Προς το περιεχόμενο

Jazzjoker

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    5.184
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    29

Jazzjoker ήταν Μέλος της ημέρας 25 Μαρτίου

Jazzjoker είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

4 Followers

Bio

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

8.882 προβολές προφίλ

Συμμετοχή Jazzjoker

Noizholic

Noizholic (4/4)

  • Αξιόλογες συμμετοχές Rare
  • Συζητητής Rare

Badges

1,7k

Φήμη

Ενημέρωση δημοσίευσης

Προβολή όλων των ενημερώσεων από τον Jazzjoker

  1. Υπάρχει προσβλητικό παίξιμο. Είναι εκείνο που, όσο μεγάλος τεχνίτης κι αν είναι ο παίχτης, χρησιμοποιεί το όργανο για να ανέβει στα μάτια των άλλων και για να αποδείξει πράγματα. Και η προσβολή δεν αφορά τον ακροατή αλλά το όργανο το ίδιο που είναι το μέσον.

     

    Δηλαδή άμα το σκεφτείς ο ρόλος του οργάνου είναι απερίγραπτα σημαντικός. Είναι η οδός ή η πόρτα αν θες που επιτρέπει την είσοδο του κόσμου των ιδεών στον υλικό κόσμο. Το 'χουμε συνηθίσει γι' αυτό δεν μας φαίνεται μεγαλειώδες αλλά σκέψου ότι ο ρόλος που επιτελεί το μουσικό όργανο είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στη μαγεία. Μεταφράζει αυτό που δε λέγεται σε γλώσσα που καταλαβαίνουν οι πάντες.

     

    Οπότε ας μην το προσβάλλουμε με φλυαρίες, ανοησίες, κομπλεξισμούς και δηθενιές. Δηλαδή, τα "μπράβο" και τα χειροκροτήματα θα ξεχαστούν σε μερικές ώρες. Η μουσική που αφήνεις πίσω σου θα μείνει για πάντα.

    1. vagelism

      vagelism

       Η προσβολή αφορά κατ εμέ πάντα κ μόνο τον παίκτη. Το όργανο ήταν κ θα είναι πάντα το μέσο. Είτε μιλάμε για μια πανάκριβη φεντερ είτε για μια κιθαρα από τα λιντλ.

      Δεν υπάρχει καμία μαγεία σε ένα μουσικό όργανο επίσης. Κολλημένα ξύλα είναι αν το καλοσκεφτεις. Όλα είναι στην τεχνική κ την ψυχούλα που βάζει ο παίκτης.

       Ο Χατζιδάκις άλλωστε έλεγε ότι ένα πιάνο αν δεν του δώσεις ψυχή είναι σαν ένα μεγάλο φέρετρο στην άκρη του δωματίου.

    2. Πνοή και Νύξη

      Πνοή και Νύξη

      Δεν υπάρχει όμως και μια λεπτή διαχωριστική γραμμή που ο καθένας την τοποθετεί εκεί που θέλει αυτός, ανάλογα με την αγνότητα, την εμπειρία ή τη θεώρησή του; Είτε ακροατής είτε μουσικός.

      Για μένα δεν τίθεται θέμα προσβολής του οργάνου αλλά ύβρεως. (θα μου πεις ύβρις πάνω κάτω είναι προσβολή).

      Ενδιαφέρον πάντως. Θα μπορούσες να δώσεις ένα παράδειγμα;

      Εμένα πχ, με ενοχλεί αυτός ο διαγωνισμός "αποσπασμάτων" τεχνικής ως προβολή στιγμιαίων επιτευγμάτων περισσότερο και όχι ως αγνή έκφραση μέσω της μουσικής. Ναι, για τα μονόλεπτα youtube μιλάω κυρίως.

    3. vagelism

      vagelism

      Προσωπικά όταν βλέπω τέτοιους παίκτες ,το φταίξιμο το ρίχνω στον παίκτη όχι στην Tama του η την fender του . Οπότε για μένα ούτε σε αυτές τις περιπτώσεις τίθεται θέμα ύβρεως. 

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου