Προς το περιεχόμενο

Jazzjoker

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    5.185
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    29

Video Comments από Jazzjoker

  1. 40 λεπτά πριν, fatalv είπε

    θα με ενδιέφερε πολύ.

    Επειδή και μένα με ενδιαφέρει πολύ μια τέτοια λύση μια και έχω ταλαιπωρηθεί πολύ για να γράψω ακουστική κιθάρα σε ένα δωμάτιο που έχει μόνιμα βουή δρόμων ακόμα και με κλειστά παράθυρα, έκανα μια σύντομη έρευνα και σε προσιτή τιμή, βρήκα αυτό στον thomann (στο site του Νάκα που κοίταξα δεν μπόρεσα να βρω κάποια αντίστοιχη λύση):

     

    https://www.thomann.de/gr/the_tbone_ovid_system_cc_100.htm

     

    το οποίο όμως δεν περιλαμβάνει κλιπ για την κιθάρα οπότε χρειάζεσαι κι αυτό:

     

    https://www.thomann.de/gr/the_tbone_ovid_system_guitar_clip.htm

     

    Από τις κριτικές των χρηστών, το μικρόφωνο φαίνεται πολύ τίμιο.

    • Ευχαριστώ 1
  2. Ανοίγω noiz, βλέπω φάτσα κάρτα τον τίτλο. Βλέπω λίγο το βίντεο με κομμένη την ανάσα, επιβεβαιώνω είδηση. Αυτό ήταν, ένιωσα σα να έφυγε δικός μου άνθρωπος. Πήρα τηλέφωνο τη θεία να ετοιμάσει τα κόλλυβα, άνοιξα κονιάκ διάστερο κλπ. 

     

    Από μάρσαλ μόνο το γκάβνορ έχω αλλά πόνεσα.

    • Λυπάμαι 1
    • Χαχα 2
  3. 8 λεπτά πριν, vrasidas27 είπε

    κ παίζουν.... μόνες τους

    Κάτι τέτοια είναι που απεχθάνομαι σε κιθάρες. Εμένα μου αρέσει όχι απλά να μην παίζουν μόνες τους αλλά να μην παίζουν ούτε με προσπάθεια. Να πρέπει να έχεις τσακωθεί και να της έχεις βάλει τις φωνές για να παίξει.

     

    Ηχητικά συμφωνώ με το Στράτο, τίποτα ιδιαίτερο.

    • Like 1
  4. Ο sir Eric είναι 78 και ο Carlos 76. Προσωπικά, αν φτάσω σε αυτή την ηλικία, ελπίζω πραγματικά 1. Να φαίνομαι όπως εκείνοι και 2. Να μπορώ ακόμα να ανεβαίνω σε μια σκηνή και να παίζω τουλάχιστον αξιοπρεπώς.

     

    Πέραν αυτών και όσον αφορά το συγκεκριμένο περφόρμανς, είναι προφανές ότι είπαν στον Έρικ "έλα πάνω να τζαμάρουμε" και εκεί έφαγε λίγο ήττα γιατί είναι η μπάντα του Σαντάνα με percussion heavy ενορχηστρώσεις, με breaks, παύσεις κλπ. (προβαρισμένα), παίζουν ποτ πουρί πρόγραμμα και φαίνεται να μην ξέρει τι να παίξει σε διάφορες φάσεις. Επίσης ο Κάρλος τον έχει ψιλοκλασμένο και ασχολείται με την μπάντα του κυρίως. Παρόλα αυτά, όσο έπαιξε, μια χαρά.

    • Like 1
  5. Για μένα, ο McLaughlin έχει ξεπεράσει το ανθρώπινο στάδιο και ανήκει πλέον σε ανώτερα επίπεδα ύπαρξης. Αν κάτι δεν ακούγεται καλά, δε φταίει ποτέ εκείνος, φταίει η μπάντα.

     

    Π.χ. εκείνη την "πρασινίλα" στο 5:26 που διόρθωσε μόνος του. Είναι απαράδεκτο που τον άφησαν έτσι και δεν έσπευσε τουλάχιστον ο πληκτράς να τον συμπεριλάβει στην αρμονία.

    • Like 1
    • Συμφωνώ 1
  6. Εμείς ψάχνουμε έναν νέο Henderson, MacLaughlin κλπ. Και περιμένουμε να τον βρούμε με τους παλαιούς όρους. Συνθέσεις "καμπάνα", αδιαμφισβήτητη ταυτότητα παικτικά και συνθετικά, άλμπουμς, μπάντες/projects, συνεργασίες και τα τοιαύτα.

     

    Αν όμως έκανε ο Mancuso τα παραπάνω σήμερα, πρώτον δε θα τον ήξερε κανένας και δεύτερον θα χρειαζόταν και day job για να ζήσει. Και για να το θέσω λίγο ανάποδα: Υπάρχουν ήδη πολλοί σπουδαίοι, νέοι μουσικοί που έχουν κάνει τα παραπάνω και δεν τους ξέρει κανένας, συμπεριλαμβανομένων ημών. Άντε να τους έχουμε πετύχει σε κανά τυχαίο βίντεο στο youtube από κινητό και μετά δεν τους ξαναείδαμε πουθενά. Αν απουσιάζεις από youtube, spotify κλπ., ειδικά ως νεοανερχόμενος, απλά δεν υπάρχεις.

     

    Για να είσαι όμως παρών στο youtube, δεν αρκεί να φτιάχνεις βίντεο και να τα ανεβάζεις, πρέπει να συγκεντρώσεις και κοινό να σε παρακολουθεί και να σε διαδίδει. Ε, εκεί είναι μάλλον που μας χαλάει τη σαλάτα ο Μανκούζο. Κάνει social networking μαζί με τη μουσική. Αυτό συμπεριλαμβάνει και λίγο απ' όλα για να πιάσουμε όσο περισσότερους μπορούμε και εντυπωσιασμό με ταχύτητες και shredding κλπ.

     

    Θέλω να πω: Μάλλον εμείς έχουμε μείνει πίσω με τις προσδοκίες μας.

    • Like 3
  7. Και στο συγκεκριμένο κομμάτι αλλά και σε όλη την απόδοση, μετά την επανένωση, θεωρώ ότι είναι σκιές του παλιού τους εαυτού. Και οκ, άσε το συνθετικό απ' έξω. Αλλά καθαρά από άποψη περφόρμανς είναι σα να βαριούνται. Δηλαδή τι να πούμε για άλλους "πουρόκερς" (Iron Maiden, Metallica, Stones, AC/DC κλπ.) που βαράνε ανελέητα.

     

    29 λεπτά πριν, Nestoras είπε

    Αν είχε και μεγάλη κιθάρα

     

    Δεν ξέρω ποιος από εδώ τους είδε όταν ήρθαν αλλά κάτι βίντεο που είδα από το live, προς μεγάλη μου απογοήτευση, ο Slash δεν.... Και πολλή πρασινίλα σε πασίγνωστα σόλο που προφανώς έχει βαρεθεί η ψυχή του να τα παίζει αλλά τότε τι την έκαναν την επανένωση;

    • Like 1
  8. 12 λεπτά πριν, Nekkon είπε

    υπάρχουν εκατομμύρια καλύτεροι παίκτες από τον Hammett που δε θα καταφέρουν ποτέ το 1% της καριέρας ή της φήμης του. 

    Ακριβώς όπως το λες. Όπως υπάρχουν και εκατομμύρια παίκτες (τεχνικά) καλύτεροι από τους Clapton, Page, Richards, Blackmore κ.ο.κ. και δεν τους ξέρει, ούτε και θα τους μάθε ποτέ κανείς. Και αυτό είναι η απόδειξη ότι η τεχνική αρτιότητα στη μουσική είναι ένα εργαλείο που οπωσδήποτε βοηθά πολύ τη διεργασία αλλά από μόνο του δεν αρκεί.

     

    Το σχόλιό μου btw δεν ήταν κάποια απάντηση σε αυτά που έγραψες αρχικά. Απλά είναι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας κομμάτια της συνέντευξης.

    • Like 1
  9. Το θέμα είναι ότι σχεδόν κανείς δεν ασχολείτο με την "αμπαλοσύνη" του Hammett πριν το youtube. Μάλλον το αντίθετο δηλαδή. Όταν ήρθε το youtube, όλα μπήκαν στο μικροσκόπιο και σε όλους μας δόθηκε βήμα για να κρίνουμε δημοσίως. 

     

    Η ιστορία μου θυμίζει λιγάκι τον Hendrix από την εξής άποψη: μετά το θάνατό του, εκδόθηκαν ένα σωρό albums από ηχογραφήσεις που είχαν "ξεμείνει". Άλλες ημιτελείς, άλλες σχεδόν έτοιμες για επόμενη κυκλοφορία και άλλες καθαρά θέμα προσωπικού αρχείου που δεν ήταν ποτέ προορισμένες να δουν το φως της δημοσιότητας. Το αποτέλεσμα ήταν να κυκλοφορήσουν πράγματα με ιστορική αξία μεν, με πολύ μικρή μουσική αξία δε μια και το παίξιμο ήταν χύμα, υπό την επήρεια, με κακό ήχο κλπ. O Hendrix λοιπόν κρίθηκε για όλα αυτά, ανεξάρτητα από το ότι, αν ήταν στον έλεγχό του, τα περισσότερα δε θα είχαν ακουστεί δημοσίως ποτέ.

     

    Κάτι ανάλογο κάνει και το youtube σε σύγχρονο επίπεδο, πολύ περισσότερο δε αφού πια όλοι μας έχουμε μια κάμερα μόνιμα στο χέρι μας. Αποτυπώνει και δημοσιοποιεί ένα σωρό δοκιμαστικά, πρόβες, backstage, jams κλπ. και μάλιστα αφήνει απ' έξω υλικό κατά βούληση μια και ο στόχος είναι τα views. Και κάπως έτσι είδαμε το μύθο του Hammet (και όχι μόνο φυσικά) να γκρεμίζεται. 

     

    Κάποιοι μουσικοί/καλλιτέχνες, το 'χουν πιάσει το νόημα και είναι πάρα πολύ προσεκτικοί ως προς το τι και πότε καταγράφεται, τουλάχιστον μέχρι εκεί που μπορούν να έχουν άμεσο έλεγχο. Άλλοι δεν ασχολούνται. Ο Hammett προφανώς ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

     

    Το θέμα κατ' εμέ είναι ότι ο τύπος είναι μέλος, τα τελευταία 40 χρόνια, μιας από τις μεγαλύτερες ροκ μπάντες όλων των εποχών και (συν)υπεύθυνος για τη σύνθεση κομματιών που είναι πλέον ορόσημα ενός ολόκληρου μουσικού είδους και μιας ολόκληρης εποχής. Το γεγονός αυτό από μόνο του θα έπρεπε να αρκεί.

    • Like 3
  10. Στα τραπ και λοιπά σύγχρονα πολύ εμπορικά είδη, είναι δεδομένο ότι η ΑΙ θα πάρει πάνω χέρι πολύ γρήγορα. Να μη σου πω ότι πολλοί από αυτούς τη χρησιμοποιούν ήδη κρυφά.

     

    Στα υπόλοιπα έχουμε λίγο καιρό ακόμα αλλά όχι και τίποτα αιώνες. 

     

    Το θέμα με την τεχνητή νοημοσύνη γενικότερα είναι ότι θα φέρει νέα περιθώρια και επίπεδα οικονομικού κέρδους με σαρωτικές μειώσεις εξόδων, ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και πολλά άλλα που ούτε μπορούμε να τα φανταστούμε τώρα. Και δε μιλάω μόνο για τη μουσική βιομηχανία προφανώς. Αναφέρομαι στο κέρδος δε γιατί εκεί έγκειται ο κίνδυνος της μη θέσπισης ορίων.

     

    Αν δεν μπει ένας πολύ άγριος και εκ των πραγμάτων αυταρχικός έλεγχος στη χρήση της, ο κόσμος που μάθαμε και ξέραμε ως τώρα, συμπεριλαμβανομένων των τεράστιων αλλαγών και την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες, τελειώνει κάπου εδώ κοντά.

     

    Με λίγα λόγια είμαστε στην αρχή μιας αλλαγής τόσο μεγάλης που μπροστά της, το ίντερνετ και το πώς αυτό επηρέασε και άλλαξε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, θα είναι αστείο. 

     

    Και σιγά μη δε σχολίαζε την ΑΙ ο Μπγιάτο.

  11. Αυτό για το οποίο μιλάει το έχουμε κατά κόρον σχολιάσει, γενικότερα για τη σύγχρονη μουσική και όχι μόνο για την τζαζ. Θεωρώ ότι δε χρειάζεται να μιλάει κανείς για τζαζ ή για ροκ ή για μέταλ συγκεκριμένα. Σε όλα τα είδη, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο (με εξαιρέσεις φυσικά): χλιαρή ή ανύπαρκτη ταυτότητα αλλά και δημοφιλία της στείρας βιρτουοζιτέ λόγω του ότι ακούμε πλέον (και) με τα μάτια όπως λέει. Βιρτουοζιτέ υπήρχε πάντα αλλά παλιότερα αποτελούσε εργαλείο στην υπηρεσία του κομματιού ενώ τώρα είναι αυτόνομο ζητούμενο. Ειδικά αυτό πρέπει να το έχουμε συζητήσει εδώ, σε δεκάδες θέματα.

     

    Ε, άλλαξε το ζητούμενο και οι νοσταλγοί, νοσταλγούμε. Επίσης, όπως επιμένω να σχολιάζω σε αντίστοιχες συζητήσεις, είναι πολύ δυσκολότερο να ξεχωρίσεις πια γιατί σχεδόν όλα έχουν παιχτεί και ξαναπαιχτεί. 12 νότες είναι αυτές, πλησιάζουμε σιγά σιγά στην ολοκλήρωση όλων των δυνατών συνδυασμών. Οπότε το πάμε λίγο προς το ζογκλερικό/πρωταθλητικό όπου υπάρχει ακόμα ζουμί.

    • Like 1
    • Συμφωνώ 2
  12. Το ύφος του μου θυμίζει πολύ Tim Miller αλλά αυτό μόνο καλό είναι προφανώς. Κατά τ' άλλα είναι πραγματικά πολύ ωραίος ενώ τα voicings που χρησιμοποιεί είναι αριστούργημα αλλά έχει εμφανώς και κάποια μετάλλαξη στα δάχτυλα και μπορεί να φτάνει όλη την ταστιέρα χωρίς να κουνάει το χέρι του. 😆

    • Like 1
  13. Και φαντάσου ας πούμε να είσαι στη μπάντα του Miles εκείνη την περίοδο και να κάνεις κανά χοντρό λάθος. Να γυρίσει να σε κοιτάξει σε αυτή την κατάσταση με την καραφλοχαίτη περμανάντ, το υπερμέγεθες μονόγυαλο ηλίου και αυτό το παντελόνι. Δε χρειάζεται να μιλήσει καν, έχεις τραυματιστεί δια βίου. Καλύτερα να στην έλεγε ο Τζέιμς Μπράουν δηλαδή.

    • Χαχα 2
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου