Προς το περιεχόμενο

ego

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από ego

  1. Εντάξει παιδιά, τα καταφέραμε. Ξεμπούκωσε λίγο κι ο εγκέφαλος. Πάντα χρησιμοποιούσα τις inserts εισόδους της κονσόλας για τα εκουαλάιζερς και τα συναφή και ούτε που σκέφτηκα να κάνω την κίνηση πάνω στην κάρτα. Δεν χρειάστηκε καν καλώδιο insert αν και το δοκίμασα, δουλεύει και με ένα απλό καρφί μονοφωνικό. Κερνάω ηλεκτρονικά σουβλάκια και εύχομαι χαμόγελα και καλή δύναμη και στους 2 σας.
  2. Καλησπέρα. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό το καλώδιο insert. Έχω μερικά, θα το δοκιμάσω το βράδυ και θα επανέλθω. Σας σουπερευχαριστώ και τους δύο.
  3. οι 3 είσοδοι, ή έστω η μία είσοδος της κονσόλας, ας πούμε το κανάλι 3, το Line IN που θάχει πάνω του μιά κιθάρα ή ένα μικρόφωνο, για να δώσει σήμα στο DAW να γράψει, πρέπει να υπάρχει καλώδιο από κάποιο OUT της κονσόλας σε κάποιο ΙΝ της κάρτας. Από αυτά που βλέπεις στην φωτο στο ζουμ της κονσόλας και της κάρτας, εσύ πώς θα έκανες την σύνδεση ας πούμε για να μπορείς να γράψεις στο DAW σου μέσω κονσόλας; Το θέμα είναι σε ποιό ΟUT της κονσόλας. Τα main out που βλέπεις, είναι για να συνδέσεις έξτρα ενισχυτή. Οπότε, μένει το CD/TAPE OUT να πάει σε κάποιο ΙΝ της κάρτας; Το έκανα και βραχυκυκλώνει, κάνει βόμβο.
  4. η 1 μικρόφωνο, η 2 και 3 κιθάρες θέλω να βάλω. Δεν μπορώ όμως να τα ηχογραφήσω γιατί δεν ξέρω την επόμενη σύνδεση που θα μου δώσει σήμα στο daw ότι υπάρχει σύνδεση στο κανάλι.
  5. Επειδή η κονσόλα έχει επάνω της τα εκουαλάιζερ και τα faders, οπότε μου λύνει τα χέρια και μου κάνει τα πάντα πιο εύκολα. Άλλο είναι να έχεις φτιάξει έστω την ένταση με το αναλογικό fader κι άλλο με το plugin. γενικά με βοηθάει σε πολλά. Αλλά έχω πάρα πολλά χρόνια να ασχοληθώ και είναι λες κι έπαθα αλτσχάιμερ. Παλιά είχα την μεγάλη την mackie 32 κανάλια και την κάρτα LAYLA 3G και ήξερα τί έκανα, ήξερα πού έμπαιναν τα βύσματα στην κονσόλα και στην κάρτα. Τώρα αυτή η κονσόλα δεν έχει τις ίδιες εισόδους.
  6. Καλησπέρα άπαντες. Θα ήθελα μια μικρή τεχνική βοήθεια γιατί τόσα χρόνια που ήμουν εκτός χώρας κι επέστρεψα τρομάρα μου, ξέχασα και πώς να συνδέω την κάρτα ήχου με την κονσόλα και το Cubase. Έχω κάψει εγκέφαλο, μην κάψω και την κάρτα μαζί. Αγόρασα καινούρια την περασμένη βδομάδα, την νέα Behringer U-PHORIA UMC1820 και δεν βρίσκω τρόπο να περάσω το μικρόφωνο να κάνει εγγραφή στο DAW μέσω κονσόλας. Μόνο μέσω των ΙΝ της κάρτας μπορώ να γράψω. Το Cubase την βρίσκει κανονικά και την έχω διαλέξει να παίζει με αυτήν. Όλα καλά με το παίξιμο από usb ή Midi. Για κονσόλα έχω την αυτοενισχυόμενη Behringer Europower PMP3000. Δηλαδή, από το Main Out 1-2 της κάρτας ήχου, πάει στο στερεοφωνικό (καρφιά) 9-10 της κονσόλας κι έτσι έχω ήχο στο PC και ακούω και τι παίζω με το midi keyboard μέσω Cubase. Αλλά αν θέλω να γράψω φωνή, δεν γίνεται τίποτα, δεν βλέπω να δίνει σήμα το track στο cubase, γιατί σίγουρα θέλει και κάποια άλλα βύσματα να πάνε από την κάρτα στην κονσόλα και ματατούμπαλιν, και το manual και των 2 μηχανημάτων δεν έχει κάτι σχετικό, ενώ θάπρεπε να έχει, έστω ένα κατατοπιστικό routing από κάρτα σε κονσόλα και σε DAW. Οπότε λοιπόν, αυτό που χρειάζομαι είναι να μπορώ να γράφω και με το μικρόφωνο. Ποιες εισόδους/εξόδους θα χρησιμοποιήσω, και πού θα καταλήγουν; Ευχαριστώ και καλές υπομονές με τον γνωστό μπελά.
  7. Αγαπητέ gdevelek, δεν είμαι "φιλαράκος". Αν έχεις τις μαύρες σου δεν σου φταίει ο οποιοσδήποτε που ρωτάει κάτι να απαντάς απότομα και ειρωνικά. Ελπίζω να μην δουλεύεις σε κανένα κατάστημα εξυπηρετήσεως πελατών. Όχι, δεν είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς και τις 16 σελίδες αυτές του θέματος για το νέο νόιζ. Δεν πάει να πει αυτό ότι βαριέται. Ζω 3 παιδιά, δουλεύω σαν τον χαμάλη όλη μέρα και δεν θα ανεχτώ από κανέναν να μου πει ότι βαριέμαι να διαβάσω κάποια πράγματα, την στιγμή μάλιστα που είμαι και συγγραφέας 5 βιβλίων και το διάβασμα είναι το ψωμί μου. Θα μπορούσες να είσαι πιο ευγενικός αντί να βγάζεις συμπεράσματα και να κολλάς τίτλους στον καθένα που ρωτάει κάτι. Ίσως και να μου διέφυγε η απάντηση αν κάπου υπήρχε. Κι όσον αφορά τον αυτόματο ηλεκτρονικό τίτλο που έχεις, "IDOL", έχω να πω ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι ευγενική και τίμια, πρέπει και να το δείχνει. Χρησιμοποίησέ το, γιατί Idols στο στυλ αυτό παύουν να είναι Idols. Δεν αρκεί μόνο το όνομα-τίτλος. Αν θέλω μπορώ κι εγώ να κάνω ειρωνική επίθεση, αλλά δεν θέλω γιαυτό καλύτερα το θέμα με τις ερωτήσεις μου να κλείσει εδώ. Μου απάντησαν άλλοι, ευγενικότατα. Κι αν πρόκειται να υπάρχουν ειρωνίες στα μέλη που έχουν κάνει ένα ID στο νόιζ τότε καλύτερα να σταματήσει ο καθένας να κάνει ερωτήσεις. Κρίμα γιατί τα forum είναι φανταστικά, ζηλεμένα και καθώς πρέπει. Δεν κάνει να χαλάει ένας το σύνολο. Καλή σου μέρα κι ελπίζω να μην με παρεξηγήσει κανείς, απάντησα απλά στην σφαλιάρα που μου έριξαν χωρίς να πω κάτι προσβλητικό. Τέλος.
  8. Αγαπητέ gdevelek μάλλον για κάποιο λόγο που εσύ ξέρεις είσαι αναποδιασμένος σήμερα και βιάστηκες να απαντήσεις χωρίς να εμπεδώσεις το τί ρωτάει ο άνθρωπος. Αυτά που λες ΔΕΝ στέκουν. Δες πάλι τί γράφεις πιο πάνω. Η ερώτηση ήτανε ΑΠΛΗ. Αν δηλαδή φύγει το "ΕΚΕΙ", το οποίο είναι το site noiz.gr τότε ΠΟΥ θα βρίσκεται το κουμπάκι που γράφει την λέξη ΑΓΓΕΛΙΕΣ την στιγμή που το site θα έχει ΚΑΤΕΒΕΙ; Και οι 2 απαντήσεις σου είνα βιαστικές, λες και σε πείραξε κάποιος και του πας κόντρα ενώ η ερώτηση δεν απευθυνόταν σε σένα μάλιστα, αλλά στα παιδιά του νόιζ που είναι ήδη μέσα στο σπίτι και ξέρουν τα του οίκου τους. Η σωστή και ήρεμη απάντηση στο ερώτημα ήρθε από εκεί που έπρεπε, από τον moderator. Ορίστε: "το υπάρχον σύστημα αγγελιών έχει προβλήματα, για τη μερική επίλυση των οποίων σπαταλώνται εργατοώρες. Απαιτείται λοιπόν ένα διαφορετικό σύστημα, οργανωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τις αγοραπωλησίες. Εφόσον το σύστημα εξυπηρετεί το φόρουμ, αλλά όχι τις αγγελίες, κρίνω λογικότατη τη μετακίνηση των αγγελιών σε διαφορετικό χώρο. Εντωμεταξύ ο ένας χώρος λινκάρει στον άλλο, αλλά ταυτόχρονα διαφοροποιεί τα μέλη του φόρουμ από τους θαμώνες των αγγελιών." Οπότε η απορία λύθηκε. Αυτό που ΔΕΝ λύθηκε, και γιαυτό έγιναν και οι ερωτήσεις είναι το αν το αρχικό νόιζ κάποια στιγμή θα κατέβει, δηλαδή δεν θα υπάρχει. Εξ ου και οι ερωτήσεις με το μπουτόν "ΑΓΓΕΛΙΕΣ". Σπέραααα.
  9. Εμένα πάντως η γυναίκα μου συνεχίζει να μου αρέσει κι ας περάσανε 15 χρόνια. Γιατί να πάω με άλλη; Κι αν ασκημήνει, λίφτινγκ ρε παιδιά, λίφτινγκ. Κοινώς σινιάρισμα στο interface. Κι όπως πολύ σωστά λέει ο zampination, "πολλοι λιγοι ξερουν για τις νεες αγγελιες κ ουτε προκειται να μαθουν την υπαρξη τους". Φίλος που μπαίνει καθημερινά δεν είχε πάρει χαμπάρι μέχρι και χτες που του το είπα εγώ. Κι άμα ας πούμε λείψεις ταξίδι κι επιστρέψεις σε 2 βδομάδες και ξαφνικά χάσεις την γη από τα πόδια σου πού θα την ξαναβρείς; "Εεεεε, εδώ είχα αφήσει κάτι μηνύματα, κάτι διευθύνσεις. Πού διάολο πήγανε;" ??? >:( >:( Πάνε όλα, χαθήκανε. Δεν με ενοχλεί το interface ούτε το ένα ούτε το άλλο. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω όμως τον λόγο αλλαγής του URL. Ας μας εξηγήσει κάποιος. Πάνε και οι συζητήσεις των forum στο καλό, και είχαν ωραία πράγματα μέσα. Δεν πιστεύω πάντως ότι είναι θέμα δημοκρατίας. Εδώ το 56,65% δεν γουστάρουν πασόκ, τόσο έδειξαν τα τελικά, αλλά.... το 43,35% είναι μεγαλύτερο από το 56,65%. ;D ;D ;D
  10. Και τίθεται το ερώτημα: "Τόσο καιρό βλέπω το νέο νόιζ να μένει στάσιμο και ελάχιστοι του ελαχίστου ανεβάζουν αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν έχει πιάσει αφού όλοι προτιμούν το παλιό. Γιατί λοιπόν να αλλάξει σε smart.noiz και να μην μείνει όπως είναι σε noiz.gr, απλά να αλλαχτεί το interface?" Κι έτσι όπως είναι όμως δεν νομίζω να ενοχλεί κανέναν εκτός κι αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως αλλαγή σέρβερ, πώληση ονόματος κλπ.
  11. Υπάρχει ένα πρόβλημα ίσως συμβατότητας με τους browsers ή κάποιο λάθος στην java ή δεν ξέρω κι εγώ τί χρησιμοποιούν οι "μάστορες" που φτιάχνουν τις νέες σελίδες του νόιζ. Αν χρησιμοποιείς Explorer δεν μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία της αγγελίας σου, το λινκ μένει ανενεργό. Ενώ με τον Firefox δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν ξέρω αν συμβαίνει επειδή έχω ΧΡ κι όχι Vista ή Win7. Ίσως στα συστήματα αυτά να μην έχει πρόβλημα, αλλά ο Explorer που έχω είναι ο 8. Στο παλιό όμως νόιζ τα αρχεία σηκώνονται με ότι browser και ότι σύστημα έχεις. Το είπα στα παιδιά του νόιζ κι επιμένουν ότι δεν έχω κάνει καλά τις ρυθμίσεις μου. Μα πώς είναι δυνατόνννννννν;;;;;!!!!!! Επί 18 χρόνια πάνω στα PC, να κάνω κι επισκευές και να μην ξέρω να σετάρω έναν explorer;;;; Κι επειδή έχουν κι άλλοι το ίδιο πρόβλημα, συνιστώ στα μαστόρια (που έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά) για να μην ταλαιπωρούνται στο μέλλον ούτε εκείνοι ούτε εμείς, απλά να κάνουν ένα copy-paste στον html κώδικα που έχουν στο παλιό και να τον φέρουν ως έχει στο καινούριο. Έτσι θα λυθούν τα πάντα. Όσον αφορά την αξιολόγηση, δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει. Όποιος δεν σε γουστάρει σου βάζει ένα μείον κι άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Για το ebay καλό είναι, για εδώ δεν νομίζω. Παράδειγμα, λες σε κάποιον από επαρχία: "Φίλε δεν θέλω αντικαταβολές γιατί την έχω πατήσει, κάνουν φάρσες και δεν παραλαμβάνουν το δέμα, λένε ότι έχει γίνει λάθος, ή βάζουν επίτηδες ψεύτικη διεύθυνση και μετά είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω τα χρήματα για την επιστροφή." Και σου χώνουν ένα μείον επειδή μίλησες αντικειμενικά. Εδώ έχω παραγγείλει ουκ ολίγα πράγματα από Αθήνα και είτε τάδωσαν αλλού στον κοντογείτονα ας πούμε, ή βαριόνται να τα φέρουν. Τους λες ότι είσαι στο μαγαζί όλη μέρα και δεν μπορείς να κουνήσεις ρούπι, λεφτά θα πάρουν αν στα φέρουν και το ταξί πληρωμένο από την τσέπη σου και σε γράφουν στα...... ξέρετε. Τις προάλλες άφησα την δουλειά και πήγα στην Αθήνα με κλεισμένο ραντεβού να πάρω ένα Triton και ο πωλητής έλλειπε. Τί του κάνεις τότε; Του βαράς ένα μείον; Οπότε λέω καλό είναι να μην υπάρχει αξιολόγηση, όχι γιατί δεν χρειάζεται αλλά γιατί σαν λαός δεν έχουμε ακόμη βρει αυτό που εδώ και 10ετίες έχουμε χάσει. Δεν το λέω γιατί θα γίνω κακός. Καλημέρα σε όλους.
  12. Έχω δει στο βίντεο που λυγίζει όντως μία ξυλάρα με ένα πάχος γύρω στους 5 πόντους, με καυτή ύγρανση και μετά με ζεστή περιστροφική πρέσα, αν αυτή είναι η σωστή ονομασία. Το ίδιο είναι κι αν ήτανε από κούτσουρο, η διαφορά είναι ότι στο τέλος κολλάει τα 2 άκρα. Είπα πριν αρχίσω τις δοκιμές να βρω πού πουλάνε τα σιδερικά, βίδες, στεφάνια κλπ. Τελικά ξέχεσα άγρια τον Ταϊβανέζο που τα πούλαγε γιατί νόμιζε ότι εδώ στην Ελλάδα γεννηθήκαμε σήμερα. Τα ξύλινα στεφάνια τάδινε το ζευγάρι 98 ευρώ. Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο τόδινε 98 ευρώ. Με την Σέγα τάχω φτιάξει σε 10 λεπτά το πολύ και από καλύτερο ξύλο. Κάτι εξωφρενικές τιμές ο κερατάς ο "χονδρέμπορ". Δεν το ξέχασα το θέμα, θα επανέλθω σίγουρα στο πρώτο πείραμα. Ετοιμάζω καλούπι πρώτα για να κάνω πατέντα με τα ξύλα σε φέτες κομένα σαν ραμποτέ, κολλημένα και μετά ξυσμένα σε περιστροφικό μηχάνημα. Βρήκα λίγη δυσκολία στο να πετύχω την ακριβή διάσταση στον κύκλο, για να χωράνε τα δέρματα, αλλά θα το ξανακάνω. Δεν ήταν δα και κάτι το σπουδαίο αλλά στα εύκολα είναι που γίνονται τα λάθη. Δεν υπολόγισα το ότι το ξύλο έπρεπε στο τέλος αφού κολλήσει να ξυστεί, και αυτό έχει σαν συνέπεια να φεύγουν χιλιοστά μέχρι νάρθει στο κανονικό μέγεθος, κι εγώ το είχα αρχίσει από το κανονικό ενώ έπρεπε από μεγαλύτερο. Για να φύγουν οι γωνίες με το ξύσιμο. Καλή χρονιά άπαντες.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου