Προς το περιεχόμενο

Joe_Konstantin

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    26
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Joe_Konstantin

  1. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο, δυστυχώς ή ευτυχώς στην αγορά ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις (σε λογικά πλαίσια τιμών δεν αναφέρομαι στις υπερβολές). Τώρα ακόμα έχω απορία εάν είναι 7-Ply η 9-Ply.. αν και από το Sunburst μπορείς να διακρίνεις ότι είναι 9-ply ή εκτός αν το έκαναν να μοιάζει με 9-ply ενώ είναι 7-ply όπως και να έχει sustain έχει.. Οι μαγνήτες Gibson TB-Plus κάνουν την διαφορά μπορώ να πω και απ'όσο άκουσα και ένα Gibson thunderbird είναι ελάχιστες οι διαφορές στον ήχο... Σχεδόν ίδιος.. Όπως και να'χει αξίζει τα λεφτά του!!
  2. Χαιρετώ τα αλάνια του Noiz πρόσφατα αγόρασα ένα Epiphone Thunderbird Classic IV Pro σε Alpine White χρώμα.. Να πω την αλήθεια σκεφτόμουν για Gibson αλλά δεν μπορούσα να διαθέσω 1000+ ευρώ για την αγορά του και δεν θα το έπαιρνα σύντομα επομένως κατέληξα στο συγκεκριμένο μοντέλο της Epiphone το οποίο φέρει του TB-plus ceramic humbuckers και έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με το Gibson αδερφάκι του, με μικρές, ελάχιστες διαφορές. Το δοκίμασα πρόσφατα σε έναν Gallien-Krueger 700RB-II και ο ήχος του με εντυπωσίασε αρκετά. Προσωπικά μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με αυτήν την αγορά και ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αξίζει τα λεφτά του.. !! Εσείς τι πιστεύετε? σχόλια απόψεις :) Επόμενο βήμα να το δοκιμάσω με ένα ελαφρύ overdrive (μιας και παίζω hard rock)
  3. Χαίρεται συμφορουμίτες, αρχές του 2011 αγόρασα από συμφορουμίτη μας ένα 6 χόρδο μπάσο Washburn Mercury Series MB 6 μοντέλο 1993 με active μαγνήτες της Washburn, και είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το όργανο και τις μέχρι τώρα επιδόσεις του. Σκέφτομαι να προβώ σε σοβαρές αισθητικές αλλαγές όπως βάψιμο καθώς και αλλαγή του Bridge, κλειδιών κτλ. Σίγουρα όλες αυτές οι αλλαγές απαιτούν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, αν και παλιό το μπάσο προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει μια ανανέωση και ένα ρεκτιφιέ, θα ήθελα να μοιραστείτε και σείς μαζί τις απόψεις σας για το θέμα αυτό. (Από τις λειτουργικές αλλαγές που θέλω να κάνω είναι να αλλάξω τα ποτενσεόμετρα και ίσως κάνα 2 αντιστάσεις και πυκνωτές στο κύκλωμα τις προενίσχυσης)
  4. Διαφορά δυναμικού είναι η τάση (η ποιο επιστημονική κατά ηλεκτρονική φυσική ονομασία) V=VL-VN=230V. Τέσπα, εντάξει σίγουρα φταίει η ΔΕΗ όπως το περιγράφεις. Η διακύμανση στην τιμή της τάσης ύστερα από μια διακοπή είναι φυσιολογικό πλέον φαινόμενο και πάρα πολλές οικιακές συσκευές (DVD, Τηλεοράσεις κτλ.) έχουν πάθει ζημιά λόγω αυτού του φαινομένου. Απολύτως λογικό να έχεις μεταβολή στο ρεύμα που θα πολώσει τους τελεστικούς ενισχυτές και να υπολειτουργούν επομένως έχεις χειρότερο ηχητικό αποτέλεσμα σε σχέση με το πως θα έπρεπε. (Ρεύμα bias = Ρεύμα πόλωσης). Εννοείται ότι οποιαδήποτε μεταβολή στο ρεύμα σε μια συσκευή που δεν είναι φτιαγμένη για τέτοιες συνθήκες λειτουργίας σταδιακά την φθείρει με αποτέλεσμα να μειώνει την διάρκεια ζωής της, και ειδικά όταν μιλάμε για ενισχυτές που μας είναι και πολύτιμοι.
  5. Φίλε Dragoneti3 οι διακυμάνσεις που αναφέρεις δεν είναι το ρεύμα αλλά η διαφορά δυναμικού και μετριέται σε βολτ (Volt), το ρεύμα μετριέται σε Αμπέρ (Amper) και για μονοφασικό ρεύμα από την ΔΕΗ φτάνει τα 52Αμπέρ (Αmper) περίπου ή αλλιώς έχει ισχύς μέχρι 12ΚW (κιλό Βαττ) ή 12ΚVA. Συνήθως θόρυβος εισάγεται από κακής ποιότητας καλώδιο για την εφαρμογή που αναφέρεις ή αν ο σταθεροποιητής σου είναι χαλασμένος ή αν έχεις κάπου καμιά χαλαρή σύνδεση στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του χώρου σου, αλλά στο άσχετο να έχει θόρυβο αποκλείεται, ο θόρυβος είναι κάτι σαν ένδειξη βλάβης ότι κάτι δεν δουλεύει τελείως σωστά.
  6. Ωραία τα Fender δεν λέω αλλά έτυχε να δοκιμάσω πρόσφατα ένα ODYSSEY Phaeax αυτό όχι μόνο BOOM-BOOM δεν κάνει αλλά καταστρέφει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (υπερβολές :Ρ ) Σίγουρα πάντως ξηλώνει σοβάδες από ταβάνι και προκαλεί τα μεγάλα βυζιά της σερβιτόρας να πάλλονται (όπως κάποτε μου περιέγραψε ένας συμφορουμίτης μας, για τον καλό ήχο ενός μπάσου ) !!!!
  7. Επιτέλους πήρα ένα 6 χορδο μπάσο και αυτό δεν είναι άλλο από το Washburn MB-6 αν και αρκετά παλιό το βρίσκω υπέροχο και από άποψη ήχου και από άποψη κατασκευής, με βόλεψε αμέσως.. Για μένα το όργανο είναι εκπληκτικό :).. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να το βάψω, αλλά δεν ξέρω τι χρώμα ακριβώς κάτι σε transparent .. Όσοι το έχετε συναντήσει θα ήθελα να μοιραστείτε την άποψή σας... 8)
  8. Joe_Konstantin

    Diy project: Noiz overdrive

    Παιδιά ωραίο θεματάκι είναι, λίγο προσοχή με τα σχεματικά γιατί δεν είναι όλα απόλυτα σωστά (με εξαίρεση τα επίσημα service manuals). To overdrive είναι σχετικά απλό και εύκολο κυκλωματάκι απλώς γενικά σε οποιαδήποτε τέτοιους είδους κατασκευή θέλει πολύ καλή και προσεκτική επιλογή των ηλεκτρονικών στοιχείων (πυκνωτές, αντιστάσεις κτλ.) με την χαμηλότερη δυνατή ανοχή. Προσεχώς θα προσπαθήσω να συνεισφέρω και γω δίνοντας κάποιο σχηματικό κυκλώματος, καθώς έχω σκοπό να σχεδιάσω και να υλοποιήσω ένα equalizer για μπάσο καθώς και ένα chromatic tuner (αυτό ίσως με μορφή rack). Ως τότε καλές κατασκευές noizάδες!
  9. θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.. αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα από άποψης κατασκευαστικής και υλικών κτλ.. κτλ. κοστολόγηση εργασίας, ποιότητα κατασκευής και γνώσης της υλοποίησης, μελέτη.. όλα αυτά χρεώνονται και πληρώνονται.. πως να το κάνουμε. Για μας είναι το τελικό προϊόν για άλλους είναι επένδυση ζωής. Στην τελική ένα behringer δεν είναι το ίδιο με ένα ΜXR και ένα squier με ένα fender... Όλα όμως εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς, απλώς τυχαίνει κάποιο προϊόν να μην εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε μουσικού/καταναλωτή.. Και κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι με ακριβό εξοπλισμό να βγάλεις τον καλύτερο ήχο, αλλά ούτε δίνοντας 20 ευρώ θα βγάλεις, πρέπει να ξες τι παίρνεις..!
  10. το θέμα του ήχου δεν το βρίσκω απλό... και συμφωνώ ότι δεν είναι αναγκαστικά να δώσεις ένα συγκεκριμένο ποσό 1000 ή 2000 ή 3000... υπάρχουν όπως είπα και πιο πριν τόσα καλούδια έξω που από ένα σημείο και πέρα είναι θέμα γούστου, άποψης και έκφρασης και τρόπου παιξίματος. Απλώς θέλει ψάξιμο, ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το θέμα είναι μερικές καλές φιλικές συμβουλές για το πως να κινηθώ ώστε να στρώσω τον ήχο μου.. πέρα από δάχτυλα και όργανο. Ακόμη και αυτό κάνει την διαφορά.! Από τους μαγνήτες μέχρι τις χορδές και τον τρόπο τον οποίο χρησιμοποιείς για να παίξεις.. όσες απόψεις άκουσα ήταν αρκετά ενδιαφέρον και κάποιες με βοήθησαν αρκετά και άλλες με δημιούργησαν την ανάγκη να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα ου εξοπλισμού μου.. δυστυχώς ισχύει: "ότι πληρώνεις παίρνεις" με τις εξαιρέσεις του βέβαια.!
  11. Πέρα από την πλάκα γιατί τα Mayones δεν θεωρούνται MΠΑΣΑ?? σίγουρα δεν μου μιλάς για Fender αν έχεiς καλύτερες επιλογές, εννοείται ότι θα ήθελα να τις ακούσω..! Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε Odyssea ή Ken Lawrence :P
  12. Αυτό με τα στήθια της σερβιτόρας μ'άρεσε για μπάσο και ενισχυτή ακόμη δεν σκέφτομαι λόγω οικονομικών και επειδή έχω λόξα να πληρώνω με μετρητά, δεν πρόκειται μέχρι τα χριστούγεννα να προβώ σε ένα οικονομικό άνοιγμα.. σαφώς σκέφτομαι για ένα 5/6 string Mayones.. αλλά δυστυχώς όχι ακόμα :P
  13. Ο λόγος που ψήνομαι για το ΜΧR είναι ότι είναι και DI και επίσης έχει και distortion, το οποίο σπάνια χρειάζομαι αλλά σαν υποστίριξη σε σόλο κιθάρας πιστεύω πως είναι χρήσιμο.. βέβαια εξαρτάται από τι τύπου κομμάτι παίζεις και τι θες να προσφέρεις παραπάνω με τον εν λόγω εφέ..!
  14. η καλύτερη προσέγγιση είναι μετα δάχτυλα σε αυτο συμφωνώ αλλά θες και να το στολήσεις και όμορφα.. :)
  15. ευχαριστώ πολύ... γιατί αυτόν τον καιρό έχω τραβήξει μια φρίκη με το θέμα του ήχου...!! :).. Θα ήθελα να δώ ακούσω και άλλες απόψεις.. γιατί είναι χιλιοσυζητημενο θέμα αλλά εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρον με τόσα πολλά καλούδια που κυκλοφορούν έξω!
  16. χαχαχαχα ωραία το θέτης :Ρ.... από δάχτυλα καλά πάμε από μπάσο έχω κάτι αξιοπρεπές, ένα Ibanez SDGR SR 500 4χορδό με active pick-ups.
  17. Καλησπέρα, σαφώς είναι ποιό απλά τα θέματα στο μπάσο απ' ότι στην κιθάρα αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για έναν καθαρό ''ζεστό'' ήχο μπάσου εκτός ενισχυτή και οργάνου τι άλλο θα μπορέσει να το βοηθήσει? πχ. ένα ΜΧR M80 Di+ (αν και είναι και distortion). Καμιά άλλη ιδέα?
  18. Ναι.. άρα είσαι ο Tony, που λες, με ενδιαφέρει η περίπτωση της πεταλιέρας σου πάρα πολύ, κοίτα ούτως η άλλως ψάχνομαι με τον ήχο γιατί και τα παιδιά έχουν απαίτηση από μένα στον θέμα του ήχου, ίσως με μια συζήτηση να μου λύσεις όλους τους ενδιασμούς, ο Πέτρος μου είπε ότι έχει έτοιμους τους ήχους... επειδή θέλω να λιώσω τον εγκεφαλό μου από άποψη ήχου, και στην τελική ρε συ θα μου μείνει και για την κιθάρα..!
  19. Καλησπέρα, από κιθαρίστας αποφάσισα να ασχοληθώ με το μπάσο και το βρίσκω υπέροχο, έχω λιώσει να παίζω MUSE, η ερώτηση μου είναι η εξής, θέλω να πάρω μια πεταλιέρα για εφέ στο μπάσο και είμαι μεταξύ μιας μεταχειρισμένης Boss GT-8 ή μιας καινούριας ΜΕ-50Β, αλλά δεν ξέρω, η διαφορά από άποψη χρημάτων είναι μικρή μιας και μια καινούρια ΜΕ-50Β κάνει 220 ευρώ περίπου, ενώ την μεταχειρισμένη GT-8 μπορώ να την πάρω 180ευρώ.. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Την GT-8 την χρησιμοποιούσε μπασίστας και λένε ότι έβγαζε πολύ καλό ήχο και έχει έτοιμους ήχους κτλ. σύντομα θα πάω να την δώ από κοντά και να την ακούσω, αλλά δεν ξέρω αν όντως κάνει για να χρησιμοποιηθεί η εν λόγω πεταλιέρα ως πολυεφέ για μπάσο.. Και γενικά έχω διαβάσει ότι πολλοί χρησιμοποιούν εφέ κιθάρας στο μπάσο... τι πιστεύετε?
  20. Το μειονέκτημα της λυχνίας σε σχέση με το τρανζίστορ είναι ότι h λυχνία για να δουλέψει καλά θα πρέπει να έχει ζεσταθεί. Γι'αυτό αν έχει παρατηρήσει όλοι οι λαμπάτοι ενισχυτές έχουν διακόπτη stand by εκτός από τον γνωστό ΟΝ/ΟFF. Βέβαια το stand by υπάρχει και για άλλους λόγους που δεν θα τους αναφέρω. Πριν λειτουργήσεις το V-twin θα πρέπει να το αφήσεις να ζεσταθεί. Και ίσως αυτό είναι και η αιτία του προβληματός σου. Η λυχνία λόγω της κατασκευής της πρέπει να είναι απομονομένη από το αέρα και για να δουλέψει σωστά θα πρέπει να αναπτύξει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ της ανόδου και της καθόδου της. (Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά με βάση τα λεγόμενά σου αυτό υποψιάζομαι). Τα κυκλώματα που χρησιμοποιούν λυχνίες ώς ενισχυτές θέλουν μια διαφορετική συμπεριφορά. Ελπίζω να σε βοήθησα λιγο.. :)
  21. Δεν αντιλέγω ότι δεν γίνεται αλλά είναι καλό να μπεί ένας πυκνωτής καθώς RC στοιχείο που προκύπτει λειτουργεί σαν φίλτρο!!
  22. Με μια μικρή τροποποίηση μπορεί το gain να γίνει ρυθμιζόμενο, το μόνο που χρειάζεται είναι ένας πυκνωτής συνδεδεμένος σε σειρά με έαν ποτενσιόμετρο (μεταβλητή αντίσταση) και αυτά τα 2 στοιχεία να τοποθετηθούν μεταξύ τον pins 1 και 8.!
  23. Επιτέλους καινούριος ενισχυτής από την Mesa Boogie Σίγουρα βάζει κάτω τον Tiny Terror και τον Vox Nightrain..! Περιμένω να έρθει και στην ευρώπη.. Ακούγεται ότι θα κοστίζει γύρω στα 900$ με 1000$ άρα λόγικα θα είναι 1000ευρώ πάνω κάτω, όσο κάνει και ένας ENGL Screamer Combo! Αλλά σίγουρα τα αξίζει τα λεφτά του. Μεγάλο μειονέκτημα όπως και στους υπόλοιπους ενισχυτές της κατηγορίας του είναι το FX Loop αλλά όχι τόσο σοβαρό καθώς ένας καλός ηλεκτρονικός μπορεί να κάνει μια καλή παρέμβαση και να το διορθώσει όπως συμβαίνει στον Nightrain! Από κεί και πέρα έχει 2 κανάλια και με ένα ΜΧR Linear Boost σίγουρα θα παίζει και METAL..!!
  24. Πρώτα απ' όλα χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχετε όλοι οι "Νoizers". Θα ήθελα για ακόμη μια φορά την βοήθειά σας. Σκέφτομαι να προβώ σε αγορά ενισχυτή κιθάρας αλλά δυσκολεύομαι να καταλήξω. Αυτή τι στιγμή διαθέτω έναν Line 6 Spider II 15watt, αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον εν λόγω ενισχυτή, συγκεκριμένα έχω διαπιστώσει ότι δεν συνεργάζεται καλά με αναλογικά πετάλια (πχ. Jim Dunlop CryBaby). Έτσι λοιπόν αποφάσισα να αγοράσω καινούριο ενισχυτή που μπορεί να μου προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτόν που έχω ήδη στην κατοχή μου. (Έχω απορριψεί οποιοδήποτε modeling ή άλλο παρόμοιο ενισχυτή με ψηφιακή προενίσχυση κτλ.) Ψάχνω ενισχυτή με τα ακόλουθα κριτήρια: 15-50watt (Για practise στο σπίτι περισσότερο) 250-1000 ευρώ (αν και θα προτειμούσα την ποιό οικονομική και ποιοτική λύση) δεν ξέρω αν θα με καλήψει ένας solid state amp ή ένας all-tube. Θέλω να πειραματιστώ με pedalboard (αποτελούμενο από μικρότερα πετάλια). Σίγουρα αν έχει καλά καθαρά ο ενισχυτής είναι προτειμότερο, αλλά θα ήθελα να έχει και καλό distortion. Ζητἀω πολλά?? ;D ;D ;D Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας :)
  25. Πρώτα απ' ὀλα να σε ευχαριστήσω που απάντησες σύντομα.. Τους ενισχυτές ENGL τους γνωρίζω αρκετά, έτυχε να παίξω με έναν Powerball και έναν Screamer σε studio αρκετές φορές και τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Ο Thunder 50 E322 είναι αρκετά ελκηστικός στην τιμή του γι' αυτά που προσφέρει. Επίσης επειδή βλέπω οτί αυτός ενισχυτής θα σε κάνει να ασχοληθείς (ψαχτείς) για αρκετό καιρο μαζί του (στο θέμα του "βρώμικου" ήχου - πράγμα που είναι καλό). Τον πρώτο μου ενισχυτή δεν επιθυμώ να τον κρατήσω γιατί απογοητεύτηκα αρκετά μαζί του (Line 6 Spider 2 15watt) και δεν είμαι και θερμός υποστηρικτής των modelling amps΄για αρκετούς λόγους μιας και είμαι επι 2 χρόνια κάτοχός του. Για τον Peavey Classic 50/212 TWEED δεν γνωρίζω πολλά και δεν ξέρω αν θα με ευχαριστήσει αρκετά, αλλά μια δοκιμή ίσως θα μου αλλάξει άποψη. Δεν ξέρω για κάποιον λόγο δεν με ελκύουν οι fender αν και είναι πάρα πολλοί καλοί ενισχυτές με πάρα πολύ καλά αλλά δεν πρέπει να είναι και τόσο "metal" ενισχυτές μπορώ να πώ. (μπορεί να κάνω και λάθος). Σίγουρα ένας καλός "all-around" ενισχυτής είναι η λύση αλλά με τόσα καλούδια που κυκλοφορούν εκεί έξω μπερδεύσε ο άνθρωπος :D Θα το ψάξω με τον ENGL να δούμε ίσως μπορεί να είναι και η λύση στο προβλημά μου..!! :P :P ;D
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου