Προς το περιεχόμενο

Mikio Yahara

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    19
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Mikio Yahara

0

Φήμη

  1. Τιποτα κανεις?? Απορω ??? Αυριο θα αγορασω ενα εξωτερικο σκληρο δισκο. Δεν ξερω τι να κανω? Να παρω ενα 2.5 bus power (που ειναι πιο βολικος) ή να παρω ''τουβλο'' 3.5 με ξεχωριστη τροφοδοσια? Στο mac θα ειναι συνδεδεμενη και μια Motu Ultralite. ...και μου το λεγε η μανα μου!! ''Μη παρεις macintosh αγορι μου...'' αλλα εγω εκει...
  2. μηπως τα εχεις δοκιμασει σε αλλη γραμμη ρευματος? Εγω θα προσπαθησω να το κανω. Δεν ειναι τρομερα σπαστικο?? ''Σουπερ'' υπολογιστης, ''τρομερη'' καρτα ηχου αλλα αν τα συνδυασεις δεν παιζουν!!
  3. Μαλλον εχεις δικιο. Ειδικα για μια συσκευη οπως το ProjectMix I/O. (μεγαλυτερες απαιτησεις...) Τελικα δεν μου ειπες, το ελυσες το προβλημα? Εκανε δουλεια ο σταθεροποιητης?
  4. Καλησπερα και παλι! Ζηταω προκαταβολικα συγνωμη γιατι το θεμα που ανοιγω σχετιζεται με ενα προηγουμενο ποστ που εχω κανει:http://www.noiz.gr/index.php?topic=184394.0 Ομως νομιζω οτι καλο ειναι να διευκρινιστει ξεχωριστα για να διευκολυνθει οποιος μπορει να ενδιαφερθει στο μελλον. (και να μην μπλεξουμε με γενικοτερα ηλεκτρολογικα θεματα) Οποτε το ερωτημα μου ειναι το εξης: Μπορει η bus power τροφοδοσια ρευματος των εξωτερικων συσκευων να βλαψει εναν υπολογιστη?? Ο λογος που αναφερομαι συγκεκριμενα στα Mac ειναι διοτι πολυ απλα τα PC εχουν παντα τροφοδοτικα πολυ μεγαλυτερα απο την απαιτουμενη καταναλωση ρευματος των επιμερους στοιχειων τους. (συνηθως μεγαλυτερα κατα εκατονταδες watt) Τι γινεται ομως με τα mac οπου η τροφοδοσια μπαινει στο μικροσκοπιο και τα τροφοδοτικα παρεχουν το απολυτως απαραιτητο ρευμα? Για παραδειγμα εχω την εντυπωση οτι οι iMac φορανε 200αρια τροφοδοτικα (το δικο μου mac mini ουτε που καταφερα να βρω τι τροφοδοτικο εχει...) Μπορουν με αυτη την παροχη ρευματος να τροφοδοτησουν επαρκως συσκευες οπως firewire καρτες ηχου, usb bus powered σκληρους δισκους κτλ...???? Ή ακομα και να μπορουν, υπαρχει καποιος κινδυνος για το συστημα?? Ψαχνοντας στο ιντερνετ διαπιστωσα οτι το θεμα δεν εχει θιγει αλλα υπαρχουν περιπτωσεις που εξ' αιτιας τετοιων συνδεσεων παρουσιαζονται προβληματα υπερθερμανσης, θορυβου, αυξημενης λειτουργειας του ανεμιστηρα κ.α. Συγκεκριμενα, μπορει ενα macbook ή ενα mac mini (εκτιμω οτι θα εχουν το ιδιο τροφοδοτικο) να λειτουργησει οπως πρεπει εχοντας συνδεδεμενες δυο ή τρεις συσκευες bus powered (πχ: μια firewire καρτα ηχου και ενα usb σκληρο δισκο)? Ευχαριστω εκ των προτερων και οσο για τις χαζες, ισως, ερωτησεις απλα προσπαθω να βαλω μια ταξη στο κεφαλι μου και προπαντων να μην χαλασω τιποτα!!
  5. Κατ αρχας σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας! (ξερω οτι ειναι πολυ ξενερωτο να προσπαθεις να βγαλεις ακρη με το καθε ακυρο προβλημα του καθενα...) Δοκιμασα αρκετα πραγματα αλλα το προβλημα παραμενει. backys αρχιζω να πιστευω οτι το προβλημα ειναι πολυ πιο απλο απο οσο νομιζα αρχικα και σχετιζεται με το ρευμα που δινει το mac απο το firewire!! Σκεφτηκα να δοκιμαζα μια usb καρτα αλλα δεν βρηκα μια. Θυμασε μηπως αν αυτη που δοκιμασες ηταν usb bus powered? Τελικα λυθηκε το προβλημα?
  6. Σημερα καταφερα να βρω χρονο για να ξανασχοληθω με το θεμα. Λοιπον εβγαλα το ψυγειο απο το ρευμα και οι διακοπες της καρτας σταματησαν μεχρι που συνεδεσα για φορτιση το λαπτοπ οποτε και ξαναδιακοπηκε στιγμιαία ο ηχος. Αρα το προβλημα ειναι καθαρα ηλεκτρολογικο! Οποτε θα εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μου προτεινατε ενα UPSπου θα μου ελυνε το προβλημα. Προσπαθω να διαβασω σχετικα αρθρα στο ιντερνετ αλλα ακομα δεν εχω καταλαβει τι ακριβως χρειαζομαι. 1) θελω UPS ή σταθεροποιητη τασης?? 2) αν παρω UPS θα ειναι αθορυβο?? 3) οποιοδηποτε UPS που με καλυπτει σε watt θα μου κανει δουλεια?? (το λεω γιατι βλεπω μεγαλη διακυμανση στις τιμες...)
  7. ...καμια ιδεα?? κατι που ξεχασα να προσθεσω. Το mac εχει firewire 800 ετσι αναγκαστηκα να παρω ενα καλωδιο Lacie (firewire 400 σε 800) αν και δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να οφειλεται σ αυτο.
  8. Καλησπερα σε ολους! Εδω και μερικες μερες ειμαι κατοχος ενος mac mini (το τελευταιο μοντελο). Μετα απο διαφορα προβληματα που ειχα με το παλιο pc μου, ειμαι αρκετα ευχαριστημενος σε πολλα θεματα εκτος απο ενα προβλημα που μου παρουσιαζει οταν συνδεω την καρτα ηχου. Συνδεοντας την motu ultralite mk2 στην εισοδο firewire και εγκαθηστωντας τους drivers φαινεται να λειτουργει σωστα και σταθερα (ακομα και αν προσπαθω να την κρασαρω) αλλα ανα 5λεπτο ο ηχος διακοπτεται για μισο δευτερολεπτο και μετα συνεχιζει κανονικα. Στη πορεια παρατηρησα πως αυτη η διακοπη στην επικοινωνια της καρτας με τον υπολογιστη γινεται καθε φορα (ακριβως την ιδια στιγμη) που ξεκιναει το μοτερ του ψυγειου (το οποιο εχω στο ιδιο δωματιο). Ειναι δυνατο μια τετοια δυσλειτουργεια να οφειλεται στο ρευμα και οχι σε drivers??? Θα ηθελα να μου πειτε αν υπαρχει παρομοια εμπειρια και αν αυτο το προβλημα λυνεται με καποιο UPS ή σταθεροποιητη τασης. Η οποιαδηποτε συμβουλη σας θα με βοηθησει πολυ.
  9. Καλησπερα σε ολους! Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Παιζει καποιο ρολο το καλωδιο firewire που θα χρησημοποιησουμε για να συνδεσουμε μια καρτα ηχου? Δηλαδη υπαρχει ποιοτικη διαβαθμιση στα καλωδια αυτα? Το λεω εχοντας διαπιστωσει οτι ολοι οι κατασκευαστες καρτων ηχου συνιστουν μονο τα καλωδια που δινουν με αυτες. Τι γινεται ομως οταν εχουμε χασει ενα τετοιο καλωδιο. Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξουμε οταν αγοραζουμε ενα καινουργιο? Ο λογος που κανω αυτες τις (για πολλους χαζες) ερωτησεις ειναι γιατι πολυ απλα αλλαξα υπολογιστη. Πηγα απο PC σε Mac και αυτη τη στιγμη εχω μονο μια θυρα Firewire 800. Αρα τι κανω??? Τα σεναρια ειναι τα εξης: http://www.fagotto.gr/Apple_Periphericals/14._Cables_H_Y.html http://www.pixmania-pro.gr/gr/gr/04057965/art/lacie/καλωδιο-firewire-400-προς-firewire-800-flat-cables---1,2m---πορτοκαλι-(130849).html http://www.plaisio.gr/Peripherals/Connectivity/Cables/Firewire-Cables/Konig-Cable-Firewire-800-400-9-6-Pin-1-8m.htm υπαρχει λογος να μην προτιμισω το καλωδιο απο το Πλαισιο?? Ευχαριστω!
  10. φιλε μου παρε πισω τα χρηματα.Μονο αυτο μπορω να σου προτεινω... Οστοσο για το θεμα με τα μακ, εγω προσωπικα θα τα προτιμουσα (για καμποσους λογους). Ομως το να νομιζει καποιος οτι ειναι ''καλυτερα μηχανηματα'' ή ''πιο επαγγελματικα'' απο τα πσ ειναι χαζο. Και να μην ξεχναμε οτι πσ δεν ειναι μονο τα τσαντιρια που στεινει το πλαισιο αλλα και τα μηχανηματα της Dell, της Toshiba κτλ. Το θεμα ειναι φιλε invoker αν την επομενη φορα θα δωσεις τα χρηματα σου πχ: στο PCmajor (δεν κανω διαφημιση, προς θεου) ή στα ιδια χρηματα θα επιλεξεις ενα "τουμπανο" που θα σου στεισει ενας κολλητος σου "που ξερει απ αυτα..."?? ΥΓ: δοκιμασε να παρακαμψεις τη θυρα ethernet της μητρικης σου.(βαλε μια καρτουλα pci) ειχα το ιδιο προβλημα. Σου πεταει μπλε οθονες οταν δεν εχεις μπει στο ιντερνετ μετα απο φορματ??
  11. εξεπλαγειν και στο παρελθον με τη περαση που εχει το οργανο αυτο στην Ελλαδα... πληροφοριακα υπαρχει ελληνας κατασκευαστης (Ηρακλειο Κρητης) που εχει φτιαξει δυο τρια τετοια!! Μιλαμε για ακρως ψαρωτικα αποτελεσματα και πολυ πιο ομορφα απο τα νοβαξ!!! Δυστυχως δεν μπορω να θυμηθω για ποιους προοριζοταν, παντως ηταν ελληνες
  12. συμφωνω κι εγω μ αυτη. δεν αξιζει να συμβιβαστεις με κατι λιγοτερο! ...πεταμενα λεφτα
  13. με τα χρηματα που διαθετεις θα περιοριστεις αρκετα, θα σου προτεινα να κανεις λιγο υπομονη και να μαζεψεις για κατι καλυτερο!
  14. καλα, παιρνεις μητρικη τρια κατοσταρικα και δε θα δωσεις 50 ευρω για μια καρτα ηχου? περιεργο μου φαινεται!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου