Προς το περιεχόμενο

Jazzjoker

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  3.966
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  5

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Jazzjoker

 1. Jazzjoker

  Brain fart moments

  Για τα καποτάστα που λένε οι συνάδελφοι από πάνω, είχα το ίδιο ακριβώς θέμα με το κούρδισμα μέχρι που πήρα κάπο ρυθμιζόμενης πίεσης και ξεμπέρδεψα. Ιδού το θαύμα:
 2. Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο ή τον σπουδαίο, θα τολμήσω να πω ότι το παραπάνω εγχείρημα μπορεί να μοιάζει εντυπωσιακό αλλά στην ουσία δεν είναι και τόσο τρομερό. Δηλαδή είναι μια σχετικά κοινή άσκηση ή εργασία σε τάξεις προχωρημένης αρμονίας σε μοντέρνα ωδεία προκειμένου να μάθει κανείς να αποδεσμεύεται από τις "ετοιματζίδικες" κλίμακες και να μάθει να σκέφτεται out of the box. Βέβαια ο τρόπος που αποφασίζουν τις νότες τις κλίμακας, έχει την πλάκα του.
 3. Εννοείς όταν συνδέεις την συγκεκριμένη κιθάρα πάνω στην κάρτα; Αν ναι είναι προφανές ότι είναι θέμα γείωσης της κιθάρας και το πρόβλημα είναι μάλλον αυτό που σου γράφει ο gkourmou. Το ότι προέκυψε μετά από αλλαγή χορδών πρέπει να είναι απλά σύμπτωση ή αυτό που λέει ο dimsonic από πάνω. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να πάει το όργανο για τσεκάπ των ηλεκτρικών. Τα παραπάνω βέβαια με δεδομένο ότι ο θόρυβος υπάρχει μόνο στις συνδέσεις με τη συγκεκριμένη κιθάρα. Πρόβλημα γείωσης του σπιτιού θα ήταν αν σου έβγαζαν θόρυβο όλες οι κιθάρες.
 4. Θα έλεγα μια "amplified" εκδοχή του εαυτού σου. Όλα τα χαρακτηριστικά της ιδιοσυγκρασίας σου είναι ενισχυμένα.
 5. Η ερώτηση αφορά όλους τους μουσικούς. Φυσικά οι ντράμερ που κρατούν το τέμπο ίσως πρέπει να προσέχουν περισσότερο. Προσωπικά θεωρώ ότι για κάθε μουσικό και αναλόγως με την αντοχή του στο αλκοόλ, υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο πέραν του οποίου νομίζει ότι παίζει καλύτερα αλλά στην πραγματικότητα παίζει (πολύ) χειρότερα. Ευθύνη του καθενός που γουστάρει τα ποτάκια του πριν το λάιβ να βρει πού είναι αυτό το όριο. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που λειτουργεί και σε άλλες δραστηριότητες υπό την επήρεια αλκοόλ. Η πιο κλασσική περίπτωση είναι ο οδηγός που έχει πιει και νομίζει ότι οδηγεί καλύτερα αλλά στην ουσία ο χρόνος απόκρησης στα ερεθίσματα έχει αυξηθεί δραματικά. Φυσικά στην περίπτωση του λάιβ, το πολύ πολύ να χαλάσεις το περφόρμανς για την μπάντα και να φας κανά βρισίδι από τους άλλους. Στην οδήγηση βέβαια δεν παίζουμε με αυτά τα όρια γιατί οι επιπτώσεις είναι γνωστές.
 6. Jazzjoker

  Μαμά

  Μου το μαμαήσατε το θέμα. - JJ (Λευκός wannabe μπλουζρόκμαν από Νέο Κόσμο)
 7. Jazzjoker

  Μαμά

  Μεγάλη απογοήτευση Στράτο. Το κομμάτι είναι εμφανώς αρπαχτή και στιχουργικά. Δηλαδή αν το μαμά είναι το "άξιον εστί" αυτό εδώ είναι το μαμά.
 8. Jazzjoker

  Μαμά

  Όταν βάλουν τους στίχους στους υποτίτλους θα επιχειρήσω κι εδώ μια ανάλυση και ενδεχομένως σύγκριση. Αλλά καθαρά μουσικά πρέπει να πω ότι τρώει τη σκόνη του μαμά.
 9. Αυτό να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι να το έχω δει ποτέ. Τα τελευταία 7 χρόνια που έχω fb, πάντα τη φωτογραφία που έχεις βάλει στο soundcloud βγάζει και τον τίτλο του κομματιού. Μήπως το μπερδεύεις με το embed σε άλλες σελίδες όπως εδώ που ο player παίζει κατευθείαν;
 10. Δε θυμάμαι να υπήρχε ποτέ τέτοιου τύπου embed που περιγράφεις Δημήτρη. Δηλαδή πάντοτε και youtube και soundcloud σε πήγαιναν στην αντίστοιχη σελίδα και δεν έπαιζαν κατευθείαν από το fb. Τα μόνα βίντεο που έχω δει να παίζονται εντός είναι τα Live broadcast και τα ανεβασμένα ως βίντεο σε wall και όχι μέσω link άλλου site.
 11. Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι πριν την ψηφιακή εποχή, το internet, το mp3 κλπ. η πλειοψηφία του κόσμου άκουγε μουσική από ένα τέτοιο οπότε τελικά για τη μάζα, τα ακουστικά και το κινητό είναι σούπερ αναβάθμιση:
 12. Όταν, πριν πολλά χρόνια, αγόραζα κιθάρες έτσι, πήγαινα σε μαγαζί (χωρίς λεφτά στην τσέπη) και έπαιζα με διάφορες. Έβαζα κάποια στο μάτι και συνήθως επέστρεφα με τα λεφτά, μετά από μερικές μέρες. Αλλά έχεις δίκιο ότι η αρχική επιλογή των "διαγωνιζόμενων" οργάνων ήταν τουλάχιστον βάση του μοντέλου. Δηλαδή ξεκινούσα αποφασισμένος να ακούσω στρατ π.χ.
 13. Εγώ unplugged με ηλεκτρική δεν παίζω για να δοκιμάσω χωρίς να θεωρώ ότι είναι απαραιτήτως άσχετος ο ένας ήχος με τον άλλο (plugged-unplugged). Απλά αν υπάρχει κάποιο ποιοτικό χαρακτηριστικό στον unplugged ήχο, δεν ξέρω να το μεταφράσω σε plugged. Με άλλα λόγια ό,τι κι αν ακούσω το ίδιο μου κάνει. Όμως πριν από οτιδήποτε άλλο θα κουμπώσω την κιθάρα σε ενισχυτή και θα την ακούσω. Πριν από αυτό το βήμα δε με ενδιαφέρει ούτε σετάπ, ούτε μπράτσο, ούτε χρώμα, ούτε τίποτα (δεδομένου βέβαια ότι η κιθάρα δεν είναι εμφανισιακά για άγρια πανηγύρια). Σε περίπτωση που αυτό που θα ακούσω μου κάνει, τότε προχωράω στα επόμενα βήματα και εξετάζω λοιπές παραμέτρους αν και σχεδόν πάντα προσαρμόζομαι αν ο ήχος είναι εκεί. Κι επειδή γίνεται και κουβέντα για fret buzz, δεν ξέρω για άλλες μάρκες/ μοντέλα, αλλά προσωπικά στις στρατ, θέλω να υπάρχει λίγο buzz (και στο ηλεκτρικό σήμα) γιατί το θεωρώ μέρος του χαρακτήρα του οργάνου.
 14. Του βίντεο προφανώς. Εσύ καλά τα λες.
 15. Όλες καλά θα παίζανε αν τις δοκίμαζε. Εδώ βασικά έχουμε ένα βίντεο που μας λέει ότι ένας master builder της fender διαλέγει κιθάρα με βάση το playability και το εργοστασιακό setup και προφανώς ο ήχος τον ενδιαφέρει στο τέλος (;) ή ότι βάση των προηγούμενων προϋποθέσεων η κιθάρα θα έχει και καλό ήχο (;). Σε κάθε περίπτωση δεν κάνει καμία ηχητική σύγκριση ενώ αποφαίνεται ότι η τελική του επιλογή έχει πολύ καλό ήχο. Αλλά σε σχέση με τι; Γενικώς δεν πολυκατάλαβα τον στόχο του όλου πράγματος.
 16. Το ξέρω αλλά δεν έχει σημασία αυτό.
 17. Περί cult ορισμού που γίνεται η κουβέντα: Προσωπικά, αν το αντικείμενο δεν εμπεριέχει και το στοιχείο του κιτς, κακόγουστου, πρόχειρου (γενικά ολίγον υποκουλτούρα) δεν θεωρώ ότι συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για cult. Επίσης κάποια έργα/καλλιτέχνες/ηθοποιοί κλπ. σε κάποιο σημείο, υπερβαίνουν το cult status τους και μπαίνουν στην κατηγορία του mainstream. Νομίζω π.χ. ότι ο Τσάκωνας είναι μια τέτοια περίπτωση. Κάποτε ήταν cult, τώρα πια όχι.
 18. Jazzjoker

  Little Johnny

  Πρέπει να ξεκινήσουμε ένα κλαμπ, μια λέσχη, κάτι τέτοιο τέλος πάντων εμείς που έχουμε αυτό το θέμα. Προτείνω να ασχολείται κυρίως με χαρτοπαιξία και κατανάλωση αλκοόλ.
 19. Γιατί δε μου αρέσουν (και σπανίως πατάω) τα likes και τα λοιπά emotes εδώ αλλά και στο fb:

   

  Δε θυμάμαι αν το έχω ξανα-αναφέρει αλλά αντιπαθώ όλο αυτό το σύστημα με τα likes κλπ. για έναν βασικό λόγο:

  Δημιουργεί εξαρτήσεις και υποχρεώσεις οπότε χάνεται το νόημα πίσω από το κλικ. Δηλαδή αυτό που τελικά συμβαίνει είναι ότι μπαίνουμε σε μια διαδικασία ανταλλαγής likes με φίλους και γνωστούς και η ουσία του πράγματος (μου αρέσει) πάει περίπατο. Φτάνουμε συχνά σε σημείο δε (ειδικά στο fb αυτό γίνεται κατά συρροή) να μην διαβάζουμε/ακούμε/βλέπουμε καν αυτό στο οποίο πατάμε like απλά δίνουμε εκεί που χρωστάμε.

   

  Προσωπικά, πολύ πριν μπουν και στο νόιζ τα διάφορα emotes και από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας προφίλ στο fb, αποφάσισα ότι θα πατάω όσο γίνεται λιγότερο προκειμένου να μην μπω σε αυτό τον φαύλο κύκλο γιατί είναι κάτι που με ενοχλεί. Για κάποιους μπορεί να είμαι υπερβολικός όταν μιλάμε για μερικά κλικ αλλά έχω εμμονή με το θέμα της ειλικρίνειας και της απόλυτης ισότητας σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, είτε πρόκειται για φωτογραφία, είτε για μουσική, είτε για βίντεο κλπ.

   

  1. yameth

   yameth

   Κάπως έτσι νοιώθω κι εγώ με την συλλογή likes. 

   Όμως είναι πολλές φορές που δεν χρειάζεται να πεις - προσθέσεις - διευκρινήσεις κάτι και εκεί, αν θέλεις να πεις απλά "συμφωνώ" ή "ξεράθηκα στο γέλιο" ή στην θέση ενός νεύματος που θα έκανες αν συζητούσες μόνο και μόνο σαν επιβράβευση για κάτι που έγραψε κάποιος αντί για σένα, σε αντικατάσταση του παλιού καλού +1000, ένα like κάνει τη δουλειά.

   Βέβαια όπως συμβαίνει στην καθημερινότητα ο άνθρωπος αρέσκεται να υπερβάλλει και το σκίζει.

  2. Jazzjoker

   Jazzjoker

   Όντως μερικές φορές είναι πρακτική λύση. 

  3. Nikos Aravanis

   Nikos Aravanis

   Συμφωνώ με τον Γιάννη για την χρησιμότητα των likes,τα χρησιμοποιώ αρκετά μιας και δεν θέλω να γράψω κάτι για να γράψω και αρέσκομαι σε ένα χαμόγελο κλπκλπ

    

   Κοίτα να δείς που τσίμπησε και το Like του 😛

    

 20. Jazzjoker

  Little Johnny

  Γιώργη το κομμάτι είναι σούπερ. Φοβερό το ριφ της εισαγωγής και όλες οι κιθάρες γενικά. Μεγάλη αλητεία το ending επίσης. Από ηχοληπτικής απόψεως kateme έχεις τα lead και τη φωνή χαμηλά σε σχέση με τη ρυθμική κιθάρα. Αλλά κι έτσι μια χαρά λειτουργεί γιατί είναι λίγο σα live ηχογράφηση.
 21. Jazzjoker

  Big Billy

  Όχι βρε συ προς θεού. Κουβέντα γίνεται. Και μάλιστα ενδιαφέρουσα. Αλλά επειδή κι εγώ έχω δουλειά το πρωί, θα επανέλθω αύριο. Κι ευχαριστώ εννοείται όλους για τα καλά τους λόγια.
 22. Jazzjoker

  Big Billy

  Το dead or alive προφανώς και το έχω ξανακούσει αλλά δε θα έλεγα ότι θυμίζει και πολύ. Δηλαδή ναι στα πλαίσια ενός southern rock κουπλέ αλλά μέχρι εκεί. Εγώ περίμενα ότι θα μου πείτε για το ρεφρέν.
 23. Jazzjoker

  Big Billy

  Στράτο, Δημήτρη πείτε να τελειώνουμε γιατί περιμένει ο Χάρης να πληρώσει τις μηνύσεις και θέλει να δει αν βγάζει το μήνα. Έχω την εντύπωση πάντως ότι θα είναι κάτι που δεν έχω ξανακούσει. (συνειδητά)
 24. Jazzjoker

  Big Billy

  Να σε βοηθήσω γιατί κι εμένα μου θύμιζε αλλά το βρήκα: Το ρεφρέν είναι λίγο Aerosmith Dream On. Το συζητήσαμε και με την μπάντα και όλοι συμφώνησαν ότι αλλάζει πριν γίνει υπερβολικά παρόμοιο. Παρόλα αυτά προσφέρθηκε ο ντράμερ να καλύψει το ποσό αν υπάρξει μήνυση. Κανένα οφένς Δημήτρη. ούτως ή άλλως το βάρος στη σύνθεση είναι. Το υπόλοιπο κομμάτι το κάνω με το ζόρι.
 25. Jazzjoker

  Big Billy

  Όσο μεγαλώνω Φώτη, τόσο γίνομαι περισσότερο εναντίον των σόλο στα κομμάτια μου. Γενικά έχω υπολογίσει ότι η μουσική ουσία ενός σόλο μου δεν ξεπερνάει τα 15 άντε 20 δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό συνήθως είναι πολυλογίες που δεν εξυπηρετούν σε κάτι το κομμάτι. Οπότε "κόβω". Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να μου τη δώσει σε κανά δυο χρόνια και να βάζω 5λεπτα σόλα μέσα. Περί σωβράκων δε γίνεται δεκτό το σχόλιο.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.