Προς το περιεχόμενο

ntoremi

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    31
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από ntoremi

  1. τελικα απαντηση δεν πηρα.... γιατι ρε παιδια με αποπαιρνετε? σνιφ σνιφ :'( :'(
  2. απλα, δε μπορω να καταλαβω: 1.ποια ειναι τελικα η σωστη επιλογη στο μενου οσον αφορα την καρτα ηχου (μου βγαζει πολλες επιλογες οπως βλεπετε και στη φωτο)(foto1) 2.τι επιλογες πρεπει να βαλω οσον αφορα τo buffer για να εχω μια καλη ποιοτητα ηχου στην ηχογραφηση αλλα με μικρο latency (foto 2) ευχαριστω :)
  3. Καλημερα σε ολους, δοκιμασα για πρωτη φορα ενα φτηνο μικροφωνο ( γραφει επανω dynamic και 600Ω) . το εχω συνδεσει στη Focusrite Scarlett 6i6 2nd Gen με ενα καλωδιο xlr το mono σαν αυτο http://www.tonedeafltd.co.uk/media/catalog/product/k/m/km6mp2mblk-1951.jpg το θεμα ειναι οταν δοκιμασα να κανω ηχογραφηση στο soundforge μου εβγαζε την ηχογραφηση μονοφωνικη (αριστερο.ηχειο). το ιδιο θα κανει και στα d.a.w. , ειναι συνηθες? 1.Πως το διορθωνω? αν αγοροσω ενα καλωδιο xlr to stereo jack, τοτε θα ειναι στερεοφωνικη η ηχογραφηση? 2. αν πατησω το κουμπι phantom 48v στην καρτα ηχου θα ενισχυσει τον ηχο του ή θα κανει ζημια?
  4. Βρηκα το ηλεκτρονικο manual του Roland και δε γραφει καπου πως να το κανεις.. https://www.roland.com/us/support/by_product/a-800pro/owners_manuals/ εχει ενα κεφάλαιο που λεει οτι επιλεγεις Generic midi αν δεν υποστηριζει το daw σου απο το εργοστασιο αλλα μετα δε γραφει πως συσχετιζεις το καθε κουμπι του Roland με ενα αντιστοιχο του daw. μπορει καποιος να μου πει γενικα πως γινεται η διαδικασια? δε ζητω με λεπτομερειες, απλως να καταλαβω την ιδεα πως το κανεις
  5. Στο manual του Roland? Να υποθεσω οτι δεν ειναι κατι δυσκολο? Να φανταστω οτι η διαδικασια ειναι καπως πχ κανω κλικ σε virtual knob του Reason μετα με τα χερια μου στριβω καποιο knob του Roland κι ετσι γινεται η αντιστοιχιση?
  6. Καλησπερα, αν κάποιος δουλευει ή εχει ασχοληθει στο παρελθον με το Reason ισως μπορει να βοηθησει. Σε ενα site Εχω βρει ενα πακετο samples προς αγορα, το οποιο οταν το βαζω στο καλαθι με ρωταει τι φορματ να διαλεξω. Μου βγαζει τις επιλογες : WAV Apple Loops Rex2 Loops Reason Refill Ableton Live Pack Κι εδω μπερδευτηκα.. Εγω που δουλευω Reason, θα διαλεξω reason refill. Σωστα? Ομως και τα rex2 αρχεια δεν τρεχουν στο Reason?
  7. καποια βοηθεια για το πως γινεται??
  8. γι'αυτο ανησυχω... δεν εχω ιδεα τι και πως θα το κανω.. πως γινεται αυτο? δεν το εχω ακομα στα χερια μου κ ηδη εχω αγχωθει.
  9. Καλησπερα.. Εχω παραγγειλει το Roland Α800 Ρrο. Χρησιμοποιω το Reason. Μολις μου απαντησαν απο το tech support "There is no preset Control Surface available for Reason, so you will have to set it up as a generic surface and Remote Override it." Τι πρεπει να κανω τωρα..? κρυος ιδρωτας με επιασε..
  10. υπαρχει καποιο καταστημα (αντιπροσωπος Roland?) στην Αθηνα που μπορει να υπαρχει σαν εκθεσιακο για να το δω απο κοντα και να ρωτησω περισσοτερα γι'αυτο?
  11. θενκς!! τελικα πιτσα πηρες κι απο που? ειχα δει καποτε ενα μαγαζι που εβγαζε πιτσα με γυρο. επανερχομαι, και ποιο μαγαζι (αθηνα κεντρο) ειναι αντιπροσωπος της roland? ¨η που θα μπορουσα να βρω ενα τετοιο καλωδιο? και οσον αφορα τα προηγουμενα ερωτηματα, τελικα αν καποιος συνδεσει ενα midi στη θυρα usb του λαπτοπ και ταυτοχρονα του δωσει και ρευμα μεσω του δικου του μετασχηματιστη, τι ζημια μπορει να συμβει?
  12. Kαλησπερα, το Roland A800 PRO midi keyboard, συνδεεται α) με καλωδιο usb απ'ευθειας στο λαπτοπ και β) αν θες με midi καλωδιο στην καρτα ηχου και στη συνεχεια η καρτα ηχου που ειναι συνδεδεμενη με το λαπτοπ. 1.ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος συνδεσης, για χρηση daw και ποια μειωνει καλυτερα το latency? 2.το καλωδιο usb για συνδεση με το λαπτοπ που εχει στο κουτι απο εργοστασιο ειναι κοντο. Το manual λεει οτι πρεπει να χρησιμοπουμε μονο καλωδια πιστοποιημενα απο roland. Που μπορω να βρω ιδιο αλλα μακρυτερο καλωδιο (1.5-2μ.), μηπως δημιουργησει καποιο προβλημα? 3,παιρνει ρευμα μεσω του usb καλωδιου απο το λαπτοπ. αν το συνδεσω στο δικο του εξτρα μετασχηματιση ταυτοχρονα μπορει να γινει ζημια? ευχαριστω https://www.roland.com/global/products/a-800pro/
  13. αν δεις εχω περισσοτερες απο μια επιλογες focusrite usb (asio, DX)
  14. καλησπερα, εχω την καρτα ηχου focusrite 6i6 2nd gen.την εχω συνδεσei στο λαπτοπ μεσω usb. ποια απο τις παρακατω επιλογες ειναι η σωστη? foto επισης οσον αφορα τις ρυθμισεις, προκειμενου να μην εχω καθυστερηση στον ηχο οταν παταω ενα πληκρτο στο Midi keyboard μεχρι να ακουστει αλλα και για να εχω μια καλη ποιοτητα ηχου (ηχογραφηση), τι τιμες πρεπει να βαλω στα buffer και τι ms στις επιλογες φωτο 2 reas1.jpg
  15. ευχαριστω! αν εχει πεσει στα χερια και αλλου καποιου συμφορουμιτη, πολυ θα ηθελα να ακουσω κι αλλες εντυπωσεις
  16. Φιλε Maνωλη, στο μυαλο μου εισαι... κ εγω σε αυτο ψιλοκαταληγω.. Ψαχνω για καποιο που να ειναι στιβαρο (οσο μπορει να ειναι) στην κατασκευη, νταξ για κοντρολερ μιλαμε κ οχι για καποιο συνθ. Απλα ρε παιδι επειδη πιο παλια ειχαν πεσει στα χερια μιυ καποια (δε θυμαμαι ποια) και μου φανηκαν πολυ πλαστικουρα και στη αισθηση παιξιματος τα πληκτρα πολυ ψευτικα... Μαλλον αυτο που θελω ειναι να εχει καλο keybed (ετσι λεγεται?). Διαβασα για το behringer motor.. αρχικα εγραφαν οτι ειχε καλη κατασκευη αλλα μετα σε ολα τα reviews οι 3 στους 5 εγραφαν οτι ηταν ελαττωματικα..! οποτε μαλλον το αφηνω αυτο.. Μου εχει γυαλισει επισης το korg triton taκtile αλλα παλι καπου διαβασα οτι δεν ειναι και τοσο δεμενης κατασκευης... δε ξερω..Κι οντως επεσε στα χερια μου και μου φανηκε πολυ πλαστικουρα.Μπορει να κανω και λαθος, δεν εχω δει καιπολλα αλλα.. Το Roland A800 μου αρεσει πολυ –τουλαχιστον σε εμφανιση- και σε κατασκευη δειχνει καλο. Τa reviews που διαβασα λενε οτι ειναι καλο , απλα εχει ενα θεμα στο mapping. Τι λετε? Το εχει περιεργαστει κανενας απο κοντα και πως του εχει φανει? Το Α800 σε σχεση με το Α500 εκτος απο τα περισσοτερα πληκτρα, εχει καποια αλλη διαφορα σε ποιοτητα? Παντως μου κανει εντυπωση οτι ειναι ενα μοντελο που βγαινει απο το..2010 χωρις καποια αλλαγη. Τωρα αυτο ειναι καλο ή κακο? Επισης, αλλο cakewalk αλλο roland.. oσον αφορα την ποιοτητα? Aρα, Roland A800ήΑ500, korg triton tactile (και παραλιγο behringer motor 49) Sε συγκριση ποιο υπερεχει? (την τιμη μη λαμβανετε υποψη) https://www.thomann.de/gb/cakewalk_a500pro.htm https://www.thomann.de/gb/cakewalk_a_800pro.htm https://www.thomann.de/gb/korg_triton_taktile_49.htm https://www.thomann.de/gb/behringer_motoer_49.htm
  17. Φιλε Σταυρο, ποια η γνωμη σου για το roland?
  18. Καλησπέρα, με όσο εμπειρια και γνωσεις εχετε και οσο μιντι εχουν πεσει στα χερια σας, ποιο Midi keyboard θα προτεινατε σε budget 300e? σιγουρα θα ηθελα να εχει 49 πληκτρα. Η χρηση του θα ειναι για ηχογραφηση σε daw (ηλεκτρονικη μουσικη). το ποσο ειναι αυτο (μη ρωτατε γιατι και πως... τα εχω βαλει σιγα σιγα στην ακρη πολυ καιρο τωρα και θα προοριστουν γι'αυτο).
  19. θενκς! θα τα τσεκαρω. scorecloud.com/ αυτο το εχει δοκιμασει κανεις? too good to be true μου φαινεται
  20. Καλημέρα, με ποιο τροπο-προγραμμα θα μπορουσα να μετατρεψω ενα δειγμα μουσικης σε νοτες-παρτιτουρα έτσι ωστε να δω ποιες νοτες παιζονται? πχ.εχω ηχογραφησει σε ενα waν ή mp3 , δεκα δευτερολεπτα ενος πιανιστα που παιζει ενα κομματι. σε ποιο προγραμμα θα μπορουσα να κανω input αυτο το μουσικο αρχειο και να να μου βγαλει ποιες νοτες και ακκορντα παίζονται?
  21. Λοιπον, το πειραμα πετυχε! ναι! το παλιο μου αρμονιο δουλεύει κανονικα και σαν midi keyboard, απιστευτο! ;D ;D ;D και ειναι η πρωτη φορα που του εβάλα καλωδιο midi απόταν το απεκτησα... (1987) μια διαπιστωση.. επειδη ειμαι νεος στην ολη φαση midi midi keyboard και ειναι τα πρωτα μου βηματα για μουσικη μεσω pc και midi keyboard. διαπιστωσα οτι υπαρχει μια μικρη καθυστερηση -οταν παταω τα πληκτρα- μεχρι να ακουστει ο ηχος.. να αρχισουν οι στεναχωριες τωρα? διορθωνεται καθολου αυτο? εχω συνδεσει το midi out του αρμονιου στο midi in της καρτας. φανταζομαι οτι να συνδεσω το midi in του αρμονιου midi out της καρτας, δεν εχει καμια σημασια.. εχω καρτα ηχου Focusrite Scarlett 6i6 2nd Gen και λαπτοπ αρκετα ισχυρο i7, 16ram. τι μπορει να φταιει? το δοκιμασα στο reason (5). και διαπιστωσα αυτη τη μικρη καθυστερηση ηχου (λιγοτερο απο μισο δευτερολεπτο αν μπορω να υπολογισω σωστα). πως διορθωνεται? δε διορθωνεται? αν συνδεσω αργοτερα καποιο καινουργιο Midi keyboard το οποιο μπορει να συνδεεται μεσω usb απ'ευθειας στο λαπτοπ, θα εχει καποια μειωση? γαμωτο...
  22. παιδια, με συγκινησατε..! :'( και μονο που ειδε το ματι μου οτι μπορει να δουλεψει κι οτι το εχετε δοκιμασει...βουρκωσα... θα διαβασω με την ησυχια μου τις οδηγιες σας και θα κανω τη συνδεση και θα σας πω νεοτερα.
  23. καλησπερα, εχω ενα παλιο keyboard (yamaha psr60) για την ακριβεια απ'όταν ημουν παιδακι (μην το απαξιωσετε ειμαι συναισθηματικα δεμενος). ενταξει απλο αρμονιο ειναι αλλα για την εποχη του (1987) και τα λεφτα του και το γεγονος οτι λειτουργει αψογα μεχρι τωρα.... του δινω αγαπη. εχει εξοδο midi in out. https://reverb-res.cloudinary.com/image/upload/s--zUljCwOE--/a_exif,c_limit,e_unsharp_mask:80,f_auto,fl_progressive,g_south,h_620,q_90,w_620/v1448124406/f2bcyg7sbe3shknexast.jpg[/img] το ερωτημα ειναι αν δοκιμασω να το συνδεσω στην εξωτερικη καρτα ηχου με midi in-out , πως θα συμπεριφερθει σε καποιο daw?
  24. κ εγω αυτο φανταστηκα. ναι δεν ειναι σε ενοχλητικο βαθμο. απλα αναρωτιομουν αν υπαρχει περιπτωση σε καποιον να μην ακουγεται καθολου ή πάντα υπάρχει?
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου