με το Ivory synthology.εκανα μια ερευνα αγορα και βρηκα τα εξης με ιδιαιτερη προτιμιση στο Yamaha p85. Yamaha P-85 KORG SP-170 BK CASIO CDP-100 CASIO CDP-200R M-Audio Pro keys 88 Stage Piano Casio Privia PX-410R Digital-Piano inkl. Stativ Casio CDP 100 Stage Piano 88 Tasten inkl. CS-43 Originalstativ Links http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Yamaha-P-85-STAGE-PIANO-BLACK/art-KEY0002328-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Korg-SP-170-SB-Stage-Piano-Black/art-KEY0002854-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Casio-CDP-100-Stage-Piano-88-Tasten-inkl.-CS-43-Originalstativ/art-KEY0002601-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Casio-CDP-200-R-ohne-Staender-CS-43/art-KEY0002500-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/M-Audio-Pro-keys-88-Stage-Piano-/art-EPI0000424-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Casio-Privia-PX-410R-Digital-Piano-inkl.-Stativ/art-EPI0000494-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Casio-CDP-100-Stage-Piano-88-Tasten-inkl.-CS-43-Originalstativ/art-KEY0002601-000 ευχαριστω εκ των προτερων..!!
  23. Γεια σας παιδες,ξεκινησα την δημιουργια του home studio μου με την αγορα της καρτας NATIVE INSTRUMENTS AUDIO KONTROL 1 και τωρα μενει να αγορασω ένα πυκνωτικο μικροφωνο. Εψαξα απελπιστικα σε forums και ολοι προτεινουν ανεπιφυλακτα το NT1-A της Rode.Ειμαι επιφυλακτικος με την αγορα του καθως εχω ακουσει ότι η akg σαν φιρμα εχει εξισου καλα μικροφωνα και βρηκα πολλα στην ιδια περιοχη τιμων με αυτό της Rode δλδ γυρω στα 170 ευρω. Θα ηθελα βαση πειρας και γνωσεων να με συμβουλεψετε σχετικα με την αγορα πυκωντικου μικροφωνου με max τιμη 200 ευρω. Επισης θελω να αγορασω κι ένα keyboard με 88 πληκτρα.Με ενδιαφερει μονο η ποιοτητα των πληκτρων και τιποτα άλλο.Ενα καλο βαρυκεντρισμενο πληκτρο.Η περιοχη της τιμης να μην ξεπερνα τα 550 ευρω ειτε είναι stage piano ειτε midi controller.Θελω να το συνδεω στην καρτα με midi και να παιζω με το Ivory synthology.εκανα μια ερευνα αγορα και βρηκα τα εξης με ιδιαιτερη προτιμιση στο Yamaha p85. Yamaha P-85 KORG SP-170 BK CASIO CDP-100 CASIO CDP-200R M-Audio Pro keys 88 Stage Piano Casio Privia PX-410R Digital-Piano inkl. Stativ Casio CDP 100 Stage Piano 88 Tasten inkl. CS-43 Originalstativ Links http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Yamaha-P-85-STAGE-PIANO-BLACK/art-KEY0002328-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Korg-SP-170-SB-Stage-Piano-Black/art-KEY0002854-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Casio-CDP-100-Stage-Piano-88-Tasten-inkl.-CS-43-Originalstativ/art-KEY0002601-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Casio-CDP-200-R-ohne-Staender-CS-43/art-KEY0002500-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/M-Audio-Pro-keys-88-Stage-Piano-/art-EPI0000424-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Casio-Privia-PX-410R-Digital-Piano-inkl.-Stativ/art-EPI0000494-000 http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Casio-CDP-100-Stage-Piano-88-Tasten-inkl.-CS-43-Originalstativ/art-KEY0002601-000 ευχαριστω εκ των προτερων..!!
  24. Ψαχνω κι εγω για οικονομικο midi με βαρυκεντρισμενο πληκτρο...τσεκαρα κι εγω το FATAR VMK-88 PLUS ! Αλλα εχω καποιους ενδιασμους για το αν ειναι αξιοπρεπως βαρυκεντρισμενο !!Εχει δοκιμασει κανενας σας με αυτο το Midi ?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου