Προς το περιεχόμενο

georgez

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    8
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από georgez

  1. Μηπως εχει να προτεινει κανεις κανενα καλο soft case ωμου?? Γιατι ωραια η βαλιτσα αλλα πανω στο μηχανακι δεν το βλεπω να πετυχαινει.. Μαλλον πρεπει να ψαχνω για θηκη ακουστικης, ετσι??
  2. Ευχαριστω πολυ παιδια και καλη χρονια σε ολους! Μπορω να πω οτι και μονο στο σταντ στο σαλονι που την εχω, καθομαι και την χαζευω..! Η γυναικα εχει απορησει... Και απο ηχο, τρομερη! Ασε που δεν χρειαζεσαι ενισχυτη... Την αλλη βδομαδα θα την δοκιμασω και στο studio στην καθιερωμενη προβα με την μικρη μας μπαντα..!
  3. Σ'ευχαριστω Schreivox, να 'σαι καλα! Για το tone control, οντως μπορει και να μην ειναι απαραιτητο αλλα προτιμαω να το 'χω σαν επιλογη παρα να μην το 'χω καθολου. Ουτως ή αλλως δωρεαν θα το βαλει και χωρις να γινει και καμμια δραστικη επεμβαση στην κιθαρα.
  4. Βροχη... Επομενη σταση, Τριμης-Ibanez.. Εξυπηρετικοτατοι και ευγενικοι. Πρεπει να ειναι και ψιλο-family businnes και μπραβο τους. Ζηταω να δοκιμασω την Ibanez PM35 την οποια και την φερνουν απο την αποθηκη τους μεσα σε μια καταπληκτικη γκρι σκληρη θηκη. Η κιθαρα κυριολεκτικα του κουτιου. Πολυ ομορφο χρωμα και φινιρισμα, οχι και τοσο δυνατος ακουστικος ηχος, βεβαια ισως εφταιγε και ο shreddας απο διπλα που εβγαζε κατι pinch αρμονικες τσιριδες. Την βαζουμε σε ενισχυτη πρωτα σε τρανζιστορ (πιο βολικος χωροταξικα) και μετα σε λαμπα. Πολυ καλος ηχος, λιγο πριμαριστος. Αυτο που με ξενισε λιγο στο παιξιμο ηταν η απουσια του pickguard επειδη εχω συνηθισει να ακουμπω. Καλη αλλα κατι δεν μου καθοταν. Τους ευχαριστω πολυ παντως και... Φευγουμε... Βροχη... Η ωρα περναγε και τελευταια σταση.. Κουρμπης.. Μπαινω κατευθειαν στο ψητο. Peerles Jazz City και Monarch.. Μου φτιαχνει ο Παναγιωτης ενα jazz στησιμο με ενα κεφαλι και καμπινα (δεν θυμαμαι τι ακριβως). Πρωτα δοκιμαζω την Jazz City. Ωραιος ακουστικος ηχος αλλα λιγο flat, οπως σημειωσε ο Κουρμπης ειναι λιγο compressed ο ηχος της. Πολυ ωραιο μπρατσο και ευκολοπαιχτη. Αυτο που με χαλασε ηταν οτι μου φανηκε λιγο υπερβολικη η εμφανιση της, παρολο που σε φωτο στο internet φαινοταν αλλιως. Πολυ διακοσμητικο φιλντισι και το satin φινιρισμα δεν με ενθουσιασε τελικα καθως ετεινε να γλιστρα αρκετα, ιδιως οταν την δοκιμασα ορθιος, βεβαια με μια ναυλον ζωνη. Προερχομενος απο Fender Stratocaster καταλαβα οτι για να παιξεις ορθιος με archtop πρεπει να αποκτησεις την κοιλια του Bireli Lagrene για βλεπεις τι παιζεις στην ταστιερα. Μαλλον ειναι θεμα συνηθειας. Οταν παιρνω στα χερια μου την Monarch την ερωτευτηκα αμεσως. Αλλος ηχος... Το spruce καπακι εβγαζε πιο καμπυλωτες συχνοτητες, μπασα και πριμα, αλλα με μια τρομερη γλυκαδα, τοσο ακουστικα οσο και ηλεκτρικα. Επαιξα αρκετη ωρα και καθως ζεσταθηκαν τα χερια μου ειδα οτι η ταχυτητα και ακριβεια μου ανεβαιναν ολοενα και περισσοτερο. Οι 12αρες μου φανηκαν παιχνιδακι, βεβαια ουτε λογως για σηκωματα που ετσι κι αλλιως ειναι λιγο ασχετα με το ειδος της jazz. Ουδεμια σχεση με την πρωτη Gretsch που δοκιμασα με 12αρες. Πολυ ευκολοπαιχτη. Αυτη ηταν.... Περναμε στο παρασυνθημα.. Με εκεινα και με τ'αλλα, 1150€ η Monarch....! 110€ πιο κατω απο Thomman. Πιο κατω δεν πηγαινε. Και ετσι εκλεισε το deal! Καθως δεν εχει tone control θα βαλουμε ενα μικρο κρυφο ποτενσιομετρο στο pickguard. Αχρειαστο να'ναι.. Η αληθεια ειναι οτι ημουν καπως προδιατεθειμενος να αγορασω μια απο τις δυο Peerless, ομως οι κιθαρες αυτες ειναι η μερα με την νυχτα με ολες τις υπολοιπες που δοκιμασα οσον αφορα τον ηχο, την κατασκευη, την εμφανιση και βεβαια το παιξιμο. Χωρις να θελω να ευλογαω τα γενια μου τα αξιζει τα λεφτα της και με το παραπανω. Υ.Γ. Θα ποσταρω και φωτο οταν μπορεσω. Ελπιζω να μην ημουν πολυ κουραστικος.. να μοιραστω τις εμπειριες μου ηθελα!
  5. Λοιπον, τα καταφεραμε! Ειμαι ενας αξιος κατοχος μιας Peerless Monarch! Χθες βγηκα τσαρκα με τον κολλητο, συναδελφο κιθαριστα, και πηραμε σβαρνα ολα τα μουσικα μαγαζια στο κεντρο. Δυστυχως λογω βροχης το ολο εγχειρημα μπορουσε να γινει μονο περπατητο. Επισης ελλείψει χρονου αλλα και λογω περισσειας ανυπομονησιας ειπα να ξεμπερδευω αυθημερον. Κατα συνεπεια δεν καταφερα να δοκιμασω οσες κιθαρες θα ηθελα, αυτες που ειχα κατα νου οπως και πολλες που μου προτεινατε. Ξεκιναω για μεταχειρισμενη στο "Vibrato".. Λεω, που ξερεις μπορει να βρω κατι καλο, καποια ευκαιρια. Το μονο που υπηρχε ηταν ενα archtop Gretsch. Πολυ ομορφο παρολο που φαινοταν το λουστρο του λιγο ταλαιπωρημενο. Laminated, με floating pickup και volume και tone controls κρυμμενα εξυπνα κατω απο το pickguard. Στα 1200€... Αλλες λεπτομερειες δεν ρωτησα παρα εκατσα να την δοκιμασω. Η αληθεια ειναι οτι με 12αρες flatwound πρωτη φορα επαιζα. Πολυ σκληρες στην αισθηση. Οι χορδες ή ιδια η κιθαρα (??) αναρωτιομουνα.. Ωραιος και ο ακουστικος ηχος, οταν ομως την βαλαμε σε ενισχυτη και ανεβασαμε ενταση σαν να μικροφωνιζε σε καποιες συχνοτητες. Φευγουμε... Βροχη.... Επομενη σταση, Guitar Store (ή μαλλον Drum Store).. -Γενικα σε ολα το μαγαζια που πηγα λεω οτι ψαχνω μια καλη κιθαρα για Jazz, οχι σωνει και καλα archtop, με ενα budget χαμηλο το οποιο μπορει να φτασει αν υπαρχει κατι καλο στα 1200€.- Δυστυχως δεν υπηρχαν και εδω πολλες επιλογες. Για την ακριβεια δοκιμασα μονο ενα σκαφος "Vintage", λιγο πιο μικρο απο ES-175 σε διαστασεις αλλα παρομοιο concept (λεμε τωρα). Στα 600€. Δεν ενθουσιαστηκα. Epiphone σκαφη δεν ειχε ουτε για δειγμα. Φευγουμε... Βροχη... Επομενη σταση, Kagmakis.. Τι ζητας.. Ζηταω αυτο και αυτο.. Epiphone? Yok.. Eastman? Ακριβες.. Ειχαν μια Gretsch. Πολυ ωραια αλλα για rockabilly. Δυο μαγνητες που μπορεις να τους splitαρεις και Bigsby trem. Φευγουμε... To be continued....
  6. Σ'ευχαριστω πολυ Μακη..! Απο τις κιθαρες που προτεινεις η αληθεια ειναι οτι καποια στιγμη το σκεφτομουν πολυ για την Ibanez PM35. Οι Eastman πολυ ωραιες επισης αλλα ακριβες. Η αληθεια ομως ειναι οτι εχω φαει κολλημα με τις Peerless και λεω να περασω απο τον Κουρμπη συντομα να δοκιμασω. Μηπως εχουν περασει απο τα χερια σου η Monarch ή η Jazz City?? Ειναι value for money οι συγκεκριμενες?? Δεν ξερω.. οι Epiphone και οι Ibanez (τα φθηνα μοντελα) μου φαινονται πολυ κινεζο-βιομηχανοποιημενες. Σιγουρα και οι Peerless -που ειναι made in Korea- δεν ειναι χειροποιητες αλλα μου βγαζουν κατι πιο αυθεντικο και σπανιο.
  7. Ευχαριστω πολυ παιδια για ολες τις συμβουλες! Απο ο,τι καταλαβα δηλ πολλοι απο σας λετε να ξεκινησω με μια πιο φτηνη archtop και επισης να προσομοιαζει οσο ειναι δυνατον τον ηχο των Gibson.. Αρα μιλαμε για Epiphone Emperor II Joe Pass ή Epiphone Broadway. Ή ακομα και για Ibanez, ομως δεν μου φαινονται και τοσο καλες κατασκευαστικα. Κατι αλλο ακομα που ξεχασα να ρωτησω.. Ποσο βολικες ειναι οι archtop 16'' και 17'' για παιξιμο στα ορθια, σε live ας πουμε??
  8. Γεια χαρα και χρονια πολλα σε ολους! Με το δωρο Χριστουγεννων ειπα κι εγω να κανω ενα δωρακι στον εαυτο μου (πολυ εγωιστικο εκ μερους μου). Εχω κολλησει για τα καλα το μικροβιο της Jazz και με την stratocaster μου κατι δεν μου κολλαει ακριβως. Οποτε τον τελευταιο καιρο, εχω φαει το internet να βρω την πιο καταλληλη πρωτη jazz archtop κιθαρα σε σχεση με τα οικονομικα μου περιθωρια. Καλως ή κακως μπορω να διαθεσω αυστηρα το πολυ 1200€. Δυστυχως ουτε 100σταρικο παραπανω. Φυσικα και πρεπει να δοκιμασω καποιες, αλλα χρειαζομαι μια προκαταρκτικη βοηθεια με τα εξης: 1. Ενας neck μαγνητης? Και αν ναι, full ή floating mini humbucker? Τι κερδιζω και τι χανω? 2. Spruce ή Maple καπακι? Μ'αρεσει η μουντιλα, αρα spruce? 3. Ποια η διαφορα μεταξυ μεταλλικης και ξυλινης γεφυρας? 4. Σε μια συζητηση με γνώστη του θεματος (οχι πωλητή), μου ειπε οτι η κατηγορια αυτη των κιθαρων στα λεφτα που διαθετω, ειναι λιγο περιεργη. Δηλαδη, κατα την γνωμη του, ειτε τα σκας (2000€ με 3000€), παιρνεις κατι αρκετα καλο και ξεμπερδευεις, ή δινεις το πολυ γυρω στα 700-800€ ή και πιο κατω, και εχεις εναν αξιοπρεπη jazz ηχο να κανεις την δουλεια σου με ελαχιστα χρηματα. (??) 5. Τι γνωμη εχετε για τις Peerless? Μου αρεσουν πολυ η Monarch και η Jazz City. Μαλλον αυτες ειναι που εχουν καθορισει και το ταβανι του budget μου. Ευχαριστω εκ των προτερων για καθε γνωμη και συμβουλη! Α... και καλα Χριστουγεννα!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου