Προς το περιεχόμενο

Jazzjoker

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  4.455
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  14

Jazzjoker ήταν Μέλος της ημέρας 17 Μαρτίου

Jazzjoker είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

3 Followers

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

4.693 προβολές προφίλ

Συμμετοχή Jazzjoker

Noizholic

Noizholic (4/4)

1,3k

Φήμη

 1. Από τη στιγμή που το μέσον εμπορικοποιήθηκε, τουτέστιν τα κλικς μεταφράζονται σε έσοδα, το youtube έγινε προϊόν. Και έγινε μάλιστα ένα προϊόν που βρίσκεται στο "τραπέζι" όλων και όχι μόνο αυτών που επιλέγουν να το καταναλώσουν υπό την έννοια ότι μπορεί να έχεις επιλέξει να μην μπαίνεις στη σελίδα του αλλά θα το συναντήσεις σε όλες τις άλλες. Όπως λοιπόν και με όλα τα άλλα καταναλωτικά προϊόντα με τόσο τεράστια αποδοχή από το κοινό, διατίθεται κυρίως άπειρη σαβούρα και χαμηλής ποιότητας αντικείμενο. Το επόμενο βήμα που είναι το τικ τοκ και σαν ιδέα ήδη υιοθετήθηκε από το youtube με τα shorts, πήγε το θέμα ένα σκαλί παρακάτω: Έβαλε τον περιορισμό του χρόνου και άφησε τον κόσμο να αποφασίσει πώς θα τον χρησιμοποιήσει. Και ο κόσμος αποφάσισε ότι σε αυτό το λίγο χρόνο που του δίνεται, θα προσπαθήσει να χωρέσει όση περισσότερη βλακεία μπορεί. Εφευρέθηκαν νέα επίπεδα βλακείας, αφού τα ήδη υπάρχοντα εξαντλήθηκαν, για να καλυφθεί ο χρόνος του ενός λεπτού. Σαν ιδέα είναι μεγαλοφυής, έπιασε τον παλμό του σύγχρονου κόσμου που αναζητά όλο και μικρότερης διάρκειας αντικείμενο γιατί η προσοχή μας έχει πλέον εκπαιδευτεί να μεταπηδά από το ένα ερέθισμα στο άλλο το συντομότερο δυνατό. Όσον αφορά το αντικείμενό μας, ακολούθησε τον παραπάνω κανόνα: Η ουσία δεν είναι επικερδής. Σχεδόν κανένας δε θέλει να την "αγοράσει". Οπότε δώσε στον κόσμο μικρή διάρκεια, φροντισμένη και συναρπαστική εικόνα, flashy κενότητα, ίσα για να περάσει ο χρόνος του βίντεο χωρίς να το καταλάβει και να φτάσει ως το τέλος. Και κυρίως μην αφήσεις σε καμία περίπτωση να ενεργοποιηθεί η σκέψη και το κριτήριο γιατί έχασες. Προσωπικά βλέπω πολύ youtube. Υπάρχουν πολλά πράγματα που με ενδιαφέρουν αλλά έχω επιλέξει πολύ λίγα κανάλια που ακολουθώ. Όσον αφορά τα καθαρά μουσικά, αυτό που φτάνει να με ενοχλεί, είναι οι άπειροι αυτόκλητοι δάσκαλοι που δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα και απλά μεταδίδουν την (στην καλύτερη) ημιμάθειά τους. Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει κι ο Γιάννης παραπάνω, τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας καθρέφτης. Και αποδεικνύεται ότι όταν δώσεις άπλετο content και απόλυτη ελευθερία επιλογής, η συντριπτική πλειοψηφία θα επιλέξει το εύκολο, το ανέξοδο και το κενό. Και οπωσδήποτε βυζιά.
 2. Μια όχι πολύ γνωστή εκτέλεση του standard του Mingus. Όχι σύντομο γιατί το κομμάτι είναι τζαζ και προφανώς είναι 90% αυτοσχεδιασμός, αλλά οτιδήποτε παίζει μετά το θέμα το σαξόφωνο, είναι ότι πιο παράξενα ωραίο έχω ακούσει ποτέ.
 3. Βγάζεις έξω μερικά από τα ωραιότερα και πιο ανορθόδοξα σόλο όπου χρησιμοποιήθηκαν οι blues scales με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο.
 4. Φυσικά και έχει διαφορά. Ποιοτικά, γιατί ο κάθε ενισχυτής έχει τη δική του χροιά ανάλογα με το κύκλωμά του, την καμπίνα, τα specs κλπ. αλλά και ποσοτικά. Άλλη ένταση είναι το 3 στα 15 watt και άλλη στα 40 watt π.χ.
 5. Εγώ παίδες δεν καταλαβαίνω αυτό με την επιλογή πλευράς. Δε βλέπω στρατόπεδα εδώ. Αυτή τη στιγμή βλέπω έναν εισβολέα που έχει "δικαιολογήσει" την πράξη του με ψέματα και προπαγάνδα κι έναν αμυνόμενο που κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τα εδάφη και τους ανθρώπους του. Η συζήτηση του τι οδήγησε σε όλο αυτό, είναι δουλειά της ιστορίας και θα γίνει εν καιρώ. Αυτή τη στιγμή άνθρωποι όπως εσείς κι εγώ που ζούσαν μια κανονική ζωή, αναγκάστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα να μαζέψουν ό,τι μπορούσαν και να φύγουν για μια ξένη χώρα, χωρίς ημερομηνία γυρισμού. Έχασαν δικούς τους και είδαν φίλους, συγγενείς και γνωστούς να κομματιάζονται μπροστά τους από τα πυρά του εισβολέα. Έχουμε φτάσει να πρέπει να αιτιολογούμε τα αυτονόητα. Κι επειδή έκανα το λάθος να διαβάσω σχόλια στο youtube κάτω από βίντεο γεωπολιτικών αναλύσεων: Δε χωράει στο μυαλό μου το πόσοι γράφουν "ζήτω ο Πούτιν" και "καλά τους έκανε" και τέτοια. Ειλικρινά με τρομάζει απίστευτα η διαστρέβλωση της οπτικής τόσο πολλών ανθρώπων που ζουν δίπλα μας. Όλα ξεκινούν από ένα "ναι αλλά" και μετά δεν έχει πάτο.
 6. Άσχετο με το ερώτημά του Λάκη αλλά το κομμάτι και το παίξιμο σε αυτό που ανέβασε με εντυπωσίασαν παρόλο που σα μουσική το βρίσκω στα όρια του ενοχλητικού. Όσον αφορά την κιθάρα και τον ήχο, μέχρι το 1:08 περίπου που αρχίζει το lead και μπαίνουν όλα τα εφέ, ακούγεται αρκετά ο χαρακτήρας του οργάνου. Μέχρι εκεί δηλαδή, το κομμάτι δε θα μπορούσε να έχει παιχτεί με jem και να ακούγεται έτσι. Παρόλα αυτά, το όλο πράγμα είναι στο ύφος του Vai. Jazz και clean ήχο μπορεί να δοκιμάζει π.χ. όταν τζαμάρει μόνος του αλλά εδώ παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά.
 7. Και επί της ευκαιρίας της κυκλοφορίας της κιθάρας, λίγη μουσική ιστορία από τον ίδιο τον Nile Rodgers:
 8. Τώρα μόλις ξαναείδα το βίντεο με τον ήχο ανοιχτό. Το προτιμώ χωρίς.
 9. Προσωπικά έχω να μπω σε online μουσικομάγαζο, έστω και μόνο για χάζι, πάνω από ένα χρόνο. Αποφεύγω τις περιττές στεναχώριες.
 10. "Μελετάω πολύ γραμματική αλλά αποθαρρύνομαι όταν διαβάζω τους γεροπαράξενους του noiz". Το από πάνω όμως, συντάσσεται και έτσι γιατί το επίρρημα εδώ πάει στο μελετάω.
 11. Κάνω πολλή γυμναστική. Στέκει, παρόλο που δεν μπορείς να πεις κάνω πολλές γυμναστικές. Σε κάθε περίπτωση, το πολύ είτε ως επίρρημα, είτε ως επίθετο είναι λάθος σε αυτό το context.
 12. Βλέπω το βίντεο χωρίς ήχο γιατί είμαι στη δουλειά. Η ποζεριά σπάει όλα τα ρεκόρ.
 13. Έχουμε ξαναεπιχειρήσει να αναλύσουμε τι είναι αυτό που κάνει κάποιον επιτυχημένο στο σταρ σύστεμ, να είναι αυτοκαταστροφικός. Νομίζω η τελευταία φορά που κάναμε την κουβέντα ήταν με αφορμή το θάνατο του Κορνέλ. Εγώ πιστεύω ότι αν παραμένεις καταχρησάκιας από μια ηλικία και μετά, δεν είναι γιατί είσαι πιστός στο drugs and rock 'n' roll. Είναι γιατί απλά έτσι έμαθες από νέος και δεν μπόρεσες ποτέ να απεξαρτηθείς από τον εθισμό. Είσαι βαριά ασθενής με άλλα λόγια. Οι περισσότεροι ροκ/ποπ σταρς ήταν παιδιά από λαϊκές, φτωχές οικογένειες ενώ είναι εξαίρεση αυτοί που μορφώθηκαν σε ανώτερο επίπεδο. Πολλοί δεν τελείωσαν καν το σχολείο. Μπήκαν απότομα στο σταρ σύστεμ από εκεί που λογίζονταν ως trash. Βρέθηκαν δηλαδή σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη, να έχουν τα πάντα στα πόδια τους ενώ δεν είχαν καταλάβει ακόμα πώς λειτουργεί η ζωή. Αυτό, από μόνο του, είναι η συνταγή της καταστροφής. Κάποιοι το παράκαναν και προφανώς ο οργανισμός τους δεν είχε αρκετές αντοχές ή απλά ήταν άτυχοι. Την έκαναν ενώ ήταν ακόμη παιδιά. Κάποιοι κατάφεραν να μεγαλώσουν και να καταλάβουν ότι αυτό το lifestyle φέρνει την ημερομηνία λήξης πολύ πιο κοντά, οπότε "σοβαρεύτηκαν". Με πολλά μπρος-πίσω προφανώς αλλά έφτασαν σε μια σεβαστή ηλικία σχετικά υγιείς και καθαροί. Και κάποιοι άλλοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν ποτέ πραγματικά. Δεν είχαν τα πνευματικά εφόδια; Είχαν σοβαρή κατάθλιψη; Παρέμειναν έφηβοι εσωτερικά; You name it, όλα παίζουν. Το έχουμε δει άπειρες φορές. Λεφτά, δόξα, θαυμασμός, επιτυχία κλπ, δεν είναι το αντίδοτο. Γίνεται να έχεις όλα όσα είχες ποτέ ονειρευτεί and then some και να συνεχίζεις να κάνεις άπειρο κακό στον εαυτό σου συνειδητά ή μη. Υ.Γ. Λεπτομέρεια αλλά αυτού του εμπορικού βεληνεκούς οι μουσικοί δεν αγοράζουν street drugs παίδες. Έχουν δικό τους έμπορο και ντελιβερά και το σταφ είναι το καθαρότερο της αγοράς.
 14. Μια που νεκραναστήθηκε το θρεντ: Τα reviews στο youtube είναι χρήσιμα για ένα και μόνο λόγο: Τα specs του εξοπλισμού που παρουσιάζεται. Τα παιξίματα και ηχητικά samples είναι για διασκέδαση δική μας (αν παίζει καλά και με ωραίο ήχο ο reviewer) και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση σημείο αναφοράς του ήχου του εξοπλισμού που παρουσιάζεται. Εκτός δηλαδή από τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στο review (όπως γράφει κι ο D'Ailleurs από πάνω), υπάρχουν πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε οργάνου/ενισχυτή/πεταλιού/μαγνήτη που δε θα περάσουν ποτέ σε μία ηχογράφηση αλλά διατηρούν τεράστιο ρόλο στο πώς παίζουμε εμείς και τι θέλουμε να ακούμε όταν παίζουμε. Με λίγα λόγια, δεν αγοράζουμε ποτέ πράγματα με γνώμονα τον ήχο που ακούσαμε στο youtube εκτός κι αν έχουμε λεφτά για ξόδεμα.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.