Προς το περιεχόμενο

pericles

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    4.013
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από pericles

  1. Ενταξει Μανος !!Ολοι μας κατι θα κανουμε για να βρουμε καποια λυση.Οντως το internet  ειναι εργαλειο αλλα εχει γινει και τροπος ζωης σε δισεκατομυρια ανθρωπους με πολλα  κακα  (μιμησεις , μειωση της ενεργητικης σκεψης .δημιουργικης σκεψης κλπ) Εγω που ειμαι καποιας ηλικιας δεν ειμαι και φανατικος αλλα το χρησιμοποιω σε λογικα πλαισια .Υπαρχουν και αλλα πραγματα στην ζωη που αξιζει να ασχοληθει κανεις και κυριως η αμεση επαφη με αλλους ανθρωπους που σου δινει την χαρα του υπαρχειν.

    • Like 1
  2. Καλημερα και ηρεμια.Κι'εγω το ιδιο προβλημα αντμετωπιζω.Παντως ο Πανος δεν το συγκρινει με το ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ,ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ''ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤΙΛΑ ΜΟΥ'' μπλα,μπλα.Ουτε και ειναι ναζιστης.

    Το θεμα μας ειναι αν μπορουμε να το αποφυγουμε (την επιβολη συνδρομης η κατασργηση του adblocking) .

    H αληθεια ειναι οτι τοσα χρονια καλομαθαμε στο ελευθερο tube και το χρησιμοποιουσανε κατα κορον οι περισσοτεροι απο εμας.Αλλη αληθεια ειναι οτι το tube εκανε φοβερη ζημια στους απανταχου καλλιτεχνες οσον αφορα τις εισπραξεις απο πωλησεις δισκων και cd ,απο εισητηρια συναυλιων.Ολα αυτα αρχικα ,με την παροδο των ετων νομιζω οτι τα views αντισταθμισαν καποια χαμενα χρηματα (τα περισσοτερα εχαθησαν.)Το YT και οχι μονο αυτο επιβαλει τους κανονες του μιας και καταλαβε οτι πολλοι απο εμας ειναι ορκισμενοι αντιδιαφημηστες(οπου ακομα και στην τηλεοραση οι περισσοτερες περνανε τα μηνυματα που θελουν - οχι αναγκαστικα εμπορικα ).

    Ειναι μια μεγαλη κουβεντα που δεν θα καταληξει πουθενα.Προς Θεου οχι εξορκισμους και επιθεσεις σε μελη επειδη καποια στιγμη τσαντιστηκαν (και αυτο ειναι υγιες ,δειχνει το το αιμα κυκλοφορει κανονικα )  ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΤΙ ΑΤΥΧΕΣ Η ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ.

    Εκεινο που με προβληματιζει (ελαφρως βεβαια ) ειναι οτι στο ΥΤ ακουγα η εβρισκα καποια μουσικα κομματια/ εργα μουσικα που ηθελα να τα γραψω σε κασσετα η αλλης μορφης μεσο.ΔΗΛΑΔΗ ΣΟΥ ΕΚΟΒΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ.Αυτα μαλλον τελειωσαν ,οποτε επιστρεφω στον κλασσικο δρομο ,αγοραζω βινυλιο ,cd και ξερω οτι τα χρηματα μου πανε στον καλλιτεχνη και οχι στο ΥΤ ..το οποιο δεν ξερω πως και αν αποδιδει τα σωστα δικαιωματα στους καλλιτεχνες η ακομα και στους tubers .Eδω ο καθενας κανει την ''παπαρια '' του και την ανεβαζει στο ΥΤ για να δει ο κοσμος ποσο μεγαλος παπαρας ειναι και να τον μιμηθει .ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ  ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ και αλλοι το ιδιο πιθανως αυτη η μειωση των views  να επιφερει καποιες αλλαγες στο συστημα,ειδαλλως καποια τσακαλια θα βρεθουν να το παρακαμψουν.Α ξεχασα υπαρχει και το VEVO.

    Καλο ΣΚ σε ολους

     

    • Like 1
    • Συμφωνώ 2
  3. Το ειδα ,το ειδα!!!Πραγματι δεν κατορθωσα ποτε μου να ασχοληθω με Hammond παρ'ολη την τρελλα που εχω με δαυτα.Μονο Rhodes φτιαχνω και επιλεκτικα Wurli (πολυ δυσκολο στο κουρδισμα ,απιστευτη μεθοδος η κολληση πανω στις λαμες που παιζουν τον ρολο της χορδης.

    Ειδα και το ν παλιο φιλο μου 

    Μόλις τώρα, pericles είπε

    Το ειδα ,το ειδα!!!Πραγματι δεν κατορθωσα ποτε μου να ασχοληθω με Hammond παρ'ολη την τρελλα που εχω με δαυτα.Μονο Rhodes φτιαχνω και επιλεκτικα Wurli (πολυ δυσκολο στο κουρδισμα ,απιστευτη μεθοδος η κολληση πανω στις λαμες που παιζουν τον ρολο της χορδης.

    Ειδα και το ν παλιο φιλο μου Βαγγελη Νινικα η σε μας γνωστος σαν ΛΙΛΗΣ Παλιοι συμπαικτες και συνεργατες 

     

    • Like 1
  4. Εχεις δικιο Κωστα.Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ εμενε στην Βουλιαγμενη το 2011/12.Απο ενα παρτυ που ειχε διοργανωσει και ηταν μια φιλη μου τραγουδιστρια προσκαλεσμενη εμαθα και εγω οτι μενει εκει.Ηταν η εποχη που εχασα την ευκαιρια να τον γνωρισω απο κοντα. Οποτε τα οργανα και μηχανηματα σε καποιες αποθηκες θα βρισκονται.Καλημερα

    Υ.Γ.Αμα μεγαλωσει ο ανθρωπος χρειαζεται να ξανασκαλισει την μνημη του για να θυμηθει γεγονοτα που ισως δεν τα εχει ζησει απο πρωτο χερι.😒

  5. Απο φιλο Ελληνογαλλο που καναμε μια δουλεια προσφατα ( recording με την χρηση Fender Rhodes 88 custom )

    Το οργανο οργανο αγοραστηκε μετα απο δικη μου προταση και εκτιμηση ,ηρθε στο εργαστηριο μου οπου εγινε η  απαραιτητη ανακαινιση και customization στο action part ) .Ακολουθως μεταφερθηκε σε γνωστο recording studio

    οπυ και εγραψε ενα πληρη δισκο με Gersuin  συνθεσεις με παγκοσμιου φημης Ελληνοκυπριο πιανιστα και Γαλλιδα 

    τραγουδιστρια.Εκτος απο την δουλεια μου σαν τεχνικος ημουν παρων σε καποιες ηχογραφησεις σαν τεχνικος συμβουλος και studio service .Kατα την Διαρκεια αυτων των  γεγονοτων ο Παπαθανασιου μνημονευτηκε αρκετες φορες και ετσι εμαθα οτι τα περισσοτερα μηχανηματα ,keys ,control pedals κλπ .,βρισκονται στην Αθηνα στο σπιτι του στην Διονυσιου Αεροπαγητου.Οι δε κληρονομοι οταν ξεμπερδεψουν (ενας θεος ξερει ποτε ) θα κανουν καποιο ειδος πληστειριασμου ( ;;;;) για να τα διωξουν η δεν ξερω και εγω τι αλλο.Εκεινο που ξερω ειναι οτι υπαρχουν καποια fender Rhodes 88αρια (suitcase ,stage ) ,επισης και καποια Hammonds B3 (αυτα πιθανοτατα ειναι στο Παρισι.

    Βλεποντας τα παραπανω βιντεο ,αυτοσιχτιριζομαι γιατι μου ειχε δοθει η ευκαιρια να τον γνωρισω σαν τεχνικος 

    στα rhodes και δεν προχωρησα λογω διαφορων δηθεν εμποδιων (που μου εβαζαν οι μεσολαβουντες ).Τελος παντων μενω σε αυτα και ακουω πλεον καθημερινα ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ για να ηρεμω και να παιρνω ιδεες.

    Κωστα ωραιο θεμα οπως παντα .

    Υγ.Μολις εχω τις ηχογραφησεις θα τις ανεβασω μαζι με φωτο απο το studio.

     

    • Like 1
  6. Επειδη τα θυμηθηκαμε αντε και το Them  Changes του Buddy Miles .

    Μεταξυ μας αν δεν groovαρανε αυτοι οι 3 ποιοι αλλοι .Τρια φοβερα ταλεντα ,ιερα τερατα οπως θελετε πεστε τους σε μια και μοναδικη συναυλια που δεν προκειται να ξαναυπαρξει απο κανεναν αλλο μουσικο.

  7. Οπως τα λετε ειναι.Θυμαμαι το 1970-1971 καθε μερα σχεδον ολη μερα υπηρχε ενας σταθμος στα μεσαια που εβαζε το αλμπουμ να παιζει απανωτα .Τοτε ειχαμε στο πατρικο μου ενα ραδιωφωνο λαμπατο στα μεσαια /βραχεα (το ραδιο φωνο ηταν στην Κουζινα .Καθομουν και το ακουγα με πεσμενα σαγονια .Ηταν κατι εξωγηινο για εκεινη την εποχη.Μετα πηγαμε στους Σωκρατες και τα ακουγαμε ζωντανα στην καλυτερη δυνατη εκτελεση για τα μετρα της εποχης.Το Jimi πρεπει να ειναι το σωστο .Εχεις δικιο Fusionakis .

    Για αποζημιωση παρτε και το who Knows (σπανιο βιντεο /φιλμ 8 mm αν θυμαμαι καλα ) απο την ιδια συναυλια /ιδια ημερομηνια /ιδιος δισκος .Σκιζανε οι Gypsys .

     

  8. Ειναι το αυθεντικο φιλμ του κομματιου απο την βραδια που εγραψαν ολη την παρασταση .

    Επισης διαπθστωμενο οτι ειναι το κομματι που περιεχεται στον Δισκο Band of Gypsys .

    Εχει προστεθει και βιντεο η φιλμ απο καποιες νυκτερινες πλεμικες στιγμες με τροχιοδεικτικα κλπ.

     

    • Like 8
  9. Ειναι απο μια εμφανιση στην lile της Γαλλιας .Παιζουν 38 λεπτα περιπου (στο video )

    Aκους και τισ μεταξυ τους συνομιλιες .Ο Βαγγελης ειχε αρχισει τις εγχειρισεις στο Β3 

    και με αλλα μηχανηματα προσθηκη εφτιαχνε τον προαγγελο του ηχου του .Πρωτοποριακη μπαντα 

    απο 3 μεγαλους μουσικους .Φωναρα ο Ντεμης και επισης ''τσακαλι '' ο ΛΟΥΚΑΣ. Με τα ματια συννενοουνταν επι σκηνης και πολλες φορες επαιζαν κατι απροβαριστο .Τι αλλο να γραψω.😒

  10. Κορυφαιο !!Χορωδια και σολο ηλεκτρικης κιθαρας (λες να την προσωμειωνε ο ιδιος ο Βαγγελης ;) Ηταν ιδιοφυια!!Απο ολους παραδεκτη !!Νοτα δεν διαβαζε αλλα ηξερε την αρμονια  απ'εξω εμφυτα !!Κριμα που εφυγε ετσι σε καποιο Παρισινο νοσοκομειο !! Αθανατος.

    Στο TUBE οποια σχολια και να διαβασεις απο τα περατα του κοσμου ειναι συγκινητικα ,ασε τα εκατομυρια των προβολων που εχουν ειδικα τα sound tracks απο τα φιλμ.😎

  11. Μαλλον αυτο θα κανω .Ουτως η αλλως ποτε δεν εχω αγορασει συλλογες ακομα και best of που τα κανουν οι εταιρειες εχουν πολυ κακη παραγωγη και τα φοβαμαι .Οσο για αυτους που λες ..τι να πω εγω τωρα ,εσυ ξερεις καλυτερα.

  12. Μια πολυ ωραια ''μινι'' συλλογη με κομμτια του Βαγγελη.

    Ειμαι κοντα στα 70 και εχω ακουσει πολυ μουσικη και εχω παιξει παρα πολυ .Εν τουτοις ακουγοντας Βαγγελη (απο τοτε που ο MKII ανεβασε το Θρεντ ) οτι και να ακουσω μου φαινεται καινουργιο ,δεν βαριεμαι να ακουω αυτην την πανδαισια ηχων .Καιρος να αποκτησω καλυτερα μηχανηματα για να απολαμβανω τον Βαγγελη οσο γινεται καλυτερα.

    Waterfall -k θα σε πνιξω !!🤨Με εβαλες στα εξοδα (παραγγελιες cd , μηχανηματα ποιοτητος (μιας και ο χωρος μου ειναι οτι πρεπει για τετοια κολπα (σοφιτα ολο ξυλο ) .Αντε να δουμε που θα σταματησω.😎

    Στο μεταξυ αν διαβασετε τα σχολια κατω απο το video θα παθετε πλακα -απ'ολο τον κοσμο  γραφουν και ξαναγραφουν για το Μεγαλειο του ΒΑΓΓΕΛΗ.!!!!!!!!!

    • Like 1
  13. 2 ώρες πριν, Waterfall-K mk2 είπε

    Μια και αναφέρθηκες σε "Performance και όχι Programming", το παρακάτω είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα live ενορχήστρωσης και εκτέλεσης, ένα κομμάτι που δείχνει την ιδιοφυία του ως συνθέτη και performer.

    Στο παρακάτω track δεν υπάρχει ούτε νότα προγραμματισμένη, και φυσικά ούτε για δείγμα overdubs.

    Ο Παπαθανασίου ήταν κατά βάση ένας live performer σε όλη του τη ζωή, είτε βρισκόταν στο στούντιο είτε σε κάποια συναυλία, και μια σχολή από μόνος του.

     

     

    Καντε πως δεν ακουτε!!Ο Ανθρωπος σε τρελλαινει .Ολα τα εργα του ειναι ΕΙΚΟΝΕΣ σε παραπεμπει σε κατι εξωπραγματικο κατι σαν ονειρο που εισαι μεσα και ταυτοχρονα δεν ξερεις τι κανεις εκει μεσα.

    Μηπως τρελλαθηκα πραγματικα ;;

    • Like 1
  14. Aλιευσα και αυτο .Το φοβερο ειναι τα σχολια κατω απο καθε κομματι η αλμπουμ του Βαγγελη στο tube.Oλα μα 

    ολα ειναι διθυραμβικα .Τελικα μονο εμεις  δεν τον ειχαμε εκτιμησει οσο επρεπε !🤨Εξαιρουνται βεβαια οι γνωστες ( εγω δεν ειμαι μεσα στους γνωστες αλλα τον θαυμαζα και τον εκτιμουσα απο την εποχη των APHRODITE'S )

    .

     

    • Like 2
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου