Προς το περιεχόμενο

djmor

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή djmor

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα σε όλους! ;) Ποια η διαφορά όταν μια Είσοδος σε μια κάρτα ήχου είναι balanced και όταν είναι unbalanced? Τι ισχύει στις Εξόδους της κάρτας όσον αφορά το ίδιο κριτήριο; Επίσης, μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι και σε τι χρησιμεύει η ψηφιακή είσοδος-έξοδος S/PDIF σε μια κάρτα ήχου; Ευχαριστώ προκαταβολικά :)
  2. Είμαι νέος στο χώρο της μουσικής τεχνολογίας και θα ήμουν πολύ ευγνώμων αν με διαφωτίζατε σε ορισμένα ζητήματα ;) Κατ' αρχήν , χρησιμοποιώ το Fruity Loops για να γράφω μουσική. Θέλω να πάρω μια καλή κάρτα ήχου και αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ποιότητα του ήχου που θα παράγω μέσα από το πρόγραμμα. Δεν θέλω να ηχογραφήσω κάποια κιθάρα ή κάποιο άλλο όργανο εξωτερικά. Εφόσον λοιπόν δεν με ενδιαφέρουν τα πολλά in και out σε μια κάρτα ήχου, το μόνο που έχω να κοιτάξω είναι το bit/khz ; (Δηλαδή να μην ασχολειθώ με latency κλπ) Απ' όσο έχω δει , οι περισσότερες κάρτες ήχου απο 150 έως 200 Ευρώ , έχουν δειγματοληψία 24bit/96khz . Μια κάρτα ήχου με δειγματοληψία 24-bit/192kHz θα 'εξάγει' σαφώς καλύτερη ποιότητα ήχου; Θα με βοηθούσε πάρα πολύ αν μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει πρακτικά τι παίζει με τα bit και τα khz. Αν χρησιμοποιώ το αρμόνιο μου απλά για να περνάω εντολές στο Fruity Loops (δηλαδή αντί να γράφω μια μελωδία μέσω pc κάνοντας κλικ στις κατάλληλες νότες, να την παίζω στο αρμόνιο για να γράφεται στο πρόγραμμα) σε όλο αυτό δεν παίζει κάποιο ρόλο η κάρτα ήχου, σωστά ; Οι κάρτες ήχου firewire τι το ειδικό έχουν; Να προτιμήσω μια firewire αντί για usb και pci ; Η ψηφιακή είσοδος-έξοδος S/PDIF τι ακριβώς είναι και πόσο σημαντική μπορεί να είναι σε μια κάρτα ήχου; Τέλος, ας πούμε ότι θέλω να ηχογραφήσω μια φωνή στο κομμάτι, αλλά η κάρτα ήχου μου δεν έχει είσοδο μικροφώνου. Θα μπορούσα να κάνω την ηχογράφηση αν συνδέσω έναν μίκτη στην κάρτα ήχου, ο οποίος μίκτης έχει είσοδο για mic ; Ζητώ συγγνώμη αν έγινα κουραστικός με τις πολλές ερωτήσεις , απλά δεν θα ήθελα να δώσω περισσότερα λεφτά για δυνατότητες τις οποίες δεν χρειάζομαι. Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε βοήθεια :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου