Προς το περιεχόμενο

Earendil

Moderator
 • Αναρτήσεις

  4.018
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Earendil

 1. Απολαύστε σολίδι. Αιωνία σου η μνήμη φίλε!
 2. Δεν υποτιμώ τίποτα, για δισκάρες μιλάω και τραγούδια αποδεδειγμένης αξίας. Απλά επισημαίνω ότι διαφωνώ με την τοποθέτηση κάνοντας για χάρη της συζήτησης ένα τραβηγμένο προς την αντίθετη μεριά σχόλιο.
 3. Ωραία. Ο Αλκαίος και τα τριάμιση ακκόρντα του Μικρούτσικου.
 4. Για τα "Squeeze me baby, 'till the juice runs down my leg" αυτού του κόσμου, ναι παμψηφεί. Στον αντίποδα όμως υπάρχει π.χ. η ποίηση του Καββαδία με τα τρία, τριάμιση ακκόρντα του Μικρούτσικου.
 5. Αναρωτιόμουν από μικρός για την ύπαρξη credits. Το καταλάβαινα στο ελληνικό ρεπερτόριο, με παραξένευε λίγο που το έβλεπα στους rock δίσκους μου. Όταν τα credits σε όοολο το δίσκο ήταν της μορφής "Butler/Iommi/Ozbourne/Ward" αναρωτιόμουν αν σκάρωναν τα καινούρια τραγούδια με... χάρακα. Όταν τα credits ενός τραγουδιού ήταν "Smith/Dickinson" και του επόμενου "Harris", αναρωτιόμουν τί μας νοιάζει. Την απάντηση την ανακάλυψα αργότερα, τελικά όντως δε νοιάζει εμάς αλλά το λογιστικό κλάδο. Σε επίπεδο χαλαρού κουτσομπολιού για τα περασμένα, κανένα πρόβλημα με περί credits συζήτηση/ανέκδοτα/behind the scenes για το ποιός, πώς, πόσο. Να πω την αλήθεια μου: ελπίζω ότι ανάλογες συζητήσεις εντός μπαντών, εντός Ελλάδας και πάντα μιλώντας για τον 21ο αιώνα γίνονται, αν γίνονται, μόνο για χαβαλέ. Γιατί;
 6. Όταν γραφόταν κώδικας με το χέρι έφυγαν πύραυλοι για τη Σελήνη. Όταν το μέσο έλιωνε μετά από πολλές αναπαραγωγές και έπρεπε να διακόψεις στη μέση την ακρόαση για να αλλάξεις πλευρά ακούγαμε μουσική. Τώρα; Μην υποκρινόμαστε ότι οι ποικίλες ευκολίες δεν έχουν κάνει το attention span μας τόσο δα μικρούλι. Ειλικρινά μπράβο σε όσους κρατάνε σηκωμένες τις κεραίες, πλην όμως είναι η φύσις του ανθρώπου να γυρίζει πιο εύκολα και με μεράκι στη μαλακιάρα που άκουσε 14 χρονώ όταν και πρωτοερωτεύτηκε, και έκλαιγε και με τα fillers. Περάσαμε κι από κει, δεν περάσαμε;
 7. Πώς συμπεριφέρονται οι χορδές στο συγκεκριμένο υπέρ-πακέτο; Φαντάζομαι ότι οι χορδές που θα βγουν τελευταίες θα έχουν μείνει εκτεθειμένες... ε, κανά χρόνο minimum ακόμα και για τον πιο σχολαστικό; Μου φαίνεται πολύς καιρός. Σίγουρα μη πρακτικό, εκτός αν χρησιμοποιείς συγκεκριμένο σετ σε τουλάχιστον μία κιθάρα και δε μετακινείσαι. Ακόμα και για το μαγαζί κάποιου τεχνικού/κατασκευαστή θα μου φαινόταν πολυτέλεια με τόσα gauges που κυκλοφορούν πια και με τόσο κόσμο να έχει "τη μάρκα του".
 8. Για το πρώτο video, γενικώς...thumbs up. Θα το έλεγα με την καρδιά μου, πλην όμως Ι) κρίμα που μπήκε η Τσανακλίδου μέσα στην τραγουδίστρια του πρώτου video, είναι και νέο παιδί, ΙΙ) μπορεί μια λιγότερο χιλιοπατημένη επιλογή τραγουδιού (Whole Lotta Love) να μη μας έβαζε να κινδυνεύσουμε από θάνατο δια χασμουρητού. Το δεύτερο video είναι πιο επαγγελματικό, σίγουρα έχει ακριβότερο εισιτήριο (ΟΚ, δε μας πιάνει), αλλά αν με ξεκινάς με σόλο τσέλο ό,τι και να μου έχεις ετοιμάσει για μετά δύσκολα θα το ακούσω γιατί θα έχω αυτοπυροβοληθεί σε μια άκρη και θα ξεψυχάω.
 9. Ξεκίνα το ψάξιμο από το audiocables.eu, ο Νίκος είναι γνώστης και ταχύτατος με επαρκή ποικιλία.
 10. "Δεύτερο";;; Η αδιαφιλονίκητη κουρυφή του καταλόγου τους; Παπαπαπα...
 11. Καλωσορίστε τον τον άνθρωπο κι ας του κσέφυγε το θέμα. Καλημέρα και καλωσόρισες Magnus. Πολυσυζητημένες οι παθογένειες της ελληνικής αγοράς, τόσο στο χώρο του καινούριου όσο και στο χώρο του μεταχειρισμένου. Δεν είμαι θαμώνας των Αγγελιών, αλλά η εντύπωση που έχω σχηματίσει συμπυκνώνεται στο εξής: οι πολλοί α) δε βιάζονται να πουλήσουν, β) είναι πρόθυμοι να βγάλουν απ' τη μύγα ξύγκι, ή να το προσπαθήσουν. Με το β δεν εννοώ απαραίτητα ότι η x Squier Affinity είναι υψηλά κοστολογημένη. Πιο πολύ με παραξενεύουν αγγελίες "ψιλικών" όπως π.χ. για no-name tuners, knobs, βιδάκια, αλλενάκια ή οι τελείως σουρεάλ, π.χ. απαρχαιωμένες συσκευές ή λογισμικό. Και μετά μπαίνουμε στη μαγαζάρα, και δίνουμε τη μπιστωτική με σεμνό "ορίστε" στη ταμία για να βάλει 48 δόσεις το καινούριο Άηφο. Έλα τώρα που το τσογλανάκι θα μου παζαρέψει εμένανε τη νΓκίμσον ασούμε. Όσοι είστε έξω... ούτε για διακοπές.
 12. Και βέβαια. 10άρες σε D θα είναι σίγουρα πλαδαρές. Δοκίμασε κάποιο 11άρι set σε πρώτη ευκαιρία και βλέπεις αν πρέπει να ανέβεις κι άλλο.
 13. Για όνομα ρε παιδιά αν είναι να έρχεστε αδιάβαστοι μονίμως να πάμε για σαλιγκάρια καλύτερα, αυτά τα απαντήσαμε στο 1ο εξάμηνο.
 14. Κι ένα ακόμα πιο ωραίο, να κοιτάς μόνο τη δουλειά σου και να μη μπλέκεις σε γαμπριλίκια υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι σοφοί γέροντες έλεγαν κάποτες "ποτέ απ' τη δουλειά σου κι από τη γειτονιά σου". Πολλάκις επαληθευμένο. Κουμπώνει ωραία στο θέμα και η (από χρόνια offline) ωραία διατύπωση στον 5 Golden Rules For Success With Women (The Alternative Guide), που είχα διαβάσει πίτσιριξ στο insultmonger.com. Ask for it and you won't get it. Sex is a physical need for men and an emotional need for women. If a woman knows that you find her desirable and want to have sex with her, that in itself fulfills her emotional need. Therefore, if you want to have a chance of actually having sex with her, you need to make her think that you don't find her sexually attractive. The less sexually interested in her that you appear to be, the more sexually interested in you she becomes. Incidentally, this is why men can never get rid of women that they actually don't want to have sex with: ignore them totally and they become obsessed stalkers.
 15. Το συμπαθέστατο botάκι ετοιμάζεται για τη phase II του, αλλά κρατήστε σημείωση για όταν ξαναανέβει. Βρίσκω φανταστική την ιδέα.
 16. Bandleader στα καθ'ημάς συνήθως σημαίνει "συνοικιακός παράγοντας με στοιχειώδεις γνώσεις ακκόρντων", εκτός αν (tick any that apply) έχει studio όπου προβάρουμε/ηχογραφούμε τζάμπα, ή πληρώνει μετακίνηση - φαγητό - διαμονή σε τυχόν εκτός έδρας, ή τρέχει ο ίδιος σε μαγαζιά για κλείσιμο εμφανίσεων, τριψίματα πλάτης, to see and to be seen κλπ... Κοντολογίς, εάν πρώτα βάζει λεφτά όταν υπάρχουν έξοδα και μετά "ηγείται"... ας λέγεται και λιμενάρχης. Στην πράξη όμως. Aν μιλάμε για κάποιον που απλά είναι "η ψυχή της παρέας", ή κάποιον που ανασύρει συχνά ωραίες μουσικές από το προσωπικό του μπαούλο για να γεννηθούν νέα κομμάτια, φεύγουμε πολύ νομίζω από το concept του όρου.
 17. Καλά καλά, άει κάνε τώρα πιο κει φίλος γιατί εδώ είναι το τραπεζάκι μας.
 18. Θα ξεκινούσα από ένα αναγνωριστικό ξάπλωμα στον πάγκο του τεχνικού. Μπορεί να γίνεται να βολευτείς με πατέντα, μπορεί να αποφασίσεις ότι αξίζει τον κόπο να σου φτιάξει ένα καινούριο saddle, σίγουρα δε θα σου κολλήσει τίποτα και καλό θα ήταν να μην το επιχειρήσεις κι εσύ.
 19. δΕ γκΖέρω αν αλΛαΖε ο φιλοσ το nut me Earvana αΝ εβΛεΠε βελΤΙοση στισ ανοιχτέσ; (Εντυπωσιακό από κάθε άποψη)
 20. Οι υπερβολικά ευαίσθητοι στο touch τους drummer δεν αφθονούν, in-ear έχουν περίπου εφτά κιθαρίστες πανελλαδικά, για το μέσο ελληνικό stage και το μέσο ελληνικό ρεπερτόριο τα 5W δε θα φτάσουν ούτε για ζήτω και να με συμπαθάτε. Κι εγώ ήθελα κάποτες να πιστεύω το αντίθετο, κι εγώ πήγα με 5W να παίξω live, τί να πω... με ψόφιους single coils και με πολιτισμένο drummer δοκιμάστε at your own risk. Αν όχι, κοιτάξτε παραπάνω watt. 2 σέντσια και ως γνωστόν YMMV.
 21. Καλημέρα, γρήγορος, οικονομικός και αποτελεσματικός ο Χάρης του Effectum Electron. Τον εμπιστεύτηκα χωρίς να γνωρίζω τον ίδιο ή τη δουλειά του και με έβγαλε παλικάρι δις. Recommended.
 22. Βγες ρε βλάκα Williams με άσπρη περούκα Καρβέλας, μια δίμπρατση SG και εκείνα τα ολόσωμα με τους δράκους και τα λουλούδια και κάνε μαστουρωμένες πόζες στο μπαλκόνι σου, αλλά να παίζουν σε εντάσεις απογείωσης Airbus όχι Sabbath και Purple αλλά όλα τα, αχεμ, inspired by του καταλόγου των Zeppelin στις original εκτελέσεις τους. Να φίλε μου δρώμενο αντάξιο κάλυψης στα media. Μέχρι τότε, είστε και οι δύο παμπλουτοι χασομέρηδες. (Και είμαι και Ζεπελινικός)
 23. Ενδεικτικά παίρνω μία από τις πολλές που θα βρεις online, το ίδιο ταμπελάκι έχουν όλοι αλλά λόγω ώρας δεν μπορώ να τα απομακρύνω απ' τον τοίχο για να φωτογραφίσω. Τα Reverb είναι spring, Accutronics. Booster έχω και παλιά στον μικρό και στον μεγάλο φορεμένο σκουλαρίκι set and forget ένα Xotic EP Booster, αλλά χαμηλά. Κατά τα λοιπά, Tonelab. Ευχαριστώ πολύ για το post γιατί αν δεν το έκανες δε θα πήγαινα να βρω το manual και δε θα έβλεπα εγκαίρως ότι έχω νερά στη ντουλάπα μου!
 24. EDIT: Το θέμα διαχωρίστηκε από εδώ: Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί γιατί αυτό δεν αποτελεί γενικευμένη πρακτική. Περίπου όπως γινόταν επί γραμματίων, απλά ο πελάτης να παίρνει το προϊόν στο τέλος των δόσεων και όχι στην αρχή. Όπως στην ιστορία μας. Γιατί να μην είναι διατεθειμένο ένα μαγαζί να παίξει το ρόλο του κουμπαρά σου ειδικά αν δε ρισκάρει τίποτα;
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.