Προς το περιεχόμενο

Jazzjoker

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  4.281
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  10

Jazzjoker ήταν Μέλος της ημέρας 10 Νοεμβρίου 2019

Jazzjoker είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

1.067 Excellent

5 Followers

Σχετικά με τον Jazzjoker

 • Rank
  Ενωμοτάρχης

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

3.380 προβολές προφίλ
 1. Να πούμε βέβαια ότι ένα αρνητικό αντίκτυπο όλων αυτών των μεγάλων μουσικών που ήταν αυτοδίδακτοι είναι ότι γενιές και γενιές πιτσιρικάδων θεώρησαν και θεωρούν ότι η μουσική δε χρειάζεται εκπαίδευση γιατί "ο Χέντριξ δεν ήξερε θεωρία". Η απάντηση είναι βέβαια ότι αν πιστεύεις ότι έχεις το ταλέντο του Χέντριξ, προχώρα χωρίς μουσική εκπαίδευση, μια χαρά θα τα πας.
 2. Προφανώς έβαλε τον κώλο του κάτω και μελέτησε τελικά ο κουλός.
 3. Μια ακόμα περιπτωσάρα κιθαρίστα που δεν είχε ιδέα από θεωρία ήταν ο Wes Montgomery. Υπάρχει μάλιστα μια ωραία ιστορία κατά τη διάρκεια ηχογράφησης του album Bumpin' (αν θυμάμαι καλά) με φουλ ορχήστρα: Όταν ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις (Live εννοείται) ο Montgomery ήταν σε σημείο του studio που είχε πλήρη οπτική επαφή με την υπόλοιπη ορχήστρα. Τα πρώτα takes ήταν καλούτσικα αλλά με τίποτα στο γνωστό επίπεδό του ενώ ήταν εμφανές ότι ήταν διστακτικός. Όταν σταμάτησαν και ο παραγωγός τον πλησίασε να τον ρωτήσει αν έχει κάτι, ο Montgomery του είπε ότι αισθάνεται φοβερή ντροπή να παίζει απέναντι σε σπουδαγμένους μουσικούς ενώ εκείνος δεν είχε ιδέα από θεωρία. Το πρόβλημα λύθηκε τελικά μετακινώντας τον σε σημείο του studio απ' όπου δε φαινόταν η ορχήστρα.
 4. Σύμφωνοι αλλά με την ίδια λογική και η πληρότητα πώς και πόσο θα ελέγχεται; Θα πηγαίνει η αστυνομία μαγαζί-μαγαζί και θα μετράει κεφάλια; Πιο εύκολο να μετράς την ένταση παρά το πλήθος των παρευρισκόμενων. (λέω εγώ τώρα)
 5. Γιάννη πολύ σωστή παρατήρηση αλλά αν ήταν αυτός ο λόγος θα έπρεπε να επιβληθεί και όριο στην ένταση της αναπαραγόμενης μουσικής γενικά.
 6. Η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα κέντρα διασκέδασης δεν έχει καμία λογική από τη στιγμή που προβλέπεται ποσοστό πληρότητας και απαγόρευση ορθοστασίας. Αν έπρεπε να ψάξω κάποια αιτιολόγηση θα ήταν ότι το live ξεσηκώνει το πλήθος(;) Η απαγόρευση της μικροφωνικής στην εστίαση το ίδιο με από πάνω. Ούτε αυτό έχει κάποια λογική. Και πάλι αν έπρεπε να ψάξω, θα έλεγα ότι εκ των πραγμάτων περιορίζεται το κοινό που μπορεί να παρακολουθήσει λόγω χαμηλής έντασης(;) Γενικά είναι προφανές ότι ειδικά για τη μουσική, οι αποφάσεις παίρνονται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία γνώση/εμπειρία απ' το χώρο και τους χώρους.
 7. Συμφωνούμε, εγώ απλά σου λέω ότι είναι cultural element, δεν πρόκειται για τα λεφτά δηλαδή.
 8. Το να ζητάς να σου κόψει ο πωλητής κάτι, είναι παράδοση - στοιχείο κουλτούρας. Και ανατολικότερα από εμάς, ακόμα περισσότερο. Εδώ πολύς κόσμος ζητάει έκπτωση με το έτσι θέλω σε καταστήματα. Δηλαδή λέει π.χ. "οκ θα το πάρω, πόσο θα μου κόψεις;" Οι περισσότεροι πωλητές μεταχειρισμένων, το έχουν ήδη υπολογίσει στην τιμή οπότε ζητούν λίγο παραπάνω. Προσωπικώς το παραπάνω σύστημα ποτέ δεν το συμπάθησα πλην περιπτώσεων πραγματικού παζαριού σε πανηγύρια/υπαίθριες αγορές/λαϊκές κλπ.
 9. Jazzjoker

  Rig Rundown - Josh Smith

  Στη δική μου τέλε η αλλαγή gauge από 10 σε 11 ήταν εντυπωσιακή με αρνητικό τρόπο. Η κιθάρα έγινε μουντή και εμφανώς έχασε sustain. Από τότε δεν το ξανακάνω. Στις στρατ όμως οι 11 σε standard pitch έχουν για μένα ιδανική τάση ενώ ηχητικά μου αρέσουν περισσότερο. Δεν έχω καν επιχειρήσει οτιδήποτε πάνω από 11 σε ηλεκτρική αν και κάποια στιγμή μπορεί να το κάνω στην παλιά μου στρατ που έχει μπράτσο τσιμεντωμένο.
 10. Έλα όμως που η online δραστηριότητα είναι υπερπολλαπλάσια της ανταλλαγής απόψεων. Είναι κυρίως ανάρτηση οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο, φωτογραφίες, ήχοι) και κειμένων όπου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παρέμβασης. Το τι υλικό είσαι ελεύθερος να αναρτάς είναι τραγικά πολυπλοκότερο θέμα από το αν συζητώντας, διαφώνησα πολιτισμένα ή σε προσέβαλα.
 11. Η περίφημη "ελευθερία της έκφρασης" είναι μια κοινή φράση που χρησιμοποιείται για να εκφράσει διαφορετικά όρια ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ατόμου (εθνικότητα, θρησκεία, κουλτούρα, φύλο, σεξουαλικός προσανατολισμός κλπ.) Εν ολίγοις δεν υπάρχει αντικειμενικός ορισμός της ελευθερίας της έκφρασης ούτε θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ. Επειδή όμως σε ολόκληρο τον online κόσμο είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιος έλεγχος (οι υποστηρικτές της online αναρχίας, καλά θα κάνουν να το σκεφτούν λίγο καλύτερα ειδικά αν έχουν ή σκοπεύουν να κάνουν οικογένεια), χρειάζονται και αντίστοιχοι κανόνες. Προς το παρόν ο προσανατολισμός των κανόνων αυτών είναι η πολιτική ορθότητα. Ένα σύστημα δηλαδή που προσπαθεί να συμπεριλάβει στους περιορισμούς του, το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι ιδιαιτεροτήτων και χαρακτηριστικών. Για πολλές κουλτούρες και πολιτισμούς, αυτή η πρακτική, ερμηνεύεται ως περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης. Από άλλους ερμηνεύεται ως ασυδοσία. Η αλήθεια είναι τελικά ότι ελευθερία έκφρασης όπως την έχουμε στο μυαλό μας ο καθένας ξεχωριστά, μπορούμε να έχουμε μόνο σε ελεγχόμενα και περιοριζόμενα από εμάς περιβάλλοντα. Τον στενό μας κύκλο με άλλα λόγια.
 12. Σπουδαία μέρα η σημερινή. Περηφάνια για μια χώρα που εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια, μόνο σκύβει κεφάλι για να τρώει φάπες.

  1. Προβολή προηγούμενων σχολίων  18 περισσότεροι
  2. fusiongtr

   fusiongtr

   "Στράτο δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που (πρώην) κοινοβουλευτικό κόμμα, καταδικάζεται σύσσωμο τόσο βαριά.  "

    

   Σπύρο μου το ξέρω, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό.

   Δεν έχω σε μεγάλη υπόληψη τα κόμματα βλέπεις.

   Απόψεις ...

   Να πω κι εγώ, ότι σίγουρα δεν είναι απλό.

   Πολύ σύνθετο είναι, και νομίζω ότι το αντιμετωπίζουμε απλούστερα από ότι θα έπρεπε.

    

   Τέλος πάντων παιδιά, αυτή είναι η άποψή μου.

  3. Superfunk

   Superfunk

    

   >Αν δεν είχε λόγο ύπαρξης δεν θα υπήρχε, ή θα πήγαινε προς εξαφάνιση.

   Εμείς την τρέφουμε (όλοι μας), της δίνουμε λόγο ύπαρξης.

   Εμείς, και οι κοινωνικο-οικονομικές δομές στις οποίες ζούμε.

   Εμείς με τις νοοτροπίες μας.<

    

    

   Η συγκεκριμένη οργάνωση υπηρχε επι δεκαετιες και επι δεκαετιες αντιπροσώπευε το 0,2% των Ελληνων ,τοσο έπαιρνε στις εκλογες μεχρι να μπει ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ στη βουλη λογω του ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ που ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ("αριστερος" και "δεξιος") εφερε στη χωρα...

    

   ΔΕΝ ειναι λεπτομερεια αυτο...ειναι η ΟΥΣΙΑ....και ελπιζω να μας γινει ΜΑΘΗΜΑ για το ΤΙ ακριβως συμβαινει οταν η ΠΑΡΑΝΟΙΑ, το ΨΕΜΑ  και η ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ υποκαθιστούν την  ΣΚΕΨΗ, την ΛΟΓΙΚΗ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    

   Και υπαρχουν ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για ολη αυτην την κατασταση που "ΕΘΡΕΨΕ" το αυγο του φιδιου...και σιγουρα ΔΕΝ ειναι οι "κακοι κΣενοι που μισουν την Ελλαδα".......

    

   Συμφωνω μαζι σου πως το να ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ αντι να κανουμε ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ που ΕΜΕΙΣ ΑΦΗΣΑΜΕ να φτασει αυτη η εγκληματικη οργανωση να επροσωπει 1 στους 10 Ελληνες ....... ειναι μεγιστη υποκρισια.

  4. yameth

   yameth

   Όπως είπε και ο @Earendil

   Παράθεση

   Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πράγμα τόσο ασυνήθιστο εδώ γύρω που αυτομάτως γίνεται θέμα για συζήτηση.

   Πολύ σημαντική απόφαση. Μακάρι να βοηθήσει να καθαρίσει ο τόπος απο τέτοιες αυταρχικές ιδεολογίες.

   Οταν άκουσα το γνωστό "εγέρθητου!", μου είχε σηκωθεί η τρίχα κάγκελο.

   400,000 άνθρωποι τους ψήφιζαν. Δεν χάνονται, ούτε αλλάζουν μυαλά απο τη μια μέρα στην άλλη.

    

 13. Όπως έχω ξαναγράψει πολλάκις, δε χωριζόμαστε σε αυτοκινητιστές και μοτοσυκλετιστές. Όλοι οι ίδιοι άνθρωποι είμαστε και όλοι επίσης και πεζοί. Οι οδηγοί αυτοκινήτων εξίσου κάφροι είναι και το μόνο που τους σταματάει να κάνουν τα ίδια με τις μηχανές είναι ο όγκος του οχήματος.
 14. Προφανώς και δεν ίσχυε μέχρι τώρα αυτό. Αν σε τσάκωναν να οδηγείς μηχανάκι και έβγαζες δίπλωμα αυτοκινήτου έπεφτε φουλ καμπάνα γιατί κατ' ουσία είναι το ίδιο με το να μην έχεις καθόλου δίπλωμα.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.