Προς το περιεχόμενο

dolphi_f

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    77
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    με τα παντα
  • Τόπος
    νοτια προαστια

Συμμετοχή dolphi_f

0

Φήμη

  1. Γεια φιλε, θα σου προτεινα τις TAD , λιγο ακριβοτερες αλλα για μενα καλυτερες. εχει τις 6l6gc long bottle and 6l6wgc short bottle.οι πρωτες για headroom και οι δευτερες για πιο γλυκο ηχο.
  2. Δηλαδη να ακυρωσω το ταξιδι που οργανωσα στον ΑΜΑΖΟΝΙΟ για συλλογη αυθεντικου brazilian rosewood? ;D τι μας λες ρε φιλως και εγω που νομιζα οτι με ..καλυτερο rosewood στην ταστιερα θα επαιρνα τα 0,12 db που μου λειπουν στους 6247 κυκλους... τι μαθαινει κανεις.... δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχει αυτο το ειρωνικο υφος? δηλ. αμφισβητει κανεις οτι οταν ενα σωμα για strato alder 2 piece , το βρισκεις βαμμενο με $370 αλλα μπορεις να βρεις και με $180 (2 piece painted) δεν θα υπαρχει διαφορα και στον ηχο της κιθαρας ?? μια μεξικανα εχει τα ιδια ξυλα με μια αμερικανικη ? καταλαβαινω οτι καποιοι ξερουν κατι παραπανω αλλα μπορουν να αφησουν στην ακρη τις σποντες.
  3. Διαβαζοντας ολα αυτα, πιστευω οτι θα πρεπει κανεις ανεξαρτητως αν η lespaul is chambered or swiss cheese etc, να δωσουμε και λιγη προσοχη και στα ξυλα που χρησιμοποιηθηκσν. Παραδειγμα πιστευω οτι το rosewoοd που βαζουν στις ταστιερες δεν ειναι ιδιας ποιοτητας σε ολη τη σειρα. εχω 2 lespaul stnd '96 και οι δυο, και ομως πιστευω οτι τα ξυλα στην μεν κανουν την διαφορα μιας και ακουγεται (σε μενα και σε οσους τις εχουν ακουσει) πολυ καλυτερη (εχουν και οι δυο τους ιδιους μαγνητες και ποτς) απο την αλλη. ειναι εμφανες οτι το rosewoοd το maple top kai to mahogany ειναι αλλης "ρατσας ". οποτε ειτε ειναι chambered η swiss cheese η μασιφ θα παιξουν και σημαντικο ρολο ποσο μαπα ειναι τα ξυλα που εχουν χρησιμοποιησει για την κατασκευη της. thats why they say the "good old days" μιας και υπηρχε πιστευω και αφθανια καλυτερων ποιοτικα ξυλων απο σημερα οπως ισχυει και αλλα υλικα.
  4. Εβαλα 2 seymour duncan 59 με τους οποιος ειμαι υπερευχαριστημενος. >οι seymour duncan 59 ειναι πριμαριστοι , επιπλεον η αλλαγη στα ποτενσιομετρα σου εδωσε >επιπλεον πριμα. Αλλαξα επισης και τα ποτενσιομετρα με 500αρια και ζητησα απο τον τεχνικο μου 50'ς wiring. Ολα οκ, οντως χαμηλωνοντας το volume δεν χανω πριμα, >για να μην χανεις πριμα χαμηλωνοντας το volume , ενας συνδυασμος resistor and cap >το οποιο τα δενεις μαζι και το βαζεις στα 2 ποτενσιομετρα της κιθαρας. αυτα τα πουλανε >ετοιμα στο ebay. αν θες παραπανω πληροφοριες να σου στειλω ενα σιτε που βρηκα. αλλα ο ηχος της κιθαρας εχει γινει υπερβολικα πριμος για τα γουστα μου. >τα εχω βαλει και στις 2 κιθαρες και με αλλαγη μαγνητων ομως σε seth lover που ειναι >λιγοτερο πριμαριστοι.
  5. Οντως εχω βαλει και γω ΤungSol 12ax7 gold pins και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. εχω ομως βαλει και ΤungSol 6V6-STR και εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος , ειχε πριν EH 6V6GT. εχει περισσοτερο headroom kai better crunch otan ανοιγω το volume. ριξε και μια ματια στα ξενα φορουμ. Γιαννης
  6. κανονικα θα επρεπε να την περνουν πισω. λυχνιες TAD να φαντασεις δεν αγοραζω απο τον ιδιον, τις εχει πιο ακριβα απο οτι αν τις παρεις απο ebay αμερικης. δηλ τις πουλαει χονδρικη στα ebay shops usa, και αυτοι πουλανε πιο φτηνα απο αυτον και επιπλεον τις περνουν και πισω , οι περισσοτεροι και η σου στελνουν αλλη η το συνηθεστερο, σου επιστρεφουν τα λεφτα στο paypal account σου.
  7. εγω παντως, τρια χρονια πριν ειχα εφαρμοσει τη διαδικασια "οταν κλεινω ενισχυτη, α)κλεισε την ενταση του ενισχυτη και β)κατευθειαν τον off διακοπτη, χωρις να κλεισω το standby, μετα απο ενα χρονο ταφτηνε η μια απο τις 2 λαμπες. Θα μου πειτε οτι φταει το βιας η οτι οι λαμπες ηταν μαπα κλπ.... Ε και ομως εδω και ενα χρονο κλεινω το standby και μεχρι τωρα καμια λαμπα δεν ταπαιξε. Τελικα εφαρμοσα οτι γραφει το manual της Marshall.
  8. μην ξεχνας οτι υπαρχουν και οι αλλες συσκευες του σπιτιου δηλ. ψυγειο , κουζινα , θερμοσφωνας που για λογους ασφαλειας σιγουρα θα πρεπει ηλεκτρολογος να κοιταξει τις ηλ/κες εγκαταστασεις του σπιτιου.
  9. εχω παει στον Ανδρεα καποσες φορες και εμεινα ευχαριστημενος τηλ. 6948870902. συνεργαζεται με Voodoomusic αλλα εγω πηγα τον ενισχυτη καταυθειαν σε αυτον. Γαιννης
  10. <<Επισης παρατηρω οτι οι περισσοτερες 'ετοιμες' 2χ12 καμπινες που κυκλοφορουν εχουν 2 ηχεια των 16Ω συνδεδεμενα παραλληλα και αναρωτιεμαι γιατι συμβαινει αυτο.Αν δηλαδη το κανουν για τον παραπανω λογο ή για κατι αλλο.>> γιατι δεν εχουν ολοι οι ενισχυτες εξοδο 4 ohm, οποτε με 2 μεγαφωνα στα 8 παραλληλα θα βγει 4 ohm, γιατι ουτως η αλλως προτιμαται η παραλληλη συνδεση 2 μεγαφωνων παρα η σειριακη. οπως διαπιστωσα και γω (ηχητικα δηλ.)
  11. Προτείνεις κάποιες..? εγω θα σου προτεινα τις TungSol el34 τις οποιες μου αρεσαν πολυ σε σχεση με αλλες μαρκες και σε νορμαλ χρηματα.
  12. Μα και εγω ειχα αγορασει απο Αμερικα, λεγεται "TheVintageSound", το καταστημα απο οπου μου εστειλαν εναν Heyboer Output transformer, και κατι carbon resistors, τελος παντων με USPS το εστειλε ο ανθρωπος και κανενα προβλημα με τελωνεια ειχα. βεβαια αυτοι οι ΟΤ ειναι φθηνοτεροι απο MM , δηλ πηγε $188 και κατι με μεταφορικα και εμεινα πολυ ευχαριστημενος με το καινουργιο ΟΤ. Παραγγειλα μετα και εναν power trans. και ουτε τοτε ειχα καποιο σκαλωμα στα τελωνεια. τι να πω ειναι πως θα σου κατσει.
  13. Μιας και ειχα και εγω το jcm 900, οντως οι 6λ6 λαμπες εχουν καλυτερο headroom απο τις 5881 ομως το βιας τους διαφερει αρκετα. θελω να πω οτι και τερμα που ειχα το τριμερ για την ρυθμιση του βιας για 6λ6 παλι δεν ηταν αρκετα τα mA gia tis 6l6. παιζουν μια χαρα αλλα ειναι το βιας για αυτες σχετικα χαμηλα ενω οι 5881 παιζουν με λιγοτερα mA. Για να μην τρεχεις απο δω και κει ψαχνοντας για τεχνικο, οι Tung Sol 6l6GC einai πολυ κοντα στις 5881 και βγαζουν αρκετα ζεστο vintage ηχο. οι δε JJ tis βρηκα αρκετα πριμαριστες, επισης οι ΤΑΔ ειναι ωραιες αλλα νομιζω θελουν κατι τι περισσοτερα mA απο TungSol. H TungSol bgazei ωραιες και 6V6, στις προτεινω , μου θυμιζουν πολυ 6λ6 , οσο για ελ84 μαλλον θα πας στις JJ. ελπιζω να σε βοηθησα. Γιαννης
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου