Προς το περιεχόμενο

Marugen

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    168
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Marugen

  1. Να προσθέσω εδώ την GGD (Getgood Drums), μια σχετικά νεα εταιρία που κάνει κατ'εμένα την καλύτερη δουλειά απο άποψη κουρδίσματος δερμάτων, καταγραφής χώρου και μεγάλου δυναμικού εύρους, σημεία που βρίσκω αδύναμα σε άλλες βιβλιοθήκες που έχω δοκιμάσει. Χρησιμοποιώ την Modern & Massive και είμαι πολυ ευχαριστημένος, μακράν ο πιο αληθοφανής ήχος προγραμματισμένων τυμπάνων. Ο ήχος τους απευθύνεται κυρίως σε μοντέρνο rock και metal και ειναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι τα τελευταία χρόνια σε αυτούς τους χώρους. Μέχρι τώρα οι βιβλιοθήκες τους υπάρχουν μόνο ως kontakt libraries.

     

    Ακουστικά δείγματα https://www.getgooddrums.com/collections/software

    • Like 2
  2. Μετά από πολλή δουλειά και αμέτρητες αναθεωρήσεις το νέο μου άλμπουμ είναι επιτέλους έτοιμο! Συνολικά η διαδικασία από το γράψιμο μέχρι και την ολοκλήρωση του mastering κράτησε περίπου ενάμιση χρόνο. Μερικά από τα riffs όμως καθόντουσαν στο ράφι για πολλά χρόνια (Remind me of my Dream, Asteroid Blues), κάτι που δείχνει ότι αξίζει να δίνουμε χρόνο και υπομονή σε ιδέες που μπορεί αρχικά να μην μας ενθουσιάζουν. Η ηχογράφηση και παραγωγή έγινε όπως πάντα σε home studio, με τα όργανα καρφί σε audio interface και ήχο από virtual amps, προγραμματισμένα τύμπανα με το χέρι κλπ. κλασσική συνταγή πια!  

    https://fallingwiththerain.bandcamp.com/album/chasing-daylight

    https://www.youtube.com/watch?v=5uuPJ8xjtpQ
    https://www.youtube.com/watch?v=8md3NcMVrEI

  3. Τα plugins που ειναι ειδικα σχεδιασμενα για φωνη κατα τη γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητα για να βγαλεις ωραιο ηχο στα φωνητικα, περιττα ειναι μη σου πω. Eq, compression, d-essing, sends σε delay και reverb και ισως λιγο parallel saturation ειναι οι συνηθεις κινησεις. Αν τα κανεις χειροκινητα εχεις καλυτερο ελεγχο και ελευθερια και οσο περισσοτερο πειραματιζεσαι τοσο πιο γρηγορα θα φτανεις σε αποτελεσμα που να σου αρεσει!  

    • Like 1
  4. Σχεδόν αδύνατο, έκανα οτι μπορούσα

     

    1. Ghost - Cirice

    2. Mastodon - Oblivion

    3. Beatles - A Day in the Life

    4. Monuments - Garden of Sankhara

    5. Blue Oyster Cult - Don't Fear the Reaper

    6. Meshuggah - Bleed

    7. Imogen Heap - Hide and Seek

    8. Karnivool - Simple Boy

    9. Strapping Young Lad - Love?

    10. Cynic - Evolutionary Sleeper

     

    1. Allan Holdsworth - Devil Take the Hindmost 

    2. Nobuo Uematsu - Prelude VII

    3. Pelican - Aurora Borealis

    4. Animals As Leaders - Tempting Time

    5. Takeshi Ike - Makafusigi Adventure

    6. Buckethead - Binge and Grab

    7. Isis - In Fiction

    8. Infected Mushroom - The Messenger 2012

    9. Todd Terje - Alfonso Muskedunder

    10. Planet X - Alien Hip Hop

    • Like 3
  5. Θηρίο είναι ο τύπος, τον παρακολουθώ χρόνια! Μ'αρέσει που έχει βρεί δικό του τρόπο να προγραμματίζει κιθάρες και να καταγράφει τις μουσικές ιδέες του οι οποίες έχουν πολύ ενδιαφέρον, είναι κάτι που δεν κάνουν αρκετά οι ντράμερ κατα την γνώμη μου.

    • Like 1
  6. Μια πρώτη σύντομη δοκιμή της βιβλιοθήκης τυμπάνων GGD Lite Kit (δωρεάν, θέλει kontakt) σε ενα τυπικό μοντέρνο metal / djent ύφος. Φανταστική βιβλιοθήκη με τεράστια room sounds και πολλές παραπάνω εφαρμογές απο αυτην της συνημμένης. Κατα την γνώμη μου οι GGD παρέχουν τα καλύτερα λογισμικά τυμπάνων αυτην την στιγμή, κυρίως από άποψη κουρδίσματος και ποικιλίες δυναμικών. Έχοντας καλύψει επαρκώς μοντέρνους rock και metal ήχους θα είχε ενδιαφέρον να έβγαζαν και κάτι πιο vintage. Τα τύμπανα έχουν δρομολογηθεί απο multi out του kontakt ώστε να μειξαριστούν σε ξεχωριστά κανάλια. Οι κιθάρες και μπάσο είναι περασμένες από amp και cab sims, tse και ownhammer κατα κύριο λόγο.

     

    Harvey Djent.wav

    • Like 6
  7.  Συμφωνώ με την άποψη ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη στασιμότητα / μένουμε σε αυτά που ξέρουμε / φόβος για καινούργια ακούσματα στη μουσική. Τα γνωστά metal και rock περιοδικά εδώ και 20 χρόνια έχουν αφιερώματα και αφίσες με τις ίδιες 10 μπάντες, έχει καταντήσει αηδία. 

     

    Προσωπικά με διασκεδάζει το να κάθομαι με τις ώρες και να ψάχνω νέες μουσικές σε youtube, reddit και bandcamp. Μουσικές όλων των ειδών αλλά και εποχών, καθώς παντού υπάρχουν διαμάντια και πολλά χρήσιμα στοιχεία να αφομοιώσει κανείς, στοιχεία που αργότερα μπορεί να περάσουν και στις δικές μου συνθέσεις. Η σκέψη ότι υπάρχει τέτοια ποσότητα ποιοτικού υλικού ανάμεσα στα χρόνια που κάθεται κρυμμένη και περιμένει να ανακαλυφθεί με τρελαίνει, με το που βρώ κάτι που μ'αρέσει τρέχω αμέσως στο επόμενο.  

     

    Η λέξη κλειδί πιστεύω πως είναι η ποικιλία ακουσμάτων απο διάφορες εποχές και όχι απαραίτητα η επαφή με ότι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί κάθε στιγμή, αν και πρέπει να έχουμε επίγνωση του τι παίζει φυσικά. Είμαι της γενιάς του '90 και μεγάλωσα με μοντέρνο metal, αλλα τελευταία ακούω κυρίως 50's exotica και 70's fusion. Υπάρχει πολύ πράμα εκεί πίσω, πέρα από τα γνωστά σε όλους ονόματα. Η εμμονή με τα ίδια και τα ίδια δεν οδηγεί πουθενά, αλλα η ρετρολαγνεία και ο σεβασμός προς τις παλαιότερες εποχές, σε σωστές δώσεις, πιστεύω πως είναι το ίδιο σημαντικές με το να είναι κανείς ενήμερος με τις τελευταίες κυκλοφορίες και τάσεις, και η ισορροπία των δύο για μένα αποφέρει την πιο πλήρη συνθήκη ακρόασης.

    • Like 3
  8. 1 hour ago, BillTrantos said:

    Ο άνθρωπος πρέπει να είχε γεννηθεί σε κάποιο άλλο γαλαξία και να τον έφεραν εδώ σαν πείραμα, δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που σκεφτόταν και έπαιζε...

     

     

    Απο τις πιο ιδιαίτερες και σημαντικές φιγούρες της κιθάρας και όχι μόνο ο Allan. O Fredrik Thordendal πιστεύω πως είναι από τους λίγους παίκτες που έχουν καταφέρει να ακολουθήσουν ως ένα βαθμό τα βήματα του, με το διαστημικό "out there" παίξιμο.

     

     

    • Like 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου