Προς το περιεχόμενο

panorios

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.203
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    3

Αναρτήσεις από panorios

  1. 10 ώρες πριν, Waterfall-K είπε

    Οι τηλεοράσεις είναι σχεδιασμένες για θέαση από απόσταση και για να βλέπουμε σε αυτές κυρίως τηλεοπτικά προγράμματα, ταινίες, σειρές κλπ, γι αυτό έχουν κακούς χρόνους απόκρισης, μεγάλο input lag και πολύ μικρή ανάλυση σε σχέση με το μέγεθος τους. Άλλο να βλέπεις 4Κ σε μια 65ρα οθόνη και άλλο 4Κ σε μια 32ρα. Στην 65ρα θα δεις ωραιότατα μια ταινία από απόσταση μερικών μέτρων, αν κολλήσεις τη μούρη σου μπροστά της και πας να κάνεις χρήση PC προγραμμάτων σύντομα θα την πετάξεις απ'το παράθυρο.

     

     

    Κάθε ζευγάρι μάτια είναι διαφορετικά και σίγουρα άλλη χρήση Κάνει ο καθένας αλλά,

    Η απόσταση που προτείνουν οι κατασκευαστές για την ιδανική εμπειρία είναι 1.4 μέτρα για 55 ίντσες (4k).

    Προσωπικά πίξελ δε βλέπω ούτε από την απόσταση των 1.2 μέτρων που συνήθως δουλεύω, αλλά είμαι και μεγάλος άνθρωπος. 

    Input lag, είναι αλήθεια οτι, out of the box , οι τηλεοράσεις έχουν ρυθμίσεις που καθυστερούν, γι αυτό και υπάρχει η ρύθμιση gaming που είναι για να μπορούμε να παίζουμε και με τις κονσόλες ή τα pc μας. Η διαφορά με ένα pro pc monitor πάντα θα υπάρχει αλλά προσωπικά δεν είμαι ο pro gamer που με απασχολεί.

    Χρώμα, εδώ τα πράγματα είναι λίγο δυσκολότερα για τις τηλεοράσεις. Αν κάποιος θέλει σωστό χρώμα, για επαγγελματικές εφαρμογές, θα χρειαστεί να απενεργοποιήσει κάποιες ρυθμίσεις στην τηλεόρασή του και να χρησιμοποιήσει έναν calibrator (monitor colorimeter) για να είναι σίγουρος, του λόγου μου που πλέον το 90% της δουλειάς μου είναι σε sRGB, το βρίσκω σε κάθε τηλεόραση από τα βάθη της Κίνας με έναν απλό calibrator.

    • Like 1
  2. 2 ώρες πριν, Terry RoscoeBeck5 είπε

    Θα μου επιτρέψεις μια παρατήρηση επί του θέματος... Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας πολύ καλός μπασίστας, που παίζει... συρτορούμπα με το "στρέμμα" όλη τη νύχτα- καθότι η συρτορούμπα είναι ο "εθνικός ύμνος" στα πανηγύρια. Το έχω κάνει και το γνωρίζω...

    Κάποια στιγμή ο άνθρωπος θέλει να παίξει, να "γαζώσει", να "κεντήσει"... Πόσο ντουν - ντουν να παίζεις όλο το βράδυ... 

    Οπότε το "πυροβόλησε" και μπράβο του. 

     

    Θυμάμαι μια φορά ένα "πανηγύρι" στα μέρη του @LK που ήρθε ένα παλικάρι από την Κοζάνη να παίξει τύμπανα- εκεί που "έπαιξα" εν αγνοία μου Χαρά Βέρρα 😄

    Ο τύπος "γάζωνε", τεράστιος παίκτης που όμως όλο το βράδυ βάραγε σουρτορούμπα, με κάποιες "εκλάμψεις" που έσπαγαν τη μονοτονία. 

    Προσωπικά καταλαβαίνω απόλυτα το mentality ενός καλού μουσικού που βγάζει μεροκάματο σε κάτι σαν αυτό που παρακολουθήσαμε. Θέλει και αυτός τη "στιγμή" του.     

     

    @Yannis Methenitis πως φαίνεται ότι δεν έχεις περάσει από την ευγενή τέχνη του πανηγυριού...  😄

    Καταλαβαίνω τι λες.

    Αν είσαι ερασιτέχνης δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αυτό που σου θέλεις θα παίζεις και σε όποιον αρέσει, νησιώτικα με επιρροές weather report; Ότι γουστάρεις κάνεις. Όταν είσαι επαγγελματίας είσαι υποχρεωμένος να υπηρετείς το σύνολο, σου αρέσει δε σου αρέσει το είδος. Πρώτα απ όλα για τους συναδέλφους και μετά για όλους τους άλλους.

  3. Υπάρχει λόγος που τα πράγματα εξελίσσονται. Δεν μπορούν οι εταιρείες κρατάνε μια ολόκληρη γραμμή παραγωγής για ένα περιορισμένο αγοραστικό κοινό.

    Απ' όσο γνωρίζω μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί τους dx φακούς στις mirrorless με adapter.

    Δε θα προσπαθήσω να σε πείσω για τα πλεονεκτήματα των mirrorless αυτό άλλωστε είναι παλιό και πολυσυζητημένο θέμα. Στο τέλος το τι βολεύει τον καθένα είναι προσωπική υπόθεση.

    Αλλά το τι θα παράγουν οι εταιρείες το υπαγορεύει η αγορά.

    Μέχρι σήμερα έχω περάσει από πολλές αλλαγές στον εξοπλισμό και στον τρόπο που δουλεύω απο φίλμ, 10χ12,5 , 6χ6, 6χ4,5, scaner back, dslr, mirrorless dslr, (ναι είμαι 55). Και όσο εκνευριστικό ήταν να αλλάζω τον τρόπο που δουλεύω κάθε λίγο και λιγάκι, ποτέ δεν κοίταξα πίσω. Δε νοσταλγώ καμία προηγούμενη τεχνολογία, αυτά που μου προσφέρουν σήμερα ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα.

    Ναι, για μια, δυο βδομάδες βρίζω μέχρι να συνηθίσω αλλά μετά περνάει 🙂

     

  4. 7 λεπτά πριν, manosx είπε

     Οι περισσοτεροι απο αυτους που καθιερωσαν την επιστημονικη μεθοδο ηταν ενθεοι. Αυτη η δηθεν αλληλοαναιρεση επιστημης- θρησκευτικων πεποιθησεων, πηγη της εχει φανατικους και των δυο πλευρων.

     

     Στην πραγματικοτητα ειναι ανεξαρτητα πεδια της ανθρωπινης υποστασης. Διαφορετικα, καθε φορα που πατε σε εναν γιατρο, η σε καποιον πολιτικο μηχανικο, η σε οποιονδηποτε αλλο επιστημονα, να τον ρωτατε αν πιστευει πρωτα, και αν σας λεει ναι να φευγετε. Hint: Θα ταλαιπωρηθειτε πολυ με τα πηγαινε ελα.

     

    Δε διαφωνούμε,

    Η διαφορά είναι ότι εμένα δε μου αρκεί το "πέθανε γατί ήταν θέλημα Θεού", Ναι, αλλά πως;

    Σίγουρα το γιατί γεννιόμαστε και πεθαίνουμε είναι φιλοσοφικό ερώτημα αλλά ψάχνοντας το πως γίνονται όλα αυτά είναι και χρήσιμο. 

  5. 12 λεπτά πριν, manosx είπε

    Ειναι λαθος λογικης η επικληση στη αυθεντια, οταν η αυθεντια αυτη ασχολειται με ενα εντελως διαφορετικο πεδιο της ειδικοτητας της.

    Τι εννοείς; Η θεωρητική κοσμολογία ήταν το αντικείμενο του.

    Μήπως ψάχνουμε διαφορετικές απαντήσεις;

    Το πως, θα το απαντήσει η φυσική, το γιατί, μόνος σου.

  6. 1 ώρα πριν, Mixolydianb9b13 είπε

    Γι αυτό ακριβώς πιστεύω πως η προσκόλληση στην επιστήμη - όσον αφορά στη δημιουργία - δεν είναι τίποτε άλλο παρά άλλη μια θρησκεία.

    Το γεγονός ότι δεν υπάρχει μια και μοναδική αλήθεια δεν εξισώνει όλες τις απόψεις.

    Γι αυτό τον λόγο όταν σπάσεις το πόδι σου πας σε έναν ορθοπεδικό και όχι στον μάγο του χωριού.

    Ιατρικά λάθη συμβαίνουν και δεν έχουμε το φάρμακο για τον καρκίνο αλλά οι πιθανότητες να ξαναπερπατήσεις πίνοντας αίμα τράγου με φτερά καρδερίνας είναι σημαντικά λιγότερες.

     

    Και όσον αφορά στη δημιουργία ισχύει το ίδιο.

    Δεν υπάρχει μια θεωρία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η δική μου άποψη (βάλε εδώ μια μπαρούφα) έχει ίδια σημασία με του Χόκινγκ.

    Η επιστήμη αναγνωρίζει τα λάθη της και εξελίσσεται, οι θρησκείες ποτέ.

  7. Στις 10/6/2023 στις 11:01 ΜΜ, Σαμη Παραγκα είπε

    1. μια ζωή ήμουν έμπορος-πωλητής, κατά κάποιο τρόπο ΚΑΙ διαφημιστής δλδ. Δεν είναι με τη καμία δημιουργικό επάγγελμα ο διαφημιστής-πωλητής-έμπορος. Είναι-είμαι, απλά μεταπράτης, ΔΕΝ παράγω/γεις προιόν, παρτο χαμπάρι   

    2. καμιά σχέση, δίδονται δωρεάν, ή σε χαμηλό κόστος, όποτε και αν κριθεί πως δεν θα τη βγάλουν καθαρή, άρα, ''δώστο, όσο όσο''

    3. Μόνο και μόνο, επειδή δουλεύω μια ζωή στο συγκεκριμένο χώρο, απλά θα σε πω, πως το ''2+1 δώρο'' που επικρατεί στο χώρο είναι ο μοναδικός λόγος που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να υπάρξει ανταγωνισμός όπως υποστηρίζεις, πόσο μάλλον να εμπεδωθεί.

    4. ομολογώ πως ναι, υπάρχουν και ενδιαφέρουσες οπτικά και ηχητικά διαφημίσεις.

    5.δυστυχώς ναι, διαμορφώνουν κουλτούρα και συνειδήσεις και επειδή, δεν είσαι ανόητος, γνωρίζεις, πως συνήθως η διαφήμιση, λειτουργεί σε στυλ Πέτρου Κωστόπουλου, μας ξεβλαχεύει

    6 ημείς οι δεξιοί αγωνισταί κλπ κλπ, κουράζεις

    7. δεν ξαναπήγα κινηματογράφο μετά το 99 νομίζω, όταν και φτιάχτηκαν τα μουλτιπλεξ, ή πως αλλιώς τα λένε. Μπαίνεις , δεν έχει διάλειμμα και σε πετάν σα κουράδα, από άλλη πόρτα, για να μπουν τα νέα πελατάκια

    Είσαι φάουλ σε όλα

    Δεν ξέρω, εγώ 35 χρόνια σχεδόν κάνω διαφημιστική φωτογραφία και καθημερινά έρχομαι σε επαφή με πελάτες που θέλουν να διαφοροποιήσουν το προϊόν τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

    Δε θεωρώ ότι η δουλειά που κάνω είναι παραγωγική, με την έννοια ότι δεν ταΐζω κόσμο, αλλά στην εποχή που ζούμε τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

    Μπορεί να παράγεις τρόφιμα αλλά αν ο εξοπλισμός σου είναι Γερμανικός, το καύσιμο και τα λιπάσματα σου Ρωσικά, περισσότερο κοστίζεις στο ΑΕΠ παρά συνεισφέρεις.

    Ναι, παράγεις αλλά αν το προϊόν σου είναι χειρότερο και ακριβότερο ποιος ο λόγος;

     

    Δυστυχώς, το αποτέλεσμα συνήθως είναι κακό, ένα μίγμα απόψεων με τις φοβίες του νομικού και μάρκετινγκ να υπερισχύουν. Καμία σχέση με τέχνη, καμία αυθεντικότητα, σαν τις παραγωγές του νέτφλιξ ένα πράμα. Και σίγουρα, πάντα υπήρχαν Μέδικοι, θρησκείες και σπόνσορες στις τέχνες αλλά το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο.

     

     

    • Like 3
  8. Μερικές νέες εξελίξεις στον χώρο του artificial intelligence που κατά τη γνώμη μου θα οδηγήσουν σε αλλαγές και αυτό για τον απλό λόγο ότι είναι open source.

     

    Η πρώτη είναι το MusicGen απο τη facebook

    https://github.com/facebookresearch/audiocraft

     

    Πολύ απλή διαδικασία για να το δοκιμάσει κανείς, απλά του λες τι μουσική θέλεις να σου γράψει ή του δίνεις μια μελωδία για να εμπνευστεί. 

    Ένας οδηγός εδώ.

     

     

    Το δεύτερο είναι λίγο δυσκολότερο αλλά με εκπληκτικές δυνατότητες 

    https://github.com/Mangio621/Mangio-RVC-Fork

     

    Αλλάζει τη φωνή ακόμα και σε τραγούδι με πολύ καλά αποτελέσματα, υπάρχουν αντίστοιχα καλά εργαλεία αλλά είναι ακριβά, αυτό είναι δωρεάν με αντίστοιχη ποιότητα.

     

    Οδηγός εδώ.

     

     

    Υπάρχουν ακόμα περιορισμοί αλλά είναι θέμα χρόνου να ξεπεραστούν. Οι εξελίξεις στα εικαστικά δείχνουν την πορεία.

    Σε μισό με ένα χρόνο το πολύ το τοπίο θα έχει αλλάξει. Η ερώτηση είναι προς ποια κατεύθυνση. 

  9. Στις 2/6/2023 στις 2:01 ΜΜ, vrasidas27 είπε

    Αυτοι εδω κανουν φοβερα γουστοζικη δουλεια στο να διασκευάζουν λαηβ στο στουντιο τους Σικαγους

     

     

    Ωριαοτατοι παιχται/μουσικοι, φοβερα φωνητικα (δεν ηξερα οτι η Μαριετα χρουσαλα εχει τετοια φωνη😛) κ σουπερ παραγωγες

    Αυτοί είναι η μπάντα όνειρο, τα παίζουν καλύτερα από τα ορίτζιναλ.

    • Συμφωνώ 1
  10. Για να προσθέσω λίγο στη σύγχυση, θα προτείνω να δοκιμάσεις και κάποια από αυτές.

    https://www.nakas.gr/el/proionta/mousika-organa/kithares/ilektrikes-kithares/yamaha-yamaha-revstar-rs_827408/

     

     

    Δε γνωρίζω άλλον κατασκευαστή να προσφέρει κάτι αντίστοιχο σε αυτή την τιμή.

    • Like 1
  11. Για αρχειακούς λόγους θα αναφέρω μια λύση που βρήκα εντελώς τυχαία.

    Στη δική μου περίπτωση αφορά σε έναν δίσκο 6Τb ο οποίος είχε αρχεία που δε με ενδιέφεραν πολύ αλλά δεν άξιζαν και το διπλό backup.

    Ο συγκεκριμένος δίσκος μετά από ένα ξεσκαρτάρισμα έγινε "not accessible" από τα windows  και ότι δοκίμασα από αυτά που λένε στα ίντερνετς δεν είχε αποτέλεσμα.

    Αυτό που δούλεψε και πραγματικά δεν ξέρω πως μου πέρασε από το μυαλό ήταν να δοκιμάσω να τον κάνω image σε άλλο δίσκο με το macrium  και να κάνω mount το image από εκεί.

    Όλα δούλεψαν, και εκτός από ελάχιστες απώλειες τα αρχεία παίζουν κανονικά.

    Προφανώς, δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις προβλημάτων αλλά αξίζει κανένας να δοκιμάσει αν κάποιο partition εμφανίζεται στο macrium.

    Ελπίζω να γλυτώσει κάποιον η μικρή μου περιπέτεια.

     

    • Like 3
    • Ευχαριστώ 2
  12. Αλλάξτε μου γνώμη.

     

    Δυστυχώς, όταν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά από ζήτηση εργασίας σε κάποιον κλάδο, πάντα θα υπάρχει εκμετάλλευση.

    Η μόνη ουσιαστική λύση είναι να εκπαιδεύσεις πολίτες που ντρέπονται να εκμεταλλευτούν τους συνανθρώπους τους.

    • Συμφωνώ 1
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου