Προς το περιεχόμενο

Nicholas_Chili

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    131
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Nicholas_Chili

  1. Eδώ έχουμε μία στιγμή παραφροσύνης και ένα κάπως... "γραφικό" πλησίασμα της Gibson.
    Ευτυχώς δεν τόλμησαν να το κάνουν με το logo της Fender στο headstock, έβγαλε η Squier το φίδι από την τρύπα.

    Squier M-77
     

    csVMaOxh.jpg

    • Like 1
  2. Γειά σου φίλε Geka,
    το θέμα είναι μαθηματικό και είναι πολύ απλό.
    Ας πούμε ότι το καθαρό μήκος της ελεύθερης χορδής [δηλαδή από το nut μέχρι το saddle της γέφυρας είναι 64 εκατοστά (δεν είναι ακριβώς 64 αλλά το βάζω τόσο χάριν ευκολίας)].
    Οι φυσικές αρμονικές βγαίνουν στη μισή απόσταση, στη μισή της μισής, στη μισή της μισής της μισής και πάει λέγοντας.
    Η μισή λοιπόν απόσταση από το 64 εκατοστά, είναι το 32 και πέφτει πάνω στο 12ο τάστο όπου βγαίνει η πρώτη και πιο εύκολη αρμονική.
    Η μισή της μισής απόστασης είναι το 16 εκατοστά και πέφτει πάνω στο 5ο τάστο από την πλευρά του nut αλλά και περίπου πάνω στην αρχή του neck μαγνήτη από την μεριά της γέφυρας. Και στα 2 αυτά σημεία βγαίνει αρμονική.
    Η μισή της μισής απόστασης είναι τα 8 εκατοστά όπου εμφανίζεται σε 4 σημεία πάνω στην ταστιέρα. Περίπου πάνω στο 2ο τάστο & περίπου πάνω στο 9ο τάστο από τη μεριά του nut και περίπου πάνω από το 17ο & πάνω από τον middle μαγνήτη από τη μεριά της γέφυρας.
    Και αυτή η υποδιαίρεση στα μισά των μισών συνεχίζεται για πάντα...

    • Like 2
  3. 25 λεπτά πριν, shelter είπε

    Ενδιαφέρον! 

     

    Αν και η επιλογή των χαρακτηριστικών είναι ακριβώς στα γούστα μου πάντως νομίζω οτι θα πήγαινα για μια ανώτερη ποιότητα.

     

    Αλλά απο την άλλη δεν παραβλέπεται ότι στα 250ευρώ όλα αυτά είναι τεράστιο V for M.

     

    Θα ήθελα να έβλεπα μια απο κοντά πάντως και ποτέ δεν ξέρεις.... πάντα χρειάζεται μια ακόμα για κάποιο open κουρδισμα που δεν εχεις dedicated όργανο...



    Μου κάνει εντύπωση ASH body και CANADIAN MAPLE ταστιέρα σε όργανο των 250 ευρώ.
    Τώρα είναι ASH ή ASS αυτό το ξύλο;

    • Χαχα 2
  4. Μολονότι έχει κυκλοφορήσει ήδη εδώ και έναν περίπου χρόνο, δεν την έχουμε εξετάσει καθόλου μες το φόρουμ!

    Συνεπώς φέρνω το θέμα προς μελέτη.

    Είναι η πασιφανής απόπειρα της Harley Benton να προωθήσει μία δική της Telecaster καθ'εικόνα και καθ'ομοίωση της θρυλικής "Micawber".

    Για τους μη γνωρίζοντες (αν υπάρχουν), Micawber είναι το main axe του τιτανομεγιστοτεράστιου Keith Richards, μία Fender Telecaster του 1953 που του έκανε δώρο ο Eric Clapton το 1970 (στα 27α γενέθλια του).

    Οπτικά, αυτό που κάνει την κιθάρα να ξεχωρίζει, είναι το χαρακτηριστικό butterscotch χρώμα, ο διπλός μαγνήτης στη θέση neck και η χάλκινη "μοντέρνα" γέφυρα.

    Οι κριτικές είναι εξαιρετικές αν όχι διθυραμβικές και μιλάνε για μία πολύ value for money κιθάρα (κοστίζει μόλις 250 ευρώ), πολύ καλοσεταρισμένη από το εργοστάσιο, πολύ καλά ζυγισμένη και προσεγμένη στη λεπτομέρεια. Επιπλέον εξαιρετικές κριτικές έχει και ο ήχος της, χάρη στους μαγνήτες Tesla παραγωγής Harley Benton.

    Στα specs που αναφέρει το Thomann, κρατάμε το σώμα από ash, την ταστιέρα "καραμελωμένου σφενδάμου" που δίνει μια πιο βίντατζ αισθητική και τα κλειδιά τύπου Kluson.

    Αναλυτικά:

    • Body: Ash
    • Bolt-on neck: vintage caramel maple with Roseacer skunkstripe
    • Fingerboard: vintage caramel maple
    • Black dot fretboard inlays
    • Matte neck finish
    • Neck profile: C
    • Fretboard radius: 305 mm
    • Bone nut
    • Nut width: 42 mm
    • Scale: 648 mm
    • 21 Medium jumbo frets
    • Double-Action trussrod
    • Pickups: Tesla Opus-4 Alnico-5 Vintage humbucker (neck) and Tesla Opus-TE Alnico-5 single coil (bridge)
    • 1 Volume and 1 tone control
    • 3-Way switch
    • Single-layer black pickguard
    • Gold-plated BT101 bridge
    • Kluson-style machine heads
    • Deluxe chrome hardware
    • Factory strings: D'Addarío EXL-110 .010 - .046
    • Colour: Blonde, high-gloss

     

    kr.jpg

     

    • Like 2
  5. Τελικά εγένετο Jam Pedals Delay Llama mk3.
    Τα κάνει όλα (φουλ αναλογικό κύκλωμα, ζεστός ήχος στις επαναλήψεις, tap tempo, παρεστιγμένα) και συμφέρει.
    Παρασκευή παραλαμβάνω, ευχηθείτε μου καλή τύχη!
    Ευχαριστώ πολύ για την κουβεντούλα, την βοήθεια και για τις κατευθύνσεις!
    I rest my case 🔨

    DLmk3-FullSize-WhiteBG_4 copy-650x788w.jpg

    • Like 2
  6. 2 ώρες πριν, Spyros Delta είπε

    Κατοχος ενος Boss DM-3 απο το 1983, αλλα εμενα, στο παιξιμο μου πλεον, αν το delay δεν εχει expression pedal ωστε να ρυθμιζω το mix με το ποδι ανα πασα στιγμη, tap για να του δινω ρυθμο και επιλογη αξιων (παρεστιγμενα ογδοα ως επι των πλειστων) δεν μου ειναι λειτουργικο.

    Η μη δυνατότητα Tap-Tempo όπως και το ότι δεν είναι Stereo (λογικό για αναλογικό πετάλι αν και στο παρελθόν έχουν γίνει θαυματάκια όπως το Flux Slipstream) είναι τα μειονεκτήματα της όλης φάσης...

    dasdasd.jpg

  7. 9 ώρες πριν, Nestoras είπε

    Έχω στις πεταλιέρες μου τα original Boss DD-2 & DM-2. Είναι πολύ ωραία και τα 2 (το καθένα στον τομέα του). Αν τα βρεις λογική τιμή να τα πάρεις.

    Θα σου πρότεινα όμως να δώσεις μια ευκαιρία στο:

     

    Έχω μία σφηνομένη ζαμπονοκασερόπιτα στον εγκέφαλο μου, που με διατάζει ΠΑΡΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ, ΠΑΡΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ, ΠΑΡΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ σε αυτή τη φάση... Ωστόσο επειδή έχω διαβάσει και ακούσει βιντεάκια για το συγκεκριμένο, πρέπει πραγματικά να μαμεί...

  8. 10 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

    Γιατί δεν κοιτάζεις mxr (απλό ή deluxe), ή και κάποιο από τα delay της jam?

    Τα MXR έχουν τις πιο αδιάφορες κριτικές από όλα τα delay πετάλια σε αυτή την τιμολογιακή κατηγορία. Βασικά μιλάω για το απλό καθώς με το Deluxe για καποιο λόγο δεν ασχολείται σχεδόν κανένας. 
    Στα περισσότερα sites ή reviews που προτείνουν τα καλύτερα Delay πετάλια κατα τη γνώμη τους, τα MXR συνήθως είναι κάπου στη μέση και κάτω στις προτάσεις.
    Φυσικά όλα είναι υποκειμενικά και δεν ασπάζομαι σαν "νόμο" ότι μου πλασάρει το κάθε site, απλά συνεχίζω την κουβέντα στη βάση που στήθηκε όλο το θέμα μου. Στο τι "έπιασα" από την ιντερνετική έρευνα.

    10 ώρες πριν, gkourmoul1 είπε

    Γιατί δεν κοιτάζεις mxr (απλό ή deluxe), ή και κάποιο από τα delay της jam?

    Σε μία ιδανική οικονομική φάση θα έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη το Delay Llama Extreme, ωστόσο δε μπορώ να φτάσω στα 350+ ούτε να ρισκάρω για ένα μεταχειρισμένο από Έλληνα ιδιώτη χωρίς καμία κριτική στα 280.
    Για το Delay Llama το απλό, εφόσον παίζει σχετικά στην ίδια τιμή με το DM-2W, προτιμώ το δεύτερο.

    10 ώρες πριν, kpeyos είπε

    Είμαι κάτοχος ενός vintage DM2 και έχουν περάσει πολλά, πάρα πολλά delays απ τα χέρια μου.

     

    Να ξεκινήσω με ένα disclaimer: Το DM2 παίζει να είναι το αγαπημένο μου πετάλι στον πλανήτη. Είναι το πρώτο πετάλι που ξαναγόρασα όταν, πριν 15 χρόνια,  μου έκλεψαν όλον τον εξοπλισμό, οπότε δεν ξέρω αν θα είμαι αντικειμενικός. Αλλά: το DM2 δεν είναι ένα general purpose delay. Είναι το καλύτερο delay αν θέλεις να ακούγεται πραγματικά σαν μέρος του αρχικού σου ήχου, αν θες ένα ζεστό slapback (κάτι που δεν είναι κάτι εύκολο να το πετύχεις με πετάλι που δεν έχει φίλτρο) ή ένα delay που δεν μπερδεύει με αυτό που παίζεις, μιας που με το high cut που έχει όταν το βάζεις πιο κοντά στο max time (300ms) γίνεται κάτι σαν reverb.


    Σε σχέση με πολλά νεότερα αναλογικά delays,  ο συνδυασμός του κυκλώματος της Boss με τα Ιαπωνικά Panasonic τσιπάκια, θεωρείται ως ένας από τους καθαρότερους από πλευράς artefacts και πσηφιακίλας που λένε κι οι νοϊζαίοι 🙂. Υπάρχει κι ακόμη πιο high end κλώνος του DM2 που θεωρείται ίσως το απόλυτο, το παλιό αναλογικό Way Huge Aqua Puss (όχι η επανέκδοση). Όμως και στα υπόλοιπα αναλογικά delays, τα οικονομικότερα με τους Κινέζικους Panasonic κλώνους, τα artefacts θα τα ακούσεις περισσότερο στο max delay time και όταν παίζεις ψηλά στην ταστιέρα. Πολύ ψηλά. Στην πράξη λοιπόν έχω να πω ότι ποτέ δε με έχουν ενοχλήσει, μάλλον δεν είναι και κάτι που έχω παρατηρήσει για να είμαι ειλικρινής. Υπάρχουν θεσπέσια delays με Κινέζικους Panasonic κλώνους, με πρώτο να μου έρχεται στο μυαλό το Delay Llama του ¨δικού μας" Jam.   

     

    Το Echo Shifter δεν το έχω ακούσει αλλά με τόσα αρνητικά δε θα ασχολούμουν όταν υπάρχουν πλέον άπειρες επιλογές.

     

    Τέλος, επειδή επιμένεις για "φουλ αναλογικό": Ο μόνος λόγος για να πάει κάποιος σήμερα σε αναλογικό delay, είναι γιατί θέλει ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα και το mojo. Τα μόνα αναλογικά πετάλια που όντως με τη δισκογραφία που έχουν πίσω το δικαιολογούν αυτό, είναι τα παλιά EH Memory Man και Boss DM2 (τελείως διαφορετικός μεταξύ τους ήχος). Άντε αν θες κάτι πολύ "whacky" και σηκώνει η τσέπη να πας απ τα καινούργια και σε κάποιο Chase Bliss. 

     

    Σε άλλη περίπτωση υπάρχουν τόσα καταπληκτικά ψηφιακά πετάλια τα οποία ξεκινάν από Ελβετικούς σουγιάδες όπως το επίσης Ελληνικό Crazy Tube Circuits Time. Είναι βασισμένο στο Deep Blue Delay της ιδιοφυΐας που λέγεται Bjorn Juhl αλλά προσθέτει ένα πολύ έξυπνο filtering που μπορεί να τοποθετήσει τα delays όσο μπροστά ή πίσω μπορεί να χρειάζεται και να δώσει αναλογικό ή tape χαρακτήρα. Υπάρχουν επίσης mojo machines όπως το καινούργιο Space Echo που έχει βγάλει η Boss που κι εγώ το λιγουρεύομαι. 

     

    Όπως είπα το DM2 είναι η αδυναμία μου. Αλλά για να είμαι ξεκάθαρος, έχω και δύο Eventide H9 στην πεταλιέρα να του "κάνουνε παρέα"....😅

     

    Υ.Γ Αν μου έλεγαν να διαλέξω οπωσδήποτε αναλογικό delay μετά το DM2, θα κοίταγα μόνο το Diamond Memory Lane 2. To παλιό, το μεγάλο, το τετράγωνο με τα original Panasonics. Είναι πολλά, πάρα πολλά τα λεφτά βέβαια...



     

    Σε ευχαριστώ! Να μαθαίνουμε και τίποτα!!!

    • Like 2
  9. 1 ώρα πριν, manosx είπε

     Αλλο πραγμα δεν εχει αναφερθει ακομα, αλλα περιμενω τον υπευθυνο του τομεα.

     

     Μια αρχικη νυξη θα κανω μονο, απο κιθαρες Nicolas πως παμε;

    Χαχαχαχα ας πουμε ότι δεν έχει και πολύ σημασία.
    Δύο παλιοΑμερικάνες Fender έχουμε.
    Ειδού:

     

    φδγδφγδφ.jpg

    • Like 3
  10. 14 λεπτά πριν, manosx είπε

     

     

     Παρε το dm τοτε, μαμει.

     

     Δες και αυτο το βιντεακι, για να δεις τι χανεις, σε φτηνο boss παντα, μην παμε σε κανα eventide.

     

     

    Έχω πολύ καλό ψηφιακό πετάλι Delay, το Nova Repeater της TC Electronic το οποιο ειναι και discontinued πλεον! Αλλά τώρα μου έχει κολλήσει να πάρω αναλογικό...

  11. 31 λεπτά πριν, manosx είπε

     Παρε το boss να κανεις τη δουλεια σου σε φαση slapback και τετοια, και αν θελεις tap tempo και ολα τα υπολοιπα καλουδια χτυπα καποια στιγμη και ενα ψηφιακο σε φαση dd 200 και καθαρισες.

     

     Βεβαια ειναι και τι παιζεις και πως το παιζεις 😆 αν θελεις μονο vintage ηχους το dm ειναι τζετ. Για πιο προχωρημενα πειραματα το ΠΣΗΦΙΟ μαμει, αν ειχα να διαλεξω μονο ενα θα πηγαινα ΠΣΗΦΙΟ.

    Η μοναδική απαραίτητη προϋπόθεση που έχω θέσει στον εαυτό μου είναι να είναι ΦΟΥΛ αναλογικό!!!

  12. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους τους συμφορουμίτες.

    Άμεσα θα προβώ στην αγορά ενός "καλού" αναλογικού delay πεταλιού και μετά από έρευνα περίπου ενός μήνα έχω καταλήξει στα 2 πετάλια του τίτλου.

    Ποιο είναι το θέμα μου λοιπόν; Βρήκα αρκετές αρνητικές κριτικές στα ιντερνέτς για το ES-2.
    Αναφέρω ενδεικτικά (χωρίς να υιοθετώ καθώς αφενός δεν έχω ακούσει το πετάλι από κοντά και αφετέρου οι γνώσεις μου περι ηλεκτρονικών και αναλογικών κυκλωμάτων είναι μηδαμινές):
    1) συμπεράσματα του τύπου "για τα λεφτά του καλό είναι" που σημαίνει ότι το κρίνουν ως μία αξιόπιστη αλλά φθηνή επιλογή
    2) χρωματίζει (τον κανει πιο bright) εξαρχής τον ήχο και πολύ περισσότερο τις επαναλήψεις
    3) το wet σήμα είναι πολύ χαμηλότερο σε ένταση από το dry, μόλις "εμπλακεί" ρίχνει την ένταση της κιθάρας έως και 20 db
    4) εάν πας να ηχογραφήσεις ακούγεται ένα περιοδικά επαναλαμβανόμενο τικ τακ
    5) τα ποτενσιόμετρα είναι υπερευαίσθητα και γυρίζουν με την παραμικρή επαφή
    6) ακούγεται πολύ "ψηφιακό" για αναλογικό πετάλι
    7) είναι θορυβώδες όταν φύγεις από τα καθαρά και βάλεις παραμόρφωση
    &
    8) ότι ουσιαστικά το πετάλι δεν είναι αναλογικό λόγω των μετασχηματιστών A-D που βρίσκονται πριν από το tap-tempo (αλλά ούτως η άλλως το σήμα θα περάσει από εκεί ακόμα και αν έχεις το tap-tempo κλειστό) και το οτι πλασάρεται ως τέτοιο είναι marketing trick της Ibanez

    Ξαναλέω, οι γνώσεις μου περί κυκλωμάτων είναι σαν τις γνώσεις του πρωθυπουργού μας στο να περνάει έναν μήνα παίρνοντας βασικό μισθό, μπορεί δηλαδή αυτά που γράφω να είναι μπαρούφες, ωστόσο απλά μεταφέρω τις κυριότερες "μομφές" που αλίευσα.

    Αντιθέτως, για το Boss DM-2W, όλες οι κριτικές είναι αποθεωτικές, είναι λες και βρήκανε το Holy Grail των Delay πεταλιών μέχρι 250 ευρώ, λες και υπάρχει ομερτά αποθέωσης, δεν μπορείς όσο και να ψάξεις να βρεις κάτι αρνητικό. Το πιο αρνητικό που διάβασα είναι ότι μερικές φορές είναι και αυτό θορυβώδες στην παραμόρφωση.

    Από την άλλη βέβαια, όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι όταν προτείνει κάτι ο Superfunk είναι αρκετός λόγος για να πας και να το αγοράσεις αβλεπί.

    Οι δρόμοι είναι δύο:
    -είτε θα αποκτήσω το Boss DM-2W στα 200 ευρώ, βέβαια οι περισσότεροι προτείνουν ότι θέλει απαραίτητα και τον δικό του μετασχηματιστή (δηλαδή αν του κοτσάρω πάνω ένα από τα 12 βύσματα του Power Unit μου στα σωστά Volt τι θα πάθει άραγε;) συνεπώς τα 200 μπορεί να γίνουν 230
    -είτε θα αποκτήσω το Ibanez ES-2 μεταχειρισμένο από Reverb σε άριστη κατάσταση (εξωτερικά είναι λες και δεν πατήθηκε ποτέ) από αξιόπιστο πωλητή με πολλές κριτικές στα 160 ευρώ τελική τιμή με μεταφορικά.

    Όσοι γνωρίζουν, ας μιλήσουν! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

    SDAD.jpg

    • Χαχα 1
  13. Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο φέρνει σε έπιπλο (θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό υποπόδιο γραφείου) και ότι είναι κρίμα να γεμίσεις ένα τέτοιο έργο τέχνης με βέλκρο, πετάλια, καλώδια κλπ...

    Το υλικό είναι κόντρα πλακέ σημύδα (ή αλλιώς ρώσικο ή αλλιώς θαλάσσης) και είναι ότι πιο ανθεκτικό υπάρχει. Στην επιφάνεια έχει πρεσαρισμένο καπλαμά δρυός, εξού και τα υπέροχα νερά.
    Η κλίση διορθώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη προσπάθεια και έχει γίνει ιδανική.
    Δεν υπάρχει πουθενά γωνία σε όλη την επιφάνεια του Pedalboard ώστε τα καλώδια να μη σκαλώνουν και να μην τρίβονται πουθενά.
    Εκεί που πατάει στο έδαφος έβαλα βελούδινα αυτοκολλητάκια ώστε και να μη γδέρνει και να μη γδέρνεται και να έχει καλύτερη ας το πουμε "ελαστικότητα" σαν κατασκευή.
    Στο πίσω μέρος έχει τρύπες για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν άνετα καλώδια και να υπάρχει το σχετικό cable managment, να μην είναι όλα χύμα στο κύμα.
     
    Απολαύστε υπέυθυνα...!

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου