Προς το περιεχόμενο

funky_z

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    33
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Μπάσο
  • Day job
    Μηχανικος
  • Τόπος
    Ξανθη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή funky_z

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα παιδιά, είμαι κάτοχος ενός πεντάχορδου Sandberg California με τον μονό μαγνήτη και έναν humbucker (από τότε που το πήρα άλλαξαν τα ονοματα των μοντέλων και τα εχω μπερδέψει είναι η αλήθεια)! Λίγα λόγια για το όργανο..το έχω 3,5 χρόνια και το έχω καταευχαριστηθεί! Το αγόρασα με το σκεπτικό ενός πιο οικονομικού από fender μπάσο και ταυτόχρονα πιο ευέλικτου, αφού έχει το μαγνήτη τύπου musicman μαζί με τον μονό τύπου j bass. Επίσης σε αντίθεση με οποιοδήποτε fender είχα την ευχαίρια επιλογής των ξύλων στο σώμα και στην ταστιέρα ώστε να ταιριάζει ακόμα περισσότερο σε μενα! Από άποψη hardware τα ηλεκτρονικά του είναι Glockenglang και είναι απιστευτα! Οι μαγνήτες του ωραίοι αλλά διαφορετικόι από τους αντίστοιχους της fender και της musicman. Αυτό είναι λογικό μιας και είναι delano αλλά εκτός αυτού και τα ηλεκτρονικά του οργάνου είναι διαφορετικά από τις παραπάνω εταιρίες. Επίσης, προσωπικά θα έλεγα με κάθε επιφύλαξη ότι ο μονός μαγνήτης μου μοιάζει ηχητικά πιο πολύ με ενός p bass παρά με ενός j bass. O humbucker τήνει πιο πολυ στον κλασσικό ήχο των musicman με ορισμένες αποκλίσεις βέβαια. Το μανίκι του εμένα με βόλεψε (δεν μπορώ να το συγκρίνω με άλλους τύπους μπάσων μιας και δεν έχω παίξει με πολλά διαφορετικά). Τα αρνητικά του τώρα..λίγο πριν τα χριστούγεννα το π'ηγα για σετάρισμα σε γνωστό κατασκευαστή οργάνων της Θεσσαλονίκης και αφού μου εκθύασε το όργανο μου είπε τα εξής. Το όργανό σου έχει κάποιες ατέλειες..τα τάστα του έχουν φαγωθεί αρκετά για το χρονικό διάστημα που το έχεις(που κατά μεγάλη πιθανότητα είναι λόγω της χρήσης) και επίσης (και πιο σημαντικό) η ταστιέρα δεν είναι σωστά συνδεδεμένη με το σώμα. Αυτό που εννούσε είναι ότι το μανίκι και το σώμα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη κλίση από οτι θα έπρεπε κατά τη γνώμη του, πράγμα που διορθ'ωνεται. Σύμφωνα με αυτόν παρότι πολύ καλά όργανα λόγω της μαζικής πλέον παραγωγής και της απρόσωπης αγοράς (το αγόρασα μέσω Thomann) η ποιότητα έχει μειωθεί. Γενικά εγώ το προτείνω! Από κει και πέρα το καλύτερο θα ήταν να παίξεις πρώτα με ένα πράγμα που οπως ξέρω είναι λίγο δύσκολο! Ότι άλλο θες να με ρωτησεις πες μου... :)
  2. Χαιρετω ολη την παρέα, θα ήθελα τη βοήθειά σας για ένα διαφορετικής (από τη μουσική) φύσης θέμα.. Έχοντας το παλίο μου μπασο να με κοιτάει σκέφτηκα να του αλλάξω λίγο τα φώτα. Το έτριψα, έβγαλα ολες τις μπογιές και τ βερνικια που είχε επάνω, το έξισα και έφτασα στο σημειο να το βάψω! Σκέφτηκα λοιπον σε αυτο το σημείο να βάλλω στο σώμα του κάποιες φωτογραφίες και μετα να το βερνικόσω! Εχω βρει ήδη κάποιες φωτο αλλα ψάχνω κ αλλες..ετσι αν έχετε να προτείνεται κάποια φωτό είτε απο εξώφυλλο cd ή οποιαδήποτε άλλη που να σχετιζεται με μουσική ειναι όλες καλώς δεχούμενες!!! ευχαριστώ ΥΓ:ξέρω οτι τα γούστα μας μπορεί να διαφέρουν αλλα προτείνετε ότι εσεις θεωρείτε αξιολογο..
  3. Παιδια ευχαριστώ πολυ το ελυσα το θέμα μου!!! Να είστε καλα όλοι
  4. Ρε παιδιά...εψαξα και βρήκα ένα καλώδιο τύπου RCA το οποίο και στις 2 άκρες έχει διπλές εξόδους!Αντε στην κάρτα ήχου θα τα βάλω με αντάπτορα από 2 εισόδους (του αντάπτορα) σε μία mini jack!Στην άλλη άκρη που το ηχείo έχει μία μονο υποδοχή για rca θα πρεπει να βρω αντιστοιχο ανταπτορα?Υπάρχει κατι που να κανει τη διπλη έξοδο μονή rca?Και αν ναι έχει νοημα?
  5. Ευχαριστώ πολύ Μανώλη!Θα το δοκιμάσω και θα σ πω...
  6. Ναι παιδιά ξέρω οτι πολυ καλύτερα θα ήταν με μια εξωτερική κάρτα ήχου αλλα προσ το παρόν τι να κάνω?Ρωτάω μηπώς υπάρχει κάποια λύση..!Οσο για τα RCA καλώδια εχει τέτοια έφοδο το ηχείο αλλα ειναι unbalanced που νομιζω οτι σημαινει μονοφωνικό!!Κάνω λάθος?
  7. Αν θεωρήσουμε ότι ο πύργος της φωτο ειναι ο δικός μου, οι 6 σημαδεμένες υποδοχές είναι της κάρτας ήχου. Στο σχήμα δίπλα έχω γράψει και τι αναγράφει κάθε μία! Στη μαρκαρισμένη υποδοχή συνδέω το καλώδιο που ξεκινάει από το ένα ηχείο, αφού έχω βάλει έναν αντάπτορα για να μετατρέψω το μεγάλο καρφί σε μικρο! Το άλλο καλώδιο δεν το συνδέω σε καμία από τις υπόλοιπες υποδοχές γιατί δεν ακούω τίποτα από αυτές! Το συνδέω σε μία από τις υποδοχές που βρίσκονται στο μπροστινό του Η/Υ και απο το panel της κάρτας ρυθμίζεις τι είσοδο ή έξοδο θες να το κάνεις!Έχω επιλέξει η μπροστινή είσοδος να είναι front speaker και αυτή γιατί στις άλλες περιπτώσεις πάλι δν άκουγα τίποτα! Το panel της κάρτας το έχω ανεάσει σε φωτο. Ευχαριστώ!
  8. Καλησπέρα παιδιά, για ακόμα μια φορα χρειάζομαι τα φώτα σας!!Πρόσφατα αγόρασα τα studio monitors της KRK Rockit 5 G2 και με μεγάλη μου χαρά πήγα να τα συνδέσω!Αγόρασα λοιπόν και 2 καλώδια με άκρα από XLR(balanced) σε πολυφωνικό καρφί ώστε να λειτουργούν πολυφωνικά!Τα καλώδια από τα ηχεία καταλήγουν στην on board κάρτα ήχου του Η/Υ μου(Realtek High Definition)...Το πρόβλημα είναι ότι από τα ηχεία ΔΕΝ ακούω στερεοφωνικά!!!!Έχω την εντύπωση ότι ακούω και από τα 2 ηχεία τα ίδια μισα κανάλια με αποτέλεσμα σε άλλα τραγούδια να μην ακούω τη φωνή, σε άλλα να μην ακούω κιθάρες κτλ. Σας παρακαλώ αν κάποιος ξέρει τι πρέπει να κάνω ας βοηθήσει! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ΥΓ:Αν πρέπει να δώσω και άλλες πληροφορίες ενημερώστε με... :)
  9. Να προτείνω μια ιδέα...?Εχεις σκεφτεί να κανεις έτσι την διάταξη του γραφείου ώστε να εχεισ πλάτη στην τηλεόραση και να ¨κοιτάς¨ το τζάμι?Οπότε δεν θα έχεις το πρόβλημα της αντήχησης!
  10. Χωρίς να είμαι ειδικός ξέρω ότι όταν ένα ηχείο βρίσκεται κοντά σε τείχο και συγκεκριμένα σε γωνία ενισχύονται οι μπάσσες συχνότητες κατα 3dB!Αυτό για κάποιυς μπορεί να είναι θετικό και για κάποιους όχι...η επιλογη δική σου!Απλά η αλλάγη αυτή στις συχνότητες δε είναι σταθερή και αλλάζει περίεργα ανάλογα με τον χώρο!Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εσυ ακούς ενισχυμένες τις μπασες συχνότητες αλλά το κοινό σου μπορεί όχι! Αν δν βοήθησα απλώς αγνοήστε το σχόλιο ;D
  11. Η βοηθειά σας ήταν καθοριστική και ευχαρισώ για αυτό! Από ότι φαίνεται ύστερα από λίγο ψάξιμο στον νετ και στο φόρουμ κατέληξα στα εξής 3: http://www.thomann.de/gr/esi_near05_aktive_nahfeldmonitore.htm http://www.thomann.de/gr/esi_near05_experience_aktive_studio_nahfeldmonitore.htm http://www.thomann.de/gr/esi_near_08_classic.htm Τα χρήμτα είναι περισσότερα αλλά νομίζω αξίζει λίγη ακόμα αναμονή για κάτι καλυτερο!Τα φώτα σας για τα παραπάνω παρακαλώ..!
  12. Κατ'αρχήν ειρήνη ημίν!!! Κατά δεύτερον, ευχαριστώ για τις απόψεις...όσο για το ένα μόνο μονιτορ μου το είχε προτείνει ένα παιδί σαν μια πιο οικονιμικη λύση χωρις να χάσω ποιότητα αλλά λογικό μου φαίνεται να μην είναι πολυ λειτουργικό!Πιστεύεται ότι ούτε για απλή σωστή αναπαραγωγή τραγουδίων θα είναι αρκετο(δηλαδή να ακούω mp3 χωρίς να αλλάζουν οι εντάσεις μπασσων πριμων κλπ)? Επίσης, αν έπαιρνα μόνο ένα τώρα και μετά ήθελα να πάρω και το αντίστοιχο δεύτερο πως θα παρήγγελνα το δεύτερο να είναι το άλλο μισό του ζευγαριού(χωρίς την τροφοδοσία δλδ)?? Μήπως όντως το ζευγάρι είναι προτιμότερο? :-\ Ξεφεύγει όμως ρε γαμώτο...$$$$$
  13. Λοιπόν ναι είχα ακούσει σε μόνιτορ μια φορα ένα κομμάτι μου και ήταν άλλα 'ντ' άλλων!Άλλες εντάσεις κυρίως!Πιστεύω χωρίς μόνιτορ δν μπορείς να είσαι αντικειμενικά σωστός με τον ήχο σου...
  14. Καλημέρα, ήθελα να αγοράσω ένα ζευγάρι active monitors για το σπίτι, για ηχογραφήσεις κλπ. αλλά κάποια φιλαράκια μου πρότειναν να κινηθώ προς την αγορά ενός μόνο ηχείου για αρχη ώστε με τα ίδια ή και λιγοτερα χρήματα να πάρω κάτι πιο αξιόλογο!Δεν έχω επαγγελματικές απαιτήσεις απλά ο ήχος που ακούω θέλω να είναι σωστός!Επίσης, θα βοηθήσουν σε ηχογραφίσεις που κάνω στο σπίτι...Να μην τα πολυλογώ έχω καταλήξει στα εξής τρία και θα ήθελα τη συμβουλή σας και προτάσεις! http://www.thomann.de/gr/yamaha_hs50m.htm http://www.thomann.de/gr/krk_rp5_g2_rokit.htm http://www.thomann.de/gr/mackie_mr5.htm Ευχαριστώ προκαταβολικά 8) ΥΓ ελπίζω να μην έκανα το thread σε λάθος κατηγορία :-\
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου