Προς το περιεχόμενο

Locrian

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    33
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Locrian

0

Φήμη

  1. Πιθανότατα δεν έχεις ρυθμίσει το VST Folder. Πάτα cntr+p για να εμφανίσεις το παράθυρο ρυθμίσεων. Στα αριστερά επέλεξε Plugins-VST και μετά με το κουμπί Add ,αναζήτησε τον φάκελο που έχεις αποθηκευμένα τα VST, πάτα re-scan και είσαι έτοιμος.
  2. Το συγκεκριμένο δουλεύει πολύ καλά. Έχω φτιάξει μερικά στο παρελθόν για εμένα , τον αδελφό μου και φίλους. Η κατανάλωση δεν είναι αμελητέα, αυτό σημαίνει ότι εάν τον χρησιμοποιείς αρκετά θα πρέπει να έχεις αρκετές καβάτζα. Εγώ χρησιμοποιώ επαναφορτιζόμενες. Anyway, give it a try...
  3. Και εγώ πιστεύω πως δεν υπάρχει διαφορά στην μεταφορά δεδομένων ( μιλάμε για μόνο 32 byte) από ενα USB Dongle σε σχέση με ένα software dongle emulator. Η καθυστέρηση είναι μόνο στο κομμάτι της τροποποίησης και μεταφοράς δεδομένων μεταξύ των προγραμμάτων. Στην περίπτωση λοιπόν του SX3 δεν πιστευω πως υπάρχει διαφορά. Το Reaper πάντως εκτός των άλλων, διορθώνεται και αναπτήσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς, σχεδόν κάθε μήνα έχει update με βελτιώσεις και προσθήκες.... ούτε open source να ήταν. ;)
  4. Το Dongle της Steinberg δεν περιέχει εκτελεσιμο κώδικα, το μόνο που περιέχει είναι η αδεια χρήσης σε κωδικοποιημενη μορφή. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι το cubase έχει στην μνήμη του κάποια στοιχεία σχετικά με την αδεια χρήσης κωδικοποιημένα σε tables. Αυτά τα στοιχεία τα μεταβιβάζει σε ένα service του LCC που τρέχει παραληλλα. Το service με την σειρά του τροποποιει αυτά τα δεδομένα , αντλεί δεδομένα από το dongle τα οποία επίσης τροποποιεί και με κάποιο τρόπο ελέγχει όλα αυτά τα δεδομένα για να καταλήξει σε εγκυρη ή όχι άδεια χρήσης. Μετά μεταβιβάζει πίσω στο cubase ( το οποίο όλη αυτή την ώρα απλός περιμένει την απάντηση) αυτά τα στοιχεία ( τα οποία είναι διαφορετικά με αυτά που αρχικά είχε στείλει το cubase) και το cubase εκτελεί τις δικές του τροποποιήσεις και έλέγχους σε αυτά τα δεδομένα για να καταλήξει επίσης σε μια έγκυρη ή οχι αδεια χρήσης. Όλα αυτά συμβαινουν σε έναν και μόνο κύκλο έλεγχου της αδειας. Σας φαίνεται λοιπόν λίγο όλο αυτό , όταν αυτό επαναλαμβάνεται διαρκώς ??? Υ.Γ. Την διαδικασία που περιέγραψα δεν την διάβασσα κάπου . Την είδα με τα μάτια μου ( με debbugers και πολλά άλλα εργαλεία προγραμματισμου) στην προσπάθεια μου να βρώ τι ακριβώς σημαίνει προστασία λογισμικού με Syncrosoft. Με λίγα λόγια θα χαρακτήριζα "πελαγος" τον τρόπο που κλειδώνει η Syncrosoft τα προγράμματα.
  5. Ακριβώς αυτό... Το Reaper έχει κώδικα ο οποίος είναι αφιερωμένος σε αυτό που κάνει, σε αντίθεση με το Cubase του οποίου ο μισός κώδικας είναι για να ελέγχει την άδεια χρήσης στο κλειδί ( ο οποίος τρέχει διαρκώς παράλληλα με τον υπόλοιπο κώδικα , καταναλώνοντας περισσότερους πόρους του συστήματος), και βέβαια το ίδιο ισχύει και για τα plugins του Cubase. Πάντως εγώ δουλεύω πια το Reaper, διότι σε αυτό μπορώ και έχω χαμηλότερο latency χωρίς χρατς χρουτς, άσε που άμα το μάθεις, το πρόγραμμα κυριολεκτικά πετάει.
  6. Κατα τα δικά μου γούστα και χωρίς προκατάληψη για το ποιο είναι ποιο, ηχητικά μου αρεσαν 1, 3, 2 Όσο για το παίξιμο τι να πω .. μπραβο ρε παίκτη.. ;)
  7. OK. Ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσω τις απόψεις μου, αλλωστε όσο ζουμε μαθαίνουμε :) Από ότι διαβάζω οι περισσοτεροι προτίνεται πυκνωτικά μεγάλου διαφράγματος, οπότε θα ακολουθήσω την συμβουλή σας. Πιθανότατα αυτό θα πάρω από Λογοθέτη μιας και το έχει ίδια τιμή με τον thomann , κερδίζοντας έτσι τα μεταφορικά. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας.
  8. Για χρήση : ακουστικά όργανα (κυρίως ακουστική κιθάρα) αλλά και φωνή. Δεν έχω αποφασίσει εαν πρεπει να παω σε δυναμικό ή πυκνωτικό λόγο άγνοιας επι του θέματος. Το μόνο που ξέρω είναι ότι τα δυναμικά δίνουν εναν πιο στρογγυλο και ζεστό ήχο, σε αντίθεση με τα πυκνωτικά που έχουν περισσοτερη λεπτομέρεια στα πριμα αλλά πιο "ξερό" ήχο. Παρακαλώ λοιπόν τα φωτα σας (προτάσεις) για μικρόφωνο για πολύ χαμηλό budget ( Max 100 - 120 Ε) Υ.Γ. Έχω ήδη διαβάσει το αρθρο "Επιλογή Low Budget - all around μικροφώνου" αλλά ψάχνω κάτι πιο low budget. Ευχαριστώ.
  9. Λοιπόν, ο driver της tascam δίνει τις εξης επιλογές για latency. NAME IN Latency Out Latency highest latency 12.6ms 49.45ms high latency 6.8ms 30.3ms normal latency 3.9ms 18.4ms low latency 3.9ms 8.2ms lowest latency 2.1ms 6.3ms Εγώ δουλεύω στο low latency. Με asio4all δεν έχω δοκιμάσει.
  10. Κάτι σαν πολύ χαμηλό chorus. Νομιζω πως θα μπορουσες να το προσομοιωσεις γράφωντας κάτι σε ενα καναλι και να βάλεις ενα delay γυρω στα 18ms στην ρυθμιση normal latency (αν θυμαμαι καλα, θα το δω όταν μπορέσω και θα σου πω ακριβως) που είναι το latency εξοδου. Tο latency είσοδου είναι ρυθμιζόμενο και πέφτει σχεδον 2ms χωρις προβληματα στο PC μου , απλό P4 3Ghz multithread 1GB Ram. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπισει κάποιο πρόβλημα. Για διάβασε και αυτό http://www.soundonsound.com/sos/jul07/articles/tascamus144us122l.htm
  11. Τερμα αριστερα ακους μόνο το σημα της κιθαρας η του μικροφωνου realtime. Γυρνοντας προς τα δεξια , αρχίζει να πεφτει η ενταση του realtime και να αυξάνεται η ενταση απο την εξοδο του προγραμματος ηχογράφησης (π.χ. cubase) Έχοντας φτάσει στην μέση έχεις σημα 50-50. Τερμα δεξια ακους μόνο την εξοδο του προγραμματος ηχογράφησης (π.χ. cubase). Εγω συνηθως το έχω τερμα δεξια και έχω ενεργο το monitor στο κανάλι που ηχογραφω.
  12. Έχοντας συνατήσει πολύ κόσμο στην ζωή μου ο οποίος πιστεύει ακράδαντα αυτά που του λένε οι διάφοροι πωλιτές και οι εταιρίες, παρασύρθηκα και νόμιζα ότι τα εννοούσες. Κουφάθηκα γιατί έχω πάρει χαμπάρι το ποσο κατά της κιθαρομυθολογιας είσαι. Παρεξήγησης.... ΣΥΓΝΩΜΗ
  13. Να ντραπούμαι για ποιό λόγο ? Επειδή λέμε την αλήθεια και μόνον την αλήθεια ? Εάν το λες αυτό χαριτολογώντας για το αν ξέρουμε να κουρδίζουμε τονικά σωστά τα όργανα' date=' ε.. κανείς δεν είναι τέλειος :lol: Εάν το λες με την πραγματική του έννοια, θα σου πω ότι στα ακουστικά όργανα (που εκεί έχει νόημα να μιλάμε για κούρδισμα και συνδιασμό ξύλων), σου λέω πως εκεί έχω εμπειρία τουλάχιστον 15 χρόνια, και είναι ένα θέμα που καλό θα ήταν να μην ακουμπήσουμε. Σαφώς και είναι καλύτεροι, παράγουν όργανα με ταχύτητα φωτός και εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε μια περιουσία για ένα όργανο που έφτιαξε μια μηχανή σε π.χ. 10 ώρες. ΑΑΑ. αυτός είναι ο λόγος που κάθε φορά που ανοίγω την θήκη της αμερικάνας fender μου μηρίζει μπυρίλα ??? :lol: :lol: Δεν έχω τέτοια πρόθεση. Αλλά μου αρέσει να λέω την αλήθεια που κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν εσκεμένα εν ονόματι του κέρδους.
  14. Τα pots θα αλλαχθούν μόλις βρώ. Και κάτι ακόμα μια και μιλάμε για τα πλαστικά pots. Το περίσσευμα από τους άξονες των πλαστικών pots το χρησιμοποίησα για να κάνω τις τελείες (σημάδια) στην ταστιέρα. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου