Προς το περιεχόμενο

mikevas

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    65
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από mikevas

  1. Ποιός είναι ο αυθεντικός VOX ήχος αλήθεια; Του May, του Gallagher, των Beatles, των Bloody Valentine?
  2. Η μουσική είναι alternative rock - post punk (από Dinosaur Jr. μέχρι Placebo). Αρκετή φασαρία δηλαδή με κάποια πιο ήσυχα σημεία. Έχουμε διαρκώς προβλήματα με τον ήχο. Ο ένας δεν ακούει τον άλλον, μετά δεν ακούει τον εαυτό του. Η φωνή είναι μια πολύ χαμηλά, μετα οκ αλλα είναι τόσο δυνατά που μικροφωνίζει το σύμπαν, το lead work (το λίγο που υπάρχει) δεν ακούγεται καθόλου κλπ κλπ. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες; Οταν μπαίνουμε στο στούντιο, τι διαδικασία ακολουθούμε για να μπούν όλα "στη θέση τους". Δεν περιμένω να βγάλουμε θεϊκό ήχο φυσικά, απλά να γίνει η δουλειά και να μπορύν να παίξουν όλοι το όργανό τους σωστά. 2 κιθάρες, 1 μπασο, ντράμς, φωνή. Ευχαρίστω!
  3. mikevas

    New Mac

    Με τα ίδια λεφτά παίρνεις PC πολύ ανώτερο.
  4. Το fx loop είναι τρανσιστοράτο. Το πόση σημασία έχει αυτό στον ήχο είναι άλλη υπόθεση. Έγω πάντως δεν θα τον έπαιρνα. Στα λεφτά αυτά μπορείς να πάρεις κάτι πιο καθαρόαιμο (blackstar, orange, blackheart). Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν κάνει όλη αυτή τη πατέντα με την τρανσιστοράτη προενίσχυση, ενώ στην πράξη έχει μέσα του έναν full tube ενισχυτή. Δεν είναι (ψευτό)υβριδικός τύπου Valvestate ή Valvetronix, εδώ μιλάμε ότι έχει 2x12AX7 και 2x6L6GC! Νομίζω ότι τον χαντακώνουν, χωρίς να μειώνουν το κόστος. Έτσι όπως βλέπω το schematic, πιστεύω ότι θα μπορούσαν να βάλουν το tonestack και ένα master volume στο συνηθισμένο σημείο (πριν το PI) και να δώσουν ένα δεύτερο input ακριβώς πριν την πρώτη 12AX7. Έτσι - χωρίς διαφορά στο κόστος - θα έδιναν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία, δηλαδή και full tube path - με όλα τα καλά που αυτό συνεπάγεται (και ηχητικά αλλά και μαρκετικά) και τρανσιστοράτο distortion channel, αλλά και πιο χρήσιμο tone stack. Δεν καταλαβαίνω τι σκεφτόταν ο σχεδιαστής. Φυσικά επείδη το amp design και ο ήχος είναι λίγο μαύρη μαγεία, μπορεί το αποτέλεσμα να αρέσει σε κάποιον, όποτε ...κολοκυθόπιτα.
  5. Από ότι βλέπω έχει στην προενίσχυση 2 τρανσιστοράτα κανάλια, ένα καθαρό και ένα overdrive (με diode clipping) και μετά έχει tone stack και μετά τρία στάδια προενίσχυσης 12ΑΧ7 και phase inverter (12AX7) και τελικό push-pull με 6L6GC. Δεν έχει master volume, το κάθε κανάλι έχει δικό του volume (πριν από το tone stack). Παραμόρφωση από τις 12ΑΧ7 δεν πρέπει να μπορείς να βγάλεις, λογικά όμως θα έχει power overdrive από τις 6L6 σε πολύ υψηλές εντάσεις. Βλέπω ότι έχει και feedback (στο τελευταιό λαμπάτο στάδιο προενίσχυσης), λογικά θα έχει καλό καθαρό( ;; ). Το αποτέλεσμα ηχητικά δεν ξέρω ποιο είναι αλλά το κύκλωμα είναι πολύ ασυνήθιστο. Full λαμπάτο σίγουρα δεν τον λες, πάντως το σήμα περνάει συνέχεια μέσα απο ένα full λαμπάτο path (προενίσχυση + τελικό). Μοιάζει με έναν λαμπάτο χωρίς tone stack που του έχεις βάλει μπροστά πετάλι diode clipping και ένα eq. Απλά δεν τον λέω full λάμπα, γιατί ακόμα και στο καθαρό του κανάλι, το σήμα σου περνάει από 4 τελεστικούς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Γενικά αυτό που είπε ο Κουρμπής ότι δηλαδή είναι ss προενίσχυση και λαμπάτος τελικός, είναι αρκετά ακριβές.
  6. Ρίξε μια ματιά και στο guitar rig 4. Μπορείς να πάρεις το demo από εδώ: http://www.native-instruments.com/#/en/products/guitar/guitar-rig-4-pro/?page=952
  7. Το να βιδώνεις μεταξύ τους τις δύο άκρες του cavity ενός ξύλου που ταλαντώνεται, μειώνει την ταλάντωση σίγουρα. Τώρα πόσο μεγάλη διαφορά κάνει στην πράξη δεν ξέρω, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, αλλά το έχω βγάλει γιατί φαίνεται πιο μαγκιώρα έτσι.
  8. Δεν ισχύει αυτό Μιχάλη. Τα δύο στάδια στα οποία εξυπηρετούν οι τρίοδοι της 12ΑΧ7 είναι κοινά και για το καθαρό και για το βρώμικο. Το O/D κανάλι έχει ένα έξτρα opamp στάδιο (κάτω). Όλο το σήμα (καθαρό και βρώμικο) περνάει από τον Μ5201 τελεστικό, ο οποίος είναι dual input - single output (το SW επιλέγει αν τελικά στην έξοδο του θα πάρεις το καθαρό ή το βρώμικο. Ότι και να επιλέξεις περνάει απο την 12ΑΧ7 (απο την άνοδο της πρώτης τριόδου στο grid της δεύτερης) και μετά έχουμε 2 tone stacks, ένα για το καθαρό και ένα για το βρώμικο, που επίσης επιλέγονται μέσω του δεύτερου M5201, δεξιά. Επίσης ΕΙΚΑΖΩ ότι δεν έχει σημασία ούτε το balancing των τριόδων, αφου το στάδιο με την 12AX7 δεν είναι παράλληλο, αλλά σειριακό, και μάλιστα η κάθε τρίοδος δουλεύει με διαφορετική τάση ανόδου (51V η μία και 75V η άλλη). Με απλά λόγια, μέσα από τη λαμπίτσα περνάει και το καθαρό και το βρώμικο και δεν θα έχει διαφορά balanced και unbalanced.
  9. Ξέρεις πως λέγεται στα αγγλικά για να το ψάξουμε λίγο;
  10. Ο υπολογιστής;;; Οι λάμπες αλλάζουν πολύ εύκολα. Απλά τις βάζεις και τις βγάζεις πατώντας/τραβώντας τες. Λίγο προσοχή μην στραβώσεις τα ποδαράκια. Δεν μπαίνουν ανάποδα οπότε μην ανησυχείς. Αν έχουν μεταλλικά καπάκια, βγάζεις πρώτα τα καπάκια περιστρέφοντας τα λίγο. Πρίν αγοράσεις καινούριες μπορείς να πειραματιστείς λίγο αλλάζοντας θέση τις προενισχύτριες μεταξύ τους. Μπορεί η ελλατωματική σε κάποια άλλη θέση να μην επηρρεάζει.
  11. Έχει ακούσει κανείς τους νέους μαγνήτες που βάζει η Fender στις Deluxe; Αν ναι τί λένε; Πώς συγκρίνονται με τους SCN;
  12. Καλημέρα, άν σε έναν ClassAB push-pull (2x6L6GC) βγάλω την μία τελική και ρυθμίσω το bias της άλλης στο 90% idle dissipation, θα παίξει σαν single-ended ClassA; Θα διπλασιαστεί το output impedance (αφου το πρωτεύων πλέον θα είναι το μισό); Θα ανατιναχτεί; Ευχαριστώ!
  13. Βρήκα ένα μεταχειρισμένο Dr.Z Air Brake και λέω να το πάρω. Ερώτηση: Χρειάζεται ειδικό καλώδιο ή απλό instrument για τη σύνδεσή του με τον ενισχυτή;
  14. Ευχαριστώ όλους. myster_maze, αυτό που θέλω να πω είναι ότι εφόσον ο ενισχυτής έχει διακόπτη 20/40 Watt και αφού κάνει scale την τάση ανόδου και το ρεύμα μόνος του, δεν μπορείς να σετάρεις το idle current έτσι ώστε να είναι και στα 20 και στα 40 στο 70%. Έτσι όπως το έχω τώρα βλέπω 425V/38mA (53%) στα 40W και 325V/27mA (29%)στα 20W. Θα το ανεβάσω στα 49mA στα 40W (70% για την 6L6GC) οπότε να μην πέφτει στο 29% όταν είναι στα 20W. Άλλη ερώτηση: Η ρύθμιση του bias επηρρεάζει την τελική ένταση; Την γραμμικότητα του master volume knob μήπως; Ή καμία σχέση; Ρωτάω για την γραμμικότητα γιατί από ότι βλέπω στα περισσότερα schematics η μεταβλητή αντίσταση του master volume είναι συνήθως μετά το τελευταίο stage της προενίσχυσης, άρα ρυθμίζει την τάση (σήμα) που παέι στις τελικές (βέβαια μεσολαβεί και το PI, που δεν ξέρω πως επηρρεάζει - υποθέτω ότι έχει unity gain το PI stage;). Η υπόθεση μου είναι ότι άν το idle current είναι μεγαλύτερο, οι τελικές "αρπάζουν" πιό απότομα στο ανέβασμα του master volume knob (και κατ' επέκτασην "βρωμίζουν" και γρηγορότερα).
  15. OK, κατανοητό. Όταν όμως ο ενισχυτής είναι στα 20W τότε έχουμε γύρω στα 325V και 28mA, που σημαίνει ότι η κάθε 6L6 είναι σε idle dissipation <30% (9W)... Υποθέτω έτσι είναι φτιαγμένος ο ενισχυτής και δεν πρεπει να με απασχολει αυτό, σωστά;
  16. Το θέλω για τον Alchemist (και όπου αλλού με οδηγήσει το GAS που έχω αποκτήσει) για να μπορώ και στο σπίτι να παίζω με το volume πάνω από το 1. Δεν με ενδιαφέρει να τον βάζω τέρμα, αλλά να μην είναι και στο cutoff. Ξέρω, ξέρω, 40W λάμπα δεν είναι για το σπίτι!!!
  17. Έχει κανείς καμιά εμπειρία από αυτό: http://www.bonanzle.com/booths/TubeCube/items/Guitar_Tube_Amp_Attenuator_80_watt_4ohm_8ohm Επίσης αν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση (οχι των 500 ευρώ!!!) ή κάποιος που θέλει να ξεφορτωθεί το δικό του, όλα ευπρόσδεκτα! Ευχαριστώ!
  18. Καλησπέρα, όταν ρυθμίζουμε bias, για τον υπολογισμό του idle current χρησιμοποιούμε ως max dissipation το max της λυχνίας ή το rated power του ενισχυτή; Παράδειγμα: Bogner Alchemist 40W (με power scaling 20W) Έχει 2 6L6 (push-pull classAB). 425V στις ανόδους. Οι JJ 6L6 εχουν max dissipated power στα 30W. Που σημαίνει ότι στο 70% είναι 21W. Που σημαίνει ότι έχεις 42W (για τις δύο λυχνίες μαζί) idle, άρα με input σήμα το output power θα ανεβαίνει πολύ πάνω απο τα 40W που είναι το rated power του Alchemist. Τί γινεται;
  19. Δεν είναι όλα το ίδιο από ότι ξέρω. Chambered είναι με θάλαμο και είναι έτσι: http://www.gregterzian.com/wp-content/uploads/2008/10/chambered_les_paul.jpg Swiss cheese λέγονται οι non-chambered αλλα ελαφρωμένες και είναι έτσι: http://img.photobucket.com/albums/v123/brucewayne131/1998LPstandardradiograph.jpg Οι non-chambered (χωρίς weight relief) είναι μασίφ. Οι κλάσσικ σίγουρα έβγαιναν μέχρι και κάποια χρονιά non-chambered. Ακριβώς τι παίζει δεν ξέρω, τα χουν μπλέξει πολύ εκεί στην Gibson.
  20. Οι κλάσσικ νομίζω είναι non-chambered. Ότι αυτό σημαίνει για τον ήχο ...και το βάρος.
  21. Ευχαριστώ! Φτιάχνω ένα pickguard για αυτούς, τι pots να βάλω; 250αρια και .22μF πυκνωτή; Τα tone pots που είναι bypass στο 9-10 να τα βάλω ή όχι;
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου