Προς το περιεχόμενο

grego1

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    11
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή grego1

0

Φήμη

  1. Θα επικοινωνήσω τότε την Δευτέρα με την αντιπροσωπία και βλέπουμε. Ευχαριστώ και πάλι..
  2. Όχι δεν χτυπήθηκε, ούτε νέρα έπεσαν, ούτε τίποτα το μόνο πρόβλημα είναι ότι μένω σε νησί οπότε πιθανολογώ πως μάλλον φταίει η υγρασία που έχουμε εδώ, κρίμα. Ευχαριστώ για την απάντηση..
  3. Καλό μεσημέρι. Πριν 2 - 3 κάποιες μέρες άρχισα να παρατηρώ ένα τρίξιμο σε 2 πλήκτρα του κλαβιέ (έχω ένα Fatar Numa). Επειδή είναι το πρώτο keyboard που αγοράζω και δεν έχω εμπειρία, είναι λογικό αυτό, μετά από καιρό, έτσι κάνουν όλα κι αν ναι υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνώ για αυτό; Το έχω 2 μήνες περίπου και μελετάω περίπου 2 - 3 ώρες κάθε μέρα, αλλά αν συνεχίσει έτσι καήκαμε.. Αν υπάρχει αντίστοιχο topic παραπέμψτε με, σε ένα σύντομο search που έκανα δεν βρήκα κάτι. Ευχαριστώ..
  4. Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Αρχές του επόμενου μήνα θα έρθω Αθήνα και έχω σκοπό να κοιτάξω όλα αυτά που μου προτείνατε καθώς επίσης και ότι άλλο υπάρχει διαθέσιμο για δοκιμή εκεί που θα πάω και βλέπουμε..
  5. Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη. Άλλωστε έχω σκοπό να δοκιμάσω κάθε είδος πριν καταλήξω..
  6. Τι να σου πω αυτά μου είχαν δώσει. Σε μουσική σχολή πήγαινα δεν ξέρω με πιο ωδείο συνεργάζεται. Στις εξετάσεις πάντως ερχόνταν επιτροπή από Αθήνα. Fotmos από αυτά που διαβάζω και εγώ εκεί τείνω να καταλήξω σε midi controller. Πιάνο έχω αλλά μπορώ και παίζω μόνο Κυριακές.
  7. Ξέρεις κάποιο κατάτημα που τα έχει για δοκιμή;
  8. Κάπως έτσι όπως τα λες είναι. Λοιπόν στο πρώτο post το έγραψα λάθος "ήμουν" σε προετοιμασία πτυχίου και ξαναρχίζω τώρα. Kάποια κομάτια τα είχα σχεδόν ολοκληρώσει. Bach prelude and fugue bwv 847 Beethoven moonlight sonata και τα 3 μέρη Etude Chopin No 4 op 10 Etude Moszkowski είχα ξεκινήσει την no 6 in f major αλλά θέλω να παίξω την 9 in d minor αν είναι σε επίπεδο πτυχίου (νομίζω πως είναι). Debussy δεν θυμάμαι πιο ήταν αλλά δεν μου άρεσε πολύ και θα βρώ κάτι άλλο μάλλον chopin. Concerto Haydn το οποίο επίσης θέλω να αλλάξω Ελλήνικό δεν έχω αποφασίσει ακόμα Αυτά ήταν νομίζω δεν θυμάμαι κάτι άλλο δεν έχω όλα τα βιβλία εδώ. Γενικά δεν βιάζομαι θα πάρω το χρόνο μου και θα δώσω όταν είμαι ικανοποιημένος Kurzweil λοιπόν θα τα κοιτάξω και αυτά, ευχαριστώ..
  9. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις να δώσω μερικές διευκρινήσεις. Προς το παρών ενδιαφέρομαι να πάρω το πτυχίο και αυτό διότι το είχα βγάλει σχεδόν το πρόγραμμα πριν σταματήσω. Το αν θα συνεχίσω η όχι δεν το ξέρω διότι κάνω ήδη άλλη δουλειά. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσω να παίζω. Πιάνο έχω στο σπίτι αλλά όπως είπα οι ώρες που έχω ελεύθερες για μελέτη είναι κοινής ησυχίας (κυρίως το βράδυ) και δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Έχω δοκιμάσει κάποιες clavinovas και ξέρω ότι δεν είναι σαν το πιάνο γι'αυτο και είπα ότι θέλω κάτι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε πραγματικό πιάνο. Απλά δεν θα ήθελα να ξοδέψω τόσα χρήματα για clavinova, αν τα πλήκτρα έχουν μιικρές διαφορές προτιμώ ένα synth με όλες του τις δυνατότητες. Τα κοίταξα τα silent piano αλλά όπως είπα έχω ήδη πιάνο και δεν θέλω να πάρω και άλλο και δεύτερον είναι ακριβά για τα χρήματα που διαθέτω. Θα προτιμούσα να ξοδέψω και λιγότερα χρήματα αλλά τα φτηνά είναι συνήθως και φτηνιάρικα και τα πληρώνεις 2 και 3 φορές γι'αυτό είπα να δώσω κάτι παραπάνω. Εν κατακλείδι αν το καλύτερο που μπορώ να πάρω από το κλαβιέ ένός ηλεκτρικού πιάνου είναι κάτι παραπλήσιο με αυτό του s90xs τότε έστω. Τουλάχιστόν να έχω την δυνατότητα να μάθω καλά τα κομάτια πριν τα παίξω στο κανονικό. Είναι καλύτερα πιστέυω να μελετήσω έτσι και με τα όποια μειονεκτήματα παρά σπάνια ή καθόλου. Έτσι δεν είναι; Επίσης αν κάποιος μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα μου πάνω στα synth θα με βοηθήσει πολύ. Eίδα σε αυτό το thread http://www.noiz.gr/index.php?topic=176513.0 ότι ο φίλος ψάχνει επίσης για πλήκτρα. Κάποια από αυτά που προτάθηκαν μου φαίνονται επίσης καλή επιλογή αν μπορούν να συνδυαστούν με synth rack. Τέλος να προσθέσω ότι όταν έρθει η ώρα να αγοράσω ότι είναι να αγοράσω θα πάω να το κοιτάξω και από κοντά απλά να έχω κάποια μοντέλα στο μυαλό μου διότι ψάχνω εντελώς στα τυφλά.. Ευχαριστώ και πάλι..
  10. Αυτό είναι το πρώτο μου post στο forum οπότε καταρχάς την καλησπέρα μου σε όλους.. Είμαι σε πρόγραμμα πτυχίου και ψάχνω για την αγορά ενός synth διότι είχα σταματήσει για κάποια χρόνια και το πιάνο δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεύτερον μένω σε πολύκατοικία και λόγω δουλειάς μπορώ να μελετάω μόνο μεσημέρι και αργά το βράδυ και θα με κυνηγήσουν. Έψάχνα λοιπόν για synth (όχι clavinova γιατί είναι πεταμένα λεφτά). Κάτι που να έχει βαρυκέντρισμένα πλήκτρα ίδιας αίσθησης με του πιάνου, μεγάλης αντοχής, πιστή αναπαραγωγή ήχων πιάνου κτλ. Διαβάζοντας κάποια πράγματα στο forum είχα καταλήξει στο yamaha s90xs που είναι απ'ότι είδα και σχετικά καινούργιο. Έστειλα ένα φίλο μου να το δοκιμάσει επίσης πιανίστα του οποίου την κρίση εμπιστεύομαι (διότι εγώ μένω επαρχία). Δοκίμασε το s70sx και όσο αφορά τα πλήκτα μου είπε ότι ήταν πολύ καλά αλλά δεν ήταν ευχαριστημένος με τούς χρωματισμούς (κυρίως στο piano). Χρειάζομαι λοιπόν τα φώτα σας δίοτι δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο ούτε και κάποιος γνωστός μου επίσης και προς το παρών ψάχνω στα τυφλά. Για όποιον έχει στην κατοχή του το yamaha ή ξέρει, υπάρχει ρύθμιση που να αφορά την ευαισθησία των πλήκτρων έτσι ώστε να γίνονται καλύτερα οι χρωματισμοί. Αν όχι πια άλλα μοντέλα έχετε να μου προτέινεται με τα στοιχεία που ανέφερα πιο πάνω. Τιμή μέχρι 2500 έστω και λίγο παραπάνω αν όντως αξίζει. Τα synth έχουν δυνατότητα επέκτασης ή το παίρνεις και μετά από μερικά χρόνια αν θες κάτι επιπλέον παίρνεις άλλο. Είδα ότι υπάρχουν σκέτα κλαβιέ τα οποία οδηγούν synth rack, κατάλαβα καλά; Αν ναι έχετε κάποιο τέτοιο επίσης να μου προτείνετε; Όσον αφορά τα synth rack η διαφορά τους έγκειτε στο γεγονός ότι το ένα έχει πλήκτρα και τα άλλό όχι ή έχουν και άλλες. Μπορείς να έχει παραπάνω από ένα synth rack στο ίδιο κλαβιέ; Αυτά για αρχή γιατί έχω μακρυγορήσει ήδη αρκετά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις εκ των προτέρων..
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου