Προς το περιεχόμενο

meet-sos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    144
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από meet-sos

  1. Καλησπέρα, αν τυχόν δεν έχεις βρει ακόμα και ενδιαφέρεσαι πουλάω μια Sigma DM12E δωδεκάχορδη https://smart.noiz.gr/details.php?id=476101
  2. Τι να κάνουμε, περνάν τα χρόνια (35+ πλέον...)
  3. Κατεβάστε το ολοκληρωμένο CD από εδώ: http://meet-sos.gr/discography/30-xronia-barbas/ Στο CD συμμετέχουν οι εξής μουσικοί: James Carmichael Dooley «Jim Dooley» (Τύμπανα) Γιώργος από Rebet Against the Machine (Μπουζούκι) Rainer Jadishke (Πλήκτρα) Roberto Diana (Ακουστική Κιθάρα, Banjo, Μπάσο) Guilia Cartasegna (Βιολί) καθώς και οι Ferry Terry, Ozzi, Roy Lopez, Allvidlife, Guitar Maps, Leunatic με διάφορα drum loops. TrackList 1) Περπάτησα τα σύνορα 2) Όσοι γίνουν πρωθυπουργοί 3) Ο αργιλές μας 4) Τρίτη Πέμπτη Μακαρόνια 5) Η ροκιά του χαρτοπαίχτη 6) Cante Jondo στη Βαλένθια 7) Μας ψεκάζουνε 8 ) Φταίει μια γκόμενα 9) Τα μαντάτα από την Καλαμάτα 10) Για τους φίλους μας 11) Ιστορίες της θάλασσας 12) Της τσικουδιάς Μερικά σύντομα σχόλια περί μερικών κομματιών: Το 2 είναι το γνωστό, του Βαμβακάρη, σε ροκ εκδοχή. Το 4 είναι το γνωστό ρεμπέτικο, σε surf-rock έκδοση. Τους στίχους στο 6 τους έχει γράψει ο Φώντας από το Θέατρο Δρόμου. Το 8 είναι των Ζιγκ Ζαγκ που το έχει διασκευάσει κι ο Γιάννης Βλάσης. Το 10 είναι επανεκτέλεση παλιού δικού μου, όπως και το το 3. Το 11 είναι απόδοση παραδοσιακού Πολωνικού (?) ναυτικού τραγουδιού. Το (?) το βάζω γιατί υπάρχει και το αντίστοιχο Ιρλανδο-Βρετανικό "drunken sailor" Καλή ακρόαση, ευχαριστώ.
  4. meet-sos

    Περσικο...

    πως λέγεται αυτός ο δρόμος;
  5. Να'σαι καλά. Στη μουσική δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα όλα τέλεια, αρκεί στην τελική να προσφέρουν έστω κάτι στον ακροατή, όπως ομολόγησες κι εσύ.
  6. meet-sos

    Metallica Black Album Guitar Tone Test

    Δεν έχω ιδέα από τεχνικά θέμα, αλλά στο αυτί μου φάνηκε τουλάχιστον 90% ο ήχος του κανονικού.
  7. Τα σπάει, έπρεπε να έχει και kazoo μέσα!
  8. Μιας και πλησιάζει πρωτοχρονιά... και όλοι θα παίξουμε μια γύρα!
  9. Δεν ήθελα να απαξιώσω τίποτα και κανέναν, αλλά όταν ανοίγω μετά από δύο μέρες το θέμα και βλέπω αυτό http://www.noiz.gr/index.php?topic=204576 θες να το συζητήσω κι όλας; Επίσης, ο τρόπος που γράφω στην περιγραφή, δεν είναι για να προωθήσω τη δουλειά μου ως χαβαλετζίδικη κτλ, απλά είναι το στυλ που τα λέω σε ένα υποθέτω χαλαρό φόρουμ. Δεν το έκανα για να πουλήσω τη δουλειά μου ως "ακόμα ένας γελωτοποιός των εθνικών μας ηθών". Για την πηγαιότητα της γραφικότητας μου, μπορείτε απλά να ανατρέξε σε ένα απλό live video Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας, παρακαλώ κάποιον διαχειριστή να κλειδώσει επιτέλους το θέμα. Ευχαριστώ.
  10. Επέστρεψα στο θέμα δύο ημέρες μετά, έχοντας γίνει ο κακός χαμός στο μεταξύ, και έμαθα τα εξής πράγματα: - πρώτα διαλέγουμε target group και μετά προσαρμόζουμε το μουσικό μας προφίλ - είμαι κνίτης, ίσως και τροτσκιστής - ανοίγουμε θέμα στο φόρουμ για να μαλώνουν τα μέλη για άσχετα πράγματα Παρακαλώ κάποιος διαχειριστής να κλειδώσει το θέμα, το συντομότερο δυνατόν, δεν υπάρχει νόημα.
  11. Ωραίο κομμάτι και βρώμικος ο ήχος! Τα βίντεο έχει μια ωραία ψυχεδέλια από τα χρώματα, το αδικούν οι προβολές.
  12. Ντάξει, ήθελα να βγάλω κάτι χωρίς πάρα πολλά χλαμπατσίμπαλα, χωρίς ακραίους πειραματισμούς με beat, rap, κλαρίνα, ζουρνάδες κλπ. Κάτι πιο νορμάλ, ας πούμε, από αυτά που κάνω συνήθως. Ελπίζω να μην καταλήξει και τόσο Mainstream στο τέλος.
  13. Εμπορικότερο, τι εννοείς; Mainstream ή πιο εύκολο για το αυτί γενικά;
  14. Άλλοι είναι 40 χρόνια έφηβοι, εγώ είμαι... 30 χρόνια μπάρμπας! Νέο project, το οποίο ανεβαίνει σταδιάκα και βρίσκεται πλέον στα μισά του (τα υπόλοιπα κομμάτια από Σεπτεμβρη). Μπορείτε να ακούσετε τα κομμάτια από την παρακάτω playlist. To μουσικό ύφους του project είναι απ'ολα με τζατζίκι... δηλαδή rock, funk κλπ με Ελληνικό στοιχείο (τζατζίκι) όπως λαϊκό, ρεμπέτικο, δημοτικό.
  15. Αν θα μπορουσε να βοηθησει κανεις, θα του ημουν ευγνωμον. Ειτε επι πληρωμη , είτε όχι. Ευχαριστώ.
  16. Σκέφτομαι να διασκευάσω τα παρακάτω παλιά μου κομμάτια σε τελείως διαφορετικές version. Αυτό εδώ χωρις ραπ, beat, feat κτλ (το κομμάτι είχε γραφτεί προ 5ετίας με άθλια τεχνικά μέσα κτλ). Χρειαζομαι πιάνο για ακκόρντα και μπουζούκι για το ριφφ (00:19-00:39) Κι αυτό να το ηχογραφήσω φυσιολογικά (επίσης είχε γραφτεί προ 5ετίας με άθλια τεχνικά μέσα). Χρειαζομαι μόνο μπουζούκι για το ριφφ (02:02-02:20) meet-sos
  17. meet-sos

    "Τα καγκέλια" Funk version

    Εχει κανεις να προσθεσει κατι ακομα? :D
  18. meet-sos

    "Τα καγκέλια" Funk version

    Ευχαριστώ, αλλά... τι είναι το product placement ? Thanks! Καλα, και εμένα μου αρέσει πιο πολύ η εκτέλεση της Γωγώς, εννοείται!! Μα, δεν προσπάθησα καν να το ανταγωνιστώ... Όσο για το "δεν σου κάνω τον άγιο" ορίστε:
  19. meet-sos

    "Τα καγκέλια" Funk version

    οπω πω πω πω πω πω πω πω πω θα τρελαθω... ;D
  20. Ευχαριστώ! Ουσιαστικά το εξώφυλλο καυτηριάζει αυτό το "καρακιτσαριό με επιδερμικό στίχο" που έχουν πολλοί ως κοινονικοπολιτικό στοιχείο της μουσικής τους.
  21. κάνω κι ένα up, μήπως δεν το άκουσε κάποιος που ενδεχομένως να ήθελε να το ακούσει...
  22. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά και χαίρομαι που σας άρεσε!
  23. Ευχαριστώ πολύ! Είναι τιμή μου τέτοια άποψη από έναν κιθαρίστα-καλλιτέχνη με τόσες παραστάσεις και συνεργασίες στο ενεργητικό του! Επίσης, ευχαριστώ και για τις κατά καιρούς ενυδρειακές-ιχθυολογικές συμβουλές σε άλλο site (αν δεν κάνω λάθος). Thanks a lot! #SWAG
  24. Το παρόν project είναι ένα μικρό EP (5 tracks) κοινωνικό-πολιτικής θεματολογίας σε λαϊκό δημοτική μουσική βάση (Ελληνικά, βαλκανικά, ανατολίτικα στοιχεία στον ήχο) με hip hop beats (και όχι μόνο) καθώς και άλλες δυτικές μουσικές επιρροές. ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΒΛΟΓΗΤΑΡΙ (ορχηστρικό με μπαγλαμά) 00:00 ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝΕ (progressive τσιφτετέλι) 01:12 ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ (ανατολίτικο hiphop / πεντοζάλι techno) 04:45 ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΑΡΑΠΗΔΕΣ & ΑΣΠΡΟΙ (rock τσάμικο) 07:58 ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ (νταούλι & ζουρνάς hiphop) 11:39 DOWNLOAD EP: http://www.meet-sos.gr/?p=1411 FACEBOOK: http://www.facebook.com/meetsospage 1) Ελεύθερη σύνθεση και ρεμπέτικο παίξιμο στον μπαγλαμά με κύρια βάση -- έμπνευση διάφορα μέρη των αναστάσιμων ευλογηταρίων της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας σε ήχο πλάγιο α' (Ευλογητός εί, Κύριε, δίδαξόν με τά δικαιώματά σου). 2) Δύο μεγάλα δεινά περάσαμε τον εφετινό χειμώνα: Την άνοδο του φασισμού και την μόλυνση από τα καυσόξυλα που έκαιγε ο κόσμος για να ζεσταθεί. Το τραγούδι αναφέρεται συνδυαστικά και στα δύο (συν του ότι, ως γνωστόν «μας ψεκάζουνε»). 3) Τα λέει όλα η εισαγωγή: Χειμώνας έπιασε στην Ανατολή. Η μεριά όπου ο πολιτισμός γεννήθηκε, πλέον σιγοσβήνει σαν το κεράκι μίας ξεχασμένης και απομακρυσμένης εκκλησιάς. Τα μπαχαρικά πλέον, δεν μυρίζουν... Φύγαμε κι εμείς από την γειτονιά, βλέπεις, και νομίζουμε ότι αυτή απομακρύνθηκε από εμάς. Δεν είναι έτσι όμως! 4) Οι στίχοι είναι από κάποια μικρά εδάφια του «Θούριου» του Ρήγα Φεραίου, τα οποία ομολογώ ότι δεν τα γνώριζα, μέχρι που τα πήρε το μάτι μου στο facebook group «Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή». Με μάγεψε η διεθνιστική ματιά των αποσπασμάτων και η αποφασιστικότητα τους και τα μελοποίησα διαφορετικά, με όλον τον σεβασμό. 5) Ένας ενωτικός και σύντομος αμανές για την αδελφότητα και την ηρεμία των λαών, ολοκληρώνεται με την παρέλαση ενός hip hop beat με υποστήριξη από νταούλι και ζουρνά. Οι λούπες είναι από παραδοσιακή μελωδία της Ανατολικής Θράκης (της Τούρκικης πλευράς δηλαδή). - Οι λούπες που χρησιμοποιούνται στο «να στεριώσουν οι λαοί» είναι από το youtube video "Davul Zurna Çiftetelli -- KeSKiN ViRaJ MuSTi" / link: http://youtu.be/8kpYe1yngvQ - Ορισμένα από τα δευτερεύοντα τύμπανα περιέχουν δείγματα από drum loops που διατίθενται δωρεάν στο www.looperman.com - Οι στίχοι του «αρμένιοι, αρβανίτες, αράπηδες και άσπροι» είναι μέρη από μικρά εδάφια παρμένα από τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου - Η βάση της μελωδίας του «ρεμπέτικο βλογητάρι» στηρίζεται στα «αναστάσιμα ευλογητάρια» - Πλην των παραπάνω εξαιρέσεων: Στίχοι -- Μουσική -- Ερμηνεία: Meet-sos - Κιθάρες, Σάζι, Μπαγλαμάς, Προγραμματισμός: Meet-sos - Τη φωτογραφία την τράβηξε ο Γιάβρας και το photo edit είναι δικό μου. DOWNLOAD EP: http://www.meet-sos.gr/?p=1411 Βυζαντινός ήχος -- Χηπ Χωπ ρυθμός -- Καυστικό ύφος -- Στοχευμένος στίχος Επί μέρους βίντεο στο youtube
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου