Προς το περιεχόμενο

pipityri

Guru
  • Αναρτήσεις

    1.426
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    7

Video Comments από pipityri

  1. 20 λεπτά πριν, gmoukou είπε

    Σχετικό/άσχετο, τι φάση με το θησαυροφυλάκιο/πυρηνικό καταφύγιο????!?!?!?

    Δεν έχω ιδέα. Ολα αυτά, για κάποιο λόγο μου θυμίζουν κάτι που είχε ο Fripp παλιότερα..."Αν θες να είσαι ακραίος στην Τέχνη, ξεκίνα μαθαίνοντας να στρώνεις το κρεβάτι σου ". Η κάτι τέτοιο.

  2. 4 ώρες πριν, cigaret13 είπε

    Κι εμένα...    όσο "αστείο" κι αν ακούγεται αυτό! 🤐

     

    Υ.Γ.  Είναι το 2ο Lp (1ο ήταν το The Wall) που αγόρασα και δεύτερη φορά γιατί στην πρώτη κόπια "χάθηκαν" τα αυλάκια...

    Ετσι εξηγείται...ακούω τα δικά σου, ακούω τα δικά μου, δεν ξεχωρίζω τι είναι ποιανού.😀

    • Χαχα 1
  3. Οσο μεγαλώνω συνειδητοποιώ το βάθος στο οποίο με έχει επηρεάσει το TB. Εχω να το ακούσω χρόνια, αλλά κλείνω τα μάτια  και τον ακούω όλον στο κεφάλι μου, από την αρχή μέχρι το τέλος. Σχεδόν σε οτιδήποτε γράφω υπάρχει κάτι για το οποίο το αρχικό ερέθισμα μπορεί να αναζητηθεί εκεί.

  4. 7 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα.

    Η δεύτερη φορά ξεγυμνώνει κυριολεκτικά το backing track που με την απλότητά του ουσιαστικά υποβαθμίζει την αξία των παικτών (όποια αξία είναι αυτή - που κατά τη γνώμη μου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, πλην 2-3) και φυσικά με βάση το γνωμικό ¨οι παρόντες εξαιρούνται". Αυτή η δεύτερη ακρόαση επιβεβαίωσε εν πολλοίς την πρώτη, μου έδωσε όμως τη δυνατότητα να καταφέρω να μην αδικήσω ορισμένα παιδιά που κόπιασαν για το βίντεο αυτό και δεν το έκαναν στο πόδι. 

     

    Το backing είναι εξαιρετικά απλό, σχεδόν παιδαριώδες και ιδιαίτερα μικρό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι παίκτες να αναπτύξουν σωστά αυτό που θέλουν.

    Επίσης έχει όλα τα χαρακτηριστικά από το youtube που απεχθάνομαι, όπως τον παρουσαστή, τον τρόπο του (που φυσικά πουλάει-και δεν χρειάζεται εμένα να το κρίνω) και την όλη περσόνα που βγάζει προς τα έξω.

    Θεωρώ ότι οι λίγοι σοβαροί παίκτες έχασαν μονάδες συμμετέχοντας στο πανηγύρι αυτό πχ Beato, Pierce, Thorn. Κατά τα άλλα θα ήθελα να δώ κάποια "τρανταχτά" ακόμα ονόματα όπως πχ τον σίγουρα αξιόλογο έτερο των that pedal show, ίσως τον Chapman ή τον αχώνευτο καπετάνιο του.

     

    Τώρα γι αυτά που άκουσα.

    Ο Pierce έκανε την πιό σωστή κίνηση στη δόμηση του σόλου βάζοντας ένα αυστηρά γραμμένο μέρος. Εχασε μονάδες στη λογική του ότι ο χώρος ήταν τόσο λίγος που φαινόταν ότι είχε στο νού να παίξει τη φράση και να την λύσει. Φυσικά από τις τόσες καλές κιθάρες απορώ γιατί διάλεξε αυτή την φρικτή sg και τον ήχο αυτό. 9 στο σόλο λοιπόν, 5 στον ήχο.

    Ο σαμουράι, συμπαθής, δεν έκανε τίποτα φάνσυ ήταν ήρεμος και κρατήθηκε στο απλο ύφος του απλού μπακ. Καλός ήχος συμπαθής προσέγγιση. 7 στο σόλο 7 στον ήχο.

    Ο Beato. Όλο λάδι κι απο τηγανίτα τίποτα. Κακή επιλογή κιθάρας, μέτριος ήχος, ανέμπνευστο σόλο με εντελώς άστοχες διφωνίες στη μέση που του ήρθαν σαν καλή ιδέα αλλά, προφανώς δεν ήξερε τι να χωρέσει μετά μέχρι το κλείσιμο. Απογοήτευση. 4 στο σόλο 5 στον ήχο.

    Ο μαθητής του Beato Ρετ, άλλος αχώνευτος καναλάρχης, είχε καλό ήχο με την κακάσχημη κιθάρα του, αλλά σιγουρ κάτι συνεννοήθηκαν με το Ρικ γιατί είχαν την ίδια ιδέα για διφωνίες στη μέση. Ασχετα και αδικαιολόγητα συρσίματα εδώ και εκεί λες και παίζει το 3rd stone from the sun. Μετριότης. 5 στο σόλο, 6 στον ήχο

    Ο Thorn, σίγουρα το έψαξε κι αν δεν το έψαξε ήταν πολύ άνετος, καλή επιλογή κιθάρας, σχεδόν άριστος ήχος, κουλ σημεία σε ένα αδιάφορο μπακ, όπως το πρώτο μέρος στο νεκ, κάτι χρωματικές, κάτι ρεικς και γενικά έρεε το σόλο του, χωρίς φυσικά το ίδιο το μπακ να επιτρέπει τίποτα παραπάνω. 8 ή και 9 στο σόλο, 8 στον ήχο.

    Ο τύπος με την PRS, κολοκύθια, μια ώρα να αναλύει τι γίνεται με την PRS λες και άλλες δεν μπορούν να το κάνουν. Μέτριος ήχος τυπικός βαρύς PRS, κάτι μου θύμησε και τίποτα μαζί. 6 σε όλα.

    Ο Δανός είχε καλό ήχο και λίγα λόγια. Επίσης ακολούθησε την βασική διαδρομή που δεν χάνεις κανείς. 7 σε όλα.

    Ο συναρμολογητής πεταλιέρας απέδειξε και πάλι ότι είναι σοβαρός τύπος. Εξαιρετική ιδέα να χρησιμοποιήσει το envelope filter έδωσε αυτό το κάτι άλλο. 7 στο σόλο 8 στον ήχο.

    Ο αξύριστος με την σκουάιρ και το χήλιξ....Τι να πω.. Κρίμα ...τη σκουάιρ και κρίμα το χήλιξ... 3 στο σόλο, 4 μετα βίας στον ήχο, κι όσο για τον παρουσιαστή που ξελαιμιάστηκε την ίδια ώρα, τζάμπα καίει η λάμπα... 

    Ο Μπάκ γενικά μου είναι συμπαθής, αν και προσπαθεί κι αυτός να ψτιάξει μια περσόνα πολύ επιτηδευτή, τεσπά. Ίσως ο καλύτερος ήχος και καλό το σόλο. 7 στο σόλο, 9 στον ήχο.

     

     

    Αυτά τα ολίγα και καταλήγω συμφωνώντας με τον Σπύρο, σίγουρα δεν ήταν Στραβίνσκυ και όντως πολύ ασχοληθήκαμε. Από την άλλη τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, και φυσικά δεν είναι τυχαίο που διακρίθηκαν σ αυτή τη ζωή ως μουσικοί ο Pierce και ο Thorn, ενώ οι άλλοι διακρίνονται κάπου αλλού και σίγουρα καλά. Φυσικά μισό εκατομύριο βγιουζ.....άρα ο σκοπός επετεύχθη.

    Νομίζω πως το κόνσεπτ ήταν να λειτουργήσουν σαν σεσιονάδες, με περιορισμένο χώρο/χρόνο και πάνω σε μπάκινγκ της σειράς. 

     Σχετικά με τα υπόλοιπα, χθες που είπα πως θα το ξαναάκουγα για την παρέα....μπλόφαρα, χε χε χε....Το έχω ξεχάσει ήδη.😁

  5. 1 λεπτό πριν, dimsonic είπε

     

    Δεν ακουγεται πολυ τιμιο αυτο.

    Γιατι να κανω εγω τη βρωμοδουλεια;

    Κανεις δεν εχει χρονο για αλλο πονο.

    Και γενικα ο τυπος με την μπριγιαντινη στο τσουλουφι και την γλυκεια φωνη μου ειναι ιδιαιτερα αντιπαθής για να δωσω βαση σε 8 γιουτουμπαδες εκ των οποιων ως κιθαριστες δυο εχουν-ειχαν πραγματικη καριερα και βαρεια δισκογραφια.

    Αν θα το κανω θα το κανω μονο για να μπορω να συμμετεχω στην οποια συζητηση σε μια παρεα

    Ντάξει, ντάξει....μαζί σου για την παρέα.

    • Χαχα 1
  6. Μόλις τώρα, fusiongtr είπε

    Έλα ρε Σπύρο μου που είσαι και confused.

    Μιλάμε για πολύ προχώ αρμονία τώρα, τι δεν αντέχει και δεύτερο άκουσμα και κουραφέξαλα ασούμε. 🙃

    Πάτησα λάθος μουτράκι...😁

    Ντάξει, το ξέρω το προγκρέσιον, το κάνουνε και οι Ρέντιοχεντ στο Κριπ. 😀

    2 λεπτά πριν, dimsonic είπε

    Δεν ειναι αλλα μια μονο φορα ισως δεν αρκεί να μην αδικηθει κανεις ή για να δουμε τι παρατηρησαμε μεταξυ μας.

    Αλλιως θεωρητικα εκτος του Pierce και Thorn δεν αξιζει να δοθεί βαρος σε κανεναν. Καναλια εχουν δεν ειναι πετυχημενοι μουσικοι

    Σωστός. Απλά,κάνε εσύ τον κόπο-εγώ πίνω, έχω δουλειές, δεν προλαβαίνω-και κάνε το σχετικό update. 😁

    • Χαχα 2
  7. 11 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Πόσο σημασία έχει το ύφος και η προσωπικότητα ....

    Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που να έχει σημασία, στην τελική. Βγάλε αυτά τα δύο συστατικά και έχεις, ας πούμε, τον Beato. Και ο Levin, που στα δικά του είναι πρωτότυπος και δημιουργικός, εδώ είναι φλατ, το παίξιμο είναι μαθητικό.

    • Like 2
  8. 2 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

    Εντάξει δεν το συζητώ.

    Επιπλέον, καταφέρνει να αναδείξει το backing track ως κάτι περισσότερο από μουσική επένδυση διαφήμησης γισ σερβιέτες. Τους άλλους τους καταπίνει. Οχι όλους, τους περισσότερους.

    • Like 2
  9. Μόλις τώρα, fusiongtr είπε

     

    Το ξέρω.

    Εδώ όμως υπάρχει μια διαφορά.

    Τα takes δεν έχουν να κάνουν (όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι) με καλύτερο παίξιμο, δεν έχουν να κάνουν με παιχτική αρτιότητα, αλλά με την μεγαλύτερη κινητοποίηση εγκεφαλοσυναισθηματικών νημάτων.

     

    Για κάτι τέτοιο δέχομαι και χίλια takes.

     

    Εξάλλου δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, άλλοι θέλουν περισσότερο εσωτερικό σπρώξιμο και δεν το θεωρώ κακό.

     

    Μου αρέσει όμως πολύ αυτή η κουβέντα και η ανταλλαγή απόψεων.

    Σε ξσνανοιώθω. Αυτό που εννοώ είναι πως ο Thorn, που πιθανότατα και αυτός "έγραψε" το σόλο του, δεν ακούγεται προβαρισμένος.

  10. 5 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

    Ρε διάολε, συμφωνώ μέχρι κεραίας, εκτός του τελευταίου.

    Ναι, προβαρισμένος αλλά συναισθηματικά εφευρετικός νομίζω.

    Σε νοιώθω, αλλά τα 4 takes για κάτι τέτοιο μαρτυρούν μια θεώρηση πάνω στη Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα ριζικά διαφορετική από την δική μου.😀

    • Like 1
  11. Μόλις τώρα, fusiongtr είπε

    Αλήθεια ξεχώρισες κάποιους θετικά ή και αρνητικά?

    Εδώ φυσικά μιλάω για προσωπική οπτική καθαρά.

    Νομίζω πως ο Thorn είναι μερικά levels πιο πάνω, εφευρετικότητα και delivery, κλείδωμα πάνω στο rhythm section, story telling Α κατηγορίας. Ο τελευταίος, πολύ καλός αλλά δεν μου άρεσε. Ακούγεται προβαρισμένο αυτό που παίζει. Και ο τυπάκος με την thin line, τρομερός. Μόνο πεντατονική αλλά. Αλλά...

    • Like 3
  12. 12 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

    Αξιολογότατο από όλες τις απόψεις.

    Πολλά παιδιά εδώ θα καταλάβουν πάρα πολλά αν του δώσουν σημασία.

    Χθες είχαμε ανάλογες κουβέντες.

    Το ξέρω. Τώρα, ποιος θα καταλάβαινε και τι, μην βάλεις και στοίχημα.😁

    • Χαχα 1
  13. 32 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

    Το έχω δει όλο το live, και πραγματικά ο Carlton είναι πολύ έξω από τα νερά του σε όλα τα κομμάτια.

    Ανάμεσα σε Sco και Abercrombie στα ντουζένια τους είναι λες και ήρθε από τα τσικό. Ντάξει, δεν είναι τζαζ παίχτης, οι άλλοι είναι τέρατα.

    • Like 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου