Προς το περιεχόμενο

THANOS THE

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    39
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από THANOS THE

  1. Φίλε  yameth ευχαριστώ γιά τα καλά λόγια (όλους). Το IVA δεν κάνει τόσο πολύ dive σαν τον παραδοσιακό λεβιέ (εξάλλου δεν είναι αυτός ο σκοπός του).

    Αυτό που με οδήγησε στην κατασκευή του ήταν η διαπίστωση ότι οι περισσότεροι κιθαρίστες χρησιμοποιούν ελάχιστα το vibrato. Ακόμη και αυτοί που το χρησιμοποιούν τακτικά, το ¨βάζουν" στο τέλος της μουσικής φράσης (εκτός και αν παίζεις σαν τον Jeff). Εγώ ήθελα το vibrato να μπορεί να μπαίνει "μέσα" στη μουσική φράση, και όταν θες να το χρησιμοποιήσεις να το κάνεις σχεδόν διαισθητικά με μιά μικρή κίνηση και χωρίς το χέρι να αλλάζει θέση. Αυτά.

  2. Εν αναμονή της πατέντας, σας το παρουσιάζω. Δεν κολλιέται, δεν βιδώνεται και αν βγει, αφήνει την γέφυρα άθικτη. Συγχωρήστε μου τον ενθουσιασμό (και όχι την έπαρση), αλλά δίνει άλλη διάσταση στην ευκολία και εκφραστικότητα της χρήσης του Βιμπράτο. Βέβαια η κιθάρα πρέπει να σκαφτεί, αλλά όλες οι κοιλότητες της κιθάρας -και είναι κάμποσες- έχουν κάποιο λόγο ύπαρξης. Πιστέψτε με (ή ελάτε να το δοκιμάσετε) και αυτή η κοιλότητα έχει σοβαρό λόγο ύπαρξης. Εντυπώσεις - σχόλια, μην διστάσετε. Ευχαριστώ, Θάνος.

     

     

  3. Ενα μεγάλο μπράβο που ανέβασες αυτό το post. Τι είναι ηχοληψία, και τι είναι μουσική. Δεν ξέρω αν θάπρεπε να διδάσκεται την πρώτη ή την τελευταία μέρα στις αντίστοιχες σχολές. Ας αποφασίσουν οι δάσκαλοι ηχοληψίας και μουσικής.

  4. Εχω δοκιμάσει το tru-oil το οποίο ομολογουμένως δίνει μιά γυαλάδα σχεδόν εφάμιλη με το νίτρο αλλά το χέρι συνεχίζει να "κολλάει" όπως και στο λούστρο. Αν σου αρέσει -όπως και σε 'μένα- η αίσθηση του γυμνού ξύλου που το χέρι "φέυγει" στο παίξιμο και δεν σε ενδιαφέρει να γυαλίζει το μπράτσο τότε σου συνιστώ το tung-oil που είναι τελείως διαφορετικό σε αποτέλεσμα οπτικό και παικτικά είναι κατά τη γνώμη μου ότι πιό κοντά στο γυμνό ξύλο. Το έχω βάλει ήδη σε δύο μπράτσα κιθάρας και δεν το αλλάζω με τίποτα.

     

    Αν το αφήσεις γυμνό, το ξύλο σιγά-σιγά θα οξυδωθεί και θα πάρει τη γνωστή γκριζωπή απόχρωση.

  5. Γειά χαρά.

    Το μαύρισμα του ξύλου -και στο maple φαίνεται μπόλικο- είναι όπως ειπώθηκε φυσιολογικό και λέγεται οξείδωση. Αφού το τρίψεις φυσικά φτάνοντας μέχρι πολύ φίνα γυαλόχαρτα -πχ 2000- μπορείς να δοκιμάσεις tung-oil (όχι tru oil). Οδηγείες θα βρεις στο διαδίκτυο. Θέλει υπομονή (βλέπε πολλά χέρια και χρόνο γιά να στεγνώσει) αλλά το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει αν ζητάς τη μεταξένεια αίσθηση του γυμνού ξύλου αλλά όχι τη fancy (ελληνικά εντυπωσιακή) γυαλάδα των λούστρων στα οποία πολλές φορές το χέρι "κολλάει" στο παίξιμο. Εχω ήδη φινίρει 3 maple μπράτσα με αυτόν τον τρόπο και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

  6. Εχω το BF-2 made in Japan πολλά χρόνια (περίπου 30) και ήμουνα γενικά ευχαριστημένος αλλά όταν προσφάτως του πέρασα την μόντα του Fromel Electronics το πετάλι κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε. Το συνιστώ (μαζί με τη μόντα) ανεπιφύλακτα.

  7. Γειά χαρά.

     

    Επειδή εκτός από κιθαρίστας και οργανοποιός χομπίστας είμαι ξυλέμπορος στο επάγγελμα, έχω να παρατηρήσω τα εξής :

     

    Το εν λόγω σώμα αν είναι πολύ βαρύ αποκλείεται να είναι Korina η Liba η Frake (διαφορετικές ονομασίες του ίδιου ξύλου).

     

    Swamp ash αποκλείεται λόγω βάρους και "νερών". Northern ash αποκλείεται λόγω "νερών".

     

    Υπάρχουν εκατοντάδες είδη ξύλων που προέρχονται πχ από Βραζιλία με παραπλήσια χαρακτηριστικά και εμφάνιση απ' τα οποία μπορεί να έχει επιλέξει η Lag, και συνήθως οικονομικότερα από τα "αντίστοιχα " αφρικάνικα, οπότε μάλλον μόνο η εταιρεία μπορεί -αν θέλει- να σε κατατοπίσει καλύτερα.

     

    Καλή τύχη.

     

     

     

  8. Ευχαριστώ γιά τη ανταπόκριση.

     

    Το σύρμα βοήθησε πολύ. Πήρε τη γυαλάδα που δημιουργούσε το κόλλημα. Στα επιπλέον χέρια που λέει ο φίλος vagelis1234 όταν λες "λαδάκι" μαλλον αναφέρεσαι πάντα σε tru-oil υποθέτω, και τα σμυριδόπανα πρώτα 600 και μετά 1000. Σωστά ;

     

    Με ενδιαφέρει και μένα η βαφή του σώματος με tru-oil (και 'μένα one piece swamp ash είναι) οπότε παρακολουθώ με ενδιαφέρον την κουβέντα.

  9. Γειά χαρά !

     

    Εχω στήσει μιά strat με ένα αξιοπρεπέστατο maple neck της MM(Mighty Mite), αλλά μιάς και δεν μου άρεσε το polyurethane satin finish που είχε, το καθάρισα με διαβρωτικό και το πέρασα με 5 χέρια birchwood casey tru-oil. Ενα χρόνο μετά συνεχίζει να κολλάει το χέρι στο παίξιμο. Αρχίζω και προσανατολίζομαι στη λύση της γομαλάκας. Οποια εμπειρία η συμβουλή από τους φίλους του forum θα ήταν χρήσιμη.

     

    Ευχαριστώ.

  10. Δεν το έχω παρατηρήσει μόνο στη δικιά μου χειροποίητη strat, αλλά σε όσες εργοστασιακές έχω παίξει.

     

    Μου έχουν πεί ότι λέγεται "διακρότημα" (αλλά μπορεί να εννοούν κάτι άλλο).

    Αυτό που ακούγεται είναι όταν παίζω κυρίως τη G ή την B χορδή γύρω από το 12ο τάστο,

    και είναι σαν να παίζεις δύο χορδές ελάχιστα ξεκούρδιστες μεταξύ τους. Ακούγεται έντονα παίζοντας με οποιοδήποτε overdrive η distortion. Κάτι σαν να ακούγεται η χορδή ξεκούρδιστη σε σχέση με τον εαυτό της !

     

    Αν ξέρει κανείς τι είναι και πως "θεραπεύεται" πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολλούς.

     

    Ευχαριστώ.

     

     

     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου