Προς το περιεχόμενο

John Goumis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.924
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    7

Αναρτήσεις από John Goumis

  1.  

    1 ώρα πριν, Nekkon είπε

    Αυτό με το British voiced vs American voiced ενισχυτές δεν το κατανοώ εντελώς. Ποια είναι τα British voiced καθαρά ή βρώμικα πχ; Marshall; Vox; Hiwatt; Orange; Όλα; Και τι κοινό έχουν ώστε να τα τσουβαλιάζουμε;

     

    Παλίοτερα πριν τα 90's ο διαχωρισμός british vs american sound ήταν πιο σαφής, μετά ακόμα και η Μάρσαλ έβαζε μοντέλα με tone shift buttons πχ αν ήθελες να κάνεις scoop τα mids (που δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν κανείς χρησιμοποιεί αυτό το feature μιας και είναι άθλιο και αλλάζει τον χαρακτήρα του ενισχυτή που τον πήρες υποτίθεται γιατί θες Μάρσαλ ήχο) ή η Blackstar με το ISF knob κτλ κτλ - ;ή αντίστοιχα η fender που έβγαλε τον bassbreaker που έχεις και εσύ που έχει el84 ή el34 ανάλογα το μοντέλο, σήμερα πιο δύσκολα βγάζεις άκρη.

     

    Εγώ απλά λέω, ξοδέψτε τα λεφτά σας έξυπνα... θες να παίξεις μέταλ? Πάρε έναν Engl με ένα χιλιάρικο που ο αμερικάνος τον παίρνει με τα διπλά σχεδόν λεφτά αντί να πάρεις dual rectifier που θα τον πληρώσεις πιο ακριβά από τον αμερικάνο και θα σου φύγουν 4χιλιάρικα.... και στηρίζεις και την ευρωπαϊκή οικονομία

     

    28 λεπτά πριν, methylene blue είπε

    off topic

    στις κιθάρες και τα μπάσα ποια είναι η αντίστοιχη Ευρωπαϊκή αντιπρόταση; Υπάρχει

     

    δεν γνωρίζω κάποια αντιπρόταση πέρα από τους πολλούς τοπικούς λούθιερ... στα τύμπανα από την άλλη υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές επιλογές 

  2. Φοβεροί οι mesa boogie αλλά πανάκριβοι στην Ευρώπη και δεν είμαστε πια στην δεκαετία του '90 που ήταν μονόδρομος για πιο μοντέρνα πράματα.

     

    Προτιμώ να ψωνίζω ευρωπαϊκές μάρκες, Marshall, Vox, Engl, Diezel, Hughes&Kettner, Koch, Blackstar κτλ που βγάζουν φοβερούς ενισχυτές σε εξαιρετικές τιμές που οι Αμερικανοί τις βλέπουν με τα κυάλια. Μου πουλάει ο Ευρωπαίος μηχανηματαρα με ένα χιλιάρικο που στην Αμερική κοστίζει θρι θαουσεντ ντολαρζ και εγώ θα κοιτάζω τον μέσα μπουγκι? 

    • Συμφωνώ 2
  3. Ερώτηση: γιατί αυτό λέει ότι έχει trs connector 

    https://www.thomann.de/gr/lead_foot_fs2.htm?glp=1&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw_e2wBhAEEiwAyFFFoxWiN70dOq-_eT3z1BqU32W46_FsMt0e3-nM4l6ZZggSCLIN0QMfvxoCr_0QAvD_BwE

     

    Ενώ το αντίστοιχο Μάρσαλ 2way footswitch λέει ότι έχει ts connector? Αφού στην φώτο φαίνεται σαν trs 

    https://www.thomann.de/gr/marshall_mrpedl91004_footswitch.htm

  4. @Μανώλης Χναράκης έχεις δίκιο, το boss fs6 μου είπαν, δικό μου λάθος 

     

    @Αρχή Διαλόγου το είδα και αυτό το engl z4 αλλά δεν ήμουν σίγουρος γιατί τα νέα engl μοντέλα έχουν κάποια mid boost κουμπιά που ενεργοποιεί αυτό το footswitch και ο παλιος δεν έχει και έλεγα μήπως και δεν κάνει. Είδα στα σχολια μπας και αμαφερει κάνεις στα reviews αν είναι συμβατό με τον συγκεκριμένο ενισχυτή αλλά όλοι ανέφεραν άλλα μοντέλα. 

     

    Πάντως και τα δύο αυτά προϊόντα είναι τσιμπημενα στην τιμή (80€)

  5. 16 λεπτά πριν, Μανώλης Χναράκης είπε

    Αφού έχεις το γνήσιο καλύτερα είναι να επισκευάσεις το ίδιο.

     

    To original του Μάρσαλ, όχι του engl, εγώ ψάχνω για συμβατό με το engl. Τώρα μου έγραψε κάποιος στο facebook ότι είναι συμβατό το boss fs2. Έχει κάτι switches πισω με επιλογές μεταξύ latching και momentarily καθώς και polarity. 

     

     

  6.  

    Καλησπέρα, πρόσφατα απέκτησα από ανταλλαγή έναν Engl Fireball 60 (πρώτης γενιάς) και τον χρησιμοποίησα πρώτη φορά σε λάιβ χτες.

     

    Το συγκεκριμένο μηχάνημα υποτίθεται ότι έρχεται με ένα two-way footswitch το οποίο δεν διαθέτω,

    όπου ο ένας ποδοδιακόπτης αλλάζει το κανάλι (από κανονικό σε ultra gain) και ο άλλος ποδοδιακόπτης κάνει assign ποιο από τα δυο master volume θες για το κατανάλι που μόλις επέλεξες (ο ενισχυτής έχει δυο μαστερ, το Α και το Β, σημειωτέον -αν βοηθάει- ότι αν δεν έχεις footswitch και χρησιμοποιείς το button του ενισχυτή για να αλλάξεις κανάλι, ο ενισχυτής κάνει αυτόματα assign το master volume A όταν παίζεις στο καθαρό και το master volume B όταν παίζεις στο high gain κανάλι).

     

    Χρησιμοποίησα ένα απλό one way footswitch που είχα για τον DSL100 (αυτό https://www.thomann.de/gr/marshall_mrfs01.htm) και λειτούργησε μια χαρά, με την έννοια  ότι άλλαζα κανάλι από καθαρό σε ultra αλλά όπως είναι φυσικό δεν μπορούσα να αλλάξω από το master A στο master B με αποτέλεσμα να πρέπει να έχω το gain (το οποίο είναι ένα και το μοιράζονται τα δυο κανάλια) περίπου στην μέση για να έχω ισορροπία έντασης μεταξύ καθαρού και βρώμικου, το οποίο ακούγεται νορμάλ σε άλλους ενισχυτές αλλά στην περίπτωση του Engl το γκάζι με το gain στα μισά είναι υπερβολικό μιας και είναι ιδιαίτερα high gain ενισχυτές....

     

    Επομένως θα προτιμούσα να βρω ένα συμβατό two-way footswitch.

     

    Εν τω μεταξύ έχω και έναν Marshall dsl401 και θέλω να βρω και γι'αυτόν το κατάλληλο footswitch (ώστε να αλλάζω από το clean στο ΟD1 και στο OD2) και απ'ότι κατάλαβα αυτό είναι συμβατό με τον συγκεκριμένο ενισχυτή: https://www.thomann.de/gr/marshall_mrpedl91003_footswitch.htm?glp=1  

     

    Εχω και το ορίτζιναλ, αλλά είναι ταλαιπωρημένο και προσπάθησα να κάνω τις κολλήσεις και ενώ το πολύμετρο δίνει ένδειξη, δεν λειτουργεί (ή κάτι κόλλησα λάθος ή μάλλον τα λαμπάκια έχουν καεί?)

     

    Γνωρίζει κανείς για τον συγκεκριμένο engl ποια footswitches είναι συμβατά?

    Yπάρχει κάποια ''μόντα'' που να μπορώ να κάνω στο μαρσαλ πετάλι για να το κάνω συμβατό με του engl?

    Ξέρει κανείς αν τα original engl footswitches που πουλάει αυτή την στιγμή ο thomann είναι συμβατά με τον discontinued fireball 60? (πανάκριβη λύση μιας και τα χρεώνουν πολλά, αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση είμαι διατεθειμένος)

     

    Αν κάποιος τυγχάνει να έχει σχετική εμπειρία θα βοηθήσει πολύ..ευχαριστώ 

  7. 1 ώρα πριν, LK είπε

    Κάπου έβλεπα ότι στην Αμερική (USA) οι εκατομμυριούχοι είναι πιο πολλοί από αυτούς με "κοιλιακούς" , οι οποίοι είναι σε έναν απειροελάχιστο ποσοστό. (όπου "κοιλιακοί" = χαμηλό ποσοστό λίπους- δεν μιλάμε για ποζεριές εδώ 😁). 

    Αυτό  λέει πολλά  για τη σημερινή ποιότητα των τροφών -μέσες άκρες.

     

    μα εκεί αν είσαι φτωχός είσαι χοντρός, αφού οι μόνες τροφές που έχεις πρόσβαση είναι χαμηλής ποιότητας τίγκα στα λίπη, τα συντηρητικά κτλ. 

     

    Εδώ στην Ελλάδα που μπορεί να είμαστε φτωχή χώρα αλλά έχουμε πρόσβαση σε ποιοτικές τροφές και ποιοτικά συστατικά είναι είναι πραγματικά κρίμα να είμαστε υπέρβαροι

    • Like 1
  8. 1 λεπτό πριν, LK είπε

    Καλά κρεατίνη παίρνανε , δεν παίρνανε και κάνα μαγικό φίλτρο. 😁

    Άσε που την κρεατίνη πιο πολύ τη νιώθεις , παρά τη βλέπεις.

     

    Αρα σου δίνει κάποιο ενεργειακό boost? Καθόλου περίεργο που αυτοί στις προπονήσεις ανέβαζαν πιο εύκολα τα κιλά σε κάθε σετ και εγώ αγκομαχούσα

  9.  

    Και εγώ δεν τρωω μέχρι το μεσημεριανό, μόνο καφέ σκέτο (αν και πρόσφατα καθιέρωσα να το συνοδεύω με κάτι γλυκό, πχ ενα κομματάκι κέικ, αλλά θα το κόψω και αυτό). Το βράδυ ούτε εγώ μπορώ να κοιμηθώ αν πεινάω, αλλά είμαι στην ηλικία (σχεδόν 40) που με ένα τοστ, ένα μικρό κομμάτι τυρί και ένα ποτήρι γάλα και άντε και ένα κριτσίνι είμαι φουλ ΟΚ για βράδυ.

     

    Γυμναστικές και γυμναστήρια και διατροφές έκανα στα 20-25 μου (και τώρα πάω που και που) αλλά αν και ήμουν σε ΟΚ κατάσταση, με τιποτα δεν συγκρινόμουν με τους δυο φίλους μου που πηγαίναμε μαζί, οι οποία είχαν σμιλευμένα κορμιά σχεδόν επαγγελματικού επιπέδου. Κατηγορούσα το γεγονός οτι αυτοί έπαιρναν κρεατίνη ενώ εγώ μόνο πρωτεϊνη (και αυτή που και που) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ούτως ή άλλως ήταν πιο αθλητικοί τύποι από εμένα και στην διατροφή (που και εγώ προσπαθούσα και στα δυο, ακόμα θυμάμαι που ανάγκαζα τον ευατό μου να φάει σκέτο τόνο ρίο μάρε κάθε βράδυ και δεν πρόκειται να ξανα-υποβάλλω τον ευατό μου σε αυτό το μαρτύριο 😅).

    • Like 1
  10. Δεν τρελαίνομαι για KISS αλλά αναγνωρίζω τον τεράστιο αντίκτυπο και επιρροή που είχαν στην εξ Αμερικής hard και heavy metal σκηνής. 

     

    Η εμμονή τους με το merch και ότι "όλα είναι πάνω απ'όλα ένα brand" είναι λίγο κουραστική, λες και άλλες μπάντες δεν έχουν merch και δεν βλέπουν την μπάντα τους σαν εταιρεία... Τουλάχιστον οι άλλες μπάντες που το κάνουν αυτό δεν το υπερθεματίζουν συνεχώς... Να υπάρχει και ένας ρομαντισμός ρε παιδί μου.

     

    Από την άλλη ίσως να είναι και η πρώτη μπάντα που ξεκίνησε το όλο merch σύστημα που ακολουθούν όλες οι μπάντες μέχρι και σήμερα οπότε και σε αυτό ακόμα τους αξίζει respect 

  11. 45 λεπτά πριν, kpeyos είπε

    Το καλό φινίρισμα είναι μακράν ο πιο κοστοβόρος παράγοντας σε ένα όργανο. Τις περισσότερες φορές τα οικονομικότερα όργανα τα μπλαστρώνουν με παχιές στρώσεις γιατί έτσι μπορουν να καλυφθούν οι διάφορες ατέλειες σε μικρό χρόνο και χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη τέχνη.

     

    Τα poly finishes έχουν κακό όνομα ακριβώς γιατί συνήθως γίνονται σε φθηνότερα όργανα, οπότε είναι πολύ χοντρά και η κιθάρα δίνει στο χέρι την αίσθηση πλαστικού παιχνιδιού. 

     

    Αυτό που αναφέρεις είναι δυστυχώς πολύ παραγκωνισμένο γεγονός στις κλασσικές συζητήσεις ''USA vs Import guitars'' αλλά είναι από τα πιο σημαντικά.

     

    Και αυτό περί πολυουρεθάνης επίσης είναι spot on. Πιάστε μια PRS (πριν την γυρίσουν στο νίτρο) και μια ινδονησιακή και θα καταλάβετε.. (ή μια high end γιαπωνέζικη και μετά την ινδονησιακή βερσιόν της).. παρά το ιδίου τύπου φινίρισμα, η αίσθηση αλλάζει σημαντικά.

     

    Επί του θέματος, αν τα parts όπως οι custombuckers και το hardware είναι όντως USA και όχι κάποιο ΟΕΜ product, προκειμένου να διατηρηθεί το κόστος το πολύ μέχρι το 1.5Κ προφανώς και το σώμα θα είναι κλασσικά φινιρισμένο με τον ίδιο τρόπο που είναι και τα standard epiphone προϊόντα, και φυσικά το σώμα θα παραμείνει πολλά κομμάτια και όχι one piece body όπως των κανονικών custom shop συνήθως, και το top θα είναι veneer (αυτό ο αναφέρει έτσι κι αλλιώς στο βίντεο) οπότε αν κάποιος δεν είχε κόλλημα με το headstock και το long tenon θεωρητικά θα μπορούσε να αναβαθμίσει την τωρινή του epi με τα ίδια parts και να έχει μια αρετά παραπλήσια κιθάρα (βέβαια στις white custom-black beauty και εγώ αλληθώρισα λίγο..)

  12. 6 ώρες πριν, Spyros Delta είπε

    Δεν συμφωνω. Ή τουλαχιστον αυτο δεν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις.

    Αν αυτος που κληρονομει εχει γνωση τι λαμβανει, μπορει να το πονεσει το ιδιο, μονο και μονο για την αξια του (οχι χρηματικη) κι ας μη το πληρωσε.

     

    Όντως δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις αλλά και αυτό σε συγκεκριμένα λίγα πράγματα που αν τυγχάνει να τα εκτιμάει ο κληρονόμος. Όπως πχ το αμάξι που αναφέρει ο @LK που αν δεν του άρεσαν τα vintage style αυτοκίνητα δεν ξέρω κατά πόσο θα ασχολιόταν να το φτιάξει. 

     

    Εξάλλου για να το πάει από σκραπ σε εργοστασιακό θα έδωσε χρήματα που είναι σαν να το ξανα-αγόρασε ο ίδιος.

     

    Όμως στις συνήθεις περιπτώσεις, πχ την δισκοθήκη ή την βιβλιοθήκη των γονιών μου αν και με ευλάβεια θα την πρόσεχα και θα την εκτιμούσα (ζουν ακόμα οι άνθρωποι, λέμε τώρα) αλλά αντικειμενικά δεν γίνεται να έχει το ίδιο impact στην δική μου ιδιοσυγκρασία και στα δικά μου βιώματα τα οποία εκφράζονται μέσα από την δική μου δισκοθήκη ή βιβλιοθήκη

     

     

    • Like 2
    • Συμφωνώ 1
  13. Λογικά οι τιμές θα είναι επιπέδου ενάμιση χιλιαρικου και ίσως και παραπάνω, που φαίνονται λογική τιμή με τα σημερινά δεδομένα αλλά για κάποιον που πρόλαβε τις όχι και τοσο παλιές προ covid εποχες φαίνονται υπερβολικά χρήματα για όσους πρόλαβαν usa όργανα σε τετοιες τιμές 

  14.  

    Τα προσωπικά αντικείμενα του καθενός που αποκτήθηκαν μετά κόπων και βασάνων ποτέ δεν θα έχουν την ίδια αξία σε αυτούς που τα ''κληρονόμησαν''. Αλλιώς ''πονάς'' για ένα αντικείμενο που αγωνίστηκες οικονομικά για να το αποκτήσεις και αλλιώς για κάτι που απλά κληρονόμησες και το βρήκες έτοιμο.

    • Συμφωνώ 2
  15. Αν ο ενισχυτής δεν είναι επιτηδευμένα πολύ κακός, θα επέλεγα καλή κιθάρα. 

     

    Ο ήχος μου βγαίνει από την κιθάρα και από τα πετάλια μου, όπου και χρησιμοποιώ συνήθως έναν Vox MV clean λόγω portability που δεν τον λες και τίποτα το ιδιαίτερο.

     

    Ακόμα και με αυτό το μικρό ενισχυτακι, είδα τεράστια διαφορά μεταξύ της PRS SE 24  (που είναι πολύ καλό all around όργανο) με την Custom 22. Φοβερή αίσθηση στο μανίκι, παικτικα έπαιζε σαν βούτυρο στο ψωμί και φυσικά συχνοτικα καθόταν καλύτερα στην μίξη. 

     

    Στην τελική με την κιθάρα έχεις σωματική και παικτικη επαφή και αλληλεπίδραση επομένως θα επέλεγα καλή κιθάρα προσωπικά 

    • Συμφωνώ 1
  16. 57 λεπτά πριν, gkourmoul1 είπε

    Πολύ ωραία κιθάρα και φαίνεται να σου έχει κάτσει όμορφα στα χέρια. Νομίζω ακριβώς αυτο που έψαχνες.

     

    Και το παίξιμο άψογο. Ωραίος ήχος και θα ήταν ακόμα πιο καλο το συνολικο αποτέλεσμα εάν είχες φερει καλύτερα τις εντάσεις με το backing track.

     

    Σε ευχαριστώ Γιώργο. Όντως το κινητό δεν είναι καλός σύμβουλος για εντάσεις, μετά όταν το ακουσα με ηχεία της προκοπής καταλαβα την διαφορά εκ των υστέρων.

     

    Η κιθάρα είναι όντως αυτό που έψαχνα, δεν είχα ποτέ καθαρά metal κιθάρα και είναι όντως ωραία αλλαγή σε σχέση με τα classic όργανα που χρησιμοπιούσα εως τώρα

    • Like 2
  17. 15 ώρες πριν, Dixie είπε

    Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Είμαι λίγο μπερδεμένος. 

     

    Λατρεύω Blackmore, Beck, Gallagher, Clapton, Knopfler, Hendrix, αλλά όταν βλέπω μια Les Paul σε σύγκριση με μια Stratocaster νιώθω διαφορετικά, και στο παίξιμο (π.χ. είχα πάει στον Ζάχο παλιότερα στη Θεσσαλονίκη και δοκίμασα Strat, αλλά δεν...). 

     

    Από την άλλη οι μεγάλες μου αγάπες, BB KING, Freddie King, Alvin Lee, Albert King έπαιζαν με humbuckers εάν δεν κάνω λάθος, όπως και ο κορυφαίος, κατ' εμέ, Peter Green.

    Σας ευχαριστώ και πάλι.

     

    Το να δοκιμάσεις μια στρατ σε ένα μαγαζί για λίγο και χωρίς τα πετάλια σου και τον ενισχυτή σου ώστε να την "φέρεις" εκεί που θες, δεν θα σε οδηγήσει σε ασφαλές συμπέρασμα (εκτός αν δεν σου κάθεται καθόλου "παικτικα", που δε νομίζω, μιας και η ηλεκτρική κιθάρα όπως την ξέρουμε σήμερα κατά πολύ στην στρατ βασίζεται σε ο,τι αφορα το scaling, το σώμα κτλ - εκτός αν δοκίμασες κάποιο πολύ vintage style μοντέλο...)

     

    Τα πράγματα είναι πολύ απλά, με μια σουπερστρατ ή με μια PRS με τρέμολο γέφυρα μπορείς να παίξεις ο,τι θες. Εγώ αυτές χρησιμοποιώ κατά κόρον για versatility. Τώρα αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει πχ το sultans of swing ναι η στρατ θα ακουστεί καλύτερη. Αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει το still got the blues η PRS θα ακουστεί καλύτερη. Αλλά και οι δύο κάνουν την δουλειά.

     

    Το θέμα είναι το ρεπερτόριο σου όπως έγραψα πρίν. Αν έχεις κυρίως Clapton/Gallagher/Hendrix πάρε μια HSS strat με κλειστά μάτια. Αν παίζεις κομμάτια με πιο γεμάτο ήχο, από Gary Moore μέχρι Metallica, πάρε μια PRS. Και με τις δύο πάντως κανείς την δουλειά σου αν ξέρεις να δουλεύεις τα πετάλια - ενισχυτή - knobs της κιθάρας σου

  18. @mpamps σε ευχαριστώ! Έχεις δίκιο ότι καλό θα ήταν να ακούγεται καλύτερα αλλά δυστυχώς το backing track είναι από κινητό και το βίντεο από τάμπλετ...

     

    Λάιβ το κομμάτι έχει ήδη παιχτεί δύο φορές, και εκεί πρόβλημα με την αλλαγή μαγνήτη δεν υπάρχει γιατί έχω όσο χρόνο θέλω να αλλάξω μαγνήτη (και ήχο) όταν γίνεται η παύση για να μπει το καθαρό αρπισμα. Δισολια λάιβ δεν κάνω, εδώ η δεύτερη κιθάρα με τις τρίτες τις κάνει το backing track. 

     

    Η θέση του επιλογέα είναι πολύ μελανό σημείο στην συγκεκριμένη κιθάρα πάντως. Ίσως κάποια στιγμή αφαιρέσω το ένα knob για καλύτερη πρόσβαση 

    • Like 1
  19. Μιας και απέκτησα πρόσφατα την συγκεκριμένη Jackson και επειδή χρωσταω review, σκέφτηκα να κάνω ένα cover στο master of puppets με ερασιτεχνική λήψη. 

     

     

    Το βίντεο είναι one take. Λάθη ίσως υπάρχουν αλλά είναι κυρίως λόγω της αμηχανίας που μου προκαλεί η κιθάρα όταν θέλω να αλλάξω μαγνήτη στον επιλογέα, ο οποίος είναι σε τραγικά ηλίθιο σημείο, πίσω από τα volume knobs και δεν βολεύει ειδικά αν θες να αλλάξεις μαγνήτη γρήγορα.

     

    Κατά τα άλλα η συγκεκριμένη κιθάρα είναι ένα ποιοτικότατο MIJ όργανο neck through κατασκευής, με εξαιρετική αίσθηση στο μανίκι και οι emg81/85 επιτρέπουν downpicking ξεκούραστο και ξέγνοιαστο.

     

    Την μπάρα του τρέμολο ξέχασα να την βάλω πριν γυρίσω το βιντεο αλλά εντάξει δεν χάθηκε και ο κόσμος. 

     

    ελπίζω να σας αρέσει 🤘 🙂🤘

     

     

    • Like 7
  20. Μιας και απέκτησα πρόσφατα την συγκεκριμένη Jackson και επειδή χρωσταω review, σκέφτηκα να κάνω ένα cover στο master of puppets με ερασιτεχνική λήψη. 

     

     

    Το βίντεο είναι one take. Λάθη ίσως υπάρχουν αλλά είναι κυρίως λόγω της αμηχανίας που μου προκαλεί η κιθάρα όταν θέλω να αλλάξω μαγνήτη στον επιλογέα, ο οποίος είναι σε τραγικά ηλίθιο σημείο, πίσω από τα volume knobs και δεν βολεύει ειδικά αν θες να αλλάξεις μαγνήτη γρήγορα.

     

    Κατά τα άλλα η συγκεκριμένη κιθάρα είναι ένα ποιοτικότατο MIJ όργανο neck through κατασκευής, με εξαιρετική αίσθηση στο μανίκι και οι emg81/85 επιτρέπουν downpicking ξεκούραστο και ξέγνοιαστο.

     

    Την μπάρα του τρέμολο ξέχασα να την βάλω πριν γυρίσω το βιντεο αλλά εντάξει δεν χάθηκε και ο κόσμος. 

     

    ελπίζω να σας αρέσει 🤘 🙂🤘

     

     

    • Like 2
  21. Οπότε χρειάζομαι κιθάρα πολυ-εργαλείο, δηλαδή στο 90% των περιπτώσεων, χρησιμοποιώ είτε HSS strat είτε PRS. Με ελαφριά προτίμηση προς την PRS (ταιριάζει λίγο περισσότερο ηχητικά στο ρεπερτόριο)

  22.  

    Εγώ νομίζω ότι το gear εδώ και δυο δεκαετίες έχει γίνει όντως ένα είδος πολυτελείας, με την έννοια ότι από χομπίστες μέχρι επαγγελματίες (τους συλλέκτες τους βγάζω εκτός), όλοι αγοράζουμε αρκετά παραπάνω gear απ'όσο πραγματικά χρειαζόμαστε -ας μην γελιόμαστε- και συχνά δίνουμε αρκετό βάρος σε τεχνικά θέματα αντί στην ίδια την μουσική. Αυτό το βλέπουν οι εταιρείες φυσικά και το εκμεταλλεύονται.

     

    Επίσης πιστεύω ότι οι τιμές αυξήθηκαν γιατί πέρα από τον πληθωρισμό υπήρξε μεγάλη ζήτηση μιας και όσοι ήταν έφηβοι τις δεκαετίες του '70 ή του '80 ή του ΄90 και έβλεπαν με τα κυάλια τις επώνυμες μάρκες τώρα πλέον μπορούν να ''βγάλουν το άχτι τους''. Αυτό το boom δεν ξέρω όντως για πόσο ακόμα θα μπορεί να συντηρηθεί από μεσίληκες και ίσως όντως φτάσουμε στην στιγμή  αγορά μεταχειρισμένων να πλημμυρίσει από επώνυμα όργανα που δεν θα θέλει πλέον κανείς.  

    • Συμφωνώ 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου