Προς το περιεχόμενο

ThisIsSparta

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    508
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

ThisIsSparta ήταν Μέλος της ημέρας 6 Αυγούστου 2021

ThisIsSparta είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Style
    Blues
    Classic Rock
    Έντεχνο
    Ελληνικό ροκ
    Metal
    Rock
  • Day job
    whatever
  • Τόπος
    Λουξεμβούργο

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή ThisIsSparta

Musician

Musician (2/4)

11

Φήμη

  1. Ως πρόσφατα ήμουν γενικά κατά του να μοιράζομαι gear list σε αυτό το thread, για κάποιο (ηλίθιο, καθαρα μόνο στον μυαλό μου) λόγο, μου φαινόταν ανούσιο φλεξάρισμα "κοιτάχτε τι έχω". Από την άλλη παρατήρησα οτι πολλές φορές έχω βρεθεί σε αυτό το thread ψάχνοντας ενυπώσεις για κάποιο πεταλάκι/κτλ οπότε έχω αρχίσει να αναθεωρώ. Επίσης πρόσφατα έκανα και έκανα μια λίστα με το τι έχω μαζέψει, και όταν τα βλέπεις όλα μαζί αρχίζεις να αναρωτιέσαι λίγο τι τα κάνω όλα αυτά.. Αλλά ποτέ δεν μου άρεσε να αποχωρίζομαι εξοπλισμό εκτός αν είναι κάτι που πραγματικά δεν μου αρέσει καθόλου, δεν το χρησιμοποιώ ποτέ, ή για κάποιο λόγο πρέπει να το αποχωριστώ (που ευτυχώς ήταν σπάνιο). Έτσι η λίστα μεγάλωσε.. Τα χρησιμοποιώ όλα; ...τα περισσότερα ναι, εναλλάξ σε πρόβες. Συνήθως έχω ένα σταθερό pedal board με 1-2 θέσεις μπαλαντέρ για το "πετάλι της σημερινής πρόβας". Όχι οτι χρησιμοποιείται πάντα, αλλά έτσι για αλλαγή, γιατί όχι. Guitars Fender American Professional II SSS - mystic green Vigier Excalibur Custom HSH - blue PRS Custom 24 SE - tobacco sunburst Jackson PS4 - Red Amps Fender Deluxe Reverb ’68 custom combo VHT Special 6 Ultra head Line6 DT50 head Line 6 Spider Valve MkII combo (+head mod) Vox MV50 Clean head NUX mighty air (practice small amp) Cabs Harley Benton G112 Celestion V30 Multi-effects Line6 HD400 Pedals OD-Distortion Behringer TO808 vintage tube overdrive Behringer SF300 Super Fuzz Behringer UM300 Ultra metal MXR Timmy MXR Super badass distortion JHS AT+ Friedman BE-OD Deluxe BOSS Metal Zone waza MT-2w BOSS Super Overdrive OD-1 BOSS Super Overdrive OD-1 40th anniversary limited edition BOSS Blues driver waza BD-2w Nobels ODR-1 mini Ibanez TubeScreamer mini TC electronic Zeus TC electronic Mojomojo TC electronic Dark matter TC electronic Magus pro ElectroHarmonix nano Big Muff Harley Benton Ultimate drive Revv G3 Wampler Tumnus deluxe Delays TC electronic The prophet TC electronic Flashback II TC electronic Bucket brigade Modulation Ibanez chorus mini Behringer UC200 Ultra chorus ElectroHarmonix Small stone phaser Other TC electronic Hypergravity compressor Dunlop CBM95 cry baby mini wah T-Rex Creamer reverb TC electronic polytune 3 mini noir (x2) Digitech Freqout TC electronic Ditto Jam2 looper Behringer EQ700 graphic equalizer Power supplies CIOKS DC7 CIOKS Sol
  2. Σίγουρα δεν σκέφτομαι να αλλάξω μαγνήτες, δεν εννοούσα αυτό. Απλά είναι η πρώτη μου κιθάρα με SSS, ως τώρα έπαιζα μόνο με humbuckers οπότε ίσως δεν ξέρω ακόμα πως συμπεριφέρονται. Στην αρχή όταν έπαιζα άκουγα πολύ πιο έντονα τις μπάσες χορδές και αρκετά λιγότερο τις πριμες στο ίδιο ακόρντο και με την ίδια ένταση πένας, οπότε έπαιξα λίγο με το ύψος κάθε πλευράς. Για να ακούγονται ισορροπημένα η μπάσα πλευρά είναι πλέον κάπου 1-1,5 χιλιοστό πιο κάτω από την πρίμα τώρα. Επίσης είδα ότι αν χαμηλώσεις λίγο πιο κάτω γενικά τον μαγνήτη από τα προτεινόμενα spaces πέφτει το output αλλά γλυκαίνει κάπως τον ήχο. Πχ τώρα ο neck είναι στα 3,5 και 2,5 mm bass-treble side αντίστοιχα που είναι πιο κάτω από τα "vintage" specs που προτείνει η fender (παρακάτω).. υποθέτω οτι οι V-Mod II φέρνουν πιο πολύ σε noiseless output levels. Bass Side Treble Side Vintage style 8/64" (3.2 mm) 6/64" (2.4 mm) Noiseless™ Series 8/64" (3.2 mm) 6/64" (2.4 mm) Standard "J" or "P" 7/64" (2.8 mm) 5/64" (2 mm) Special Design Humbuckers 7/64" (2.8 mm) 5/64" (2 mm) Γενικά καταλαβαίνεις ότι ψάχνομαι ακόμα οπότε οποιοδήποτε tip ευπρόσδεκτο :)
  3. Ωπ... μεγειά! Τώρα το είδα το θέμα. Ξεχνάς όμως το Mystic surf green χρώμα και με στεναχωρείς Νομίζω είναι το πιο ευκολόπαιχτο όργανο που έχω πιάσει, ο λαιμός που και καλά είναι "rounded edges to feel like it's been played in" κάνει διαφορά.. Στα αρνητικά της, αυτή που μου ήρθε εμένα ήθελε οπωσδήποτε ένα πολύ καλό σετ απ, το εργοστασιακό ήταν για κλάμματα. Ήθελα και την γέφυρα decked και 10άρες από 9άρες, οπότε δεν το γλίτωνα, αλλά απογοητεύτηκα πολύ που out of the box δεν παιζόνταν. Υποθέτω οτι την δικιά σου την σέταρε κάποιος στο μαγαζί πριν την στείλει, εμένα (αγορά Thomann) πρέπει να ήρθε κατευθείαν από εργοστάσιο. Με τους μαγνήτες πως τα πας; Αν μπορείς στείλε που τους έχεις σετάρει (ύψος) γιατί έχω παρατηρήσει σε μένα ότι μικρές αλλαγές στο ύψος κάνουν ΠΟΛΥ μεγάλη διαφορά. Ειδικά στον neck έπρεπε να δώσω μεγάλη κλίση για να ακούω τις πρίμες χορδές, αλλιώς τα άκουγα μόνο τις μπάσες..
  4. Εσείς τι action προτιμάτε ΠΙΣΩ από το nut; Ρυθμίζετε την απόσταση μεταξύ των χορδών στο nut; ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ; Έψαχνα ένα τέτοιο χάρακα για το set up στο amazon και βρήκα αυτό το διαμάντι.. Προφανώς το έβγαλε κάποιος που δεν έχει ιδέα από όργανα, αλλά τόσο πολύ; Εσείς τι άλλα παρόμοια έχετε βρει;
  5. Wow.. ευχαριστώ πολύ @npap για την ανάλυση και τις προτάσεις. Έχεις δίκιο σε αυτά που ρωτάς για τον χώρο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ...δεν ξέρω! Τα δύο μαγαζιά που έχω υπόψιν μου είναι εντελώς διαφορετικά, το ένα με ανοιχτό εξωτερικό χώρο το καλοκαίρι και σχετικά πλατύ αλλά χαμηλοτάβανο (για μαγαζί) εσωτερικό για τον χειμώνα, και το άλλο μακρόστενο εσωτερικό. Οπότε προσπαθώ να βρω μια all-around λύση με ότι εκπτώσεις επιφέρει αυτό πάντα.. Ας ξεκινήσω με κάτι, και βλέπουμε και προσαρμόζουμε στο μέλλον..
  6. Οπότε το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι πάω για ενεργά ηχεία και μη-ενεργή κονσόλα. Οκ. Αυτό είναι το πρώτο που με είχε προβληματίσει. Για την ψηφιακή κονσόλα το σκεφτόμουνα για τα onboard effects που έχει. Φαντάζομαι θα ειναι μεγάλη ευκολία να έχει 2 εφέ σε όλα τα κανάλια ΚΑΙ ξεχωριστό compressor στο καθένα. Γενικά λόγω προϋπηρεσίας με modelling amps στην ηλεκτρική δεν νομίζω να με δυσκόλευε η ψηφιακή, για αυτό την σκεφτόμουν. Από την άλλη δεν είχα σκεφτεί τι κάνεις την στιγμή του live αν πρέπει να τρέξεις σε εφαρμογές μέσω κινητού/iPad. Και η Xenyx φαίνεται πολύ καλή επιλογή, όντως θα βολέψει το πιο hands-on format και έχει και compressor σε κάθε κανάλι και συνδυασμό εφέ..thanks! Για τα ενεργά ηχεία τι χαρακτηριστικά κοιτάω; Πχ αυτά που πρότεινα αρχικά γιατί λέτε ότι είναι μάπα; (δεν αμφισβητώ, να καταλάβω προσπαθώ). Τα EV φαίνονται μια χαρά αλλά ξεφεύγουν από ότι υπολόγιζα αρχικά
  7. Τελευταία σκέφτομαι πολύ να ξαναρχίσω να παίζω με μικρό ακουστικό σχηματάκι (τύπου: 2 κιθάρες, 2 φωνές, ίσως κάνα καχόν ή πλήκτρα). Μικρά μαγαζιά, άντε καμιά 40αριά άτομα το πολύ. Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με τέτοιο set up και βλέπω οτι έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα σε τι υπάρχει από εξοπλισμό τα τελευταία 10 χρόνια (πω..γεράσαμε..). *Φωνή παπού on* "Στις εποχές τότε συνδέαμε αναλογική μη-αυτοενισχυόμενη κονσόλα στον ενισχυτή του μαγαζιού και παρακαλάγαμε να δουλεύουν τα ηχεία τους..." *Φωνή παπού off* Γενικά ας ξεκινήσουμε ότι θεωρώ ότι τα μαγαζιά δεν έχουν τίποτα από εξοπλισμό και πρέπει να αναλάβουμε εμείς τα πάντα. Ακόμα και αν έχουν κάτι, δεν με χαλάει να έχω τα δικά μου που ξέρω ότι δουλεύουν, ξέρω τι έχουν κτλ. Οπότε πάω για ολοκληρωμένη λύση. Από την άλλη θα είναι κάτι δοκιμαστικό, οπότε δεν θέλω να ξεφύγω πολύ σε budget. Ερώτηση 1: Active Vs Passive PA/mixer Υποθέτω ότι το πιο απλό, εύκολο και ασφαλές πλέον είναι να πάρει κάποιος 2 active ηχεία και να ξεμπερδέυει, σωστά; Συνδέεις εκεί την έξοδο από το mixer (passive) και έχεις ήχο. Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Ή είναι προτιμότερο να κοιτάξω σε active mixer που να τροφοδοτεί passive ηχεία; Ερώτηση 2: Mixers Από μια αναζήτησή στου Θωμά το μαγαζί, βλέπω ότι οι κατηγορίες είναι Analog, Digital, Active mixers. Υποθέτω οτι Analog και Digital ειναι passive, σωστά; Αν κάποιος συνδέσει Active console σε Active ηχεία θα δουλέψουν ή υπάρχει κίνδυνος να κάψει κάτι; Γενικά όπως καταλαβαίνετε έχω μπλεχτεί λίγο με τα active & passive options... οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Σαν λύση σκεφτόμουν τα εξής: 2 Active ηχεία: Fun Generation PL 112 A https://www.thomann.de/intl/fun_generation_pl_112_a.htm 1 (Passive?) digital mixer: Behringer Flow 8 https://www.thomann.de/intl/behringer_flow_8_case_bundle.htm Υποθέτω ότι συνδέω τις κιθάρες και τα μικρόφωνα κατευθείαν στην κονσόλα (δεν χρειάζεται DI), και μετά τις εξόδους τις συνδέω στα ηχεία και είμαστε έτοιμοι. Έχω ξεχάσει κάτι; Μικρόφωνα, καλώδια, stands κτλ έχω.
  8. Sorry για το off topic, αλλά κάνε κάνα νέο thread με tips and tricks σε αυτό.. έχω περάσει πολλές ώρες ψάχνοντας και νομίζω ακόμα έχω πολύ μέλλον για αξιοπρεπές αποτέλεσμα..
  9. Δεν τις έχω δει από κοντά, αλλά αν κρίνω από την ποιότητα της PRS Custom 24 SE που έχω δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες strat, ακόμα ίσως και υψηλότερης λίγο οικονομικής κατηγορίας. Βέβαια όταν οι Custom 24SE έχουν τώρα 750€, δεν βλέπω γιατί αυτές μα πάνε χιλίαρικο plus.. σχεδόν παρόμοια specs + διαφήμιση και μερτικό του Mayer υποθέτω.. Το headstock ακόμα με ξενίζει αλλά δεν νομίζω να ήταν παράγοντας απόρριψης.. και τα χρώματα δεν με τρελαίνουν..αλλά στο YouTube ακούγονται ωραία..
  10. Πιστεύεις θα έχω θέμα στο nut αν αλλάξω χορδές από 9 σε 10; Το γενικότερο set up το κάνω και μόνος μου, αλλά εκεί φοβάμαι να βάλω χέρι..
  11. Είμαι μόνιμα Λουξεμβούργο και εδώ η αγορά μεταχειρισμένων δεν είναι τόσο μεγάλη δυστυχώς..κοίταξα λίγο τον τελευταίο καιρό αλλά δεν βρήκα κάτι που να μου έκανε κλικ. Δεν έχω και μεγάλη εμπειρία με strats οπότε φοβάμαι για άπατες (μη-original parts, κρυμμένες επισκευές κτλ), και με τίποτα δεν εμπιστεύομαι τυφλή αγορά μέσω internet σε μεταχειρισμένο αν δεν δω το όργανο από κοντά.. οπότε λέω για καινούργιο για να "αγοράσω" my peace of mind.. ..και μετά είναι και το mystic surf green χρώμα..
  12. Τελευταία κοιτάω πολύ την Fender American Professional II Strat και με τρώει το χέρι μου.. έχει κανείς εμπειρία με τα συγκεκριμένα όργανα; Τα "θέλω" μου είναι: Strat, SSS, κλάσικό tremolo (όχι Floyd etc) Πρέπει να λέει Fender πάνω (δεν ειναι γενικότερο κόλλημα, απλά η συγκεκριμένη θέλω να είναι Fender) Μοντέρνα specs, ειδικά σε τάστα, μαγνήτες κτλ. Δεν με νοιάζει να ακούγεται ακριβώς όπως μια του ΄65, δεν θέλω vintage re-issue κτλ Το κάτω tone πρέπει να είναι στον bridge μαγνήτη Δεν μπορώ με τίποτα το "μεγάλο" headstock όπως της American performer Και ένα βασικό ερώτημα: συνήθως παίζω με hybrid set 9-46 (ουσιαστικά 9 άρες καντίνια και 10'αρες στα μπάσα). Η κιθάρα από το εργοστάσιο έρχεται με 9-42. Θα χρειαστεί να λιμάρω το nut για να ανέβω πάχος, ή θα είναι οκ με τόσο μικρή διαφορά;
  13. Δεν ξέρω αν μιλάς για τον «παλιό» ή τον «νέο» Ultra, αλλά αν έχει speaker out (ή αν μπορείς απλά να αποσυνδέσεις την δικιά του καμπίνα και να βγάλεις καλώδιο), γιατί δεν δοκιμάζεις απλά να τον συνδέσεις σε κάποια άλλη καμπίνα και να δεις; πχ κανά φίλο, στούντιο, μέχρι και κιθαρομάγαζο. Ρωτάω για παλιό ή ultra γιατί ο ultra σίγουρα έχει speaker out. Εγώ έχω τον Ultra σε κεφάλι και κάνει μεγάλη διαφορά που τον συνδέω κάθε φορά. Προς το παρόν συνήθως παίζει στην κλασική Harley Benton με το V30. Είναι mid-focused αλλά όχι πολύ boxy. Επίσης σε μένα κάνει μεγάλη διαφορά η ένταση που παίζω. Σε στούντιο που μπορώ να ανέβω σε ένταση είναι άλλη φάση ο ήχος. Παίξε και με το wattage control, ουσιαστικά δες το σαν ένα αντίστροφο gain/headroom control. PS. (Off topic) : τον ξαναέφερε ο Θωμάς αλλά στα 580+ ;;!! Πότε ανέβηκε τόσο.. και δεν αναφέρει handwired πλέον στα specs.. ελπίζω να μην το άλλαξαν αυτό
  14. Αν και έχω μικρή εμπειρία με ηχογράφηση στο GarageBand και σχεδόν μηδενική για πλήκτρα, νομίζω ότι θα ήταν πιο εύκολο απλά να συνδέσεις το MIDI στο Mac σου μέσω usb (υποθέτω ότι αυτό βγάζει το MIDI) και μετά να ηχογραφήσεις χρησιμοποιώντας την βιβλιοθήκη του GarageBand. Εκτός αν θέλεις οπωσδήποτε κάποιον συγκεκριμένο ήχο από το model 15, αλλά επειδή γενικά έχουν αναβαθμίσει την βιβλιοθήκη του υποθέτω δύσκολα να μην βρεις κάτι παραπλήσιο.. Επισης τσέκαρε και την εφαρμογή MainStage στο Apple store, έχει κάπου 30€ νομίζω και σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το Μακ σου για live. Πιο βασικό όμως ότι σου δίνει πρόσβαση αυτόματα σε όλη την βιβλιοθήκη ήχων του Logic. Εκεί δεν παίζει να μην βρεις κάτι κοντά στον ήχο που θέλεις..
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου