Προς το περιεχόμενο

ThisIsSparta

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  472
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

2 Neutral

Σχετικά με τον ThisIsSparta

 • Rank
  Musician

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Επάγγελμα
  whatever
 • Τόπος
  Αθήνα
 1. Ευχαριστώ πολύ παιδιά, θα παραγγείλω το ζευγαράκι και ελπίζω οτι θα είναι οκ. Αν δεν κάνω bias θα πειράξει πολύ?
 2. Καλησπέρα παίδες! Χρειάζομαι τα φώτα σας.. πρέπει να αλλάξω λάμπες στο τελικό στάδιο του Line6 Spider Valve (MkII) μου - η μια κάηκε και λέω να αλλάξω και τις δύο για να είμαι σίγουρος. Σύμφωνα με το manual (link), φοράει 5881/6L6. Απο ότι διαβάζω στο internet, καλό είναι να χρησιμοποιήσω πάλι Sovtek (συγκεκριμένα "Sovtek 5881WXT Matched Pairs with the cup based bottom" ) γιατί είναι τέτοιος ο σχεδιασμός του τελικού σταδίου ώστε άλλες μάρκες μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν θα με ενδιέφερε να δοκιμάσω κάτι άλλο για να αλλάξω χροιά (digital preamp ειναι, δεν έχει και πολύ νόημα..), απλά θέλω κάτι που να μην δημιουργήσει προβλήματα και να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται. Στον γνωστό Θωμά έχω βρει τα παρακάτω Sovtek 6L6WXT : https://www.thomann.de/gr/sovtek_roehre_6l6wxt_paar.htm Sovtek 5881: https://www.thomann.de/gr/sovtek_roehre_5881_tube.htm Έχω μπερδευτεί λίγο με το ποιά είναι σωστή... έχουν διαφορά οι 5881 με τις 6L6 ?? Και καλύτερα να πάρω matched σωστά (οι πρώτες δεν βγαίνουν σε matched ζευγάρια..). Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι πολύ χρήσιμη, δεν έχω καθολου εμπειρία από αυτά.. Thanks!! edit: ειναι το 112 μοντέλο (40watt) , οπότε εχει 2 6L6 στο τελικό σταδιο, οχι 4 σαν το 100watt μοντελο στο manual.
 3. ThisIsSparta

  Thomann tele guitar kit

  Καλησπέρες! Συνεχίζοντας από άλλο θέμα (εδώ), παρήγγειλα ένα DIY tele kit από Thomann (αυτό). To kit το αγόρασα όχι για να φτιάξω μια κιθάρα τόσο πολύ, όσο για να μάθω να κάνω μικροεπισκευές σε ένα όργανο που και να το καταστρέψω μαθαίνοντας να μην με πειράζει. Παρ' όλα αυτά σκέφτηκα οτι είναι καλή ευκαιρία να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες και να γράψω μερικές εντυπώσεις ώστε αν και κάποιος άλλος ενδιαφέρεται για ένα τέτοιο kit να μπορεί να βρει μερικές first hand πληροφορίες. Πάμε λοιπόν για τις φωτογραφίες, και θα ακολουθήσω και με σχόλια παρακάτω (μολις βρω λίγο χρόνο )
 4. Thanks, χρήσιμη πληροφορία! Βασικά ο λόγος που πήρα το σετάκι είναι μόνο και μόνο για να μπορώ να παίξω και να μάθω DYI χωρίς τύψεις. Τώρα αν βγει και μια κιθάρα που μπορεί να παίξει και κανα τραγουδάκι, οκ είναι απλά ένα bonus. Δεν έχω σκοπό να την βγάλω σε πρόβα ή live, έχω άλλες για αυτό το σκοπό !
 5. Ευχαριστώ πολύ παιδιά, τελικά πήρα από amazon ένα σετάκι που έχει όλα τα εργαλεία μέσα (κολλητήρι με μεταβαλλόμενη ένταση, πολύμετρο, τρόμπα αναρρόφησης, τσιμπίδες, καλάι, ....). Επίσης τσίμπησα και από thomann ένα σετάκι tele με σκοπό να το στήσω από την αρχή μόνος μου και να μάθω εκεί τα πάντα. Δεν περιμένω να γίνει καμιά τρομερή κιθάρα αλλά θα έχει την πλάκα του. Θα επανέλθω με πρόοδο όταν τα παραλλάβω! @Ledge ευχαριστώ για το tip, πολύ χρήσιμο!
 6. Ευχαριστώ Nasokosm Παρήγγειλα τα εργαλεία και βλέπουμε..
 7. Καλησπέρα Noiz! Μετά από κάποιο καιρό ανενεργής παρουσίας στο forum επανέρχομαι με ερώτηση: θέλω να μάθω πως να κάνω μικρό-επισκευές/τροποποιήσεις στις κιθάρες μου όταν κατά καιρούς χρειάζεται. Μιλάω για απλά πράγματα και κυρίως στα ηλεκτρικά, όπως το να μπορώ να αλλάξω κανά χαλασμένο switch, input jack, μαγνήτες, να πειραματιστώ με διαφορετικές συνδεσμολογίες (παράλληλα, σε σειρά) κτλ. Σε γενικές γραμμές οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με επέμβαση στα ξύλα της κιθάρας. Γενικα δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά με κολλητήρια κτλ αλλά πιστεύω ότι με λίγο εξάσκηση θα τα καταφέρω. Με το σετάρισμα στις κιθάρες τα πάω καλά (να ναι καλά ο Superfunk με το guide του και το YouTube). Όποτε η ερώτηση είναι: δεδομενου ότι δεν έχω τίποτα από εργαλεία για όλα αυτά, τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω ; Σιγουρα Soldering iron, καλάι, πολύμετρο...είναι κάτι άλλο; Και σε αυτά πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο στα χαρακτηριστικά τους ή απλά τσιμπάω ένα σετ από Amazon πχ (δεν μένω Ελλάδα πια, όποτε παραπομπές σε Ελληνικά μαγαζιά δεν θα βοηθήσουν ιδιαίτερα ). Τα καλώδια για τα εσωτερικά ηλεκτρικά είναι συγκεκριμένα; Επίσης σκέφτομαι να πάρω μια όσο πιο φτηνή κιθάρα γίνεται για να τα μάθω εκει πρώτα πριν τα δοκιμάσω στις κανονικές μου, ή εναλλακτικά κάποιο kit ώστε να το φτιάξω μόνος μου και να μάθω εκει χωρίς να με νοιάζει το αποτέλεσμα. Πέρα από διαφορετικές συνδεσμολογίες μαγνητων και routing στο σώμα έχουν διαφορές strat/tele/Lp style για αυτό που θέλω να μάθω; Θα μου κάνει διαφορά σε κάτι; (παίζω κυρίως Strat) Γενικά από ότι καταλάβατε δεν έχω ιδέα από αυτά (ακόμα), οπότε οποιαδήποτε πληροφορία θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα! Thanks!!
 8. Ενημερωτικού χαρακτήρα update: Πήρα από περιέργεια να ρωτήσω την Aegean πόσο πάει να μεταφέρω την κιθάρα με extra εισιτήριο. Το site λέει κοστίζει όσο το κανονικό εισιτήριο, αλλά χωρίς τους φόρους. ΑΛΛΑ το εισιτήριο πρέπει να είναι στην ίδια κατηγορία με το δικό μου. Δηλαδή, economy εγώ, economy και η κιθάρα. Business εγώ, business και η κιθάρα. και σαν να μην έφτανε αυτό: η κιθάρα κλείνει ίδια "οικογένεια" με του επιβάτη. Δηλαδή αν έχω Light, χωρίς βαλίτσα εγώ, light και η κιθάρα, Αν όμως έχω "Flex" εγώ (εισιτήριο με βαλίτσα), ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΙΘΑΡΑ. Αλλά η κιθάρα δεν δικαιούται extra αποσκευή. ...... :o :o Το ξαναλέω με άλλα λόγια γιατί μου φαίνεται τόσο παράλογο που δεν μπορώ να το πιστέψω: Επειδή εγώ θέλω να ταξιδέψω με 1 βαλίτσα και κιθάρα, πρέπει να κλείσω για την κιθάρα μου επιπλέον θέση, με βαλίτσα αλλά χωρίς να δικαιούμαι βαλίτσα.. Δηλαδή πόσο εκμετάλλευση πια? Έλεος.. Πραγματικά με συμφέρει πιο πολύ να πάρω μια καινούργια φθηνή Harley Benton εκεί και να φέρω την (τις) κανονικές μου με την μεταφορική όοοοταν έρθουν και τα υπόλοιπα πράγματα.. # Aegean : Βραβευμένη καλύτερη αερογραμμή, Customer-centric experience και πίτσες μπλε βιλγάρικες..
 9. Guys επειδή πραγματικά με έχει προβληματίσει πολύ τι να κάνω με το συγκεκριμένο θέμα.. ΔΕΝ θέλω να ξεβιδώσω το μπράτσο της κιθάρας, φοβάμαι οτι μετά δεν θα καταφέρω να το βιδώσω ακριβώς όπως είναι τώρα και φοβάμαι να πειραματιστώ. Οπότε η ερώτηση καταλήγει: έχει ταξιδέψει κανείς πρόσφατα με aegean εντός Ευρώπης με κιθάρα; Σας άφησαν να την βάλετε στην καμπίνα ή είχατε θέμα; thanks again..
 10. Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Χωρίς παρεξήγηση, τα παραπάνω τα λέτε από προσωπική πείρα ; Fleamail η κιθάρα σου ήταν σε σκληρή θήκη; Καλής ποιότητας ή απλά μια σκληρή θήκη; Ξανά χωρίς παρεξήγηση, ρωτάω για να καταλάβω. Με aegean πετάω, χωρίς ανταπόκριση. Απλά φοβάμαι γιατί ειδικά με την aegean όσες φορές έχω χρειαστεί κάτι (εισιτήρια, κάρτα μιλίων κτλ) ποτέ δεν έχουν παρεκλίνει από τους κανόνες στο ελάχιστο, ακόμα και για πράγματα που δεν τους κοστίζουν κάτι. Επίσης αυτό που με προβληματίζει είναι το οτι πες παίρνω την κιθάρα μαζί με gigbag και δεν με αφήνουν να την βάλω στο αεροπλάνο. Τί κάνω τότε;
 11. Φοβάμαι πολύ να το κάνω αυτό..ξέρω οτι θεωρητικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν θέλω. Για αυτό το περιορίζω στο τι να κάνω με την 2η επιλογή
 12. Παίδες τα φώτα σας.. Πρόκειται σύντομα να ταξιδέψω εξωτερικό και πρέπει να πάρω και την ηλεκτρική κιθάρα μου μαζί αεροπορικώς. Πλέον οι αεροπορικές έχουν επίσημα πολιτική για μεταφορά μουσικών οργάνων και οι επιλογές είναι: 1. χειραποσκευή αν είναι σε διαστάσεις 56 Χ 45 Χ 25 εκ (άρα δεν παίζει για κιθάρα) 2. σαν βαλίτσα με τις υπόλοιπες αποσκευές, με χρέωση και υπογράφοντας οτι ταξιδεύει με δική σου ευθύνη 3. κλείνεις εισιτήριο για το μουσικό όργανο, σε ξεχωριστή θέση σε τιμή κανονική αλλά χωρίς φόρους. https://el.aegeanair.com/taksidepste/plirofories-aposkevon/eidikes-aposkeves/ Unofficial 4. Ξεβιδώνω μπράτσο και μπαίνει μέσα στην βαλίτσα. Όπως καταλαβαίνετε το 1 & 3 δεν παίζουν και δεν θέλω για το 4, οπότε πάω για το 2. Το ερώτημα είναι: Έχω flight case Hiscox που είχε έρθει μαζί με την κιθάρα όταν την αγόρασα. Αρκεί αυτό ή πρέπει να κάνω και τίποτα άλλο; Αν και το εσωτερικό της θήκης είναι μαλακό και ειδικό για την συγκεκριμένη κιθάρα, σκεφτόμουν να βάλω κανα πανάκι επιπλέον στα σημεία επαφής σαν buffer..χρειάζεται λέτε; ΥΓ. Please να μείνουμε on topic και να μην ξεφύγουμε σε συζητήσεις περί αερογραμμών παλιά, πως θα έπρεπε να είναι, αν μας εκμεταλεύονται κτλ κτλ Merci!
 13. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, τώρα που ξεκίνησα θα προσπαθήσω να ανεβάζω κιάλλο υλικό.. Ενημερωτικά ο διαγωνισμός τελείωσε (όχι, αν κέρδιζα εγώ θα το είχατε καταλάβει από τα απανωτά post με τίτλο "ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ??" ), και η νικήτρια είναι η παρακάτω: Όσο πιο αντικειμενικά μπορώ να κρίνω την νικήτρια, μπορώ να πω οτι περίμενα κάτι καλύτερο για 1η θέση... επειδή παρακολουθούσα και τις άλλες συμμετοχές υπήρχαν αρκετοί που μου άρεσαν πολύ περισσότερο τόσο σε σύνθεση, όσο και σε ερμηνεία ή/και ήχο και περίμενα να βγει κάποιος από αυτούς. Μπράβο της όπως και να έχει (αν και νομίζω οτι οι 10k subscribers που έχει βοήθησαν αρκετά ;D ) Στα επόμενα λοιπόν! ;D
 14. Δεν μας βλέπω να καταφέρνουμε να συμφωνήσουμε , αλλά οκ, για αυτό ειναι τα forum! Πάντως δεν ξέρω για την 300άρα, αλλά με την 400άρα το 4CM γίνεται (έτσι παίζω ;D ). Cheers!
 15. Πράσινη ε...και την έβαλα επίτηδες για χρώμα ρε γμτ... thanks πάντως για τα καλά σου λόγια! Το εκτιμώ πολύ! και ναι..το βλέμα δεν είναι επίτηδες έτσι, αλλά είναι η πρώτη φορά που ηχογράφησα/μαγνητοσκόπησα τον εαυτό μου και μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να χαμογελάω κιόλλας! Next time.. :)
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.