Προς το περιεχόμενο

panagpanag

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    13
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Αθήνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή panagpanag

0

Φήμη

  1. Κορυφαίο post φιλαράκι!!! Έλιωσα στα γέλια όταν το διάβαζα!!!!! ;D ;D ;D
  2. Η καλύτερη αίσθηση είναι να παίζεις με το όργανο το οποίο έχει "γεννηθεί" από τα χεράκια σου.... ;) http://www.noiz.gr/index.php?topic=175965.0
  3. http://www.warmoth.com/ Εδώ πιστεύω θα βρεις πολύ πράγμα! :)
  4. Πολύ σωστός ο φίλος Marathon! Έτσι είναι,αν έχεις 4 οθόνες μπροστά σου στην δουλειά,όσο να ΄ναι κάποια πράγματα σου διαφεύγουν! ;D
  5. Εγώ θα καταθέσω την προσωπική μου άποψη για το θέμα του λούστρου. Βασική προυπόθεση για να ισχύσουν όσα θα πω είναι να έχεις kostie πιστόλι χρώματος για να ρίψεις το λούστρο σου.Και ακόμα και να μην έχεις,πουλάνε σε πολυμάρκετ εργαλείων σε πολύ λογικές τιμές. Κανονικά για να πέσει λούστρο,πρέπει να πάει σε λουστραδόρο ο οποίος το ρίχνει σε απομονωμένο χώρο με απορροφητήρες σκόνης ώστε να μην πάνε κόκοι πάνω στην επιφάνεια και εμφανιστούν τα γνωστά "γρομπαλάκια" (πολύ επιστημονικόε όρος ;D ). Αλλά το θεωρώ και λίγο too much να πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου για να γίνει αυτό,από την στιγμή που κάνεις ένα όργανο για την πάρτυ σου.Χίλιες φορές να αγοράσεις το πιστολάκι σου που δεν θα πάει και χαμένο και ένα μίγμα,να πάρεις και το γυαλόχαρτό σου και να το προσπαθήσεις μόνο σου! Ξαναλέω ότι το λέω από θέμα χρημάτων και προσωπικής προσπάθειας,όχι από τελικό αποτέλεσμα!
  6. Φίλε kostie,o marathon τα εξήγησε πολύ ωραία(well done φιλαράκι ;) ) Λούστρο λέγεται και έχει μια ειδική διεργασία ριξίματος.Δεν είναι σαν τα υπόλοιπα βερνίκια.Μπορείς πάντως να ψάξεις να βρεις κανά μάστορα και see what happens.... Ampelofilosofos,έτσι είναι αυτά τα πράγματα,πάντα σκέφτεσε ένα καινούργιο σχέδιο και μια καινούργια πατέντα! ;D Μόνο μια παρατήρηση στον psycho969,δεν είναι σωστό να "ρίχνεις" έτσι τον άλλον όταν πάει να κάνει μια τόσο δύσκολη και τεχνική προσπάθεια να φτιάξει κάτι που γουστάρει πολύ.Ότι και να είναι το αποτέλεσμα στο τέλος.Φιλικά πάντα.
  7. Από βάρος δεν θυμάμαι ακριβώς τιμή αλλά είναι αρκετά βαριά.... Όρθιος δλδ μετά απο λίγο σε έχει λιώσει... Βλέπεις είναι μασίφ ξύλο και σε μέγεθος μεγαλύτερη απο Les Paul standar οπότε καταλαβαίνεις.... Το μπροστινό μέρος είναι flat για τον φίλο που ρώτησε. Τα pu-rings είναι τελείως custom ;D Μαύρα πλαστικά τα οποία τα "έντυσα" με πολύ λεπτή φλύδα τριανταφυλλιάς σαν της ταστιέρας!
  8. Μου πήγε περίπου 600 ευρώ.Με Gibson μαγνήτες,gottho hardware,ποτενσιόμετρα,διακόπτες,knobs...... Φίλε mkm,συγχαρητήρια για το δικό σου project,πραγματικά φένεται πολύ ποιοτική και προσεγμένη δουλειά!!!
  9. Και επειδή το ξέχασα,τα ξύλα είναι νιαγκόν(είδος μαονιού)στο σώμα και η ταστιέρα τριανταφυλλιά!
  10. Από την πρώτη στιγμή ήθελα να είναι στο φυσικό της χρώμα,για αυτό δεν την χρωμάτισα. Το βερνίκι που έχει περαστεί λέγετε δύο συστατικών.Η απόχρωσή του είναι σατινέ.Η διαδικασία είναι η εξής. Πρώτα περάστηκε ένα χέρι ώστε να γεμίσουν οι πόροι.Με το που τράβηξε τρίφτηκε και περάστηκε ξανά τρεις φορές με ίδιο βερνίκι αλλά πιο "λεπτής" (καλύτερο φινίρισμα δλδ,πιο προσεχτικό) μορφής και "σταυρωτά",δλδ περάσματα κάθετα το ένα στο άλλο.Ενδιάμεσα εννοήτε ότι τριβόταν σε κάθε χέρι. Φίλε μου Johnny,δεν είμαι κατασκευαστής,το κάνω καθαρά από hobby και αγάπη. :)
  11. Ήτανε η πρώτη κιθάρα και ήθελα να πάω σε ένα απλό σχήμα για να δω τις δυσκολίες και τα θέματα που θα παρουσιαστούν.Τώρα που έχω την γνώση,η επόμενη θα είναι σε πιο πρωτότυπο και πειραματικό βαθμό.
  12. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!! Αρχίζουμε.... Ατελείωτες ώρες στο κέντρο ψάχνωντας πληροφορίες και συμβουλές.Επειδή βέβαια ο πατέρας μου είναι ξυλουργός,τα πράγματα βρισκόντουσαν ήδη σε πολύ καλή βάση. Το συγκεκριμένο όργανο έγινε τελείως από την αρχή.Το ξύλο που διάλεξα ήταν ένα κομμάτι νιαγκόν(ένα είδος μαονιού) 3,60 μέτρα μήκος,πλάτος 25 πόντους αν θυμάμαι καλά και 10 πόντους πάχος. Η κατασκευή είναι τύπου neck-through body,οπότε το ξύλο κόπηκε σε τρία κομμάτια.Ένα μεγάλο που είναι το κυρίως σώμα,και δύο μικρότερα που κολληθήκανε αργότερα πάνω του.Η ταστιέρα είναι από τριανταφυλλιά. Θα προσπαθήσω να περιγράψω την κατασκευή όσο πιο κατανοητά γίνεται.Στο κυρίως σώμα σκάφτηκαν οι τρύπες για τους μαγνήτες.Στα δύο κολλητά κομμάτια σκάφτηκαν κατάλληλοι χώροι ώστε το πάνω κομμάτι να φιλοξενήσει το διακόπτη αλλαγής μαγνητών και το κάτω κομμάτι τα ποτενσιόμετρα.Βέβαια,έχετε φαντάζομαι στο μυαλό σας ότι γίνανε και οι κατάλληλες τρύπες ώστε όλα τα διαμερίσματα χώρου να επικοινωνούν μεταξύ τους... Η ταστιέρα είναι πονεμένη υπόθεση και μακράν το πιο δύσκολο και τεχνικό κομμάτι....Οι αποστάσεις έχουν ακρίβεια εκατοστό του χιλιοστού!!!!! και αναγκάστικα να πάρω παχύμετρο υπερ-ακριβείας για να την χαράξω.Ψάχωντας βέβαια τα βρήκα όλα,ακόμα και μαθηματικούς τύπους για το πως βγαίνουν οι αποστάσεις για οποιοδήποτε scale.Είχα ήδη χαράξει και ένα αυλάκι στο μπράτσο για να βάλω μια σιδερένια βέργα για adjust. Για όλη την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν φρέζα χειρός για τα σκαψίματα,κορδέλα μαχαίρι για το σχήμα,τρυπάνι για τρύπες(καλό αυτό ;D ),σβούρα για αυλακώσεις και τριβίο για τρίψιμο(πολύ τρίψιμο ομως.....).Τα πιο πολλά βέβαια είναι επαγγελματικά εργαλεία αλλα αν υπάρχει μεράκι,όλα γίνονται και χωρίς μεγάλες εργαλειομηχανές!!!! Ελπίζω να έδωσα μια κεντρική ιδέα,οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές και καταλαβαίνετε ότι δεν χωράνε όλες σε ένα post :) Όσο για τον φίλο που ρώτησε πως ακούγετε,το setup που έχει είναι Gibson Burstbuckers No. 2 και 3.Οπότε καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για γκάζια......πολλά γκάζια.....
  13. Καλησπέρα παιδιά. Ηθέλα να κάνω αυτό το post για οποιονδήποτε έχει αποφασίσει/προσπαθήσει να κατασκευάσει μια χειροποίητη κιθάρα. Πληροφορίες,μετρήσεις,απορίες και συμβουλές για όποιον τις χρειαστεί,θα χαρώ να βοηθήσω. Να τονίσω ότι δεν είμαι κατασκευαστής,απλώς κάποιος που κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και ξέρει πόσο σημαντικό και δύσκολο είναι :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου