Προς το περιεχόμενο

vkon

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    7
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Υπάλληλος
  • Τόπος
    Αθήνα

Συμμετοχή vkon

0

Φήμη

  1. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει, πάντως στο πεδίο "New Products" του Thomann δεν έχει εμφανιστεί καινούργιο μοντέλο κιθάρας Gibson εδώ και πάνω από έξι μήνες... Πιθανόν αυτά που διαθέτει είναι παλιό stock της εταιρίας, άλλωστε δεν βλέπω κανένα από τα μοντέλα του 2016.
  2. Εκπληκτικό! Μπράβο και στους δυό σας! Πάνω σε ποιο progression βασίζεται το backing track;
  3. Μετά από μεγάλη έρευνα και πειραματισμούς κατέληξα σε αυτές: http://www.thomann.de/gr/dean_markley_2672_blue_steel.htm?sid=ec4b25522f613440b3abe156ad719085 Μου αρέσει το ηχόχρωμά τους, ιδιαίτερα σε Fender μπάσα και δίνουν ένα στακάτο ροκ ήχο. Με φροντίδα (τακτικό σκούπισμα και καθαρισμό) μπορεί να κρατήσουν πολύ. Για Music man μπάσα θα πρότεινα αυτές (all time classic): http://www.thomann.de/gr/ernie_ball_eb2834.htm Όπως καταλαβαίνεις η επιλογή είναι καθαρά υποκειμενική και εξαρτάται πολύ από το είδος μουσικής, το μπάσο, τον ενισχυτή κλπ.
  4. Φίλε Κώστα καλησπέρα. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την παρουσίασή σου, γιατί εδώ και καιρό με απασχολεί το θέμα της εύκολης μεταφοράς του bass rig για συναυλίες, πρόβες κλπ. Θέλω και εγώ να σε ευχαριστήσω με τη σειρά μου για την προσπάθεια. Μια ερώτηση έχω μόνο: από που συνάγεται ότι η Aguilar καμπίνα είναι Made in USA; Από ότι είδα στις φωτογραφίες σου (αλλά και σε αντίστοιχες φωτογραφίες στο Internet), δε φαίνεται πουθενά η χώρα κατασκευής. Αυτό νομίζω ισχύει και για άλλα προϊόντα της Aguilar (π.χ. το Tone Hammer 500).
  5. Φίλε μου έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη κιθάρα στη δεκαετία του '80, οπότε δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα χαρακτηριστικά των σύγχρονων μοντέλων. Είναι καταπληκτικά όργανα, με μεγάλη ευκολία παιξίματος, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και τον χαρακτηριστικό ήχο των Rickenbacker που όποιος είναι εξοικειωμένος μπορεί να τον διακρίνει (άκου Jam, REM, Creedence Clearwater Revival, Steppenwolf, The Who κλπ.). Θυμάμαι ακόμη την ανατριχίλα που ένιωσα όταν έπαιξα τη συγκεκριμένη κιθάρα κάπου στην Ηλιούπολη, καθώς ήταν αδύνατον να βρει κανείς Rickenbacker στην Ελλάδα εκείνη την εποχή. Αργότερα, προς το τέλος της δεκαετίας του '80 ή αρχές των '90s τις έφερνε για ένα διάστημα ο Κοσμάς που τότε είχε το μαγαζί του στην Σόλωνος (αργότερα μετακόμισε στο Μαρούσι όπου παραμένει μέχρι σήμερα). Προσοχή όμως: πρέπει να τονίσω ότι η συγκεκριμένη κιθάρα δεν είναι ένα all around όργανο, αλλά προσφέρει μια συγκεκριμένη ηχητική άποψη που πρέπει να συνάδει και με τις μουσικές που επιθυμείς να παίξεις.
  6. Καλησπέρα. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 σε συναυλία τους στο Ρόδον έπαιζε με μια κιθάρα Peavey Τ60, ενισχυτή Roland JC-120 και ένα ProCo Rat. Αργότερα (αρχές προς μέσα 90s) τον έχω δει με μια Fender Telecaster με maple ταστιέρα (πιθανόν 52 Reissue). Ελπίζω να βοήθησα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου