Προς το περιεχόμενο

v.victor

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    42
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή v.victor

0

Φήμη

  1. Εμένα πριν ένα χρόνο μου είχε πάρει αν θυμάμαι καλά 70 ευρώ. Εξαρτάται όμως και τι τρίχες θα βάλεις. Πάρε ένα τηλέφωνο να συνεννοηθείς. Μη βαριέσαι! ;)
  2. Δοκίμασε να πιέζεις τα κλειδιά προς τα "μέσα" (δυνατά) και ταυτόχρονα δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα, ανάλογα με το κούρδισμα που θες να κάνεις. 7:14 δες πως κάνει την "inward" κίνηση http://youtu.be/-_yrlPEjXY4
  3. v.victor

    Maroon 5's James Valentine rig

    Στο 1:20 φαίνεται το Korg Pitchblack να έχει ένα κάλυμμα τοποθετημένο. Ξέρει κανένας αν πουλιέται κάτι τέτοιο?
  4. @GabrielM 4 pots, 3 switches, kai 2 jacks (δεδομένου ότι θα βάλω και piezo). Όχι δε θα είμαι πολύ καιρό βοστόνη. Αλλά θα το ψάξω για το return policy (που δεν νομίζω να το χρειαστώ). Επικοινώνησα μέσω mail με την Carvin για ένα δύο πραματάκια που ήθελα να μου ξεκαθαρίσουν και μόλις απαντήσουν, παραγγέλνω. #fingers crossed#
  5. @GabrielM Μάλλον θα την παραγγείλω το βράδυ. Θα βάλω και piezo και ό,τι βγει. Αν τόοσο πια έχω θέμα και δεν μπορώ να βγάλω ένα σκαστούτσικο καθαρό ή έχω τόοσο θόρυβο θα αλλάξω μαγνήτες. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Με προβληματίσατε αρκετά αλλά πιστεύω για τα λεφτά της η κιθάρα θα είναι άψογη και με πολύ ευελιξία. ;)
  6. @marathon and GabrielM Παρέλειψα να πω ότι θα παραλάβω την κιθάρα από βοστόνη (τα μεταφορικά είναι 30 δολλάρια) @GabrielM Από όσο διάβασες θα με καλύπτουν οι μαγνήτες (με σπλιτ) σε αυτά που θέλω?
  7. @Genius Loci Ναι έχω ακούσει ένα μοντέλο dc αλλά όχι στη μουσική που προορίζεται η δικιά μου. <--- Θέλω κάτι τέτοιο (Είναι το bolt on μονόδρομος?) αλλά και την ευελιξία για πιο thick gainy καταστάσεις.. Για το βάρος, από το site της Carvin: "Eastern Black Walnut is a dense medium hard wood that is slightly heavier than Mahogany. Its tonal quality is warm with a growling low end and a bright top end, especially when used for bass ­ it will really cut through in the mix. Black walnut has medium dark beautiful grain patterns and looks great with gloss or satin finishes." Απλά επειδή το σώμα είναι πιο μικρό/λεπτό από μια les paul υπέθεσα ότι θα είναι γενικά και πιο ελαφριά. Άλλωστε λέω για να το βάζουν και σε μπάσα.. μια χαρά θα είμαι.. ;) Λάθος μου? @ Superfunk Η τιμή για τις δυνατότητες/ποιότητα νομίζω είναι εξωφρενική δεδομένου βέβαια ότι αγοράζεις και από το εργοστάσιο κατευθείαν και φτιάχνεις τη δική σου κιθάρα. Πάντως αν έχεις να προτείνεις κάτι μέχρι τα 800 ευρώ (όσο δηλαδή κοστίζει η TL 60 με active electronics,piezo,split, phase switch κτλ) φυσικά και θα το λάβω υπ'όψιν μου και γενικά θα με έβγαζε από τη δύσκολη θέση που είμαι τώρα. :) Τέλος μια χαζή ερώτηση. Αν ένας διπλός έχει output πχ 5.5 το output οταν σπλιτάρει παραμένει το ίδιο ή πέφτει (πχ στο μισό)? Grr..τζάμπα έγραφα όλο το από πάνω μήνυμα καθώς ο βλάκας τώρα είδα τις απαντήσεις σας (αλλά το στέλνω eitherway μιας και το έγραψα)... ;) @WilliamSats Ο τυπάς στο video λέει χρησιμοποιεί noise reduction αλλά φαντάστηκα απλά για να κόψει το κλασικό hum μιας και χρησιμοποιεί μονούς. Αλλά λες και για διπλούς ότι έχει hum??? :( Κρίμα.. @KostasP Το neck through είναι αναγκαίο για την Carvin για να μου βάλει piezo.. Οπότε εσυ προτείνεις από άλλο μαγαζί. 1) Την συναρμολογιστική ποιότητα του εργοστασίου αμφιβάλλω αν θα την προσεγγίσω 2) Η τελική τιμή (πιστεύω θα ξεφύγει πολύ) Μπορείς να μου στείλεις με pm -αν δεν θες να μοιραστείς εδώ - περισσότερες λεπτομέριες για την κιθάρα/κόστος/μαγνήτες κτλ?
  8. Καλησπέρα, Όπως λέει και ο τίτλος θα παραγγείλω λίαν συντόμως μια Carvin tl 60. Η επιλογή της εταιρίας έγινε κυρίως λόγω ποιότητας/τιμής/και ότι είναι "custom shop"(συνεπάγεται ευελιξία), και του μοντέλου καθαρά λόγω εμφάνισης. Γενικά έχω στο μυαλό μου κάτι τέτοιο αλλά με κάποιες αλλαγές. http://www.communityofficesupply.com/images/git/tl601.jpg Oι ήχοι που με ενδιαφέρουν να έχει η κιθάρα είναι ένα καλό καθαρό που να "σκάει" (δηλαδή σε στυλ στράτο στην neck ή στην neck-middle θέση - πόσο ανέφικτο είναι αυτό?), απαλό overdrive αλλά και πιο gainy καταστάσεις (πιο ροκ αν και πιστεύω αυτές επιτυγχάνονται εύκολα με τους μαγνήτες τις carvin (και γενικά με το όλο το setup της στο συγκεκριμένο μοντέλο). Οπότε έχουμε και λέμε Neck through 24 fret (δυστυχώς) Fixed Bridge w/ Strings Through Body NWAL - Walnut Neck & Body No top TF - Tung-Oiled Satin Neck & Body Απορίες 1)Ενδιαφέρομαι να βάλω το πιεζοηλεκτρικό σύστημα που προσφέρει η Carvin, το έχει δοκιμάσει κανείς-αξίζει? 2) Επιλέγοντας το πιεζοηλεκτρικό σύστημα η Carvin σε "αναγκάζει" να βάλεις δύο διπλούς C22 μαγνήτες (οι οποίοι όμως splitάταρουν) αντί για ένα μονό και ένα διπλό που ήθελα εγώ. Θα μπορώ να πετύχω τα "σκαστά" καθαρά που θέλω με τον σπλιταρισμένο neck? Παίζω με Fender Deville 2x12 Sorry για το μεγάλο ποστ.
  9. http://www.scottlernermusic.com/backings/ Με save link as μπορείς να τα κατεβάσεις.
  10. Πάντα προσωπικά γράφοντας 1: Το να ελκύσει κόσμο στο να αγοράσουν/ενημερωθούν για τις κιθάρες του λόγω z-glide?(και μόνος σου καταλαβαίνεις και από αυτό το thread) ναι.. αν και τα στατιστικά των πωλήσεων θα σου δώσουν καλύτερη απάντηση. Να αλλάξει όλη την παραγωγή μπράτσων με τη πατέντα του?Αμφιβάλλω αλλά θα δείξει..υπομονή 3-4 χρόνια. 2: Μπορώ να σου πω συγκριτικά με τις άλλες DBZ που δεν είχαν το z-glide ότι είχε μικρή αλλά αισθητή διαφορά. Μην περιμένεις πιο συγκεκριμένη απάντηση. Είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να δώσω. ;) 3: Αυτό το ξέρει ο καθένας. Εγώ δεν νομίζω ότι αξίζει τα παραπάνω λεφτά (από όσο θυμάμαι είναι +100και ευρώ αλλά δεν είμαι σίγουρος, ίσως αναφέρει στο site του). Βέβαια αν κάποιος θέλει να ανεβοκατεβαίνει την ταστιέρα 30 φορές το δευτερόλεπτο μπορεί να του φανεί χρήσιμο γιατί μπορεί να του δίνει το κάτι λίγο παραπάνω που χρειάζεται. Έμενα δεν μου χρειάζεται! 4: Όχι. Μια χαρά μπράτσο είναι. Βολικό, εύκολο και δεν χρειάζεται να το συνηθίσεις για να παίξεις(πολύ βασικό, ειδικά αν παίζεις με πολλές κιθάρες). Εγώ πάντως θα επιμείνω(και ας με κράξει ο messalion :)) στο να πάτε να την δοκιμάσετε. Αλλιώς "κάθεται" στον καθένα. ;D
  11. Τι ακριβώς θες να μάθεις παραπάνω για το z-glide?? Μερικά παιδιά έγραψαν ότι θα είναι περίεργο στο πιάσιμο και απάντησα ότι δεν είναι κάτι πολύ διαφορετικό, δηλαδή δεν είναι κάτι που χρειάζεται να συνηθήσεις, και ότι αντιθέτως είναι βολικό και εύκολο. Βέβαια αν προσδοριστεί η απορία σου ίσως καταφέρω να σου απαντήσω, αν και μου είναι δύσκολο να περιγράψω την αίσθηση ενός μπράτσου. Γι'αυτό και προτείνω να πάτε να το δοκιμάσετε!
  12. Όποιος ενδιαφέρεται να τις δοκιμάσει και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μπορεί να τις ακούσει στο κατάστημα Χορδές (βρίσκεται σε ένα στενό από την πλατεία Ναυαρίνου, όποιος γνωρίζει οδό ας ενημερώσει). Δοκίμασα 3 μοντέλα Imperial, Barchetta, και Mondial(η οποία είχε και Ζ-glide) και οι 3 με μαγνήτες της DBZ και όχι με τους EMG(υπάρχει και αυτή η δυνατότητα) σε μία κεφαλή Telegun και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.Συγκεκριμένα η Imperial για μένα ήταν φοβερή ηχητικά (αλλά δεν μ'άρεσε καθόλου το σχήμα της). Όσο αναφορά το Z-glide μου φάνηκε βολικό και εύκολο αλλά και τίποτα δραματικά διαφορετικό. Πιστεύω αξίζει μια δοκιμή για να διαμορφώσετε μια γνώμη.
  13. Έχω δοκιμάσει ένα τσέλο από thomann και για τα λεφτά του (<500 από όσο μου είπαν) μου είχε αρέσει. Δηλαδή η συγκεκριμένη τσελίστρια είχε πάει το τσέλο για σκάψιμο του καβαλάρη για να έχει πιο χαμηλό action και η ντο χορδή τάσταρε πολύ (ναι γίνεται και χωρίς τάστα όταν χτυπάει στην ταστιέρα ;D), αλλά λογικά εσύ δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα αν δεν τον πειράξεις. Τα κλειδιά ήταν αξιοπρεπείς με την έννοια ότι μπορούσες να κουρδίσεις το τσέλο. Όμως δεν ξέρω αν κρατάνε καλά το κούρδισμα καθώς έπαιξα ούτε 5 λεπτά (αλλά με χρήση κιμωλίας μπορεί να βελτιωθεί πολύ η κατάσταση). Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο ήταν. Αλλά μπορώ να ρωτήσω. Από ότι είδα στα δύο links που παρέθεσες οι διαφορές τους είναι στα ξύλα και στο δοξάρι. Τώρα τι να σου πω. Αν δεν τα ακούσω/παίξω δεν μπορώ να σου πω ποιο να προτιμίσεις στα τυφλά. Αλλά θα έλεγα αν μπορείς να δώσεις τα 150 ευρώ παραπάνω. Τώρα για ήχο τι να σου πω. Δυστυχώς το 60%-70%( μπορεί και παραπάνω) του ήχου είναι από αυτόν που παίζει. Στο επίπεδο σου δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Από πού είσαι? Αν είσαι από αθήνα θα σου πρότεινα να πας στον καραογλάνη(που μέχρι πέρισυ ήταν στην θεσσαλονίκη) για να δεις για κάποιο όργανο. Από ότι είδα στο site (www.violino.gr) τα φτηνά τσέλα που φέρνει δεν τα έχει για 4/4 αλλά λογικά αν του ζητήσεις ένα μπορεί να σου φέρει/φτιάξει. Βέβαια ίσως να μην είναι στο budget σου αλλά ένα τηλέφωνο δεν θα πειράξει. Αν είσαι στη θεσσαλονίκη ο ζούλας φτιάχνει τσέλα. Έχω παίξει με μερικά των 1000 και 2000 ευρώ και ήταν αξιοπρεπέστατα (μέχρι και για ανωτέρα). Τώρα λογικά και των 500 θα είναι εξίσου καλά για την τιμή τους. Δυστυχώς δεν έχω τηλέφωνο ή site αλλά θα ρωτήσω αν θες και θα σου πω. Πάντως το καλύτερο για μένα είναι αφού πηγαίνεις σε ωδείο να ρωτήσεις αν πουλάει κάποιος μαθητής το τσέλο του. Επίσης μπορείς να ρωτήσεις και σε άλλα ωδεία της πόλης σου. Και στη συνέχεια να πας με τον καθηγητή σου και να δοκιμάσετε (κυρίως δοκιμάσει) το τσέλο. Παρ'όλα αυτά ό,τι τσέλο και να πάρεις στα 500 ευρώ αν δεν παίζεις 2-3 χρόνια (βάζω μόνο τόσα μιας και είσαι πιανίστας και όχι 10 χρονών) ήχο δεν θα βγάλεις. ;D Ελπίζω να βοήθησα. Ό,τι χρειαστείς ρώτα ελέυθερα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου