Προς το περιεχόμενο

maruta555

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    30
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή maruta555

0

Φήμη

  1. Έκανα clean install σε λαπτοπ dell και δουλευει αψογα. Στο pc που εχω τα μουσικα προγραμματα μου παει χεζμεντεν και μενω με τα 7 προς το παρον.
  2. Με τα ακουστικά η μίξη σου θα ακούγεται καλά....μόνο με ακουστικά.. Με τα ηχεία η μίξη σου θα ακούγεται καλά παντού. Εγώ για να έχω αποτέλεσμα με τα ακουστικά, κάνω μίξη και μετά ακούω το track στο αυτοκίνητο, σε 2-3 διαφορετικά ηχεία, στο mp3 μου, στο περίπτερο της γιαγιάς μου και όπου μπορώ, κατόπιν κάνω αλλαγές και ξανακούω το αποτέλεσμα από πολλές πηγές πάλι μέχρι να νιώσω ότι δεν υπάρχει κάτι τελείως off που δε μπορούσα να ακούσω στα ακουστικά. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί πολλές δεκάδες φορές για ένα κομμάτι. Υπ'όψιν τα ακουστικά μου είναι monitor headphones και "ουδέτερα".
  3. Έγραψα ένα ποίημα σχετικά με τα capital controls και τις παραγγελίες εξοπλισμού απ'το εξωτερικό και σκέφτηκα να το μοιραστώ. ΑΚΑΜΠΤΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΣΤΟΥ ΤΟΜΑΝ ΤΟ ΣΑ'Ι΄Τ Και συ θα περιμένεις τα κάπιταλ κοντρόλς τον τόμαν να γυρίσουν πίσω Θ'ακούς το κρυμμένο του γουά γουά θα νιώθεις το μαχόγκανυ μπόντυ του να φλέγεται και τις πεταλιέρες να κάνουν χεντμπάνγκινγκ Κι εσύ θα περιμένεις τον τόμαν για να γυρίσει πίσω.. θα προσκυνάς, θα χάνεσαι θα υψώνεσαι, θα πέφτεις θα γελάς παράξενα την ώρα που σολάρεις μετά θα χτυπήσεις τα νούμερα της κάρτας μετά θα πονέσεις - δε θα παραγγείλεις καθώς τον τόμαν περιμένεις να γυρίσει Κάηκε και ο Λιόλιος μόνο ο Ριχάρδος έχει μείνει Καθώς τον τόμαν περιμένεις να γυρίσει Και όταν ο Τόμαν θα γυρίσει θα είσαι πια ξεχρεωμένος και θ'αγοράσεις ρικενμπάκερ και όταν το πάρεις δε θα χεις όρεξη να παίξεις ώσπου μια μέρα το σάιτ θ'αργήσει να φορτώσει και συ πόσο να την παλεύεις πια? θα έχεις ξενερώσει.
  4. Μήπως απλά να αλλάξεις τις ρυθμίσεις του latency μέσα απ'το cubase??
  5. Έχεις συνηδειτοποιήσει ότι αν παίζεις μπάσο δε θα βρίσκεις γκόμενα??? Χάνεται το όλο νόημα του να είσαι μουσικός. Σε εκλιπαρώ να το ξανασκεφτείς.
  6. Αφού πρώτα ξανάλλαξα τις χορδές και δεν είδα αποτέλεσμα, χρησιμοποιήσα loctite αλλά όχι την κόλλα, πήρα το loctite 242 το οποίο είναι ασφαλιστικό σπειρωμάτων, έτσι ώστε να γεμίσω τυχόν κενά και να μπορώ και να το αφαιρέσω ευκόλα όταν χρειαστεί. Έριξα αρκετό υλικό και στα intonation screws και γύρω απ'τα saddles για να είμαι σίγουρος....και....αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Αφού δεν έπιασε ούτε αυτό αποφάσισα να αφαιρέσω το loctite. Έβγαλα λοιπόν την γέφυρα και την έβαλα σε ένα ποτήρι με καθαρή αιθανόλη για να παίξει τον ρόλο του διαλύτη.Μετά από κάνα δίωρο το loctite "χαλάρωσε" και αφαίρεσα τις βίδες και τα saddles για να τα καθαρίσω ακόμα καλύτερα. Όταν πήγα να ξανασυναρμολογήσω την γέφυρα είδα ότι στα intonation screws απ'τη μέσα μεριά της γεφύρας υπήρχαν μεταλικά ημικύκλια σε στυλ φλάντζας που είχαν σκοπό να αποτρέπουν τις βίδες απ΄το να ξεβιδώνονται όταν κάνουμε intonation. http://postimg.org/image/go2eizyyj/ Αυτά αποφάσισα να μη τα ξαναβάλω στη θέση τους καθώς τα είχα ψιλοστραβώσει και ήθελαν πολύ παίδεμα για κάτσουν σωστά. Όταν τελικά ξανάβαλα τη γέφυρα στη κιθάρα χωρίς τις "μεταλικές φλαντζούλες" το τρίξιμο είχε φύγει!!!!! Στο τέλος πρόσθεσα ξανά λίγο loctite γιατί πλέον ήταν εύκολο για τη βίδα να κουνηθεί απ'τη θέση της πάνω στο παίξιμο. Και τέλος καλό - όλα καλά.
  7. Εγώ πάντως από media markt και πλαίσιο έχω γυρίσει πίσω αρκετά προίόντα με την αιτιολόγια ότι "δε μου άρεσαν", "άλλαξα γνώμη" ή "τελικά δε μου κάνει", xωρίς κανείς ποτέ να ενδιαφερθεί να μου βάλει εμπόδια ή να ρωτήσει λεπτομέρειες. Γιαυτό και συνεχίζω και ψωνίζω απ'αυτά τα μαγαζιά. Κατ'εξαίρεση σκόπευα σύντομα να αγοράσω έναν σκληρό δίσκο από e-shop αλλά τώρα που διαβάζω αυτά.....ακυράκι. Δε γίνεται μεγάλα καταστήματα να συμπεριφέρονται σαν τον μπάρμπα της γειτονιάς. Να τους πεις πως ήδη τους έχεις ξεφτιλίσει στο ίντερνετ και να πας στη προστασία καταναλωτών όπου απ'ότι ακούω το πρόβλημα σου θα λυθεί σίγουρα.
  8. Καλά μη βαράς. ΠΡΩΤΑ θα βάλω locktite, αν δε πιάσει ΜΕΤΑ θα αλλάξω χορδές, αν δε πιάσει ΜΕΤΑ θα πάω σε καινούριο μάστορα και αν δε πιάσει τίποτε απ'ολα αυτά τότε μόνο θα παραγγείλω την mastery. Πολύ το κουράσαμε, θα ξαναποστάρω αλλή μια φορά στο προσεχές άμεσο μέλλον σχετικά με το ποια λύση δούλεψε τελικά, ελπίζω να είναι η φθηνότερη.
  9. http://technabob.com/blog/wp-content/uploads/2009/04/marshall_mini_amp.jpg Πήρα αυτό τον ενισχύτη μέχρι να βρώ λεφτά για κάτι μεγαλύτερο....εντάξει μη βαράτε ήμουν και 15 χρονών.Ως τότε δεν είχα φανταστεί ότι για να παίξεις κιθάρα χρειάζεται ΚΑΙ ενισχυτής αλλά με το που το έμαθα πήγα και πήρα ότι πιο cool και φτηνό υπήρχε.Βοηθούσε κιόλας για να μπορείς να γυρνάς από πόρτα σε πόρτα και να παίζεις τα κάλαντα.
  10. 4 Χρόνια δεν είχα πρόβλημα γιατί είχα σώστο μάστορα. Ο μάστορας όμως το έκλεισε το μαγαζάκι και μ'άφησε μόνο. Θα δοκιμάσω να αλλάξω χορδές (είχα ξαναλλάξει πρόσφατα) - αν δε πιάσει αυτό μετά θα πάω ξανά σε καινούριο μάστορα αφού πρώτα συνεννοηθώ ότι δε θα πάρει φράγκο αν δε γίνει η δούλεια μου. Και αν πάλι έχω τρίξιμο τότε θα παραγγείλω την mastery. Superfunk μετά απ'όλα αυτά καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι πρέπει απλά να σετάρω την κιθάρα σωστά.Αν γυρίσεις στο πρώτο post που έκανα, ρωτάω ξεκάθαρα πως σετάρεται η jazzmaster αλλά και ο τίτλος του όλου topic ήταν SETUP για JAZZMASTER (πριν μου τον αλλάξουν!!).Αυτό ακριβώς ήθελα να μάθω,αυτό ήταν το θέμα, το ξέρω ότι είναι θέμα σεταρίσματος και έχω διαβάζει ήδη τα λινκς που μου στέλνεις πριν καν ρωτήσω στο νοιζ ,απ'ότι κατάλαβες όμως δε βοήθησαν και πολύ. Αν λοιπόν δε μπόρω να πετύχω μόνος μου το setup και δε το πετυχαίνουν ούτε οι επαγγελματίες τότε βάζω μια καλύτερη γέφυρα και τελειώνω για πάντα. Αν ο καινούριος μάστορας που θα πάω κάνει δουλειά πάντως θα σας πω ποιος είναι για να τον δοξάσουμε....και να πάρει και καναν πελάτη παραπάνω. The Saga of Jazzmaster continues....
  11. Δες κι αυτό Neck μαγνήτης και όλα τα ακόρντα σε 3 χορδές.
  12. Η βαζελίνη απέτυχε - κόλλα δε θέλω να βάλω. Αυτό με τα σωληνάκια είναι καλή ιδέα, αλλά ενώ το τρίξιμο στην μπάσα Ε είναι στάνταρ απ'τη βίδα, στις υπόλοιπες χορδές είναι απ'τα saddles και την έλλειψη αρκετού tension για να τα κρατήσει σταθερά. Αφού έχω ασχοληθεί πολλές ωρές με το πρόβλημα και απελπίστηκα αποφάσισα με μισή καρδιά να παραγγείλω μια mastery bridge. Πέντε πράματα για επίλογο 1- Θέλω να έχω μια κιθάρα που να μπορεί να σετάρετε και να κάνει τη δουλειά της χωρίς ειδικές πατέντες,γιατροσόφια και συνελεύσεις του συμβουλίου των σοφών της κιθάρας. 2- Πριν ανοίξω το θέμα είχα ήδη πάει σε μαστόρι με καλή φήμη ο οποίος μου γύρισε την κιθάρα όπως του την έδωσα και με χρέωσε κανονικά. Από δω και μπρος θα τα κάνω όλα μόνος. 3- Για τον superfunk που λέει πως έχει την ίδια κιθάρα αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα, να πω πως κι εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα για 4 χρόνια. 4- Όποιος σκέφτεται να αγοράσει jazzmaster και τα διαβάζει αυτά να μην αποθαρρύνεται καθώς είναι οι καλύτερες κιθάρες και σιγούρα αξίζουν τα βάσανα που τραβάμε. Απλά για να βγάλεις άκρη πρέπει να γίνεις ο Dungeon Master of Jazzmaster of Puppets. 5- Όποιος έχει το ίδιο πρόβλημα και διαβάζει τα φόρουμς για λύση, μπορεί πολύ απλά να πάρει ένα buzz stop με 40 ευρώ, εγώ δε το προτίμησα γιατί σκοτώνει λίγο απ'το sustain. Το μόνο καλό απ'αυτήν την ιστορία είναι ότι μου έχει περισέψει ένα ολόκληρο βαζάκι βαζελίνης.....κι έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω για να μη πάει χαμένο..
  13. Τα ξέρω τα βασικά ταυ setup. Θα δοκιμάσω την βαζελίνη.Είχα δοκιμάσει ήδη να ρίξω βερνίκι νυχιών αλλά το τρίξιμο ξανάρχισε όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το whammy bar.
  14. Οκ, έχω μια classic player jazzmaster η οποία τον τελευταίο καιρό τρίζει απίστευτα. Παραθέτω λινκ από τυχαία σελίδα: http://www.thomann.de/gr/fender_classic_player_jazzmaster_bk.htm Ο μόνος τρόπος να σταματήσει το τρίξιμο είναι να ανεβάσω την γέφυρα τόσο πόλυ ώστε οι χορδές να πετάνε αλλά με αυτόν τον τρόπο χάνεται το intonation. H ερώτηση μου είναι ποιο είναι επιτέλους το κόλπο μ'αυτές τις κιθάρες? Τι πρέπει να κάνω για να την σετάρω σωστά? Απαντήσεις τύπου "πάρε καινούρια γέφυρα" ή "πάντην σε μάστορα" είναι εκτός θέματος.
  15. Μια κούραση την βγάζουν τα ακουστικά όντως, αλλά είναι και στον άνθρωπο, εγώ τα δουλεύω άνετα κάνοντας διαλλείματα όποτε νιώθω ότι με κουράζουν. Αλλά για να μη ξεφεύγουμε απ'το θέμα, το ερώτημα είναι αν μπορείς να κάνεις αξιοπρεπή μίξη με ακουστικά, χωρίς να χρειαστεί να δώσεις τα τριπλάσια χρήματα για ηχεία monitors κι εγώ λέω ναι,μπορείς. Σίγουρα δε θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα αλλά αν θες να κράτησεις χαμηλό budget είναι η σωστή επιλογή και μετά από καιρό όταν θα έχεις λεφτά παίρνεις και τα monitors σου και είσαι καλυμένος. Τα ακουστικά έχουν καλή αναλογία τιμής-απόδοσης ενώ τα ηχεία έχουν...καλή απόδοση σκέτη.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου