Προς το περιεχόμενο

tassoss

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    36
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή tassoss

0

Φήμη

  1. Πρώτα απ’όλα σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου, και την διάθεση σου να βοηθήσεις! Συγκεκριμένα θέλω να αλλάξω το Αbm μπαρέ με Am open chord (ευχαριστώ για την ορολογία) και το F# μπαρέ με G open chord
  2. .... ή αντί για Αbm να παίζει Αm
  3. Καλημέρα, Εννοώ, ότι αντί να παίζει ας πούμε ένα ΣΟΛ με μπαρέ, να το παίζει ως ακόρντο ψιλά στην κιθάρα, κοντά στα κλειδιά. (δεν ξέρω πως λέγετε αυτό). Σόρυ ρε παιδιά, αλλά δε ξέρω από κιθάρα…. Τάσος
  4. Καλησπερα σε ολους... Ξερει κανεις να μου πει, αν γινετε να αλλαξω τα ακορντα σε ενα τραγουδι που εχω ''κατεβασει'' και αν ναι, πως γινετε αυτο?
  5. Φίλε «geodimitri» καλημέρα. Πρόσφατα είχα αντιμετωπίσει κι εγώ το ίδιο πρόβλημα, αφού και ο γιός μου που είναι επτάμιση χρονών, άρχισε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας πριν από ένα μήνα. Σίγουρα η καλύτερη επιλογή είναι μια κιθάρα 3/4 γιατί τα χέρια του είναι ακόμα μικρά και είναι πολύ δύσκολο να πιάσει ακόρντα και να παίξει κλίμακες. Ωστόσο υπάρχει και η «σχολή» που λέει ότι το παιδί θα πρέπει μα μάθει να παίζει σε κιθάρα κανονικού μεγέθους, αλλά πραγματικά, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να πρέπει να ταλαιπωρείτε, να «πιάσει» κάτι και όχι να παίξει κάτι. Από την άλλη, μη ξεχνάς ότι μια μικρότερη κιθάρα είναι πιο μανιτζέβελη. Είναι πιο ελαφριά, την κουβαλά πιο εύκολα και γενικά την μεταχειρίζεται καλύτερα. Μη ξεχνάς (και είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις αυτό) ότι τα παιδιά είναι πολύ ανυπόμονα και θέλουν άμεσα αποτελέσματα από αυτό που κάνουν και έτσι η δυσκολία του να πιάσει ένα ακόρντο, επειδή τα δάχτυλά δεν φτάνουν, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Τώρα στο θέμα «ποια κιθάρα». Μετά από πολύ ψάξιμο, και μια μεγάλη γκάφα που έκανα, αγοράζοντας μια Granite, που ούτε καν μπορούσα να κουρδίσω, κατέληξα σε μια fender squier Mini strat, και νομίζω ότι είναι αρκετά καλή για τα πρώτα του βήματα. Η γνώμη μου είναι, να αποφύγεις τελείως τις πολύ φθηνές λύσεις γιατί θα απογοητευτείς και εσύ και ο πιτσιρίκος σου.
  6. Καλημέρα σε όλους. Έχω μια TD-9 στο στούντιο και θέλω ένα μόνιτορ σχετικά οικονομικό και καλό! (τι λέω τώρα ε;) Θα ήθελα την βοήθεια σας για να μπορέσω να επιλέξω. Aν υπάρχει κάποια πρόταση θα ήτανε ευπρόσδεκτη.
  7. Μπορεί κάποιος να μου πει τι ρυθμός είναι το Moonflower του Santana ?
  8. OK,... μη βαράς... Εχεις απόλυτο δίκιο
  9. Καλημέρα και πάλι και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Τελικά τείνω στο να αρχίσει ιδιαίτερα στην ηλεκτρική κιθάρα. Όσο για τον ενθουσιασμό που λέει ο billskali έχει δίκιο, και είναι κάτι που σκέπτομαι κι εγώ. Από την άλλη νομίζω ότι σίγουρα ξέρει ότι χρειάζεται μελέτη και δεν θα μπορέσει να παίξει αμέσως, αφού βλέπει κι εμένα να μελετάω σχεδόν κάθε μέρα και κάποιες φορές να του λέω ότι «αυτή η άσκηση με δυσκολεύει και πρέπει να την μελετήσω κι άλλο». Με αυτό που λέει ο parasvag, συμφωνώ απόλυτα. Δεν θέλω κατ’ ανάγκη να κάνει κιθάρα, απλά θέλω να του κολλήσω το «μικρόβιο» της μουσικής.
  10. Το θετικό σε όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι τα μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας είναι το μοναδικό που συζητάει ως εξωσχολική δραστηριότητα (όλα τα άλλα, μπάλα, καράτε… τα έχει απορρίψει), και ότι επίσης «κολλάει» όταν ακούει σόλο κιθάρας. Το αρνητικό είναι ότι μπορεί να είναι ένας παιδικός ενθουσιασμός, αλλά δεν μπορώ να του αρνηθώ , σκεπτόμενος μόνο αυτό.
  11. Καλημέρα σε όλους… Εδώ και αρκετό καιρό, ο γιός μου με έχει «φάει» για να μάθει ηλεκτρική κιθάρα. Η αλήθεια είναι ότι στο σπίτι όλο και κάτι γίνεται με την μουσική, αφού εγώ παίζω ντραμς και η γυναίκα μου παίζει λίγο κλασική κιθάρα, ενώ τα ακούσματα μέσα στο σπίτι είναι από κλασική μουσική μέχρι Led Zeppelin, Doors, Deep Purple κ.α. Το πρόβλημα (που δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα) είναι ότι ο πιτσιρικάς είναι μόνο εφτά χρονών, και σκέφτομαι μήπως είναι μικρός ακόμα… Τελικά, είναι μικρός? Μπορεί να αρχίσει κατευθείαν με ηλεκτρική? Αν αρχίσει, καλύτερα σε ωδείο, ή ιδιαίτερα? Θα ήθελα τις απόψεις σας
  12. Έπαιζα ντραμς για περίπου δέκα χρόνια μόνο με το αυτί γιατί ο πατέρας μου δεν ήθελε να με στείλει στο ωδείο (θα γινόμουνα μπουζουκτσης, έλεγε) Έπαιζα τα ιδία και τα ιδία… Εδώ και λίγα χρόνια που κάνω μαθήματα και έμαθα να διαβάζω όλα άλλαξαν! Οσο για το μικρό μυαλό… δεν θα το σχολιάσω, λίγο σεβασμός δεν βλάπτει!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου