Προς το περιεχόμενο

airborne

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    226
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από airborne

  1. Mac or PC? Tι λειτουργικο? Για τι χρηση (production/mixing)? Χρησιμοποιω Cubase/Logic/PT σε καθημερινη βαση και απο εμπειρια εχω να πω οτι το λιγοτερο efficient απο τα 3 ειναι τα ProTools οσον αφορα το ποσα plugins μπορεις να τρεξεις με το μικροτερο buffer size. Ειδικα το τελευταιο Cubase 8 για Mac ειναι παρα πολυ ελαφρυ αν το τρεξεις με το Asio Guard.
  2. Σημερα: Ακομα 2 email απο τον ΙΔΙΟ χρηστη με το ΙΔΙΟ email . Ο τυπος την εχει καταβρει...
  3. yameth, Στην περιπτωση που αναφερω ο συγκεκριμενος χρησιμοποιουσε το ΙΔΙΟ email. Ακομα και το ιδιο φυσικο προσωπο να μην ηταν το θεμα ειναι οτι δεν χρησιμοποιησε διαφορετικο λογαριασμο. Εννοειται πως μπορουν να χρησιμοποιησουν χιλιαδες λογαριασμους, ip κλπ αλλα ο συγκεκριμενος χρησιμοποιησε τον ιδιο μετα απο 2 μηνες (αρχαριος?). Εχω ενα point που το λεω αυτο, δεν το λεω απο αγνοια του θεματος. ;)
  4. Κατα τη γνωμη μου αν ειναι να χρησιμοποιησεις desktop pc η λυση σημειο αναφορας αυτη τη στιγμη ειναι η PCI-e. Για λαπτοπ πλεον θα ελεγα usb. Ειδικα αν μιλαμε για RME απο προσωπικη εμπειρια (εχω την UFX)μπορω να σου πω οτι με usb εχω ισως και λιγο καλυτερο performance σε σχεση με τη firewire(η RME στο σαιτ της λεει αληθεια σε αυτην την περιπτωση). Περα απο το γεγονος οτι το usb προτοκολο θα αργησει να εξαφανιστει.
  5. 1. Δεν εχει τους ιδιους μετατροπεις. Αλλα η διαφορα ειναι τοσο μικρη που αν δεν εχεις ακουστικα διαμορφωμενο χωρο ακροασης και high end monitors δεν θα καταλαβεις διαφορα. 2. Ειχα και τις 2. Ναι, εχουν διαφορα στον ηχο, κατα την αποψη μου η RME εχει πιο ισορροπημενο ηχο. Η τεραστια διαφορα ωστοσο ειναι στη σταθεροτητα των drivers και εννοειται στην ποιοτητα κατασκευης. Την 1820m την ειχα αγορασει 500 ευρω ενω την Multiface II 1200. Δεν το μετανιωσα ποτε που εκανα την αναβαθμιση. Οι RME αξιζουν τα χρηματα τους μεχρι τελευταιας δεκαρας.
  6. Χαχαχαχα! Τελικα εχει πολυ πλακα...εμενα μου εστειλε πριν 2 μηνες περιπου και ελεγε τα ιδια για την κορη της που εκτελει φιλανθρωπικο εργο στη Νιγηρια. Εντελως τυχαια η κορη της ειχε απολυτη αναγκη μια φθηνη καρτουλα RME για να τη βοηθησει στο εργο της! Περα απο την πλακα παντως, ενας φιλος μου πηγε να την πατησει απο τον εν λογω απατεωνα και ηταν πολυ τυχερος που με πηρε τηλεφωνο να μου πει με χαρα οτι βρηκε αγοραστη! Εννοειται πως επροκειτο για τον ιδιο. Εγω παντως το διασκεδασα καθως με το που μου ειπε για Νιγιριες, απαντησα πως δεν χρειαζεται καν να το στειλω γιατι ταξιδευω συχνα και μπορω να το δωσω αυτοπροσωπως. ;D Εννοειται πως δεν ξαναστειλε τιποτα μετα απο αυτο... :P
  7. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση yameth. Δεν προκειται για μενα απλα αποφασισα να αρχισω αυτο το τοπικ γιατι πηγε να πεσει θυμα καποιος γνωστος μου και ηθελα να το καταστησω γνωστο και σε οποιονδηποτε αλλο δεν ειναι υποψιασμενος.
  8. Φιλε μου ξερω πολυ καλα τι συμβαινει, νομιζω οτι απο το πρωτο ποστ μου φαινεται αν γνωριζω η οχι αυτα που μου λες. Αλλωστε οπως λες κι εσυ τον αγνοησα οταν μου εστειλε το πρωτο email 2 μηνες πριν. Και το ιδιο οταν εστειλε κ το δευτερο. Οταν ομως με παιρνει τηλ γνωστος μου ανθρωπος ενθουσιασμενος γιατι βρηκε αγοραστη , και διαπιστωνω οτι ειναι ο ιδιος ακριβως με το ιδιο email δεν οφειλω να το αναφερω στο φορουμ? Εχω μια αισθηση οτι ειδατε ολοι το ποστ με εντελως αρνητικη σκοπια. Ναι, εγω και οσοι γραψατε εδω μπορει να γνωριζουμε αλλα υπαρχουν και ανθρωποι που δεν γνωριζουν τις κακοτοπιες του ιντερνετ (βλεπε ανθρωποι 60+ χωρις επαφη με τεχνολογια). Εστω και ενας απο αυτους να δει το ποστ για μενα ειναι επιτυχια. Επισης το email το ανεφερα απλα και μονο επειδη και τις 3 φορες ηταν ιδιο. Εννοειται πως μπορει να ξαναμπει με αλλο email αλλα αυτο σημαινει οτι πρεπει να ανεχομαστε σε καθε αγγελια που βαζουμε να μας spammarei αυτος και να μη λεμε τιποτα? Εννοειται οτι δεν ειναι παλικαρακι... Υπαρχει σαφης σκοπιμοτητα, ο ανθρωπος δουλευει με template...
  9. Δε διαφωνω, απλα ειναι πολυ προσφατο (μολις σημερα συνεβη σε ατομο που γνωριζω) ενω σε εμενα ειχε στειλει 2 μηνες πριν πρωτη φορα. Με το ιδιο email. Αρα ο τυπος αλωνιζει και δεν εχει ενοχληθει ποτε. Δε θα ηταν φρονιμο να μπει σε μια black list η κατι τετοιο? Οταν καποιος εχει μια πληροφορια καλυτερο ειναι να την περναει και στους αλλους. Ο συγκεκριμενος μπορει να απομονωθει γιατι εχει κανει το λαθος και χρησιμοποιει το ιδιο email ολες τις φορες.
  10. Καλησπερα, ηθελα να ενημερωσω οσους χρησιμοποιουν το section με τις αγγελιες οτι επεσε στην αντιληψη μου οτι υπαρχει ενας υποπτος "αγοραστης" Ο συγκεκριμενος επικοινωνει ως γυναικα και ρωταει αν υπαρχει το αντικειμενο προς πωληση καθως και ποσα τεμαχια υπαρχουν (πολυ περιεργο καθως εμενα με ρωτησε ποσα τεμαχια εχω για μια καρτα ηχου που στοιχιζει καινουρια 1200 ευρω). Δεν μιλαει ελληνικα, μονο αγγλικα και οταν ερθεις σε επαφη μαζι του σου λεει οτι θελει το αντικειμενο προς πωληση για την κορη της που ειναι σε ανθρωπιστικη αποστολη στη Νιγηρια και οτι θα σου δωσει περισσοτερα χρηματα απ'οτι ζητας στην αγγελια. Φυσικα δεν σταματαει εκει και αργοτερα σου ζηταει να αποκαλυψεις αριθμο λογαριασμου και διαφορα προσωπικα δεδομενα. Μου εχει στειλει 2 φορες προσωπικα για διαφορετικες αγγελιες αλλα σημερα πηγε να την πατησει κι ενας φιλος μου που του εστειλε ακριβως τα ιδια πραγματα. Παρακαλω οποιος ειναι υπευθυνος να επιληφθει, εχω στη διαθεση του το email του υποπτου χρηστη. Οποιος ειναι υποψιασμενος δεν διατρεχει κινδυνο αλλα μπορει καποιος να καταληξει θυμα. Ευχαριστω.
  11. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Γνωριζω γενικα πως να περναω χορδες, και στη συγκεκριμενη κιθαρα ειναι σωστα περασμενες με τις καταλληλες στροφες και με τσακισμα στην καθε χορδη ωστε να κραταει καλυτερο κουρδισμα. Για την ακριβεια, εχω δοκιμασει μεχρι και να βαλω μολυβι στο nut για να κραταει καλυτερο κουρδισμα. Το μονο που δεν εχω κανει σχολαστικα ειναι το stretching αλλα πιστευω οτι μαλλον εχω συνηθισει απο την Ibanez μου που δεν ξεκουρδιζεται με τιποτα. Τα locking κλειδια θα μου δωσουν τη δυνατοτητα να κραταει το κουρδισμα η κιθαρα σε επιπεδα οπως μια κιθαρα με Floyd Rose πχ?
  12. Καλησπερα σε ολους, θα ηθελα την αποψη σας (απο τους κιθαριστες του φορουμ) για μια μετατροπη που θελω να κανω σε μια κιθαρα μου. Ειμαι κατεξοχην πιανιστας αλλα τα καταφερνω πολυ καλα και στην κιθαρα και μεχρι στιγμης εχω μαζεψει 3-4 ηλεκτρικες. Εχω αγορασει λοιπον μια Epiphone Les Paul UltraII η οποια ενω για τα λεφτα της ειναι μια χαρα, με ενοχλει πολυ το γεγονος οτι δεν κραταει το κουρδισμα οσο θα ηθελα. Δηλαδη αν αποφασισεις να σολαρεις για κανα τεταρτο θες κουρδισμα επειγοντως καθως η σολ θα εχει παει κοντα στο φα #. Θα ηθελα λοιπον να μου προτεινετε καποια καλα locking κλειδια για αυτη την κιθαρα. Σιγουρα η τιμη τους θα πρεπει να ειναι σε λογικα πλαισια δεδομενου οτι δεν θα βαλω κλειδια 500 ευρω σε μια κιθαρα που η τιμη της ειναι 500 ευρω! Υπαρχει κατι που να αξιζει τον κοπο ή να το ξεχασω? Ευχαριστω
  13. airborne

    Mac OS X Lion

    Η TC Electronic Impact Twin δεν δουλευει με το Lion παντως. Better wait...
  14. airborne

    Steinberg Wavelab 7

    Δεν χρειαζεται να κανεις επιλογη, Μπορεις να το εγκαταστησεις και στα 2 Mac και αναλογα σε ποιο θες να το χρησιμοποιησεις , συνδεεις σε μια θυρα USB to elicenser ;)
  15. Όχι, φυσικά και δεν εννοώ τα MacBook Pro. To "καλο" με τα Μακ είναι ότι υπάρχουν σε κάθε edition συγκεκριμένα μοντέλα. Αρκεί να ψάξεις λίγο και βλεπεις εύκολα αν υπάρχει πρόβλημα η όχι. Γενικά αυτή τη στιγμή το MacBook pro ίσως να είναι η πιο ασφαλής λύση για FireWire interfaces. Πριν από κάποια χρόνια ευρισκες λάπτοπ με αξιόλογα components. Έχω ενα Toshiba core2duo που φοράει ΤΙ FW chipset, PCMCIA cardbus, card reader. Δεν αντιμετωπισα ποτέ πρόβλημα με κανένα interface και λόγω δουλειάς χρειαζόταν να αλλάζω πολυ συχνά. Δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει τόσο με τη μάρκα (αν και το Vaio μου έχει επίσης ΤΙ chipset αλλα Generic cardbus που μου προκάλεσε κάποια προβλήματα) αλλα με το πόσο ποιοτικά είναι τα components και κυρίως πόσο συμβατά είναι με τα διάφορα interfaces. Εντάξει, ομολογουμένως θα πας για κάτι καλο και ίσως όχι acer πχ αλλα έχουν αναφερθεί προβλήματα και με γνωστές εταιρίες και ακριβά λάπτοπ όπως πχ τα hp. Το γεγονός είναι πως αν κάποιος επενδύσει τώρα σε ενα USB 2.0 interface είναι καλυμμενος για καιρό αφού και τέτοια προβλήματα αποφεύγει , και το προτοκολα θα παραμείνει συμβατό με το USB 3.0. Πίστεψε με έχω δώσει πολλά χρήματα σε Fw interfaces τα οποία έχω ακόμα και δε μου αρέσει καθόλου που βλέπω λάπτοπ να μην έχουν καν FW η και να έχουν να αναρωτιέμαι μέχρι να το bootαρω αν θα παίξει στα 128 buffers η χψ κάρτα μου ( εκτός από τις rme φυσικά , δεν έχω δει μέχρι στιγμής σετΑπ που να μην παίζουν αυτες οι καρτες!).
  16. Σε ευχαριστω πολυ για το μαθημα, τα διδακτρα θα τα στειλω με Paypal :P Ξερω πολυ καλα τι ειπα. Ειπα ΠΛΕΟΝ γιατι υπαρχουν ελαχιστα λαπτοπ με αξιοπιστους controllers ΠΛΕΟΝ. Να την αποφευγει γιατι υπαρχουν τα εν λογω προβληματα ΠΛΕΟΝ, και μπορει μεν να ειναι καποιος τυχερος σαν εσενα και εμενα αλλα ειναι πολυ πιθανον να μην ειναι. Τα κατεβατα μαλλον ειναι πολυ βαρια για να τα διαβασεις? Οσον αφορα το ποιος ειναι εξαγριωμενος, εχεις δικιο! Ειμαι μετοχος της Texas Instruments και σου ριχνω λασπη που υποστηριζεις Ricoh! Tα παιδια μου πως θα ζησουν με δηλωσεις σαν κι αυτες? Περα απο την πλακα, αν μπεις στον κοπο να διαβασεις τι σου γραφω ισως καταλαβεις και μαθεις κατι παραπανω. Κακο δεν ειναι. Το να ειρωνευεσαι ασυστολα δε βγαζει πουθενα και το κανεις συχνα εδω. Αν παλι δεν θες να διαβασεις τα "Ελληνικα" τοτε κανενα προβλημα, φτανει που θα τα διαβασει καποιος που τον ενδιαφερει. Καλο απογευμα και καλες μουσικες. ;)
  17. Χαχαχα! Μου αρεσε το small print ;) Μα ακριβως αυτο λεω κι εγω. Δεν εχω να χωρισω κατι με το Νεκταριο, και αν προσεξεις ουτε τον αμφισβητησα στα λεγομενα του (για τι οτι το Vaio του δουλευει καλα), ουτε ειπα οτι τα TI Chipsets ειναι πανακεια και οτι ολα τα αλλα εχουν προβλημα σωνει και καλα. Απλα ειχα ενσταση και την εξεφρασα γιατι αποκαλεσε αβασιμο κατι που ειπα και διεκρινα μαλιστα και αρκετη δοση ειρωνιας στο ποστ του. Οποτε και απαντησα γιατι θεωρησα οτι καποιος αλλος χρηστης μπορει να επωφεληθει απο αυτο το μικρο debate και να ειναι πιο υποψιασμενος για τυχον αγορες. Οποτε πιστευω πως ειναι υγιής αυτη η μικρη "φορουμιακη" διενεξη. :)
  18. Φιλε μου θα προσπαθησω να σου απαντησω στις ερωτησεις σου: Το buffer size δεν επηρεάζει την ποιότητα του ήχου σου αλλά επηρεάζει το performance και κυρίως το latency. Mε λιγα λογια: Μεγαλυτερο buffer size= μεγαλυτερο latency, λιγοτερο "βαρος" στον επεξεργαστή σου Μικρότερο buffer size= μικρότερο latency, μεγαλύτερο "βαρος" στον επεξεργαστή σου Μπορεις να ακους την κιθαρα σου και ταυτοχρονα να ακους καποιο mp3 απο τον WMP καθως η Impact Twin εχει ξεχωριστους ASIO και WDM drivers. Ωστοσο προσεξε με τον Foobar γιατι χρησιμοποιει ASIO drivers και αν εχεις αυτους επιλεγμενους δεν θα μπορεις να ακους την κιθαρα απο το Guitar Rig γιατι οι Asio Drivers θα ειναι δεσμευμενοι απο αυτο. Για Το οτι δεν κλειδωνει: Τι Firewire controller εχεις? Πηγαινε : My Computer- Properties- Device Manager - IEEE 1394 Bus Host Controllers Τι λεει εκει?
  19. Νεκταριε "πασακα" μου δεν θα κατσω να ασχοληθω με το τι πιστευεις εσυ που εχεις 2 Vaio και νομιζεις οτι εχεις αποψη για ολα τα λαπτοπ της αγορας. Και μονο ο ειρωνικος σου τονος απο το πρωτο σου μηνυμα λεει πολλα. Εγω σου περεθεσα 4 λινκ (και θα μπορουσα να παραθεσω πολλα περισσοτερα αλλα δεν προκειται να ψαξω για σενα παραπανω, καντο μονος σου), και εσυ αναφερθηκες ΜΟΝΟ στο λινκ με το video στο youtube. Μηπως βαρεθηκες να διαβασεις τα υπολοιπα ή μονο το βιντεο σου κινησε την περιεργεια? Γιατι μαλλον αυτο δειχνει ποσο δογματικος θες να εισαι στην αποψη σου. Εγω δεν αρνηθηκα ποτε οτι μπορει να δουλεψει μια καρτα με Ricoh , και ουτε σε αμφισβητησα, αντιθετα σου ειπα οτι εχω καταφερει να δουλεψω με VIA και Fireface 800 χωρις προβλημα. Το θεμα ειναι -και δεν καταλαβαινω γιατι το αμφισβητεις τοσο πεισματικα- οτι πολλα interfaces ΔΕΝ δουλευουν σωστα. Και μην ξεχνας οτι τα Vaio δεν ειναι τα μοναδικα λαπτοπ στον κοσμο. Εχω Vaio και εχει Texas Instruments αλλα σε αλλα μοντελα εχουν Generic controllers. Μην κοιτας που εσυ και εγω τα ψαχνουμε εξονυχιστικα, εγω λογω δουλειας εχω αναγκαστει να ξερω τι κοντρολερς εχουν πολυ περισσοτερα μοντελα απο τα 2 Vaio σου, και να δοκιμαζω διαφορους συνδυασμους. Και οχι μονο με audio interfaces αλλα και με καρτες DSP που δουλευαν ΜΟΝΟ με TI chipsets. Και αν δεν πιστευεις εμενα γιατι δεν πας στα websites διαφορων εταιριων που πλεον λενε στον πελατη οτι ΠΡΕΠΕΙ να εχει TI Chipset αλλιως δεν δινουν εγγυηση για το performance? Ασε τις στρατες και τις στρατουλες λοιπον γιατι δε λες και τιποτα ουσιωδες. Τι εχεις πει στον χρηστη του φορουμ που θελει να κανει μια αγορα δηλαδη? Οτι με τα ΔΙΚΑ σου λαπτοπ, με το ΔΙΚΟ σου interface και το ΔΙΚΟ σου setup δεν εχεις προβλημα. Φοβερη πληροφορια! Γραψε και ακριβως το μοντελο του λαπτοπ και πες στο παιδι που ηθελε να παει να παρει μια καρτα των 300 ευρω να παει και να παρει ενα Vaio των 1690 ευρω και μια RME των 800. Χαιρω πολυ. Οσο για το Firewire protocol, ηταν το κατεξοχην προτοκολο τοσα χρονια για διασυνδετικα ηχου, δεν το αμφισβητει κανενας αυτο. Υπηρχαν προβληματα, αλλα με λιγη προσοχη και τους σωστους controllers δουλευε. Αυτο που ειπα και σε εχει εξαγριωσει τοσο, ειναι οτι πλεον ειναι τραγικα δυσκολο να βρεις λαπτοπ με σωστους controllers. Διαφωνεις σε αυτο? Δε νομιζω. Επισης σε πολλα μοντελα απουσιαζει πλεον η θυρα Firwire. Τυχαιο? Η RME, η MOTU και αλλες εταιριες εχουν αρχισει και βγαζουν υβριδικα interfaces USB/Firewire ή και αποκλειστικα usb. Mα καλα, ειναι ΤΟΣΟ χαζοι??? Κατα την αποψη σου ναι. Αν ηταν ολα ροδινα και τo FW ειχε μελλον ΓΙΑΤΙ να μπουν στον κοπο να το κανουν αυτο. Μαλλον τυχαιο ειναι βρε αδερφε, δε βαριεσαι. Εσενα σου δουλευει η RME με τa Vaio... Δεν ξερω αν καταλαβαινεις, και δεν εχω καμμια διαθεση να αντιπαρατεθω μαζι σου, αλλα οταν γραφεις καποια πραγματα δες πρωτα ποσο ενημερωμενος εισαι ΕΣΥ πρωτα και πριν μου πεις οτι καταπινω αμασητα καποια πραγματα δες με τι επιχειρηματα σου απανταω και απλα ανοιξε τα ματια σου και διαβασε περα απο το να λες τι καλα σου δουλευει το Vaio σε καθε ποστ. Οταν εχω δει δεκαδες συναδελφους και φοιτητες μου να μου φερνουν τα λαπτοπ τους και να αναρωτιουνται γιατι δεν παιζει το interface τους που αγορασαν με 300-500-700 ευρω δεν θα μπορουσα ποτε να τους πω: στο δικο μου λαπτοπ παιζει! Εχει νοημα? Η μηπως να μην πουμε σε κανενα οτι ο Firewire controller παιζει τρομερο ρολο στο performance και τη σταθεροτητα ενος μουσικου υπολογιστη? Αν διαβαζες τι λεω θα καταλαβαινες οτι δεν εχεις να κανεις με καποιον που καταπινει αμασητα αυτα που διαβαζω σε ξενα φορουμ. Πασακο μου χανεις λοιπον την ουσια. Εγω εγραψα στο φιλο οτι το Firewire προτοκολο δεν ειναι ασφαλες με την τωρινη κατασταση που υπαρχει στην αγορα των λαπτοπ. Ειδικα με τα USB interfaces που εχουν βγει στην αγορα τωρα (τυχαιο...ειπαμε). Θα μπορουσες να πεις "εγω εχω αυτο το σεταπ και δουλευει". Good for you! Αλλα λεγοντας "λαθος", "εντελως αβασιμο" για ενα πραγμα το οποιο βουιζει το ιντερνετ, ο μουσικοτεχνολογικος τυπος, και οι ιδιοι οι χρηστες, και ταυτοχρονα να αμφισβητεις αυτο που εχω δει με τα ιδια μου τα ματια(αν και αυτο λιγο με νοιαζει), τοτε αθελα σου μαλλον παραπλανεις και οχι μονο δεν προτεινεις κατι, αλλα αποκρυπτεις απο εναν χρηστη τα προβληματα που μπορει να αντιμετωπισει στο μελλον. Αντε ξαναπες μου τωρα παλι οτι μιλαω αβασιμα, και οτι το Vaio σου δουλευει μια χαρα. Τα επιχειρηματα σου με εχουν αποστομώσει. Ελπιζω απλα στο μελλον οταν θα αλλαξεις λαπτοπ να μην ξυνεις το κεφαλι σου γιατι αυτη τη φορα δεν δουλεψε η καρτα σου (αν και πρεπει να ομολογησω οτι αν δουλευεις κυριως με την RME δεν θα σου συμβει αυτο και παλι θα λες οτι o ΝEC X-Ψ controller σου λειτουργει αψογα).
  20. Και επειδη μπορει να βαριεσαι να ψαξεις: http://forum.cockos.com/showthread.php?t=34111 http://forum.notebookreview.com/acer/313903-replacing-ricoh-1394-controller-chipset-ti.html http://www.podcomplex.com/blog/is-a-ti-firewire-controller-vital-for-your-audio-pc/ Χωρις να "παιρνω φορα" αλλα το γεγονος οτι δουλεψε σε σενα δε σημαινει οτι ειναι και κατι που πρεπει να παιξει κορωνα γραμματα καποιος απο δω και περα. Ιδιαιτερα εφοσον εχουν αλλαξει τοσο τα πραγματα. Το οτι στο δικο σου setup δουλεψαν καποια interfaces δεν ακυρωνει αυτο που σου λεω εγω(και το οποιο λεγεται στα μεγαλυτερα μουσικα φορουμ ).
  21. Με οσα κεφαλαια και να γραφεις το ΑΒΑΣΙΜΟ δεν παυει να ισχυει το γεγονος οτι οι μονοι controllers που ειναι ευρεως αποδεκτοι για τη χρηση που κανουμε εμεις ειναι οι Texas Instruments. Εσυ λες οτι εχεις 2 Vaio, ποιες καρτες εχεις ομως αν επιτρεπεται? Ο φιλος πιο πανω ρωτησε καποια πραγματα. Γιατι να του προτεινω ενα προτοκολο που αργοπεθαινει (αν μου πεις οτι και αυτο ειναι αβασιμο...) και που εχει τοσα προβληματα και που πλεον ειναι απιστευτα δυσκολο να βρεις λαπτοπ με σωστες προδιαγραφες, και οχι ενα προτοκολο που θα ειναι future-proof και που πλεον εχουν βγει απιστευτα interfaces? Η ιδια η RME ισχυριζεται οτι η performance των USB interfaces της ειναι εφαμιλλη με τα PCI-e interfaces της. Προσωπικα εχω δουλεψει με Fireface 800 και VIA controller , αλλα αυτο δεν λεει κατι καθως τα 8/10 interfaces ΔΕΝ δουλευαν. Οπως το ιδιο συμβαινει (ισως λιγο καλυτερα) και στα Ricoh.
  22. Πριν κατηγορησεις μια θεση ως αβασιμη καλο θα ηταν να εχεις κανει λιγο research. Εχω τη δυνατοτητα να δοκιμαζω διαφορα audio interfaces σε διαφορετικα συστηματα και μπορω να εχω μια αποψη για το τι δουλευει και τι οχι. Αν δεν γνωριζεις οτι ο FW controller ειναι τοσο σημαντικος οσο και οι ιδιοι οι οδηγοι τοτε σιγουρα δεν εχεις ψαξει αρκετα το θεμα. Δηλαδη το γεγονος οτι μια καρτα ηχου Firewire δουλευει μια χαρα με Texas Instruments και καθολου με VIA ή Ricoh δε σου λεει κατι? Και δεν αγνοοω καθολου το γεγονος οτι τα Vaio φορανε Ricoh controllers. Mπορω αντιθετα να σου πω χωρις να το λεει πουθενα στα specifications οτι ακομα και στα πιο ακριβα τους μοντελα των 1700-1900 ευρω εχουν και παλι Ricoh. Το ΠΡΩΤΟ πραγμα που κανω οταν βλεπω ενα λαπτοπ ειναι να παω Device manager και να κοιταξω τους κοντρολερς. Αυτο ομως που εσυ προφανως αγνοεις ειναι οτι οι Ricoh controllers εχουν πολυ κακη φημη (ψαξε μονος σου δεν ειναι δυσκολο), και απο προσωπικη εμπειρια πολλα FW Interfaces δεν παιζουν σωστα. Η εχουν interruptions ή παρουσιαζουν dpc spikes ή στην χειροτερη δεν τα βλεπει καθολου το συστημα. Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι κατασκευαστες λαπτοπ για Music production ΑΚΟΜΑ βαζουν στα μηχανηματα τους TI FW controller εστω και με pci-e καρτα. Κατι θα ξερουν. Δεν ξερω αν ολα αυτα εκαναν "βασιμα" αυτα που εγραψα παραπανω, αλλα καλο ειναι να γνωριζουμε τι συμβαινει γυρω μας πριν αρχισουμε να γραφουμε...
  23. Μη μένουμε στα παλιά, έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα όσον αφορά τα προτοκολλα. Η RME έχει φτιάξει καταπληκτικά και σταθερά USB 2.0 interfaces, και εάν ο φίλος μας είχε 550€ θα μπορούσε να παει για μια Babyface και να έπαιρνε κάρτα με παρα πολυ καλούς κονβερτορες και προενισχυτες. Και επίσης ας μην ξεχνάμε ότι πλέον εάν δουλεύεις με PC laptop η σύνδεση FireWire θα πρέπει να αποφεύγεται. Πόσοι έχετε δει τώρα τελευταία λάπτο με Texas Instruments FireWire controller???
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου