Προς το περιεχόμενο

jazzmaster

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    127
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από jazzmaster

  1. Ok Την καθάρισα, δεν νομίζω ότι έμεινε δείγμα κόλλας. Έχω θολώσει λίγο το finish σε κάποια σημεία αλλά αυτό νομίζω ότι έγινε τη μέρα που έβγαζα το αυτοκόλλητο και μετά την έτριψα με πολύ δύναμη με νωπό πανί.. Ωραίο καθαριστικό γενικώς το naphtha. thanks για τη βοήθεια!
  2. Πήρα ζιπέλαιο, λέτε να μην το χρησιμοποιήσω δηλαδή? Η κιθάρα λογικά είναι νίτρο, σατινε μαύρο και γενικά η βαφή έχει πολύ λεπτό στρώμα, σε πολλά σημεία φαίνεται και ξύλο (από χτυπηματάκια). Γενικά πάντως δεν έχει μείνει κόλλα επάνω, απλά μια θαμπάδα-απομεινάρι από όταν την έτριψα με νωπό πανί.
  3. Τι λέτε ρε παιδιά...;;; Να την καθαρίσω θέλω, όχι να τη φάω! Να κόψω και δυο ντομάτες άμα είναι να τσιμπήσουμε.
  4. Gibson satin black Παιδιά για το ασετόν έχω ακούσει άσχημα πράγματα... το φοβάμαι λίγο.. θα δοκιμάσω οινόπνευμα και βλέπουμε τώρα το σιδέρωμα νομίζω είναι για να βγάλεις την ταστιέρα, πολύ extreme σε βρίσκω, εδώ μιλάμε για ένα φιλετάκι γύρω από το σώμα, δεν είναι και πρακτικό δηλαδή. θενκς!
  5. Καλησπέρα σε όλους. Έκανα μια βλακεία και θέλω τη βοήθειά σας.. ;D Ήθελα να κάνω ένα τεστ να δω πως θα ειναι η κιθάρα μου με binding και της έβαλα ένα λεπτό άσπρο αυτοκόλλητο.... το θέμα ειναι ότι μετά πήγα να το βγάλω και έφευγε το χαρτί από πάνω και έμενε η κόλλα στο σώμα.. με νωπό πανι από ζεστο νερό και τρίψιμο, έφυγε αλλά όχι 100%, άφησε ένα πολύ λεπτό στρώμα κόλλας σαν λεκέ που όποτε πιάνω την κιθάρα το νιώθω στα χέρια μου... Ας προσπεράσουμε το κράξιμο και ας μου πείτε ένα τρόπο να την καθαρίσω χωρίς να φύγει το satin χρώμα.. Ευχαριστώ.
  6. Ναι κι εγώ εκεί έχω καταλήξει απλά έλεγα μήπως κάποιος κάπου τις φέρνει για να τις έβλεπα και από κοντά...
  7. Καλησπέρα σε όλους. Μια ερώτηση παρακαλώ για όποιον γνωρίζει. Υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Αθήνα που να έχει τη συγκεκριμένη σειρά takamine; Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω την P4dc http://www.takamine.com/P4DC ή την P5dc http://www.takamine.com/P5DC Επίσης θα εκτιμούσα γνώμες για αυτές τις κιθάρες από όποιον τις έχει δει και ακούσει από κοντά. Ευχαριστώ.
  8. Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, βρήκα και ένα καλό tutorial και νομίζω θα κάνω δουλειά, thanks!
  9. Καλησπέρα παιδιά, μια ερώτηση παρακαλώ. Υπάρχει δυνατότητα μεταξύ δύο instr στο Κοντακτ5 να κάνω copy paste μερικούς ήχους από το ένα στο άλλο? Θέλω να πάρω μερικά cymbals από ένα drum kit και να τα βάλω σε ένα άλλο. Ευχαριστώ
  10. Έγινε, θα τα δοκιμάσω όλα αυτά, σε ευχαριστώ πολύ!
  11. Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ (και τα άλλα παιδιά) για τον κόπο και τη βοήθειά σου. Δεν το πιστεύω ότι έκατσες και έψαξες για αυτές τις ρυθμίσεις! το εκτιμώ πάρα πολύ. Είχες απόλυτο δίκιο για το IDE, έκανα τις αλλαγές και θα δω πως θα πάει. Έχω λίγες απορίες αν μπορείς να μου εξηγήσεις, αρχικά σου στέλνω τις αλλαγές: Μια απορία είναι ότι οι δύο SSD που έχω (έναν για το λειτουργικό -> samsung και ένα για sound library -> kingston) τους βγάζει σε ide channel. Μήπως απλά του έχω συνδέσει σε λάθος θύρα στη motherboard? γιατί απ' οτι ξέρω είναι SATA3 κανονικά. Και κάτι τελευταίο, εφόσον έχω win7 64 bit μήπως πρέπει να αλλάξω και αυτό (που δεν έχω ιδέα τι είναι): Ευχαριστώ ξανά!
  12. Οι δίσκοι είναι άδειοι! Συμφωνώ ότι κάτι παίζει με τα bios και τους controllers των δίσκων. Πως μπορώ να δω αν είναι σωστά εγκατεστημένοι οι drivers από το chipset της motherdoard? Πρέπει να μπω στα bios και σε περίπτωση που δείχνει ότι είναι IDE να το αλλάξω σε SATA? Επίσης πρέπει να κάνω updates τα bios? δεν το έχω ξανακάνει και διαβάζω ότι θέλει πολύ προσοχή.. αυτή είναι η motherboard: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3449&dl=1#ov
  13. Windows 7 home premium 64bit RME FF 400 ναι δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά, νομίζω τώρα τελευταία. Όχι γιατί δεν ξέρω να το κάνω και γενικά το φοβάμαι λίγο.
  14. Καλησπέρα σε όλους. Μια απορία παρακαλώ. Παρατηρώ στο cubase (artist6) ότι υπερφορτώνεται ο σκληρός και κάνει διακοπές. Ακόμα και όταν πειράζω το buffer size, αργά ή γρήγορα ξανασυμβαίνει. Ο υπολογιστής έχει ως εξής: intel core i7 3.06Ghz RAM 12 G σκληρός C: Samsung SSD 840 Pro (όπου είναι εγκατεστημένο cubase, kontakt και win7 64bit) και έχω και 3 έξτρα σκληρούς: 1-Ένα μικρό SSD όπου έχω τη sound library μου 2-Έναν Western Digital 1T, SATA3, 64Mb cache (όπου σώζω τα projects) 3- Έναν Western Digital 500G, SATA3, 32Mb cache (ίδια χρήση με τον προηγούμενο) Θεωρώ ότι οι σκληροί είναι γενικά "καλοί" και γρήγοροι, δεν καταλαβαίνω που οφείλεται η υπερφόρτωση. Τα projects μου είναι πολύ απλά με λίγα effects κ.α. Λίγο που το έψαξα στο νετ διαβάζω τα εξής (επιγραμματικά): -Defrag after each day of project saves -Disk cache problem, offload some of the audio to RAM -Check your cache locations, run the daw on the C drive and the cache on a separate internal drive -close antivirus -Close background processes -Setup a system resource monitoring/log files to see if your HD is the problem or if it's another process causing it Δεν έχω ιδέα τι είναι το cache, όπως επίσης δεν ξέρω πως να κάνω resource monitoring για να δω πότε χτυπάει κόκκινο ο σκληρός. Πείτε καμία γνώμη σε απλά ελληνικά. Ευχαριστώ.
  15. Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια απορία. Διάβασα σε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Paul White το εξής: "When transferring a signal from one device to another, the output impedance of the source device should be at least five times lower than the input impedance of the receiving device" Εμένα το setup αποτελείται από: Πεταλιέρα POD HD500 από την οποία βγάζω με balanced XRL δύο καλώδια που τα συνδέω σε δύο inputs της RME 400 Fireface και από την οποία βγαίνουν επίσης 2 XLR και πάνε στα αυτοενισχυόμενα EVENT 20/20 bas V2. Έψαξα λίγο στα specs των συσκευών και βρήκα αυτά: POD HD500 Guitar Input Impedance - 1M Ohm Aux Input Impedance - 1M Ohm Effect Return Input Impedance -1M Ohm MP3 Input Impedance -20K Ohm Microphone Input - 5K Ohm RME Input impedance: 10 kOhm Microphone 1-2, rear: Input impedance: 2.7 kOhm Output impedance: 75 Ohm DA – Phones, 7/8, front: Output impedance: 30 Ohm EVENT Nominal Input Impedance 4 ohms Power RequirementsInput Impedance 40kW (balanced) Επειδή δεν κατέχω από μονάδες μέτρησης Ohm κ.α., μπορεί κάποιος να μου πει αν πρέπει να προσέξω κάτι ή αν κάτι δεν ταιριάζει κ.τλ.; Ευχαριστώ πολύ!
  16. Nαι, το να τη φτιάξω μόνος μου το είπα γιατί το ανέφερε ένα παιδί σε προηγούμενο post. Έριξα μια ματιά στο post του superfunk και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για LP... Δεν ξέρω αν έχει και καμια τρομερή μεταπωλιτική αξία μία LP Studio, κανα 500αρικο τις πουλάνε στο e-bay. Πάντως αυτό που βλέπω είναι ότι αν ασχοληθείς λίγο τρως γερό κόλλημα..
  17. Το να την φτιάξω μονος μου δεν υπάρχει περίπτωση γιατι θα την καταστρέψω... τώρα το να πάρω parts δεν το είχα σκεφτει ποτέ.. δεν ξέρω καν από που να αρχίσω να ψάχνω για κάτι τέτοιο...τι parts δηλαδη? πουλάει η gibson κομμένα parts? έχεις να μου στείλεις κάποιο link να δω για τι πράγμα μιλάμε?
  18. Nαι έχεις δίκιο, βασικά έχουν διαφορετικά top, εμένα maple ενώ αυτή που έβαλα mahogany. Κοίτα σκέφτομαι να την κάνω και μαύρη... κάτι σαν κι αυτό ίσως...: http://www.mylespaul.com/forums/historics-reissues/247911-2006-chambered-r7-refin-goldtop-blacktop.html Γενικά δεν θέλω να τη δώσω, άσε που πλέον η ebony ταστιέρα σιγά σιγά θεωρείται σπάνιο πράγμα.. Απλά θέλω να την κάνω σαν καινούρια.. Μεταχειρισμένη την είχα πάρει από ebay και είχε πάντα χτυπηματάκια κ.α. Θα μου άρεσε να μοιάζει (εναλλακτικά από την mahogany που ανέβασα) λίγο με την LP Custom τη μαύρη.. άλλωστε η gothic δεν έχει πραγματικά κάποια συλλεκτική αξία νομίζω.
  19. Tην traditional την έβαλα απλά για το χρώμα του "σώματος". Την ebony ταστιέρα τη θέλω. Από το να πάρω μια μεταχειρισμένη (άσε που δεν βρίσκω πουθενά την traditional που ανέβασα) προτιμώ να customάρω τη δικιά μου έτσι όπως ακριβώς θέλω, γιατί σκοπεύω να αλλάξω τα πάντα, από toggle switch-μαγνήτες-strap buttons,γέφυρες, κλειδιά, buttons τα πάντα. Από inlays θέλω απλά να αντικαταστήσω αυτό που έχει στο 12ο τάστο και θέλω και το Logo σε pearl. Ένα εναλλακτικό σενάριο είναι να το παώ σε μία light αντιγραφή της Custom LP (black beauty). Σ'ευχαριστώ για τις info, θα τις ψάξω.
  20. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθεια-γνώμη σας για ένα θέμα. Έχω μία Gibson LP Studio Gothic http://i24.photobucket.com/albums/c8/vonslash/Holidays/GibsonLesPaulGothic.jpg και σκέφτομαι να της κάνω μερικές "χοντρές" αλλαγές. Πέρα από μαγνήτες κλειδιά inlays κ.α. που φαντάζομαι γίνονται, η ερώτησή μου είναι για το αν μπορώ να της βάλω λευκό binding στην ταστιέρα και στο σώμα. Επίσης θα ήθελα να μην έχει χρώμα, δηλαδή να ξυστεί: http://img341.imageshack.us/img341/1996/dsc00382339x1754.jpg και σαν τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει κάπως έτσι: http://i397.photobucket.com/albums/pp59/zmonki/Guitars/ZB230270-Edit.jpg Ποιά είναι η γνώμη σας? Πως το βλέπετε σαν εγχείρημα και ξέρετε κάποιον άνθρωπο που να μπορεί να ασχοληθεί με μεράκι και με προσοχή στις λεπτομέρειες για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα? Να σημειώσω ότι το δεύτερο Link (παράδειγμα χρώματος) που παραθέτω, είναι από LP traditional mahogany satin (worn brown). Καταλαβαίνω ότι πολλοί θα πουν ότι δεν αξίζει τον κόπο και το χρήμα αλλά θα ήθελα να ξέρω να γίνεται (με άριστο αποτέλεσμα όμως, να μοιάζει καινούρια). Ευχαριστώ.
  21. Event bass 20/20 V2 και θα προτιμούσα να έβρισκα της ίδιας εταιρείας... νομίζω ότι έβγαζαν παλια ένα αλλά το σταματήσανε..
  22. Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να μου λύσετε μια (φαντάζομαι απλοϊκή) απορία σε σχέση με τα sub woofers… Ποιος και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους σε ένα studio ηχογράφησης… ; Χρειάζεται μόνο για κάποια είδη μουσικής; Είναι κάτι απόλυτα αναγκαίο ή μπορείς και χωρίς; είναι απλά για να ξέρεις πως θα ακούγεται το κομμάτι όταν παίζεται σε σύστημα με subwoofer; Με λίγα λόγια, ποια είναι η ουσία των subwoofers? Ευχαριστώ.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου